ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

EURO 2012 PREGAME-GROUP B-OΛΛΑΝΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

EURO 2012 PREGAME-GROUP B-OΛΛΑΝΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ 
ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  

8/6/2012

Γερμανία - Πορτογαλία

Γερμανία - Πορτογαλία preview
Το πρώτο ντέρμπι του Euro 2012 είναι αυτό ανάμεσα στην Γερμανία και την Πορτογαλία (21:45, ΕΤ-1). Τα «πάντσερ» καλούνται να επιβεβαιώσουν τον ρόλο του φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης και οι Ίβηρες θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω, παίρνοντας την πρόκριση από τον «όμιλο του θανάτου».

Στις δύο ομάδες αγωνίζονται πολλοί αστέρες, όμως εκείνοι που ξεχωρίζουν είναι ο Μεσούτ Εζίλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που είναι τα αγαπημένα… παιδιά του Ζοσέ Μουρίνιο στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης και την οδήγησαν στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος μετά το 2008.

Οι Γερμανοί έδωσαν δύο φιλικά: στο πρώτο ηττήθηκαν από την Ελβετία (5-3) στο δεύτερο επικράτησαν του Ισραήλ (2-0), δείχνοντας όμως ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν να ελπίζουν στο όνειρο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του Πάουλο Μπέντο παρουσίασαν προβληματικό πρόσωπο, αφού ήρθαν ισόπαλοι με τα Σκόπια (0-0) και έχασαν - εξαιτίας της προβληματικής άμυνάς τους - από την Τουρκία (1-3).

Και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, αφού ο Σβαϊνστάιγκερ και ο Νάνι είναι αμφίβολοι να αγωνιστούν ως βασικοί στην αναμέτρηση.

Η αποψινή θα είναι η 17η αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τη Γερμανία να έχει 8 νίκες έναντι 3 της Πορτογαλίας (24-16 τα γκολ). Είχαν συναντηθεί άλλες τρεις φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: το 1984 Δυτική Γερμανία και Πορτογαλία είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς γκολ στη φάση των ομίλων, το 2000 επίσης για την πρώτη φάση οι Ίβηρες είχαν επικρατήσει 3-0 με χατ-τρικ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ το 2008 στα προημιτελικά τα «πάντσερ» είχαν πάρει την πρόκριση με 3-2.

Οι πιθανές συνθέσεις

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι και Κλόζε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Βίζε, Ζίλερ, Χόουντες, Σμέλτζερ, Μερτεζάκερ, Μπέντερ, Κρόος, Ρέους, Σούρλε, Γκέτσε, Γκουντογκάν και Γκόμεζ.

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Πατρίτσιο, Ζ. Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι (ή Κουαρέσμα), Ρονάλντο, Ποστίγκα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Εντουάρντο, Μπέτο, Ρολάντο, Ρικάρντο, Κόστα, Μιγκέλ Λόπες, Ούγκο Βιάνα, Ρούμπεν Μίκαελ, Κουστόντιο, Ούγκο Αλμέιδα, Νέλσον Ολιβέιρα και Βαρέλα.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Στεφάν Λανουά από τη Γαλλία.

Ολλανδία-Δανία preview

Ολλανδία-Δανία preview
Στη…μάχη του Euro 2012 ρίχνονται σήμερα η Ολλανδία και η Δανία, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου. Στην πρεμιέρα τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Ολλανδοί και Δανοί αναμετρώνται με διαφορετικούς στόχους και όνειρα στο Χάρκοβο (19:00, ΕΤ1).

Οι «οράνιε» μπορεί να αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο, δεν λείπουν τα προβλήματα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, καλείται να βρει την καλύτερη λύση, ώστε να καλύψει το κενό του Ματάισεν στην άμυνα, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Επιπλέον καλείται να αντιμετωπίσει και την απειθαρχία κάποιων παικτών του, όπως ο Χούντελαρ, ο οποίος δεν μπορούσε να δεχτεί ότι δεν θα είναι βασικός και την θέση του θα πάρει ο Φαν Πέρσι.

Στον αντίποδα οι Δανοί προσπαθούν να ξεπεράσουν την απώλεια του Σόρενσεν, με τον Μόρτεν Όλσεν να δηλώνει ότι η ομάδα του δεν θα παραδοθεί αμαχητί, παρά το γεγονός ότι συμμετέχει σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο. Πλην της δεδομένης απουσίας του βασικού τερματοφύλακα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, θα έχει στην διάθεσή του όλους του τους παίκτες.

Η Ολλανδία δεν έχει ηττηθεί από τη Δανία στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις τους και τα τελευταία 45 χρόνια! Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 29 φορές, με τους «οράνιε» να έχουν 12 νίκες και 7 ήττες, ενώ 10 ματς έληξαν χωρίς νικητή (58-40 τα γκολ). Σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί δύο φορές, το 1992, όταν η Δανία επικράτησε στα ημιτελικά στα πέναλτι με 5-4 (2-2 κανονικός αγώνας και παράταση) και το 2000, όταν στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων η Ολλανδία είχε νικήσει με 3-0.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα. Στο άλλο ματς του γκρουπ του... θανάτου, όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω της ανταγωνιστικότητάς του, αντιμέτωπες τίθενται στις 21:45 στο Λβιβ η Γερμανία και η Πορτογαλία.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Ντε Γιόνγκ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι, Φαν Πέρσι.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Κρουλ, Φορμ, Ματάισεν, Μπουμά, Μπουλαρούζ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Σάαρς, Στρούτμαν, Νάρσινχ, Κάουτ, Χούντελααρ και Ντε Γιόνγκ.

Δανία (): Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κάιερ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Κ. Πόουλσεν, Κβιστ, Ρόμενταλ, Έρικσεν, Κρόν Ντιλ, Μπέντνερ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Λίντεγκαρντ, Σμάιχελ, Μπέιλαντ, Βας, Οκόρε, Σίλμπερμπαουερ, Ζίμλινγκ, Κάλεμπεργκ, Σόνε, Γ. Πόουλσεν, Πέντερσεν και Μίκελσεν.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου