ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σίριαλ, θρίλερ ή ταινία δράσης;

Σίριαλ, θρίλερ ή ταινία δράσης;

 5/7/2012

Σίριαλ, θρίλερ ή ταινία δράσης;
Όχι, δεν πρόκειται για κάποια καινούρια ταινία, αλλά για τον ένατο γύρο του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, ο οποίος το προσεχές τριήμερο φιλοξενείται στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Σίλβερστοουν (6-8/7).

Θα συνεχιστεί το σίριαλ με τους διαφορετικούς νικητές ή θα έχουμε επανάληψη του αγώνα της Βαλένθια με τον Αλόνσο να είναι ο πρώτος πιλότος που είδε για δεύτερη φορά φέτος την καρό σημαία;

Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο: Το θρίλερ συνεχίζεται!

Την ιστορία… συναντά το προσεχές σαββατοκύριακο η Φόρμουλα 1, αφού το γκραν πρι διεξάγεται στο Σίλβερστοουν, στην πίστα όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Βέβαια από το 1950 έχουν αλλάξει πάρα πολλά και όσον αφορά τα μονοθέσια, αλλά και το ίδιο το σιρκουί.

Στο Σίλβερστοουν οι πιλότοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις γρήγορες στροφές, αλλά και τον άστατο καιρό που μπορεί να τους επιφυλάσσει βρόχινες συνθήκες.

Λίγα λόγια για την πίστα...

Η βρετανική πίστα είναι από τις πιο μεγάλες και τις πιο γρήγορες του πρωταθλήματος. Ο νικητής θα δει την καρό σημαία, ύστερα από 52 γύρους, έχοντας διανύσει συνολικά 306.227 χιλιόμετρα.

Το σιρκουί αποτελείται από 18 στροφές, 10 με δεξιά φορά και οι υπόλοιπες οχτώ αριστερόστροφες, οι οποίες ταλαιπωρούν αρκετά τους πιλότους καθώς δέχονται δυνάμεις μέχρι και 5 G.

Τα μονοθέσια αποκτούν τη μέγιστη ταχύτητα στην ευθεία πριν την έβδομη στροφή, όπου οι πιλότοι αγγίζουν τα 301 χιλιόμετρα την ώρα με έβδομη στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η όγδοη στροφή είναι το πιο αργό σημείο της πίστας, καθώς οι πιλότοι με δευτέρα στο κιβώτιο τρέχουν με 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Pirelli για το βρετανικό γκραν πρι προτίμησε τη σκληρή και τη μαλακή γόμα, όπως και την προηγούμενη σεζόν, με τον καιρό να αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο στο γκραν πρι της Αγγλίας.

Που βρισκόμαστε;

Μετά την ολοκλήρωση οχτώ πρώτων γκραν πρι ο Φερνάντο Αλόνσο οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, αφήνοντας δεύτερο και 20 βαθμούς πίσω του τον Μαρκ Γουέμπερ. Ωστόσο, οι διαφορές στους πρώτους τέσσερις πιλότους είναι μικρές, κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακό το φετινό πρωτάθλημα.

Την περσινή σεζόν ο Φερνάντο Αλόνσο πανηγύρισε τη νίκη στο Σίλβερστοουν, με τους Φέτελ - Γουέμπερ να πλασάρονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Βαθμολογία πιλότων:

1. Αλόνσο, 111
2. Γουέμπερ, 91
3. Χάμιλτον, 88
4. Φέτελ, 85
5. Ρόσμπεργκ, 75
6. Ραϊκόνεν, 73
7. Γκροσεάν, 53
8. Μπάτον, 49
9. Πέρες,39
10. Μαλδονάδο, 30

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του γκραν πρι στο Σίλβερστοουν έχει ξεκινήσει, μέχρι όμως να αρχίσει η δράση ας κάνουμε μια βόλτα με το ξεναγό τον Μαρκ Γουέμπερ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου