ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Με Αγγελόπουλο η κλήρωση στην Βαρκελώνη

Με Αγγελόπουλο η κλήρωση στην Βαρκελώνη

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα δώσει το "παρών" στην κλήρωση της Euroleague στην Βαρκελώνη. Θα παραλάβει το βραβείο για τους παράγοντες της χρονιάς και ο Ολυμπιακός θα μάθει τους αντιπάλους του. Οι ερυθρόλευκοι θα βρίσκονται στους ισχυρούς, ενώ στο TOP-16 θα έχουμε πλέον 14 αγωνιστικές
Την Παρασκευή (6/7) το μεσημέρι (13:00) θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη η κλήρωση της Euroleague ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν 2012-2013. Το "παρών" στην εκδήλωση θα δώσει και ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ευρώπης, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος θα τιμηθεί από τους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής με το βραβείο για τους παράγοντες της χρονιάς, το οποίο αφορά τόσο εκείνον, όσο και τον αδερφό του, Γιώργο Αγγελόπουλο.
 
Παράλληλα, όμως, οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν και τους αντιπάλους τους στον θεσμό. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός βρέθηκε (όπως ήταν αναμενόμενο) στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, όντας δεύτερος στη συνολική βαθμολογία της Euroleague, μαζί με την Μπαρτσελόνα, την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό. Η βαθμολογία της διοργάνωσης συγκροτείται με βάση την πορεία και τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι ομάδες την τελευταία τριετία στην Euroleague.

Αίσθηση έκανε το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά αυτό συνέβη διότι την σεζόν 2009/10 οι Ρώσοι είχαν αποκλειστεί τότε από την πρώτη φάση της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει αρκετούς πόντους. Μάλιστα, στην βαθμολογία βρίσκονται στην 7η (!) θέση, ενώ μαζί της εκεί είναι η Σιένα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Κάχα Λαμποράλ.

Οι Πειραιώτες αν και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν λάβει μέρος σε δύο τελικούς στην διοργάνωση ('10, '12), ενώ οι Καταλανοί σε έναν, με τις δύο ομάδες να έχουν κατακτήσει το τρόπαιο από μία φορά, οι Ισπανοί βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, πάνω από τον Ολυμπιακό, καθώς την τελευταία τριετία έχουν σημειώσει περισσότερες νίκες στον θεσμό, γεγονός το οποίο μετράει στην βαθμολογία.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας και η βαθμολογία:


Πρώτο γκρουπ
1. Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
2. Ολυμπιακός (Ελλάδα)
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
4. Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

Δεύτερο γκρουπ
5. Σιένα (Ιταλία)
6. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
7. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
8. Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)

Τρίτο γκρουπ
9. Χίμκι Μόσχας (Ρωσία)
10. Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
11. Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
12. Ανατολού Εφές (Τουρκία)

Τέταρτο γκρουπ
13. Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
14. Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
15. Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
16. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)

Πέμπτο γκρουπ
17. Πρόκομ (Πολωνία)
18. Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
19. Μπάμπεργκ (Γερμανία)
20. Ολίμπια Λουμπλιάνας (Σλοβενία)

Έκτο γκρουπ
21. Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)
22. Μπεσίκτας (Τουρκία)
23. Σαλόν Σαονέ (Γαλλία)
24. TEAM QR (θα γίνει γνωστή μέσω προκριματικών)

Στο TOP-16 πλέον θα είναι δύο όμιλοι από οκτώ ομάδες

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης παραμένει ως έχει. Δηλαδή, αρχικά θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι από έξι ομάδες, όπου οι τέσσερις πρώτοι σύλλογοι από κάθε γκρουπ θα περάσουν στην επόμενη φάση, στο TOP-16. Εκεί, όμως, θα υπάρξει η εξής διαφορά. Πλέον, δεν θα σχηματίζονται (όπως συνέβενε τα τελευταία χρόνια) τέσσερις όμιλοι από τέσσερις ομάδες, όπου οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ προκρίνονταν στα προημιτελικά.

Πλέον, θα σχηματίζονται δύο όμιλοι στο TOP-16 από οκτώ ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους (θα δώσουν δεκατέσσερα ματς) με τις τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο να διασταυρώνονται στα προημιτελικά (δηλαδή ο 1ος του Α' γκρουπ, με τον 4ο του Β' γκρουπ κ.τ.λ) και εκεί, στο TOP-8, όποιος σύλλογος σημειώσει τρεις νίκες θα προκριθεί στο Final-Four, το οποίο την ερχόμενη σεζόν θα διεξαχθεί στο Λονδίνο. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως από τη νέα σεζόν τα ματς στην Euroleague θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Όχι, πλέον, Τετάρτες, ώστε τα ματς της διοργάνωσης να μην συμπέφτουν με τους αγώνες στο Champions League.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση, το πρόγραμμα, αλλά και τα γκρουπ που εξέδωσε η Euroleague


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου