ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...


H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ... 
4/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρονάλντο: «Όλα τα θέματα έχουν λύση…» 

4/9/2012

Ρονάλντο: «Όλα τα θέματα έχουν λύση…»
Σίγουρος ότι όλα τα θέματα έχουν λύση παρουσιάστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο πριν αναχωρήσει για την Πορτογαλία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το περιβάλλουν του διεθνούς μεσοεπιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 27χρονος παίκτης, όπως έγινε γνωστό από χθες το πρωί, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και του ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα. Τον λόγο τον αποκάλυψε μετά τη λήξη του αγώνα της «βασίλισσας» με την Γρανάδα στο «Μπερναμπέου».

«Είμαι στεναχωρημένος και η διοίκηση γνωρίζει τους λόγους…», ήταν η απάντηση του Πορτογάλου στους εκπροσώπους του Τύπου. Οι «μερένχες» άφησαν να διαρρεύσει ότι ο Ρονάλντο θέλει αύξηση στις ετήσιες απολαβές του και για αυτό έχει αυτή την αντίδραση.

Ωστόσο, οι φήμες έχουν οργιάσει και έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Πορτογάλος έχει πρόβλημα με τον Μαρσέλο, ο οποίος δήλωσε ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι καλύτερος από εκείνον και θα ήταν προτιμότερο να πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» ο Ίκερ Κασίγιας.

Ο μόνος που βρίσκεται στο πλευρό του είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τονίζει ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για την περσινή σεζόν. Όλοι μέσα στη Ρεάλ έχουν πλέξει το εγκώμιο του Μέσι, ξεχνώντας ότι συμπαίκτης τους είναι ο «CR7» και όχι ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα. Ο Ρονάλντο έχει παρατηρήσει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στα αποδυτήρια των «μερένχες».

Δεν είναι θυμωμένος με τους συμπαίκτες του, όμως θα ήθελε να του δοθεί η δέουσα σημασία για το καλό της ομάδας. Μέχρι σήμερα ουδέποτε ο Πορτογάλος έχει εκφράσει την επιθυμία να αυξηθούν τα πάγια χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό από την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Ωστόσο, θεωρεί ότι - όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του - αξίζει μία επιβράβευση για τις εξαιρετικές του επιδόσεις (150 γκολ σε 149 ματς). Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν υπολογίσει κανείς ότι σε κάθε αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» φωνάζουν το όνομά του, ενώ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» υπάρχουν μερικές φορές χλιαρές αποδοκιμασίες σε κάποιες λανθασμένες επιλογές του.

Τον περσινό καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι είναι διατεθειμένη να δαπανήσει το ποσό των 180 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του και να τον αναδείξει σε καλύτερα αμειβόμενο παίκτη του κόσμου.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν πειράξει τον Ρονάλντο και πλέον το… μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία γνωρίζει ότι ο Πορτογάλος δεν αισθάνεται αγαπητός στις τάξεις της ομάδας ή δεν αναγνωρίζονται όσο θα ’πρεπε οι προσπάθειές του.

Ακόμα ελπίζει για Γιορέντε 

4/9/2012

Ακόμα ελπίζει για Γιορέντε
Το «μπαλάκι» στον Φερνάντο Γιορέντε πέταξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γιόσου Ουρούτια, μιλώντας με δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Ο Ουρούτια ξεκαθάρισε πως όσα μπορούσε να κάνει τα έχει κάνει και απλά περιμένει την απόφαση του Γιορέντε.

Ένα απο τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού ήταν αυτό του Φερνάντο Γιορέντε. Ο Βάσκος φορ, αρνούμενος να επεκτείνει από τώρα το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί η μετακίνησή του σε καμία από αυτές.

Για το μέλλον του Γιορέντε στην Αθλέτικ μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιόσου Ουρούτια. «Μίλησα με τον Γιορέντε πριν από δύο εβδομάδες. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, αλλά η επέκταση του συμβολαίου του δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς ξέρουμε όσα μας έχει δηλώσει ο παίκτης, πως δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του τον ερχόμενο Ιούνιο», τόνισε ο Ουρόυτια.

Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής στάσης του παίκτη; «Νομίζω πως η απόφασή του είναι οριστική, αν και δεν αποκλείω να έχουμε κάποια αλλαγή κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εμείς είμαστε εδώ, έχουμε πει τι προσφέρουμε, απλά περιμένουμε την απόφαση του Φερνάντο. Όλα εξαρτώνται από εκείνον.» 

Τελικά δεν ήταν οφσάιντ (video) 

4/9/2012

Τελικά δεν ήταν οφσάιντ (video)
Η τεχνολογία διαλεύκανε τη φάση που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη αυτή την αγωνιστική στην Ισπανία. Το γκολ του Βίκτορ Ρουίθ για λογαριασμό της Βαλένθια σε βάρος της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» (1-0) τελικά δεν ήταν οφσάιντ.

Ειδικοί και μη μετά τον αγώνα έκριναν πως ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος, ωστόσο μία εκπομπή της ισπανικής τηλεόρασης με τη βοήθεια υπολογιστή και γραφικών αποκάλυψε πως τελικά ο Αντριάνο κάλυπτε τον ποδοσφαιριστή των «νυχτερίδων».

Έκτη και φαρμακερή για Μέσι 

4/9/2012

Έκτη και φαρμακερή για Μέσι
Πολλές είναι οι φορές που ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, έχει εκφράσει την επιθυμία του να κρατήσει για πάντα στο Καμπ Νου τον Λιονέλ Μέσι, κάτι που σύμφωνα με τις δηλώσεις του φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον Αργεντινό άσο.

Μάλιστα, σκοπός της διοίκησης της ομάδας είναι να προσφέρουν ένα ισόβιο συμβόλαιο στον Μέσι. Αν αυτό υλοποιηθεί θα είναι το έκτο συμβόλαιο που θα έχει υπογράψει ο 25χρονος επιθετικός με τους «μπλαουγκράνα» από το 2005.

Η Μπαρτσελόνα πρόσφερε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στον Μέσι τον Ιούνιο του 2005, ενώ τρεις μήνες αργότερα, ύστερα από το φιλικό κόντρα στη Γιουβέντους του πρόσφεραν νέα συμφωνία.

Το 2007 υπέγραψε για επτά χρόνια (2014), ενώ με την άφιξη του Γκουαρντίολα αυξήθηκε το ποσό της αμοιβής του, υπογράφοντας αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο.

Τρία χρόνια αργότερα, τη σεζόν 2009-2010, επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Καταλανούς μέχρι το 2016 με ρήτρα 250 εκατ. ευρώ. Πλέον οι «μπλαουγκράνα» επιθυμούν να του προτείνουν ένα ισόβιο συμβόλαιο για να... πάψουν να τον καλούν για υπογραφές κάθε λίγο και λιγάκι.

Χουανφράν: «Εντυπωσιακός φορ ο Φαλκάο» 

4/9/2012

Χουανφράν: «Εντυπωσιακός φορ ο Φαλκάο»
Το εγκώμιο του Ρανταμέλ Φαλκάο έπλεξε ο Χουανφράν, μιλώντας στην ιστοσελίδα «elgoldemadriz.com». Ο Κολομβιανός επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης, όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 4-1 της Τσέλσι. Από την πλευρά του, ο 27χρονος μπακ-χαφ εξέφρασε την ελπίδα ο διεθνής φορ να παραμείνει για πολύ καιρό στους «ροχιμπλάνκος».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χουανφράν

Για τον Ρανταμέλ Φαλκάο

«Ο “τίγρης” είναι ένας εντυπωσιακός επιθετικός. Για μένα είναι ο καλύτερος στον κόσμο και ελπίζουμε ότι θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό και θα φέρει πολλή χαρά. Είναι πολύ χαρούμενος, απολαμβάνοντας τις καταστάσεις και τα γκολ. Ελπίζουμε ότι θα εξακολουθεί να είναι χαρούμενος. Δεν είναι εύκολο να κρίνουμε έναν άνθρωπο. Εγώ, για παράδειγμα, είμαι χαρούμενος εδώ και βλέπω τους ανθρώπους μου που είναι, επίσης, ευχαριστημένοι. Αυτό είναι το μόνο που μετράει».

Για την νίκη στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ επί της Τσέλσι

«Όλα πήγαν καλά και κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Όλη Ισπανία έβλεπε τον αγώνα και κάθε Ισπανός υποστήριζε την Ατλέτικο. Μετά από αυτό μπορούμε μόνο να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Λεονάρντο: «Δεν κινηθήκαμε για τον Ρονάλντο» 

4/9/2012

Λεονάρντο: «Δεν κινηθήκαμε για τον Ρονάλντο»
Ουδέποτε η Παρί Σεν Ζερμέν κινήθηκε για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως δήλωσε ο Λεονάρντο στον ραδιοφωνικό σταθμό «RAC1».

Ο αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας φέρεται να είχε προσεγγίσει τον 27χρονο μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και να του κατέθεσε μία άκρως δελεαστική πρόταση.

Ωστόσο, ο παράγοντας των πρωτευουσιάνων τόνισε ότι δεν έχουν βάση οι συγκεκριμένες πληροφορίες.

«Ποτέ δεν έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνουμε κίνηση για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όταν θέλουμε έναν ποδοσφαιριστή, μιλάμε απευθείας με τη διοίκηση της ομάδας του. Δεν υπάρχει αυτό το θέμα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει στην μεταγραφική αγορά το φετινό καλοκαίρι
», τόνισε ο Λεονάρντο για τον Ρονάλντο, του οποίο του συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2015. 

«Με ηρέμησε ο Βιλανόβα» 

4/9/2012

«Με ηρέμησε ο Βιλανόβα»
Σημαντική ήταν η συζήτηση που είχε ο Άλεξ Σονγκ με τον Τίτο Βιλανόβα πριν από την έναρξη του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Βαλένθια, όπως δήλωσε ο Καμερουνέζος χαφ στην καταλανική τηλεόραση. Ο 24χρονος παίκτης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα.

«Πριν από το παιχνίδι ο προπονητής μού μίλησε και μου είπε τι ήθελε από μένα. Αυτό με ηρέμησε και με βοήθησε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση», ανέφερε αρχικά ο διεθνής μέσος και πρόσθεσε:

«Ήξερα ότι εδώ είναι σημαντικό να παίζεις με μία ή δύο το πολύ επαφές, αλλά μερικές φορές - παραδόξως, είναι πιο εύκολο να το κάνεις αυτό όταν έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα». 

Κρόιφ: «Μην υποτιμάτε τη Ρεάλ» 

4/9/2012

Κρόιφ: «Μην υποτιμάτε τη Ρεάλ»
Με κολακευτικά λόγια για τη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε ο Γιόχαν Κρόιφ, αν και αυτά που τους χωρίζουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους ενώνουν. Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα θεωρεί πως η κριτική που δέχεται η ομάδα του Μουρίνιο είναι άδικη και πως όλοι θα δουν μια διαφορετική Ρεάλ μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Μπαρτσελόνα, αφού προσέφερε τις υπηρεσίες του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής. Συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των Καταλανών, καθώς και με τις μεγάλες κόντρες τους με την αιώνια αντίπαλο, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Γιόχαν Κρόιφ, που αιφνιδίασε τους πάντες, όταν υπερασπίστηκε την Ρεάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Ισπανούς δημοσιογράφους.

Ο Κρόιφ μιλώντας στην «As» αναρωτήθηκε γιατί η κριτική που δέχεται η Ρεάλ είναι τόσο σκληρή. «Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι είναι τόσο σκληροί με τη Ρεάλ. Θεωρώ πως υπάρχει έλλειψη σεβασμού για το ρόστερ της ομάδας, αλλά και για τη δουλειά του Μουρίνιο. Έχω την αίσθηση πως πολλοί υποτιμούν την αξία της Ρεάλ. Σε όλους αυτούς έχω να θυμίσω πως οι Μαδριλένοι είναι οι κάτοχοι του τίτλου», τόνισε ο Κρόιφ.

Η εκκίνηση του πρωταθλήματος δεν ήταν η καλύτερη για τη Ρεάλ και ήδη η Μπαρτσελόνα είναι 5 βαθμούς μπροστά. Πως βλέπει ο Κρόιφ τη μάχη του τίτλου; «Μετά τη διακοπή θα δούμε μια διαφορετική Ρεάλ. Η διαφορά που έχει πάρει η Μπαρτσελόνα δεν είναι σημαντική, αφού ο δρόμος είναι μακρύς. Πάντως, για να επανέλθει στην κορυφή η ομάδα του Βιλανόβα θα πρέπει να δώσει περισσότερο από το 100% των δυνατοτήτων της. Η Ρεάλ παραμένει μεγάλη αντίπαλος και θα δούμε σκληρή μάχη», σημείωσε ο Γιόχαν Κρόιφ. 



AΓΓΛΙΑ



Την Τετάρτη υπογράφει ο Όουεν 

4/9/2012

Την Τετάρτη υπογράφει ο Όουεν
Μέσα από το twitter θα γίνει η ανακοίνωση της μεταγραφής του Μάικλ Όουεν, με τον Άγγλο άσο να χρησιμοποιεί το Μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να αποκαλύψει πως την Τετάρτη θα κάνει γνωστό τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Λίβερπουλ και Στόουκ οι δύο πιο πιθανές μελλοντικές «νύφες».

Ο Άγγλος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν έχει καταφέρει να βρει μέχρι στιγμής ομάδα.

Ωστόσο, η αναμονή του λαμβάνει τέλος, αφού αύριο ο Όουεν θα ανακοινώσει σε ποιο σύλλογο θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Τα εργαλεία της δουλειάς μου είναι έτοιμα κι είμαι έτοιμος να αρχίσω», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Όουεν, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με ποδσοφαιρικά παπούτσια, για να έρθει η ερώτηση από τον Τζόι Μπάρτον: «Που πας, φίλε;».

Ο Μάικλ Όουεν απάντησε πως θα πει «την Τετάρτη» περισσότερα, ενώ στη συνέχεια διέγραψε τη δημοσίευση!

Όλα αυτά, την ώρα που τα δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο θέλουν τη Λίβερπουλ να κινείται για να εντάξει και πάλι τον πρώην άσο της στο ρόστερ, ενώ ο Τόνι Πιούλις αποκάλυψε πως θέλει να δει τον Άγγλο άσο με τη φανέλα της Στόουκ. 

Το… πριμ του Λεμπρόν στη Λίβερπουλ 

4/9/2012

Το… πριμ του Λεμπρόν στη Λίβερπουλ
Ως μέτοχος που σέβεται τον εαυτό του, ο Λεμπρόν Τζέιμς έταξε στη Λίβερπουλ ένα πρωτότυπο πριμ σε περίπτωση που φέτος κατακτήσει κάποιον τίτλο. Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, που έχει ένα μερίδιο στον αγγλικό σύλλογο, έταξε στους «κόκκινους» ένα αξέχαστο διήμερο στο Λας Βέγκας, με τον ίδιο και τον ράπερ Kanye West να επικεφαλής του πάρτι.

«Στον αθλητισμό χρειάζονται και τα κίνητρα. Αν τα παιδιά της Λίβερπουλ πάρουν κάποιον τίτλο, θα τους χαρίσω το καλύτερο σαββατοκύριακο της ζωής τους στο Λας Βέγκας. Θα έρθει και ο Kanye West. Πιστέψτε με, κανείς δεν κάνει τέτοια θραύση στην.. πόλη της αμαρτίας όπως εγώ και ο Kanye», δήλωσε στην Daily Mail.

Ένας ολυμπιονίκης για την Άρσεναλ 

4/9/2012

Ένας ολυμπιονίκης για την Άρσεναλ
Στη διάθεση της Άρσεναλ θέτει εαυτόν ο Μο Φάρα. Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 5.000 και 10.000 μέτρα δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα ως γυμναστής όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει τους στίβους.

«Θέλω να βοηθήσω την Άρσεναλ. Τις προάλλες είπα στη γυναίκα μου πως θα γινόμουν πολύ καλός προπονητής φυσικής κατάστασης. Θα μπορούσα να φροντίζω τους τραυματίες ή να κάνω πολλά άλλα πράγματα», δήλωσε ο 29χρονος (γεννημένος στη Σομαλία, αλλά) Βρετανός δρομέας.


 ΙΤΑΛΙΑ

Θα «πονοκεφαλιάσουμε» τους πάντες 

4/9/2012

Θα «πονοκεφαλιάσουμε» τους πάντες
Προσγειωμένος παραμένει ο Ζντένεκ Ζέμαν, παρά τη μεγάλη νίκη της Ρόμα μέσα στο Σαν Σίρο επί της Ίντερ με 3-1. Ο προπονητής των «τζαλορόσι» επαναλαμβάνει πως είναι νωρίς για προγνωστικά και ζητάει περισσότερη δουλειά από την ομάδα του, για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Η παρουσία του Ζντένεκ Ζέμαν στο Καπιτώλιο της Ρώμης, όπου παρέλαβε το αθλητικό βραβείο «Αντίπαλοι ναι, εχθροί όχι», έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να «προκαλέσουν» τον, πάντα πρόθυμο να μιλήσει, προπονητή της Ρόμα. Οι ερωτήσεις αφορούσαν στην εκκίνηση της ομάδας του στο Καμπιονάτο, στις ελπίδες που τρέφει για τον τίτλο, αλλά και στον αρχηγό, Φραντσέσκο Τότι.

«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε πως θα είμαστε οι ανταγωνιστές της Γιουβέντους. Ο δρόμος είναι μακρύς και μόνο με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να γίνουμε μεγάλοι. Όμως, το έχω τονίσει πολλές φορές, θέλουμε να προκαλέσουμε «πονοκεφάλους» σε όλους μας τους αντιπάλους. Όπως κάναμε με την Ίντερ.»

Με την ίδια συγκομιδή βαθμών, τέσσερεις σε δύο αγώνες, είχε ξεκινήσει η Ρόμα του Ζέμαν άλλες δύο φορές, το 97-98 και το 98-99, τερματίζοντας το πρωτάθλημα στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση. Για αυτό το λόγο ο Βοημός τεχνικός είναι επιφυλακτικός. «Η αρχή είναι σημαντική, αλλά η συνέχεια θα δείξει αν είμαστε ικανοί να διεκδικήσουμε τον τίτλο», επεσήμανε ο Ζέμαν.

Για τον Φραντσέσκο Τότι είχε μόνο καλά λόγια να πει. «Εδώ και 15 χρόνια επαναλαμβάνω πως είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εκτιμώ πως αγωνίζεται με συνέπεια, ακόμα και σε θέσεις που έχει καιρό να παίξει, όπως του αριστερού επιθετικού. Εκεί αγωνίστηκε με την Ίντερ και διέπρεψε. Παραμένει παράδειγμα για όλους», σημείωσε ο Ζέμαν. 

Ζέστη και μύκητας κατέστρεψαν το Σαν Πάολο 

4/9/2012

Ζέστη και μύκητας κατέστρεψαν το Σαν Πάολο
Μάχη κόντρα στο χρόνο δίνουν οι γεωπόνοι του Σαν Πάολο για να επαναφέρουν τον αγωνιστικό χώρο σε καλή κατάσταση. Οι εργασίες για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα έχουν ήδη ξεκινήσει, με την ελπίδα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν η Νάπολι θα υποδεχτεί την Πάρμα για την τρίτη αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Το παιχνίδι της Νάπολι κόντρα στη Φιορεντίνα χαρακτηρίστηκε από τον κακό αγωνιστικό χώρο, που επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Οι προπονητές, Ματζάρι και Μοντέλα, στις δηλώσεις τους χαρακτήρισαν «επικίνδυνο» το γήπεδο και «ακατάλληλο, όχι μόνο για αγώνα πρώτης κατηγορίας» τον αγωνιστικό χώρο του Σαν Πάολο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία στη διοίκηση της Νάπολι να δρομολογήσει τις εργασίες για την αποκατάσταση του άθλιου χλοοτάπητα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των γεωπόνων, Αλεσάντρο Φορμιζάνο, η ζέστη ήταν αυτή που προκάλεσε το πρόβλημα. «Ένας μύκητας αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε εξαιτίας της ζέστης. Κάναμε την απαραίτητη θεραπεία και φυτέψαμε καινούργιους σπόρους, τους οποίους είχαμε ψύξει νωρίτερα, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα την υψηλή θερμοκρασία του εδάφους. Μέχρι τώρα είμαστε ικανοποιημένοι από την ανάπτυξη του γκαζόν. Έχει καλύψει το 75% του γηπέδου», εξηγεί ο γεωπόνος.

Να θυμίσουμε πως το 2010 η Νάπολι ξόδεψε 500 χιλ. ευρώ για να ανακατασκευάσει τον αγωνιστικό χώρο, με τα γνωστά αποτελέσματα. 

«Να διδαχθούμε από την ήττα» 

4/9/2012

«Να διδαχθούμε από την ήττα»
Στην ψυχολογική και σωματική κούραση του αγώνα της Πέμπτης κόντρα στη Βασλούι για το Γιουρόπα Λιγκ, έριξε την ευθύνη της ήττας από τη Ρόμα ο Μάσιμο Μοράτι. Ο πρόεδρος των «νερατζούρι» τόνισε ωστόσο πως είναι θέμα του προπονητή να προετοιμάζει σωστά την ομάδα, ώστε να αντιμετωπίζει με επιτυχία όλες τις υποχρεώσεις.

Η νίκη της δεύτερης αγωνιστικής του Καμπιονάτο ανήκει, αναμφισβήτητα, στη Ρόμα. Η ομάδα του Ζντένεκ Ζέμαν πέρασε άνετα από το Σαν Σίρο, νικώντας με 3-1 την Ίντερ, κάτι που προκάλεσε τους πρώτους «τριγμούς» στους «νερατζούρι».

Μία μέρα μετά την ήττα αυτή, ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, προσπάθησε να φανεί ψύχραιμος μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Ήταν μια ήττα που πόνεσε, αυτό είναι σίγουρο. Όμως μπορούμε και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να ωριμάσουμε σαν ομάδα. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα είναι καινούργια και χρειάζεται χρόνος για να φτάσει εκεί που της αξίζει», δήλωσε ο Μοράτι, θέλοντας να ρίξει, κάπως, τους τόνους.

Πόσο μπορεί να επηρέασε ο αγώνας του Γιουρόπα Λιγκ την ομάδα; «Σίγουρα υπήρξε και ψυχική και σωματική κούραση. Ο αγώνας με τη Βασλούι εξελίχθηκε σε θρίλερ και η ομάδα πάλεψε ως το τέλος. Αυτό φάνηκε την Κυριακή. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε η ομάδα να παρουσιάζεται φρέσκια μετά από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για αυτό. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα ματς της Πέμπτης, που επιβαρύνουν διαφορετικά τους παίκτες σε σχέση με αυτά της Τρίτης ή της Τετάρτης», σημείωσε ο Μοράτι.

Αποχωρώντας ο πρόεδρος της Ίντερ είχε ένα σχόλιο και για τον Τζαμπάολο Πατσίνι και το χατ τρικ που πέτυχε με τη φανέλα της Μίλαν. «Είμαι χαρούμενος για εκείνον. Σίγουρα θα προτιμούσα να είχε βάλει αυτά τα γκολ με την Ίντερ, αλλά…» ήταν η «ατάκα» του προέδρου. 

Ακόμα τον… πληρώνουν 

4/9/2012

Ακόμα τον… πληρώνουν
Ένοχη για τηλεφωνικές υποκλοπές κρίθηκε η Ίντερ, καθώς και η Telecom Italia, από ιταλικό δικαστήριο, μετά την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον τους ο Κρίστιαν Βιέρι. Οι δύο εταιρίες καλούνται να πληρώσουν 1 εκατ. ευρώ στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή γιατί αποδείχτηκε πως παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του όταν αγωνιζόταν στην ομάδα του Μιλάνου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της καριέρας του Κρίστιαν Βιέρι ήταν οι συνεχείς μεταγραφές, αφού έμενε σχεδόν πάντα ένα χρόνο σε κάθε ομάδα και έπειτα «ανάγκαζε» με την απόδοσή του την επόμενη να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για να τον αποκτήσει. Αυτό άλλαξε μόνο όταν ο «Μπόμπο» αποκτήθηκε από την Ίντερ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 6 αγωνιστικές περιόδους.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η «συνύπαρξη» του Βιέρι με την Ίντερ ήταν αρμονική. Τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν πολλά, με σημαντικότερο ένα ζήτημα «κατασκοπίας» που κατήγγειλε ο Βιέρι και οδήγησε την ομάδα του στο εδώλιο του κατηγορημένου.

Ο Βιέρι προχώρησε σε αγωγή ζητώντας αποζημίωση 9,25 εκατ. ευρώ από την Ίντερ και άλλων 12 εκατ. ευρώ από την Telecom που είχε συνδράμει τους «νερατζούρι» στις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Μετά από συνεχείς αναβολές, τελικά εκδικάστηκε η υπόθεση αυτή, με το δικαστήριο να αποφασίζει την ενοχή της Ίντερ για κατασκοπία. Σύμφωνα με το δικαστήριο οι άνθρωποι της ομάδας, με τη βοήθεια της τηλεφωνικής εταιρίας Telecom, παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του ποδοσφαιριστή τους, όσο καιρό εκείνος αγωνιζόταν στην ομάδα του Μιλάνου.

Το ποσό που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι δύο ένοχες εταιρίες ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, πολύ μικρότερο από αυτό που αξίωνε ο Βιέρι, αλλά αρκετό για να θεωρηθεί ηθικά δικαιωμένος ο πρώην επιθετικός της Ίντερ. 

«Κάναμε το σωστό για την Ίντερ» 

4/9/2012

«Κάναμε το σωστό για την Ίντερ»
Πεπεισμένος πως πήρε τις σωστές αποφάσεις εμφανίστηκε ο υπεύθυνος των μεταγραφών της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκα. Ο παράγοντας των «νερατζούρι» μιλώντας στο «Sky Sport» υπερασπίστηκε όλες του τις επιλογές, επισημαίνοντας πως σωστά συμπεράσματα μπορούν να βγουν μόνο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Μια από τις ομάδες που κινήθηκαν έντονα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ήταν η Ίντερ. Πολλοί παίκτες έφυγαν, άλλοι ήρθαν, ενώ υπήρξαν και μερικοί που έμοιαζαν να είναι κοντά στην ομάδα του Μιλάνου, αλλά δεν αποκτήθηκαν ποτέ. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις μίλησε ο Μάρκο Μπράνκα, ο υπεύθυνος των μεταγραφών της Ίντερ, στο συνδρομητικό «Sky», τονίζοντας πως έκανε αυτό που έκρινε σωστό.

«Από νωρίς προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε κάποιους παίκτες. Αναφέρομαι στον Εζεκιέλ Λαβέτσι και τον Λούκας Μόουρα. Όταν, όμως, κατάλαβα πως οι οικονομικές αξιώσεις των ομάδων τους ήταν πέρα από τις δυνατότητές μας, αποσύρθηκα και δεν ασχολήθηκα ξανά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες εκείνες που είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά», δήλωσε ο Μπράνκα, αναφερόμενος στους παίκτες που δεν ήρθαν στην ομάδα, αν και έμοιαζαν να είναι κοντά.

Για τις αποχωρήσεις του Ζούλιο Σέζαρ και του Μαϊκόν, ο Μπράνκα ήταν ξεκάθαρος. «Πρόκειται για δύο παίκτες που έφερα εγώ και που ήρθε η ώρα να φύγουν. Για το καλό και της ομάδας και δικό τους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την ανταλλαγή του Κασάνο με τον Πατσίνι, ο Μπράνκα έδειξε να είναι σίγουρος. «Μιλήσαμε με την Μίλαν και κρίναμε πως αυτό συμφέρει και τις δύο ομάδες, καθώς και τους παίκτες. Ο χρόνος θα δείξει αν πράξαμε σωστά, αν και εγώ είμαι βέβαιος πως κάναμε αυτό που έπρεπε.»

Προβληματισμένος από τους τραυματισμούς ο Γκαλιάνι 

4/9/2012

Προβληματισμένος από τους τραυματισμούς ο Γκαλιάνι
Τη βεβαιότητά του πως η Μίλαν θα τερματίσει ψηλά στο πρωτάθλημα εξέφρασε ο Αντριάνο Γκαλιάνι, μιλώντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη συνεδρίαση της ιταλικής Λίγκας. Ο ισχυρός άντρας των «ροσονέρι» ξεκαθάρισε πως δεν έχει παράπονο από τον προπονητή Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αλλά πως είναι προβληματισμένος με τους πολλούς τραυματισμούς των παικτών της ομάδας του.

Η πρώτη νίκη της Μίλαν στο πρωτάθλημα επί της Μπολόνια, ανέβασε το ηθικό των ανθρώπων της ομάδας του Μιλάνου. Αυτό φάνηκε και από όσα δήλωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ιταλικής Λίγκας.

«Η ομάδα είναι καλή. Αλλά ας μην αρχίζουμε ξανά με τη θέση που θα τερματίσει. Εγώ είμαι βέβαιος για μία θέση από την πρώτη μέχρι την τρίτη. Εσείς μπορείτε να έχετε άλλη γνώμη, στο τέλος θα δούμε», είπε ο Γκαλιάνι, δείχνοντας αισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αυτό που προβληματίζει τον Γκαλιάνι είναι οι πολλοί τραυματισμοί. «Έχουμε ένα μυϊκό τραυματισμό σε κάθε αγώνα, κατά μέσο όρο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και μας προβληματίζει. Έχω μιλήσει με τον γυμναστή, το ιατρικό τιμ και τον προπονητή και ψάχνουμε να βρούμε την λύση σε αυτό το θέμα.»

Η θέση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κρίνεται ως επισφαλής; «Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Αλέγκρι. Έχουμε κοινές ιδέες και στόχους. Ξέρουμε πως η Μίλαν πρέπει να κυνηγάει τη νίκη πάντα, άσχετα αν δεν είναι εφικτό να κερδίζει συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε πως με τον Αλέγκρι περάσαμε δύο πολύ όμορφα χρόνια», σημείωσε ο Γκαλιάνι. 

«Πρωταγωνιστές με καλή μπάλα» 

4/9/2012

«Πρωταγωνιστές με καλή μπάλα»
Πολύ ικανοποιημένος με το ξεκίνημα της σεζόν είναι ο Κλαούντιο Λοτίτο. Ο πρόεδρος της Λάτσιο μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως η δουλειά του νέου προπονητή της ομάδας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, φαίνεται να αποδίδει καρπούς και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο βρίσκουν τρεις ομάδες να έχουν πετύχει από δύο νίκες. Και αν η Γιουβέντους με τη Νάπολι δεν αποτελούν έκπληξη για αυτό, το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί για τη Λάτσιο, που λίγοι περίμεναν να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το γεγονός αυτό έχει ενθουσιάσει τον πρόεδρο των πρωτευουσιάνων, Κλαούντιο Λοτίτο που δηλώνει ικανοποιημένος τόσο από τα αποτελέσματα, όσο και από την εικόνα της ομάδας του. «Θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Είμαστε μια ομάδα αποφασισμένη να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να έχει την πρωτοβουλία και να δείχνει στοιχεία τέτοια που να ικανοποιούν τους οπαδούς της. Όλα αυτά τα έχω δει στην αρχή του πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.»

Ο Λοτίτο αναφέρθηκε και στον προπονητή της Λάτσιο, τονίζοντας πως «ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δουλεύει σκληρά και έχει μερικές πολύ καλές ιδέες, με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα. Θα δείτε και στη συνέχεια πως η ομάδα θα παίζει θεαματικά, όπως του αρέσει.»

Κλείνοντας την κουβέντα του με τους δημοσιογράφους, ο Λοτίτο έκανε μια αναφορά στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του. «Μας ζήτησαν πολλούς παίκτες, αλλά δεν θέλαμε να αποδυναμώσουμε το ρόστερ μας. Όσο για αυτούς που πήραμε, ήταν λίγοι αφού η ομάδα ήταν ήδη καλή. Φροντίσαμε να κάνουμε μελετημένες κινήσεις, με σκοπό να ενισχυθούμε και όχι να προκαλέσουμε ενθουσιασμό.» 

«Μας λείπει ο Κόντε» 

4/9/2012

«Μας λείπει ο Κόντε»
Την ανυπομονησία του να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εθνικής Ιταλίας. Ο έμπειρος τερματοφύλακας αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του χωρίς τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, φάνηκε όμως σίγουρος για την επιτυχία της ομάδας του.

Η προετοιμασία της εθνικής Ιταλίας, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής κόντρα στη Βουλγαρία, συνεχίζεται στο Κοβερτσάνο. Στο παρασκήνιο των προπονήσεων δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, στην οποία σειρά είχε να εμφανιστεί ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους ρωτήθηκε περισσότερο για την ομάδα του και λιγότερο για την εθνική, για την οποία τόνισε πως είναι το φαβορί για την πρόκριση. «Είμαστε η Ιταλία, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε. Θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά μπορούμε να βρεθούμε στα γήπεδα της Βραζιλίας», τόνισε για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σύλλογό του. «Αυτό που περιμένουμε είναι οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Περιμέναμε πολύ καιρό για αυτό το ραντεβού, οπότε δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Ξέρουμε πως έχουμε πολλές πιθανότητες να διακριθούμε. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και θα αποδείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή», είπε με αισιοδοξία ο Μπουφόν.

Η απουσία, όμως, του Αντόνιο Κόντε από τον πάγκο της «Γιούβε» θα επηρεάσει τους παίκτες; Ο Μπουφόν είναι σαφής. «Να μας επηρεάσει, όχι, δε νομίζω. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως μας λείπει. Μας λείπουν οι φωνές του και οι οδηγίες του, αλλά δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε από την απουσία του.»



ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Ήρθα και θα μείνω» 

3/9/2012

«Ήρθα και θα μείνω»
Την πεποίθηση ότι το Αμβούργο θα αφήσει πίσω του τις υποτονικές εμφανίσεις και θα καταφέρει να πανηγυρίσει νίκες εξέφρασε ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φαρτ.

Ακόμη, ο 29χρονος μέσος τόνισε πως υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και πως θα μείνει στον σύλλογο σε όποια κατηγορία αγωνίζονται.

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα αγωνιζόμαστε. Δεν νομίζω ότι η ομάδα θα υποβιβαστεί, έχουμε ένα καλό σύνολο, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, δεν μπορώ να τα κάνω όλα από μόνος μου», ήταν τα λόγια του 29χρονου μέσου.

Το Αμβούργο μετρά δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος.

Στη Μάιντς ο Κλάσνιτς 

4/9/2012

Στη Μάιντς ο Κλάσνιτς
Την απόκτηση του Ιβάν Κλάσνιτς ανακοίνωσε η Μάιντς.

Ο 32χρονος επιθετικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπόλτον, υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με τη γερμανική ομάδα.

Πέρυσι, σε 29 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ ο πολύπειρος Κροάτης σημείωσε οκτώ τέρματα.

«Είχα αρκετές προτάσεις από διάφορες ομάδες, αλλά μόνο η Μάιντς μου έδινε τη δυνατότητα να επιστρέψω στην Bundesliga», δήλωσε ο Κλάσνιτς, μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.


ΓΑΛΛΙΑ


Γράφτηκε στην ιστορία ο «Ίμπρα» 

4/9/2012

Γράφτηκε στην ιστορία ο «Ίμπρα»
Ο παίκτης που έχει σημειώσει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν στο Σαμπιονά έγινε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός σκοράροντας στο 27ο δευτερόλεπτο του αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Λιλ σημείωσε νέο ρεκόρ, βελτιώνοντας το προηγούμενο κατά 18 δευτερόλεπτα.

Χρειάστηκε να περάσουν 4 παιχνίδια για να μπορέσει να γευτεί τη χαρά της νίκης η Παρί Σεν Ζερμέν στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε υποχρεωθεί σε ισάριθμες ισοπαλίες. Για να καταφέρει να κερδίσει η Παρί, χρειάστηκε ένας αποτελεσματικός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας κόντρα στη Λιλ, στο παιχνίδι που έληξε με 2-1 για τους Παριζιάνους.

Στο ματς αυτό ο «Ίμπρα» σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς πέτυχε το πρώτο του γκολ στο 27ο δευτερόλεπτο του αγώνα. Έγινε, έτσι, ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει το γρηγορότερο γκολ για την Παρί στο Σαμπιονά. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Νορντίν Κούρτσι, που είχε σκοράρει 45 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Αυτό, όμως, δεν είναι το απόλυτο ρεκόρ για την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού ο Πολ Λε Γκεν σε αγώνα της ομάδας του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, είχε σκοράρει στο 13ο δευτερόλεπτο.

Παίρνει Εμβουεμπά η Λιόν 

4/9/2012

Παίρνει Εμβουεμπά η Λιόν
Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από τη Λιόν για την απόκτηση του Άρνολντ Εμβουεμπά.

Ο αμυντικός μέσος της Λοριάν πέρασε ήδη από ιατρικές εξετάσεις την Τρίτη (4/9) και μέσα στη μέρα αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «λιονέ».

Την περσινή σεζόν, ο 27χρονος Γάλλος ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Κριστιάν Γκουρκίφ, μετρώντας 34 παιχνίδια και τέσσερα τέρματα στη Ligue 1.

Πάει Μπεσίκτας ο Νενέ 

4/9/2012

Πάει Μπεσίκτας ο Νενέ
Μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Μπεσίκτας βρίσκεται ο Νενέ. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος είχε χάσει τη θέση του βασικού στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ μετά τη διαμάχη του με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην προπόνηση της ομάδας έγινε σαφές πως το κλίμα γι’ αυτόν στο Παρίσι ήταν βαρύ.

Η τουρκική ομάδα κινήθηκε αστραπιαία προσφέροντας ένα σεβαστό ποσό στην Παρί και διετές συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές στον πρώτο σκόρερ του γαλλικού συλλόγου την περασμένη σεζόν.

Κρις: «Ήθελα να μείνω στη Λιόν» 

4/9/2012

Κρις: «Ήθελα να μείνω στη Λιόν»
Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία της Λιόν με τη Γαλατάσαραϊ για την παραχώρηση του Κρις, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έκανε δηλώσεις στα γαλλικά μέσα σύμφωνα με τις οποίες ήθελε να παραμείνει στην ομάδα, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένος που αφήνει τους «Λιονέ».

Ο 35χρονος παίκτης μίλησε για τα ανάμεικτα συναισθήματα που τού αφήνει η μετακίνησή του από τη Λιόν, τις σημαντικότερες αναμνήσεις του από τη θητεία του και ποιους θα συναντήσει στην καινούργια του ομάδα.

«Είναι μια σελίδα που γυρίζει. Σίγουρα ήθελα να μείνω στη Λιόν και να κλείσω την καριέρα μου, όμως η πρόταση που έκανε η Γαλατάσαραϊ ήταν ενδιαφέρουσα τόσο για την ομάδα όσο και για μένα. Είμαι χαρούμενος αλλά και λυπημένος την ίδια ώρα» είπε ο Κρις για να προσθέσει συγκινημένος: «Αφήνω μια ομάδα για την οποία έπαιζα 8 χρόνια και θα την έχω για πάντα στην καρδιά μου. Μού είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω, είμαι πολύ φορτισμένος».

Ο Κρις εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τους φιλάθλους του συλλόγου οι οποίοι , όπως είπε, πάντα τον στήριζαν και τον αποθέωναν.

Όσο για την καινούργια του επαγγελματική στέγη δήλωσε: «Ξέρω την ομάδα και αρκετούς παίκτες. Μίλησα με τον Φελίπε Μέλο και τον Ταφαρέλ, ενώ θα ξαναβρώ και τον Ελμάντερ με τον Μπάρος. Είναι όλοι τους φίλοι».

«Στεφανουά» ο Πογκμπά 

4/9/2012

«Στεφανουά» ο Πογκμπά
Παίκτης της Σεντ Ετιέν θα πρέπει να θεωρείται ο Φλορεντέν Πογκμπά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «rmcsport.fr».

Ο 22χρονος αμυντικός, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Σεντάν, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τους «στεφανουά», οι οποίοι ξόδεψαν κοντά στα 450.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Ο Πογκμπά ήταν βασικό μέλος της Σεντάν την περσινή χρονιά στη Ligue 2, σημειώνοντας τέσσερα τέρματα σε 32 παιχνίδια.




ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου