ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ελλαδα - Νιγηρια 80-79...και αντιο Λονδινο

Ελλαδα - Νιγηρια 80-79...και αντιο Λονδινο


6/7/2012
Όχι κι έτσι…
Το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε εφιάλτης για την Εθνική, καθώς γνώρισε την ήττα με 80-79 από τη Νιγηρία και αποχαιρετά πρόωρα το Προολυμπιακό Τουρνουά. Κακή εμφάνιση για την ελληνική ομάδα, που είχε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ (17 επιθετικά οι αντίπαλοι), κακή επιθετική λειτουργία και αστοχία στις βολές (17/28). Πεντακάθαρο φάουλ δεν σφυρίχτηκε στην εκπνοή σε προσπάθεια για τρίποντο από τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά δεν έπρεπε να φτάσουμε ως εκεί...

Πρόβλημα οι διεισδύσεις

Η Εθνική ξεκίνησε με τη συνήθη πεντάδα των Καλάθη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση. Δέχτηκε μεν το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά σύντομα επέβαλε το νόμο της και με αφετηρία την εξαιρετική της άμυνα έκανε ένα σερί 10-0 (10-2). Η Νιγηρία με διαδοχικά έμμεσα και… κανονικά τρίποντα, αλλά κι εκμεταλλευόμενη την ελληνική αστοχία στα μακρινά σουτ και του Σπανούλη στις βολές (3/8 στο ξεκίνημα) κατάφερε να περάσει μπροστά, 14-15. Οι διεισδύσεις των Αφρικανών αποτελούσαν άλυτο γρίφο για την Ελλάδα, ο Ηλίας Ζούρος αναζητούσε το κατάλληλο σχήμα χρησιμοποιώντας δέκα από τους δώδεκα παίκτες του, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί σε απόλυτη ισορροπία, 21-21.

Στα δικά μας μέτρα

Κρατώντας τους αντιπάλους άποντους για πέντε αγωνιστικά λεπτά και με διαδοχικά τρίποντα από Σπανούλη και Μπράμο, η Εθνική μπήκε με ένα 8-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο φτάνοντας στο 29-21. Με προσωπικές ενέργειες του πιο ταλαντούχου παίκτη της, του ΝΒΑερ Αλ Φαρούκ Αμίνου που αγωνίζεται στους Χόρνετς, η Νιγηρία προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ (34-30), αλλά η ελληνική ομάδα ελέγχοντας το ρυθμό και επιθετική αιχμή τον Μπουρούση έφτασε να προηγείται στο ημίχρονο με 42-30. Όλα αυτά κι ενώ η Εθνική είχε μόλις 10/18 βολές και 9 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Έδωσε δικαιώματα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Νιγηρία μείωσε στους οκτώ (42-34), αλλά ο Αμίνου φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ και η Εθνική με ηγέτη τον Σπανούλη έφερε τη διαφορά στο +13, 47-34, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς δίνοντας… θάρρος στους αντιπάλους της. Οι κακές επιθετικές επιλογές και η χαλάρωση της άμυνας επέτρεψαν στους Αφρικανούς να πλησιάσουν στο 49-46, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο, που τελικά έκλεισε με το «εύθραυστο» 56-50.

Θρίλερ ως το τέλος

Η αντεπίθεση της Νιγηρίας συνεχίστηκε και μετά από τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο ισοφάρισε σε 65-65. Η Εθνική συνέχισε να παίζει με τη φωτιά, να είναι ευάλωτη στην άμυνα και να χάνει ριμπάουντ, με συνέπεια δύο λεπτά πριν το τέλος να βρεθεί πίσω στο σκορ (71-73). Μία βολή του Σπανούλη, που έπαιζε σχεδόν μόνος του στην επίθεση, μείωσε στον πόντο (72-73), αλλά με καλάθι του Νταγκουντούρο οι Αφρικανοί έφτασαν στους τρεις (72-75), με μόλις 70’’ να απομένουν για το τέλος. Το κάρφωμα του Μπουρούση έφερε την Εθνική ξανά στο -1 (74-75), ενώ με 2/2 από τον Καρδιτσιώτη σέντερ το ελληνικό συγκρότημα ανέκτησε το προβάδισμα στα 44’’ για τη λήξη. Ο Νταγκουντούρο με τρίποντο έφερε ξανά μπροστά την ομάδα του, αλλά ο Παπανικολάου απάντησε με τον ίδιο τρόπο γράφοντας το 79-78, με 14’’ να απομένουν στο ταμπλό, αλλά το θρίλερ δεν τελείωσε εκεί. Ο Νταγκουντούρο στα 3,5’’ πριν τη λήξη κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς στην τελευταία φάση ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, όπου όμως του έγινε πεντακάθαρο φάουλ που δεν καταλογίστηκε.

Η Νιγηρία θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου τη Ρωσία, ενώ η Εθνική επιστρέφει απογοητευμένη στην πατρίδα...

Δεκάλεπτα: 21-21, 42-30, 56-50, 79-80.

Ελλάδα: Μπουρούσης 18, Ζήσης 2, Σπανούλης 25, Καλάθης 3, Φώτσης 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 8, Μπράμος 4, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 1, Καϊμακόγλου.

Νιγηρία: Σκιν 6, Ντιόγκου 17, Νταγκουντούρο 14, Ομπασοάν 7, Αλάντε Αμίνου 9, Αλ Φαρούκ Αμίνου 13, Ογκούτσι 10, Άρτσιμπονγκ 2, Ογεντέζι 2, Ουγκμποάγια.

Διαιτητές: Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία), Χουάν Χοσέ Φερνάντες (Αργεντινή), Ρομπέρτο Ολιβέρος (Βενεζουέλα).

πηγη:www.sport-fm.gr

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEXWEBRADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου