ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Παναθηναϊκό κίνημα ή πολυμετοχικότητα Νο2;

Παναθηναϊκό κίνημα ή πολυμετοχικότητα Νο2;

 4/7/2012

Παναθηναϊκό κίνημα ή πολυμετοχικότητα Νο2;Μπορεί σαν έννοιες να απέχουν παρασάγγας, όμως πρακτικά τα δυο συγκεκριμένα μοντέλα έχουν πολλά κοινά σημεία. Δε ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά η δική που άποψη είναι πως ο όρος «πολυμετοχικότητα Νο 2» θα ταίριαζε περισσότερο στο πρότζεκτ του Γιάννη Αλαφούζου. Από την άλλη βέβαια σαν «Παναθηναϊκό Κίνημα» θα συσπειρώσεις ευκολότερα τον απλό Παναθηναϊκό φίλαθλο. Δε μπορείς δηλαδή να βγεις και να δηλώσεις ότι είμαστε ισχυρότεροι από τον Αμπράμοβιτς, όπως είχε πει ο Βγενόπουλος πριν κάποια χρόνια και από την άλλη να ζητάς την οικονομική στήριξη του κόσμου, προωθώντας ένα μοντέλο λαϊκής βάσης. Κάπου παίζουν. μπουνιές αυτά τα δυο.
Το ευχάριστο πάντως στο εγχείρημα Αλαφούζου, και εκεί θέλω να σταθώ, είναι πως πέρα από την συμπαράσταση του κόσμου (δείγμα οι εγγραφές που έγιναν τις πρώτες δυο ημέρες), ο Mr ΣΚΑΪ έχει από πίσω του και πολλούς επιφανείς επιχειρηματίες να τον στηρίζουνε. Θα ήταν άλλωστε αφελές να πιστεύουμε πως ο Αλαφούζος πήρε από μόνος του μια τέτοια πρωτοβουλία, χωρίς να ξέρει πως στα δύσκολα θα έχει ορισμένους δυνατούς συμπαίκτες να τον στηρίξουν.
Δε θα ήθελα για σήμερα να επεκταθώ σε ονοματολογία και να πω ότι αυτός, αυτός και αυτός βοηθάει, ενώ οι άλλοι του έχουν γυρίσει την πλάτη. Άλλωστε σαν είπα και παραπάνω. Το νέο μοντέλο έχει πολλά κοινά με εκείνο της πολυμετοχικότητας. Οπότε είναι πολύ εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζουν τα δεδομένα στις εσωτερικές συμμαχίες.
Προς το παρών αυτό που έχει πετύχει ο Γιάννης Αλαφούζος είναι να τα κρατήσει όλα αυτά στο παρασκήνιο και να συσπειρώσει όλες τις πλευρές με μοναδικό γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού. Και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τιθασεύσεις ανθρώπους με τόσο έντονη προσωπικότητα. Με λίγα λόγια, πάει να αποφύγει, αυτό που κατά πολλούς, έφερε άδοξο τέλος στην εποχή της πολυμετοχικότητας.

www.soccerplus.gr/v

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου