ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

«Έφυγε» ο Μάρκοβιτς

«Έφυγε» ο Μάρκοβιτς 

17/8/2012

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TVΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
«Έφυγε» ο Μάρκοβιτς 
Σε ηλικία 87 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Πάνος Μάρκοβιτς. Ο εκλιπών ήταν ο προπονητής που οδήγησε τον Πανιώνιο στον πρώτο του τίτλο το 1979, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ (3-1). Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 16:00, στο νεκροταφείο Γλυφάδας.

Η προπονητική καριέρα του Πάνου Μάρκοβιτς ξεκίνησε το 1952, σε ηλικία 27 ετών, όταν ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Αντώνης Καστρινός, τον έστειλε σε σχολή προπονητών στην Ιταλία και του εμπιστεύτηκε τους «μαυραετούς».

Μάλιστα, τη σεζόν 1966/67 διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος για δύο ματς. Συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου 1966 στη νίκη (2-1) επί της Φινλανδίας για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης και στις 15 Φεβρουαρίου 1967, μαζί με τον Λάκη Πετρόπουλο, στο φιλικό Ελλάδα-Λιβύη (4-0). Αν και είχε συμβόλαιο με την ΕΠΟ., τον Απρίλιο του 1967 διώχθηκε από την εθνική ομάδα από το δικτατορικό καθεστώς.

Ο εκλιπών είχε περάσει μεταξύ άλλων από τους πάγκους της Δόξας Δράμας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Ηρακλή, του Εδεσσαϊκού, της Εθνικής Ελλάδας, του Εθνικού Πειραιώς, της Προοδευτικής, του ΑΠΟΕΛ, του Πανιωνίου (στον οποίο πήρε το Κύπελλο το 1979), του Πιερικού, της Παναχαϊκής, του Ολυμπιακού Λευκωσίας και του ΑΠΟΕΛ.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου