ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πέντε παίκτες του Θρύλου στην Εθνική

Πέντε παίκτες του Θρύλου στην Εθνική

Ο Ηλίας Ζούρος κάλεσε πέντε παίκτες του Ολυμπιακού στην Εθνική μας ομάδα. Επιστρέφουν Πρίντεζης-Σπανούλης, ενώ μαζί τους θα είναι και οι Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Ηλίας Ζούρος, ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της Ελλάδας. Από αυτούς θα βγει η τελική δωδεκάδα η οποία θα αγωνιστεί στο Προλυμπιακό τουρνουά (2-8 Ιουλίου στο Καράκας της Βενεζουέλας) με την "γαλανόλευκη" να έχει σκοπό να πάρει την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου.
 
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα η οποία έχει τους περισσότερους διεθνείς, καθώς ο Ηλίας Ζούρος κάλεσε πέντε παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης. Ο λόγος για τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός των Πειραιωτών πέρσι δεν αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, λόγω τραυματισμού, ενώ όσον αφορά τον Έλληνα πάρουερ-φόργουορντ το περασμένο καλοκαίρι ούτε που κλήθηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό.

Φέτος, όμως, ο Ηλίας Ζούρος δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, καθώς ο "Πριντ" αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο Ευρωπαϊο μπασκετμπολίστα. Στην θέση "4", βέβαια, κάλεσε στην προετοιμασία τόσο τον Αντώνη Φώτση, όσο και τον Κώστα Καϊμακόγλου.

Οι "εκλεκτοί" του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι εξής: Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής (Μπιλμπάο), Μάικ Μπράμος (Γκραν Κανάρια).

Στην προετοιμασία θα συμμετέχουν μέχρι και την επιστροφή της αποστολής από τα φιλικά στο Κάουνας (16/6 με Ρωσία και 17/6 με Λιθουανία) οι Ζήσης Σαρικόπουλος και Βασίλης Καββαδάς (Πανιώνιος), που εν συνεχεία θα ενσωματωθούν στην Εθνική Β’.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι Τελ Αβίβ) και ο Κώστας Κουφός (Ντένβερ Νάγκετς) δεν θα συμμετέχουν στην προετοιμασία καθώς βρίσκονται στο στάδιο αποθεραπείας μετά από τραυματισμό, με τον Ηλία Ζούρο να αφήνει εκτός τόσο τον Στράτο Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), όσο και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης). Η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου.

Ο περσινός κορμός

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να στηριχτεί στον περσινό κορμό. Κλήθηκαν, λοιπόν, οι 10 παίκτες από την περσινή 12άδα, καθώς δεν επιλέχτηκε (εκτός από τον τραυματία Κουφό) κι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Τα νέα πρόσωπα, σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης κι ο Ίαν Βουγιούκας,

Πέρσι ο αρχηγός του Ολυμπιακού έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ ο Πρίντεζης που έχει πάρει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις (όπως το Παγκόσμιο του 2010) δεν είχε κληθεί λόγω της περιπέτειας που είχε στη Μάλαγα. Οι Μάντζαρης και Βουγιούκας ήταν οι τελευταίοι που είχαν "κοπεί" από την προετοιμασία.

Ουσιαστικά οι μοναδικοί "rookies" είναι οι δύο ψηλοί του Πανιωνίου, Σαρικόπουλος και Καββαδάς που ουσιαστικά θα βοηθήσουν στην προετοιμασία.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου