ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...



H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ... 
7/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Δύσκολα με Λεβάντε ο Τουλαλάν 

7/9/2012

Δύσκολα με Λεβάντε ο Τουλαλάν
Αμφίβολος για το επόμενο (15/09) παιχνίδι της Μάλαγα με την Λεβάντε για την 4η αγωνιστική της Primera Division δείχνει ο Τζερεμί Τουλαλάν.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είδε τον Γάλλο μέσο να αποχωρήσει από την προχθεσινή προπόνηση της ισπανικής ομάδας και έχει θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλλο του δεξιού ποδιού.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα παίξει στο προσεχές παιχνίδι που θα γίνει στο «Ροσαλέδα» και θα κάνει αγώνα δρόμου να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του Champions League.

Οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Νταβίντ Σίλβα: «Πέρασα καλά στο Βίγκο» 

7/9/2012

Νταβίντ Σίλβα: «Πέρασα καλά στο Βίγκο»
Συγκινημένος από την παρουσία του στο Βίγκο, όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τη σεζόν 2005/06, εμφανίστηκε ο Νταβίντ Σίλβα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει της προετοιμασίας της Ισπανίας για το αποψινό φιλικό με τη Σαουδική Αραβία. Επίσης, ο διεθνής μεσοεπιθετικός τόνισε ότι αισθάνεται καλά, παρότι άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Μάντσεστερ Σίτι για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Αισθάνομαι καλά. Άργησα να επιστρέψω στη Μάντσεστερ Σίτι το φετινό καλοκαίρι και πήρε περισσότερο χρόνο να βρω τους ρυθμούς μου, αλλά τώρα είμαι εκατό τοις εκατό καλά», ανέφερε αρχικά ο 26χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Θυμάμαι το πέρασμά μου από τη Θέλτα. Από εδώ ξεκίνησε η επαγγελματική μου καριέρα, αλλά ήταν απίστευτα χρόνια και οι άνθρωποι με αντιμετώπισαν εξαιρετικά».

Καταλήγοντας, ο Σίλβα τόνισε: «Η ομάδα είχε μία καλή σεζόν και εγώ, επίσης, είχα μία καλή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή». 

«Η Μίλαν ήθελε τον Τσάβι» 

7/9/2012

«Η Μίλαν ήθελε τον Τσάβι»
Στην αποκάλυψη ότι η Μίλαν είχε καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Τσάβι Ερνάντεζ, όταν ακόμα εκείνος ήταν ακόμα στην Μπαρτσελόνα Β, προχώρησε η Μαρία Μέρκε Κρέους. Η μητέρα του Ισπανού χαφ τόνισε ότι οι «ροσονέρι» πρόσφεραν στο παιδί της τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και οι ετήσιες απολαβές του θα έφταναν τις 150 εκατ. πεσέτες (σχεδόν 1 εκατ. ευρώ).

«Ο κύριος Γκαλιάνι (αντιπρόεδρος της Μίλαν) ήρθε και κατέθεσε μία πρόταση για τον Τσάβι όταν εκείνος ήταν στην Μπαρτσελόνα Β. Η προσφορά ήταν τετραετούς διάρκειας και οι ετήσιες απολαβές του έφταναν τις 150 εκατ. πεσέτες (σχεδόν 1 εκατ. ευρώ)», ανέφερε αρχικά η μαμά του Τσάβι και πρόσθεσε:

«Εκείνη την εποχή είχε μπροστά του τον (Πεπ) Γκουαρντιόλα, αλλά μέσα μου σκέφτηκα ότι θα υπήρχε πρόβλημα στην οικογένειά μας. Εκτός αυτού, εγώ πάντα πίστευα ότι, αν και μπορεί να ήταν δύσκολο, να πετύχει στην Μπαρτσελόνα».

Στη συνέχεια, η κ. Κρέους τόνισε: «Νομίζω ότι θα γίνει ένας καλός προπονητής, αλλά ως μητέρα του θα του έλεγα να γίνει τεχνικός διευθυντής, αφού δεν έχουν τόσα πολλά προβλήματα. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αφού ο Τσάβι έχει πολλά χρόνια μπροστά του να παίζει ποδόσφαιρο».

Καταλήγοντας, η Μαρία Μέρκε Κρέους μίλησε για την καλή σχέση που έχουν ο Τσάβι με τον Ίκερ Κασίγιας, παρότι αγωνίζονται στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι πήραν το βραβείο “Πρίγκιπας των Αστουριών”. Ο Ίκερ και ο Τσάβι είναι δύο παίκτες που ίσως να μην πάρουν ποτέ τη “Χρυσή Μπάλα”, αλλά είναι οι καλύτεροι. Η φωτογραφία τους που πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Euro μαζί ήταν υπέροχη και πιστεύω ότι ο Ίκερ υπολογίζει πολύ τον Τσάβι. Πρόκειται για μία σχέση που κρατάει πολλά χρόνια, όταν ήταν πολύ μικροί και οι δύο . Είναι μία φιλία που θα μπορούσε να είχε χαθεί, όμως όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο δυνατή. Η φιλία αξίζει πολλά πράγματα». 

«Θα μείνει στην Ατλέτικο ο Φαλκάο» 

7/9/2012

«Θα μείνει στην Ατλέτικο ο Φαλκάο»
Τους τόνους από τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί μετά τις δηλώσεις τους πατέρα του Ρανταμέλ Φαλκάο προσπάθησε να ρίξει ο Ενρίκε Θερέθο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser». Ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης τόνισε ότι δεν ισχύουν τα όσα δήλωσε ο Ρανταμέλ Γκαρσία στην Κολομβία. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του διεθνούς στράικερ είχε αναφέρει ότι όνειρό του γιού του είναι να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Δεν δίνω σημασία σε αυτά που είπε. Ο ίδιος ο παίκτης δεν είπε τίποτα. Ο πατέρας του μπορεί να λέει ότι θέλει για τα παιδιά του, αλλά ο Φαλκάο έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι χαρούμενος στην Ατλέτικο και ότι θα μείνει στην ομάδα για άλλα τέσσερα χρόνια. Βρισκόμαστε σε εξαιρετική περίοδο», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Τόσο εγώ, όσο και ο προπονητής δεν λαμβάνουμε υπ’ όψη μας τις δηλώσεις του πατέρα του. Όλα είναι καλά. Ο Φαλκάο δεν πρόκειται να φύγει». 

Μουρίνιο: «Θα τα καταφέρει ο Κακά» 

7/9/2012

Μουρίνιο: «Θα τα καταφέρει ο Κακά»
Σίγουρος ότι ο Κακά θα βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή την Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα «AS». Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα εκμεταλλευτεί όποιες ευκαιρίες του δώσει, ενώ χαρακτήρισε μαγικές κάποιες από τις ενέργειες που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο ο Λούκα Μόντριτς. Επίσης, απάντησε στην ερώτηση που αφορά το ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο της εθνικής της πατρίδας του.

Τα καλύτερα κομμάτια από τη συνέντευξη του Μουρίνιο στην εφημερίδα «AS»

Για την μεταγραφή του Λούκα Μόντριτς

«Ξέρω ότι ο Λούκα θα έχει απήχηση στους οπαδούς της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει στην ομάδα. Είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με τακτική πειθαρχεία, ένας παίκτης που ψάχνει συνεχώς για τους συμπαίκτες του. Έχω μια ξεχωριστή επαφή με την μπάλα, σαν μάγος, αυτό είναι ένας είδος παίκτη που αρέσει στο “Μπερναμπέου”. Πήραμε τον Μόντριτς, επειδή ξέραμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει».

Για την υπόθεση του Κακά

«Είμαι σίγουρος ότι ο Κακά θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Η κούραση, οι τιμωρίες και οι αγώνες Τετάρτη-Κυριακή θα του δώσουν μία ευκαιρία. Είμαι σίγουρος ότι όταν έρθει η ώρα ο Κακά θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και θα βοηθήσει την ομάδα.

Αυτό που συνέβη στον Κακά έχει συμβεί σε πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές πριν από εκείνον. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την ομάδα σε σχέση με ό,τι έκανε στις προηγούμενες ομάδες του. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ο ρομπότ. Ο Κακά είχε διάφορα σωματικά προβλήματα στην πρώτη του χρονιά και στη δεύτερη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία τον κράτησε πολλούς μήνες εκτός δράσης. Έπρεπε να επιστρέψει σταδιακά την περσινή σεζόν, όταν έπαιξε πολύ, πολύ καλά. Κατάφερε πολλά πράγματα και το καλοκαίρι είχα δει ότι ο Κακά δεν είναι πρόβλημα για εμένα.

Του εξήγησα ότι η κατάσταση δεν θα είναι εύκολο, αφού υπάρχουν αρκετές επιλογές. Ωστόσο, εκείνος αποδέχθηκε την πρόκληση και συνεχίζει να δουλεύει πολύ
».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει μία μέρα την εθνική Πορτογαλίας

«Θα δούμε. Αλλά αν είναι έτσι, θα είναι αργότερα και όχι στο σύντομο μέλλον. Είμαι 49 ετών τώρα και όταν θα τελειώσει αυτή η σεζόν θα είμαι 50, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου. Σήμερα αισθάνομαι τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια χαρά με την πρώτη μέρα που κέρδισα έναν αγώνα.

Επίσης, νιώθω τον ίδιο θυμό και απογοήτευση, όπως την πρώτη μέρα που έχασα ένα παιχνίδι. Μόνο όταν βλέπω εικόνες από το ξεκίνημά μου στην Πόρτο μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι έχει περάσει αρκετός καιρός. Μέσα μου νιώθω ότι έκανα πριν από είκοσι χρόνια. Είμαι πατριώτης και σέβομαι πολύ την έννοια της εθνικής. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν με αφορά
». 

Αγωνία με Πιάτι στη Βαλένθια 

7/9/2012

Αγωνία με Πιάτι στη Βαλένθια
Άσχημα είναι τα νέα από τη σημερινή (07/09) προπόνηση της Βαλένθια. Συγκεκριμένα, ο Πάμπλο Πιάτι αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίτερα και, όπως αναφέρει η AS, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα στο δεξί χέρι.

Ο Αργεντινός εξτρέμ θα εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο των «νυχτερίδων» το απόγευμα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα μείνει για μερικές εβδομάδες εκτός δράσης λόγω του παραπάνω προβλήματος.

Ο πρώην παίκτης της Αλμερία χτύπησε κατά τη διάρκεια μίας άσκησης για το τελείωμα των φάσεων. Ο διεθνής άσος έπεσε αδέξια στο έδαφος και άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους. 

Χειρουργήθηκε ο Ερέρα 

7/9/2012

Χειρουργήθηκε ο Ερέρα
Σε επέμβαση στη βουβωνική χώρα υποβλήθηκε σήμερα ο Άντερ Ερέρα, όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ιστοσελίδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο 23χρονος μέσος ταξίδεψε χθες στο Μόναχο μαζί με άνθρωπό της ομάδας του, ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημά του.

Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχημένη και ο Ισπανός χαφ αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες. Ο Ερέρα θα επιστρέψει αύριο το πρωί στο Μπιλμπάο και θα ξεκινήσει σύντομα την αποθεραπεία του.

AΓΓΛΙΑ


Αριστερό-δεξί και… γκολ! (video) 

6/9/2012

Αριστερό-δεξί και… γκολ! (video)
Ο αξεπέραστος Μανώλης Μαυρομάτης το είπε (κάπως έτσι) περιγράφοντας μποξ και… αδυνατώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του όταν μπήκε γκολ στο παιχνίδι που παρακολουθούσε παράλληλα στο μόνιτορ.

Ο εκφωνητής του Σαλίσμπερι-Μπαθ Σίτι (αν για κάποιο λόγο μεταδιδόταν από την τηλεόραση) θα μπορούσε να το πει ακριβώς έτσι για να περιγράψει τη γκολάρα του Ράιαν Μπρετ!


Ρούνεϊ: «Θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου»! 

7/9/2012

Ρούνεϊ: «Θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου»!
Ως μια κακή ανάμνηση, που ευτυχώς για τον ίδιο δεν είχε αρνητικό τέλος, θέλει να θυμάται την περίοδο που είχε τάσεις φυγής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γουέιν Ρούνεϊ! Στη βιογραφία του με τίτλο «Wayne Rooney, My decade in the Premier League», ο διεθνής επιθετικός αναφέρει σημαντικές λεπτομέρειες για την προ δύο ετών απόφασή του να ζητήσει μεταγραφή από τους «κόκκινους διαβόλους»!

Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω κομμάτι του βιβλίου του, ο Ρούνεϊ παρουσιάζει όλους τους λόγους που τον ώθησαν στην… παράτολμη κίνηση να πει αντίο και την ανακούφισή του που τελικά τίποτα δεν άλλαξε!

«Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο αστράγαλός μου με άφησε εκτός δράσης. Ήμουν θυμωμένος με τον εαυτό μου, το παιχνίδι, τον τραυματισμό. Με τα πάντα γύρω μου! Ένιωθα εγκλωβισμένος και δεν μπορούσα να ξεφύγω. Και τότε πήρα τη πιο λάθος απόφαση της καριέρας μου. Τον Οκτώβριο εξέδωσα ανακοίνωση που έδειχνε ότι δεν ήμουν χαρούμενος στο Ολντ Τράφορντ. Πίστευα ότι θα ήμουν καλύτερα αλλού. Υπήρξαν συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους από την ομάδα, αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν ήξερε τι συνέβαινε στη ζωή μου. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει σε τι σημείο είχε φτάσει η καριέρα μου. Ο μόνος που ήξερε ήμουν εγώ, παρόλο που δεν είχα ιδέα τι πραγματικά ήθελα», αναφέρει στη βιογραφία του ο διεθνής επιθετικός και προσθέτει:

«Τότε ο προπονητής μου είπε: Κάποιες φορές βλέπεις στο λιβάδι μια αγελάδα και νομίζεις ότι είναι καλύτερη από αυτή που έχεις ήδη εσύ. Αυτό είναι λάθος. Πράγματι, κατάλαβα ότι ήμουν λάθος! Η Γιουνάιτεντ θέλει από μένα, αυτά που ζητάω και εγώ: τρόπαια, επιτυχία και να γίνω ο κορυφαίος. Για έξι χρόνια ήμουν πολύ τυχερός για όσα είχα προλάβει να κατακτήσω. Κατάφερα να δουλέψω δίπλα σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές και τον πιο πετυχημένο προπονητή. Το μυαλό μου τότε άλλαξε. Ένιωσα άσχημα για όσα είχα κάνει. Πόσο χαζός είσαι Γουέιν, αναρωτήθηκα. Θα ήσουν τρελός αν έφευγες. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου»!

Μήπως να έπαιζε αυτός στην επίθεση; (video) 

7/9/2012

Μήπως να έπαιζε αυτός στην επίθεση; (video)
Ο Άντι Κάρολ απογοήτευσε, ο Λουίς Σουάρες χάνει συχνά τα άχαστα, ο Φάμπιο Μπορίνι δεν έχει ακόμη πείσει... Μήπως ήρθε η ώρα να παίξει στην κορυφή της επίθεσης της Λίβερπουλ ο Σαμέντ Γεσίλ;

Ο 18χρονος επιθετικός, που αποκτήθηκε έναντι 1,5 εκατ. ευρώ από τη Λεβερκούζεν, έκανε μία επίδειξη των ικανοτήτων του με δύο γκολ και μία ασίστ στο 3-1 της Γερμανίας επί της Αγγλίας σε φιλικό αγώνα των Νέων χθες βράδυ στο Αμβούργο.


Πώς την έχεις δει ρε Νάνι; 

7/9/2012

Πώς την έχεις δει ρε Νάνι;
Εντάξει, είπαμε, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και γενικά οι ρωσικές ομάδες είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρες και σκορπάνε αφειδώς λεφτά για να αποκτήσουν τους ποδοσφαιριστές που θέλουν.

Φαίνεται όμως πως ο Νάνι ψάχνει για κορόιδα, αφού ο μισθός που ζήτησε από τους πρωταθλητές Ρωσίας είναι εξωπραγματικός, με αποτέλεσμα να ξεμείνει στο «Ολντ Τράφορντ», όπου δεν υπολογίζεται.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της Ζενίτ, Μαξίμ Μιτροφάνοφ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας βρήκε σε τοίχο», αναφερόμενος στις απαιτήσεις του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή.

Ο Νάνι, προσπάθησε να ανανεώσει το συμβολαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζητώντας απολαβές ύψους 163 χιλιάδων ευρώ τη βδομάδα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κάθε άλλο παρά διατεθειμένοι φάνηκαν να διαθέσουν αυτό το ποσό, δεδομένου ότι ο Άσλεϊ Γιανγκ και ο Αντόνιο Βαλένθια υπολογίζονται περισσότερο για τα άκρα της Γιουνάιτεντ.

Έτσι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να περάσει μια δύσκολη χρονιά στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ έχασε την ευκαιρία να ξαναθέσει την καριέρα του σε ανοδική τροχιά, αλλάζοντας επαγγελματική στέγη. 

«Ο Αζάρ χρειάζεται κλωτσιά στον κ..ο»! 

7/9/2012

«Ο Αζάρ χρειάζεται κλωτσιά στον κ..ο»!
Μπορεί ο Εντέν Αζάρ να έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στην Τσέλσι, βοηθώντας την να κατακτήσει τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο αντιπρόεδρος όμως της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Βελγίου θεωρεί ότι μπορεί να βελτιώσει κι άλλο το παιχνίδι του, ακόμα και αν χρειαστούν… ακραίοι τρόποι για να προσπαθήσει παραπάνω!

Ο Φιλίπ Κολέν πιστεύει ότι ο 21χρονος μεσοεπιθετικός ότι παρά τις επιθετικές του αρετές πρέπει να δουλέψει παραπάνω στην άμυνα ώστε να μεγιστοποιήσει τη χρησιμότητά του τόσο για τους Λονδρέζους, όσο και για την εθνική της χώρας του.

«Έχει τεχνική, εκρηκτικότητα και ξέρει να παίρνει καλές θέσεις. Αλλά θα πρέπει να μάθει να αμύνεται καλύτερα και δεν έχει επιλογή σε αυτό. Πιστεύω πάντως πως ο Μαρκ Βίλμοτς (προπονητής της εθνικής Βελγίου) θα του δώσει καμιά κλωτσιά στον κ..ο!», ανέφερε ο Κολέν για να προσθέσει: «Αν ο Μέσι είναι ομαδικός παίκτης και μπορεί και αμύνεται, τότε δεν μπορώ να δω γιατί ο Εντέν δεν μπορεί να κάνει το ίδιο».

Στη Γαλλία με κατάθλιψη ο Ντιακιτέ 

7/9/2012

Στη Γαλλία με κατάθλιψη ο Ντιακιτέ
Από κατάθλιψη πάσχει ο Σάμπα Ντιακιτέ, γεγονός που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ΚΠΡ και να επιστρέψει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει την κατάστασή του.

Ο 23χρονος μέσος, ο οποίος αγωνίζεται στον αγγλικό σύλλογο ως δανεικός από τη Νανσί, ξεκίνησε ως βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια για την ΚΠΡ, όμως έχασε ανεξήγητα το ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Τελικά τα ψυχολογικά θέματα που αντιμετωπίζει ο ποδοσφαιριστής από το Μάλι, ήταν η αιτία της απουσίας του και για αυτό πήρε δεκαήμερη άδεια από τον Μαρκ Χιουζ προκειμένου να τα αντιμετωπίσει.

Κοντά στη Φούλαμ ο Καραγκούνης 

7/9/2012

Κοντά στη Φούλαμ ο Καραγκούνης 
Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Φούλαμ βρίσκεται ο Γιώργος Καραγκούνης. O 35χρονος παίκτης είναι από χθες στο Λονδίνο και μιλάει με την βρετανική ομάδα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέσα στην ημέρα να ανακοινωθεί η μεταγραφή του διεθνούς χαφ στους «Cottagers».

Όταν έληξε το συμβόλαιο του «Κάρα» με τον Παναθηναϊκό υπήρξε φημολογούμενο ενδιαφέρον από το Αμβούργο, χωρίς όμως να προκύψει κάτι ουσιαστικό. Πλέον ο «τυπάρας» έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει ξανά στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας από την οποία είναι ο μεγάλος απόντας για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Ο Καραγκούνης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Αγγλία, έχοντας θητεία στο εξωτερικό από την Ιταλία (Ίντερ) και την Πορτογαλία (Μπενφίκα).

Ομολόγησε δολοφονία παίκτης της Στόουκ! 

7/9/2012

Ομολόγησε δολοφονία παίκτης της Στόουκ!
Σοκ στο αγγλικό ποδόσφαιρο! Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της Στόουκ, Άντριου Χολ, ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της νεαρής φίλης του το βράδυ της 9ης Ιουνίου!

Όπως αποκαλύπτει η «Mirror», ο 18χρονος παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που διέπραξε το άγριο έγκλημα, μαχαιρώνοντας την πολλές φορές στο κεφάλι και το σώμα τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ βρίσκονταν σε πάρτι κοινού τους φίλου!

Εντός της ημέρας ο Χολ θα περάσει το κατώφλι του δικαστηρίου «Luton Crown Court», όπου θα του ανακοινωθεί η καταδίκη του! 

«Μπορώ να πετύχω στην Άρσεναλ φέτος» 

7/9/2012

«Μπορώ να πετύχω στην Άρσεναλ φέτος»
Έτοιμος να εκμεταλλευτεί τον τραυματισμό του Βόιτσεχ Σέζνι και να καθιερωθεί αυτός κάτω από τα δοκάρια της Άρσεναλ, είναι όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Βίτο Μανόνε.

Ο Ιταλός γκολκίπερ τα προηγούμενα χρόνια είχε πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον τεχνικό των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ, όμως αυτή τη σεζόν πιστεύει πως μπορεί να είναι βασικός και αναντικατάστατος στους «κανονιέρηδες».

«Ξέρω πως μπορώ να πετύχω γι’ αυτό δουλεύω σκληρά ώστε να καθιερωθώ στην ενδεκάδα της ομάδας. Όταν είσαι ο βασικός τερματοφύλακας νιώθεις σημαντικός και είσαι ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου», ήταν τα λόγια του Μανόνε.

Ο Ιταλός πορτιέρο μπορεί να βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2005 στις τάξεις του λονδρέζικου συλλόγου, αλλά τις περισσότερες φορές κατέληγε σε κάποια ομάδα μικρότερης κατηγορίας δανεικός. Κάτι που όπως παραδέχεται ο ίδιος τον βοήθησε: «Όταν είχα πάει το 2010 δανεικός στη Χαλ έπαιξα αρκετά παιχνίδια ως βασικός , με αποτέλεσμα να αποκτήσω εμπειρίες, αλλά και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας».

Η «απάντηση» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! 

7/9/2012

Η «απάντηση» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Νωρίτερα στην ημέρα εκφράστηκε η απορία «μήπως να έπαιζε ο Σαμέντ Γιεσίλ στην επίθεση της Λίβερπουλ»;

Απορία λογική, αν σκεφτεί κανείς τις διαταραγμένες σχέσεις των βασικών επιθετικών των «reds» και τα όργια (δυο γκολ, μια ασίστ) του 18χρονου Γερμανού στο παιχνίδι των εθνικών U-με την Αγγλία.

Στο ίδιο ματς όμως -και παρόλο που εκείνη έχει τον Φαν Πέρσι να… σκοράρει για όλους- η Μάντσεστερ Γιο19 υνάιτεντ καμάρωσε το δικό της «φυντάνι», τον 18χρονο Νικ Πάουελ, να δίνει μια… πρώτη εξήγηση γιατί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον χρυσοπλήρωσε 7,5 εκατ. ευρώ φέτος στην Κρου!


Hellenic Spurs, ξεκίνησαν οι εγγραφές! 

7/9/2012

Hellenic Spurs, ξεκίνησαν οι εγγραφές!
Οι ‘Hellenic Spurs’ είναι το επίσημο club της Tottenham Hotspur στην Ελλάδα, αναγνωρισμένο από τον σύλλογο το καλοκαίρι του 2011 και από την ελληνική πολιτεία. Η δημιουργία του club έγινε με στόχο την συσπείρωση των φίλων της ομάδας απ’ όλη την επικράτεια και την προάσπιση και μετάδοση της φήμης και της ιστορίας της.

Οι εγγραφές για την σεζόν 2012/13 ξεκίνησαν και τα μέλη των ‘HellenicSpurs’ θα μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη από την ετήσια συνδρομή τους, όπως δώρα και άλλες παροχές, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του club, συνεχή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα γύρω από την ομάδα και το βασικότερο, προτεραιότητα στα εισιτήρια των αγώνων της ομάδας στο White Hart Lane.

H Tottenham Hotspur παρέχει μια σειρά από προνόμια σε όλα τα διεθνή supporters clubs, με βασικότερο, την προτεραιότητα στην διάθεση εισιτηρίων στους αγώνες όλων των κατηγοριών (A, B & C) στο White Hart Lane, με την προϋπόθεση να είναι και ενεργά μέλη της ομάδας διαθέτοντας μία εκ των δύο επίσημων ετήσιων συνδρομών της (One Hotspur Lilywhite/Bronze).

Η αίτηση εγγραφής μέλους, βρίσκεται διαθέσιμη στο σχετικό γκρουπ του Facebook https://www.facebook.com/groups/hellenicspurs και περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις συνδρομές και τις παροχέςπου έχουμε ετοιμάσει, αλλά και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή και αποστολή της. Κάθε ενδιαφερόμενος, έχει την δυνατότητα επίσης να επικοινωνεί με το e-mail, hellenicspurs@gmail.com για την παροχή επιπρόσθετων πληροφοριών και την προώθηση της σχετικής αίτησης εγγραφής στο club.

Μία από τις βασικές προτεραιότητες, ήταν και παραμένει η στέγαση των ‘Hellenic Spurs’ προκειμένου να αποτελέσει το σημείο συνάντησης τουςκαι το εφαλτήριο για κάθε δραστηριότητα που θα σχετίζεται με το club. Στήριξε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει προκειμένου το club να αποκτήσει την οντότητα και την δυναμική που του αρμόζει.

Γίνε και εσύ, ένας από τους Hellenic Spurs.

COYS!

Ρούνεϊ: «Θα μείνω για όσο με θέλουν» 

7/9/2012

Ρούνεϊ: «Θα μείνω για όσο με θέλουν»
Πιστός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρόθυμος να παραμείνει μέλος του συλλόγου μέχρι τα… γεράματα και φυσικά, αποφασισμένος να προσθέσει κι άλλα τρόπαια στο παλμαρέ της ομάδας, δήλωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «SkySports», λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του!

Το βιβλίο «Wayne Rooney: My decade in the Premier League» τίθεται σε κυκλοφορία εντός ολίγων ημερών, αλλά ο έμπειρος επιθετικός και εκ των «σημαιών», πλέον, του συλλόγου, δεν άφησε τους φίλους της ομάδας να… περιμένουν να διαβάσουν για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Το πρωί, δημοσιεύτηκε ακόμη ένα κομμάτι της αυτοβιογραφίας, για το «μεγαλύτερο λάθος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας», όταν «τον Οκτώβριο του 2010 εξέδωσα ανακοίνωση που έδειχνε ότι δεν ήμουν χαρούμενος στο Ολντ Τράφορντ. Πίστευα ότι θα ήμουν καλύτερα αλλού».

Η έκβαση εκείνης της υπόθεσης και η απόφασή του να επεκτείνει το συμβόλαιό του, αντί να αποχωρήσει από τη Γιουνάιτεντ, του βγήκε σε καλό και όπως δήλωσε στο «SkySports», δύο χρόνια μετά, ούτε που θέλει να σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θα βγάλει την κόκκινη φανέλα από πάνω του.

«Όταν πηγαίνεις για πρώτη φορά σε μια ομάδα, θέλεις να φτάσεις σε επιτυχίες και να πανηγυρίσεις τίτλους. Μερικούς από τους στόχους που είχα θέσει για τα πρώτα χρόνια της θητείας μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τους πέτυχα. Είμαι πλέον στην ομάδα οχτώ χρόνια και αισθάνομαι σα να είναι η οικογένειά μου. Είσαι κομμάτι της ιστορίας και βλέπεις την πρόοδο του συλλόγου στο πέρασμα των χρόνων.

Αισθάνομαι κι μέρος της ιστορίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την αγαπώ και θέλω να μείνω εδώ για όσο το θέλουν και οι άνθρωποι της ομάδας. Είναι σπουδαίος σύλλογος και ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να βρει καλύτερη ομάδα και πιο υγιή κατάσταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θέλω να μείνω εδώ και να πετύχω ακόμη περισσότερα πράγματα. Θέλω να παίζω με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ άλλη μια δεκαετία!

Βλέπεις ποδοσφαιριστές – θρύλους όπως ο Ράιαν Γκιγκς και ο Πολ Σκόουλς και πραγματικά, ζηλεύεις όλα όσα έχουν καταφέρει και την καριέρα που έχουν. Αποτελούν παράδειγμα για όλους και το πλάνο για εμάς, νομίζω πως είναι έστω να πλησιάσουμε όσα έχουν ζήσει και έχουν καταφέρει αυτοί οι ποδοσφαιριστές» ήταν τα λόγια του Γουέιν Ρούνεϊ.
ΙΤΑΛΙΑ


Μίλαν μόνο… ΕΣΥ! 

6/9/2012

Μίλαν μόνο… ΕΣΥ!
Ένα στατιστικό που δημιουργεί υποψίες βουντού από τους αντιπάλους της και ανάγκη ευχελαίου για την ίδια αποκάλυψε για τη Μίλαν η «Gazzeta Dello Sport».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, οι «ροσονέρι» είναι οι καλύτεροι πελάτες του αντίστοιχου… Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ιταλίας, καθώς τα παιχνίδια που έχασαν ποδοσφαιριστές τους την περασμένη σεζόν λόγω τραυματισμών ξεπερνούν συνολικά τα 300!

Κι αν υπάρχει κάποιος που να μην εντυπωσιάζεται από τον αριθμό και επιχειρήσει να τον αιτιολογήσει με επιχειρήματα του τύπου «έλα, μωρέ, τόσα παιχνίδια παίζουν το χρόνο», αρκεί να σκεφτεί πως το αντίστοιχο νούμερο για τους παίκτες της πρωταθλήτριας Γιουβέντους είναι μόλις 44 παιχνίδια!

Δηλαδή σε κάθε ένα ποδοσφαιριστή της «Γηραιάς Κυρίας» που απουσίαζε λόγω τραυματισμού από ματς αντιστοιχούσαν περίπου επτά… ταβλιασμένοι των Μιλανέζων!

Ενδεικτικό, δε, της ακαταλληλότητας των περσινών παικτών της Μίλαν για… ποδαρικό είναι το γεγονός πως τα συνολικά παιχνίδια που έχασαν ποδοσφαιριστές της τα τέσσερα περασμένα χρόνια ήταν 151, 161, 218 και 184 αντίστοιχα! Και ενδεικτικό του ότι η «γκαντεμιά» τους δεν αποκλείεται να είναι μεταδοτική το ότι φέτος είναι ήδη στη λίστα τραυματιών οι Μοντολίβο, Αμπάτε, Ρομπίνιο, Μπόατενγκ και Πάτο! 

Στη Λοκομοτίβ ο Τσίγκλερ 

7/9/2012

Στη Λοκομοτίβ ο Τσίγκλερ
Τον Ρέτο Τσίγκλερ απέκτησε ως δανεικό από τη Γιουβέντους η Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο 26χρονος Ελβετός αμυντικός, που την περασμένη περίοδο έπαιξε ξανά με τη μορφή δανεισμού στη Φενέρμπαχτσε, δεν ήταν στα πλάνα των «μπιανκονέρι» ούτε φέτος. Έτσι αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στη ρωσική ομάδα, που ανακοίνωσε την απόκτησή του στο φινάλε της μεταγραφής περιόδου.

Φροντίζει για το μέλλον της η Νάπολι 

7/9/2012

Φροντίζει για το μέλλον της η Νάπολι
Τον Ντάγκλας Κόστα έβαλε στο στόχαστρό της η Νάπολι για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αυτό αποκάλυψε ο μάνατζερ του παίκτη, Σέζαρ Μποτέγκα, τονίζοντας ωστόσο πως ο πελάτης του είναι ευχαριστημένος στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και θα συζητούσε μια μετακίνησή του μόνο αν του γινόταν μια σοβαρή πρόταση, που θα ικανοποιούσε και τον ίδιο και την ομάδα του.

Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και τα πρωταθλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως οι υπεύθυνοι των ομάδων έχουν μείνει αδρανείς. Το ίδιο ισχύει και για τους μάνατζερ των παικτών. Οι μεν παρακολουθούν τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν, οι δε φροντίζουν να ξεκινήσουν συζητήσεις και να προετοιμάσουν το έδαφος για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα κινείται και η Νάπολι. Η ομάδα παρουσιάστηκε έτοιμη στις δύο πρώτες αγωνιστικές και η πρώτη θέση στη βαθμολογία είναι απόδειξη για αυτό. Όμως οι υπεύθυνοι των μεταγραφών συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να ανακαλύψουν τα νέα αποκτήματα που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ομάδα. Επόμενος στόχος των «παρτενοπέι» είναι ο Βραζιλιάνος Ντάγκλας Κόστα, που αγωνίζεται στη Σαχτάρ.

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Νάπολι, μίλησε ο μάνατζερ του παίκτη, Σέζαρ Μποτέγκα. «Η Νάπολι κοιτάει νεαρούς παίκτες με μέλλον και ικανότητες. Ο Ντάγκλας Κόστα είναι ένας από αυτούς και ξέρω πως οι Ιταλοί τον παρακολουθούν. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια προσέγγιση, αλλά αν το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, περιμένουμε μια πρώτη πρόταση και θα ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο Μποτέγκα.

Ο Κόστα θα ήθελε να παίξει στη Νάπολι; «Ξεκαθαρίζοντας πως είναι χαρούμενος στη Σαχτάρ, θεωρώ πως είναι τιμητικό για τον πελάτη μου να τον θέλει μια ομάδα της Serie A και ειδικά η Νάπολι. Πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ουκρανική ομάδα, οπότε για τη μετακίνησή του απαιτείται να ικανοποιηθεί οικονομικά και η διοίκηση. Επαναλαμβάνω, όμως, αν το ενδιαφέρον της Νάπολι είναι υπαρκτό, ας καταθέσει μια προσφορά και θα τα βρούμε.» 

Υποσχέθηκε γκολ ο Τζιλαρντίνο 

7/9/2012

Υποσχέθηκε γκολ ο Τζιλαρντίνο
Ανακουφισμένος νιώθει ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο μετά το αίσιο τέλος της υπόθεσης του δανεισμού του από τη Τζένοα στη Μπολόνια. Ο πρώην διεθνής φορ δήλωσε έτοιμος να προσφέρει τα πάντα στη νέα του ομάδα, ενώ δεν έκρυψε και την επιθυμία του να επιστρέψει στην εθνική Ιταλίας.

Ένας ποδοσφαιριστής στα 30 του, που έχει κατακτήσει Μουντιάλ, έχει σηκώσει Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ο τρίτος εν ενεργεία σκόρερ της πρώτης κατηγορίας, που έφτασε στα 100 γκολ στη Serie A στη μικρότερη ηλικία από κάθε άλλο παίκτη, που όπου κι αν έπαιξε αποδείχτηκε αξιόπιστη λύση στην επίθεση, είναι παράξενο να δυσκολεύεται να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Κι όμως, ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, χρειάστηκε να περιμένει ως την τελευταία μέρα των μεταγραφών για να παραχωρηθεί ως δανεικός από τη Τζένοα στη Μπολόνια.

Μετά την καλοκαιρινή αγωνία του, ο Τζιλαρντίνο εμφανίστηκε ανακουφισμένος κατά την παρουσίασή του από τη νέα του ομάδα. «Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είμαι ευτυχισμένος που ανήκω στη Μπολόνια. Είχα αγχωθεί, αλλά τώρα νιώθω ανάλαφρος», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Στη Μπολόνια «αναγεννήθηκαν» ποδοσφαιριστές όπως ο Ρομπέρτο Μπάτζο, ο Μπέπε Σινιόρι και ο Μάρκο Ντι Βάιο. Ελπίζει σε κάτι ανάλογο ο «Τζίλα»; «Αν και είναι διαφορετικοί παίκτες από μένα, ελπίζω πως με αυτή την εμπειρία θα πετύχω κάτι ανάλογο με αυτούς», απαντά.

Το νούμερο που επέλεξε, το «10», δείχνει την πρόθεσή του να «σερβίρει» γκολ; «Μην ξεγελιέστε, εδώ ήρθα για να πετύχω γκολ, όχι για να τα ετοιμάζω. Είμαι σκόρερ και θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω τη φήμη μου», λέει γελώντας.

Κλείνοντας, δεν έκρυψε τη λαχτάρα του να επιστρέψει στην εθνική Ιταλίας. «Θα έπαιζα ακόμα και για ένα μόνο ματς. Είμαι δεμένος με τη φανέλα της. Μακάρι να έπαιζα έστω και για ένα ημίχρονο μαζί με το νέο αρχηγό μου, τον Ντιαμάντι», ομολογεί ο Τζιλαρντίνο. 

Αφοσιωμένος Μιλανέζος 

7/9/2012

Αφοσιωμένος Μιλανέζος
Συνέντευξη στη επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν παραχώρησε ο Φιλίπ Μεξές, που ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Γάλλος αμυντικός, που βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης, δήλωσε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και να αποδείξει την αφοσίωσή του στους «ροσονέρι».

Κατά τη διάρκεια των μεταγραφών υπήρξαν πολλές φήμες σχετικά με τις προθέσεις του Φιλίπ Μεξές. Στις περισσότερες γινόταν λόγος για αποχώρηση του Γάλλου, με την Άρσεναλ να παρουσιαζόταν ως η ομάδα που προτιμούσε. Τελικά ο Μεξές παρέμεινε στη Μίλαν και συνεχίζει την προσπάθειά του να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ της Μίλαν, ο Μεξές ξεκαθάρισε πως οι φήμες αυτές δεν είχαν καμία υπόσταση. «Ποτέ δεν θέλησα να φύγω από τη Μίλαν, όσα γράφτηκαν ήταν ψευδή. Το μόνο που με απασχολούσε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ήταν να αναρρώσω και να επανέλθω στην αγωνιστική δράση. Ουδέποτε σκέφτηκα να φύγω», τόνισε σε έντονο ύφος ο Γάλλος.

Η περιπέτεια της υγείας του πέρασε. Πότε θα μπορέσει να επανέλθει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς; «Είμαι καλά, πια. Το μόνο που μου λείπει είναι ο ρυθμός του αγώνα. Χρειάζονται δυο-τρία ματς και θα είμαι έτοιμος. Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μπορώ να επανέλθω σταδιακά, χωρίς να πιεστώ.»

Ο Μεξές δείχνει ανυπόμονος να πατήσει ξανά το χορτάρι του Σαν Σίρο. «Δεν βλέπω την ώρα να παίξω. Θέλω με την απόδοσή μου να πείσω τους πάντες πως ποτέ δεν ζήτησα να φύγω και πως έχω μέσα στην καρδιά μου μόνο τη Μίλαν», απαντά ένας παθιασμένος Μεξές. 

15 γκολ αλλιώς… τρέχα 

7/9/2012

15 γκολ αλλιώς… τρέχα
Ιδιαίτερα ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Μάρκο Μποριέλο κατά την παρουσίασή του από τη Τζένοα. Ο Ιταλός επιθετικός, που επιστρέφει στην ομάδα της Γένοβας μετά από 4 χρόνια, έθεσε τους στόχους του για τη χρονιά που ξεκίνησε, τονίζοντας πως αν αγωνίζεται σταθερά μπορεί να πετύχει πολλά γκολ.

Αν και αποτελούσε μια από τις μεγάλες ελπίδες του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Μάρκο Μποριέλο δεν κατάφερε να δικαιώσει πλήρως όσους πίστεψαν στο ταλέντο του. Η έλλειψη σταθερότητας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς μεταγραφές, τον εμπόδισαν να έχει μια πορεία ανάλογη των δυνατοτήτων του.

Η άφιξή του στη Τζένοα, την ομάδα όπου έκανε την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το Μάρκο Μποριέλο, που κατά την παρουσίασή του εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος.

«Αν δεν πετύχω τουλάχιστον 15 γκολ, θα με πλακώσουν στις κλωτσιές», ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε να μιλάει στους δημοσιογράφους. Η διάθεσή του είναι σαφώς καλή και αυτό φαίνεται και στη συνέχεια. «Οπότε δύο πράγματα μου μένουν. Ή να σκοράρω πολύ ή να βελτιώσω την ταχύτητα και την αντοχή μου», συμπλήρωσε γελώντας.

Στη συνέχεια ο Μποριέλο τόνισε πως άργησε κατά ένα χρόνο η έλευσή του στη Τζένοα. «Έπρεπε να είμαι εδώ από πέρσι. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η μετακίνησή μου, η Ρόμα έκανε πίσω και με κράτησε.»

Για ποιο λόγο, όμως, αν και έμεινε στη Ρόμα η καριέρα του παρουσίασε συνεχή πτώση; «Η Ρόμα που υπέγραψα πενταετές συμβόλαιο ήταν διαφορετική από τη Ρόμα που με έδωσε δανεικό στη Τζένοα. Τότε υπήρχε ένας πρόεδρος, ο Σένσι και ένας προπονητής, ο Ρανιέρι, που πίστευαν σε μένα. Όταν άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η τεχνική ηγεσία, κατάλαβα πως δεν ήμουν στα πλάνα τους», απαντά χωρίς ενδοιασμούς ο Μποριέλο.

Στο τέλος υποσχέθηκε πως θα πετύχει πολλά τέρματα, αλλά με έναν όρο. «Μπορώ να βάλω αυτά τα 15 γκολ που είπα στην αρχή. Πρέπει, όμως, να με εμπιστευτεί ο προπονητής μου.» 

«Δεν ήθελε πραγματικά τον Φαν Πέρσι η Γιουβέντους» 

7/9/2012

«Δεν ήθελε πραγματικά τον Φαν Πέρσι η Γιουβέντους»
Την προσπάθεια της Γιουβέντους να κινηθεί για την απόκτηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο αμφισβήτησε ο Αρσέν Βενγκέρ, μιλώντας στην «Corriere dello Sport». Ο Ολλανδός επιθετικός ήταν ένας από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της «Γηραιάς Κυρίας», όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κερδίσει την… κούρσα για την απόκτησή τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ στην «Corriere dello Sport»

Για την υπόθεση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι

«Δεν νομίζω ότι η Γιουβέντους σκεφτόταν να πουλήσει δικούς της ποδοσφαιριστές για 70 εκατ. ευρώ και να αγοράσει άλλους με το ένα δέκατο αυτού του ποσού. Θα ήταν πολύ εύκολο, αλλά δεν είναι δυνατό με τα σημερινά δεδομένα του ποδοσφαίρου. Ο Φαν Πέρσι θα ήταν ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, αλλά αποφασίσαμε να τον πουλήσουμε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε καταθέσει σπουδαία πρόταση».

Για την μεταγραφή του Νίκλας Μπέντνερ

«Μπορεί να τα πάει καλά στην Ιταλία. Είναι σπουδαίος παίκτης για εμένα, αλλά είχε μερικές δυσκολίες εδώ. Δεν πρέπει να αμφιβάλλουμε για την αξία του. Πιστεύουμε σε εκείνον για αυτό τον δώσαμε μόνο στη Γιουβέντους με τη μορφή δανεισμού. Νομίζω ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά του με εμάς και να αποδείξει την πραγματική του αξία. Τον πιστεύουμε».

«Χάρηκα που χάλασε του Μπερμπάτοφ» 

7/9/2012

«Χάρηκα που χάλασε του Μπερμπάτοφ»
Σίγουρος πως μπορεί να βοηθήσει τη Φιορεντίνα εμφανίστηκε κατά την επίσημη παρουσίασή του ο Λούκα Τόνι. Ο υψηλόσωμος επιθετικός επιστρέφει στην ομάδα που τον έκανε γνωστό και στην οποία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του και τόνισε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί μπροστά στους οπαδούς των «βιόλα».

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι στην Ιταλία χαρακτηρίστηκε από τις μετακινήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών που έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Υψηλόσωμοι επιθετικοί, με έφεση στο σκοράρισμα, πρώην διεθνείς, που τη χρονιά που έφυγε δεν κατάφεραν να πείσουν με την απόδοσή τους, βρήκαν το νέο σταθμό της καριέρας τους, ελπίζοντας σε «αναγέννηση». Ο Μποριέλο πήγε στη Τζένοα, ο Τζιλαρντίνο στη Μπολόνια και ο Λούκα Τόνι επέστρεψε από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό της Φιορεντίνα.

Κατά την παρουσίαση του, ο Λούκα Τόνι δεν έκρυψε τα συναισθήματά του. «Είμαι ευτυχισμένος που γυρίζω στην ομάδα που μου πρόσφερε τόσα. Αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω σε αυτή την πόλη και σε αυτό το σύλλογο. Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά, θέλω να νιώσω την πίεση της προπόνησης και την αδρεναλίνη του αγώνα», δήλωσε ο Τόνι.

Τα χρόνια, όμως, περνούν για όλους. Μπορεί να είναι τόσο σίγουρος πως θα αντέξει αυτή την πίεση; «Είδα τον Τότι τις προάλλες και έτρεχε σαν πιτσιρίκι. Και σας θυμίζω πως είναι ένα χρόνο μεγαλύτερός μου. Με σωστή προπόνηση θα είμαι έτοιμος. Και τώρα καλά είμαι, αφού προπονήθηκα όλο το καλοκαίρι, απλά μου λείπει ο ρυθμός του αγώνα», απάντησε ο Τόνι.

Η Φιορεντίνα βρέθηκε κοντά στην απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Το γεγονός πως ο Βούλγαρος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μείνει στην Αγγλία ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του Τόνι στους «βιόλα». «Αλήθεια είναι. Ήξερα πως με είχαν στα υπόψη τους στη Φιορεντίνα, οπότε όταν έμαθα πως χάλασε η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ, ομολογώ πως χάρηκα.»

Κλείνοντας την παρουσίασή του, ο Τόνι έπλεξε το εγκώμιο του νέου του προπονητή, Βιντσέντζο Μοντέλα. «Ο τρόπος που παίζει η Φιορεντίνα δείχνει τη δουλειά που έχει κάνει ο Μοντέλα. Νομίζω πως θα πάμε καλά, είναι αισιόδοξος.» 

«Βλέπει» Ογκμπόνα και Γιορέντε η Γιουβέντους 

7/9/2012

«Βλέπει» Ογκμπόνα και Γιορέντε η Γιουβέντους
Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για την απόκτηση του Άντζελο Ογκμπόνα αποκάλυψε ο Μπέπε Μαρότα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η «Γηραιά Κυρία» παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του Φερνάντο Γιορέντε. Μιλώντας στην εφημερίδα «Tuttosport», ο γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας ρωτήθηκε για τις μελλοντικές κινήσεις που αφορούν τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπέπε Μαρότα στην εφημερίδα «Tuttosport»

Για τον Άντζελο Ογκμπόνα της Τορίνο

«Είναι ένα ταλέντο. Εάν είναι προς πώληση, τότε μία ομάδα όπως η Γιουβέντους έχει την υποχρέωση να ενδιαφερθεί».

Για το σχόλιο την άποψη του Ζοσέ Μουρίνιο ότι η Γιουβέντους θα μπορούσε να πάρει τον Φερνάντο Γιορέντε κατά τη διάρκεια της επόμενης μεταγραφικής περιόδου

«Μπορεί να έχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, αφού πάντα είναι καλά ενημερωμένος. Εφόσον παραχωρείται από την ομάδα του, τότε σίγουρα θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον. Θα εξετάσουμε τις επιλογές μας τον Ιανουάριο, ανεξάρτητα από το θέμα του Γιορέντε». 

Διαζύγιο ή επέκταση; 

7/9/2012

Διαζύγιο ή επέκταση;
Σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Αντριάνο Γκαλιάνι και τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ιταλία κάνουν λόγο για συζήτηση που έχει να κάνει με την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή, που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν από τα πιο δύσκολα για τη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να χάσουν πολλούς βασικούς παίκτες και υποχρεώθηκαν να τους αντικαταστήσουν ξοδεύοντας μικρά ποσά. Αυτό είχε ως αντίκτυπο τις διαμαρτυρίες των οπαδών, τη γκρίνια του προπονητή και τις αντιδράσεις της διοίκησης, που εντάθηκαν μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο Καμπιονάτο.

Το κλίμα στη Μίλαν, λοιπόν, δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Φήμες από το Μιλάνο κάνουν λόγο για επικείμενο διαζύγιο ανάμεσα στον προπονητή και την ομάδα, διαζύγιο που μπορεί να επισημοποιηθεί πολύ πριν το τέλος της χρονιάς, οπότε και λήγει το συμβόλαιο του Αλέγκρι.

Τις φήμες αυτές έρχεται να διαψεύσει η επικείμενη συνάντηση του ισχυρού άντρα της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι με τον προπονητή των «ροσονέρι», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τη γειτονική χώρα, οι δύο άντρες θα βρεθούν στο σπίτι του Γκαλιάνι, με αντικείμενο της κουβέντας την επέκταση του συμβολαίου του προπονητή.

Στην πολυτελή κατοικία του Γκαλιάνι, οι δύο άντρες θα ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τους, θα εκθέσουν τις απόψεις και τα πλάνα τους και θα προσπαθήσουν να «διαγνώσουν» αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και μετά το καλοκαίρι του 2013. 

Θέλει το ρεκόρ η Γιουβέντους 

7/9/2012

Θέλει το ρεκόρ η Γιουβέντους
Ένα σημαντικό ρεκόρ καταδιώκει να καταρρίψει η Γιουβέντους και όλοι στην ομάδα αισιοδοξούν πως θα το καταφέρουν ως το τέλος του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος. Πρόκειται για τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς ήττα. Το ρεκόρ αυτό ανήκει στη Μίλαν, με 58 συνεχόμενους αήττητους αγώνες.

Το Καμπιονάτο είναι ένα από τα πιο σκληρά, δύσκολα και ισορροπημένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι, συχνά, μικρές και ο «μαραθώνιος» κρίνεται, σχεδόν πάντα, στις λεπτομέρειες. Σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα, όμως, υπάρχουν τρεις ομάδες που κατάφεραν να τερματίσουν αήττητες. Πρόκειται για την Περούτζια, που την περίοδο 1978-1979 δεν γνώρισε καμία ήττα, αλλά έμεινε δεύτερη πίσω από τη Μίλαν, την ίδια τη Μίλαν, που την περίοδο 1991-1992 κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα και τη Γιουβέντους, που πέρσι δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι, κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο.

Το ρεκόρ συνεχόμενων αήττητων αγώνων ανήκει στη Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο, που από τις 26 Μαΐου 1991 (Μίλαν - Πάρμα 0-0) μέχρι τις 21 Μαρτίου 1993 (Μίλαν - Πάρμα 0-1) και για 58 αγωνιστικές, κατάφερνε να νικά ή να φέρνει ισοπαλία.

Αυτό το ρεκόρ αισιοδοξούν πως θα καταρρίψουν οι άνθρωποι της Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» μετρά 41 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα και θα μπορούσε να συμπληρώσει 58 με το τέλος του πρώτου γύρου. Όπως, μάλιστα, δηλώνει ο Αντόνιο Κόντε, στόχος της «Γιούβε» είναι να συνεχίσει στο ρυθμό που ξεκίνησε πέρσι και να προσπεράσει τους αντιπάλους της από το Μιλάνο, δημιουργώντας ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ. 

Μεξές: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω» 

7/9/2012

Μεξές: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω»
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Μίλαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προχώρησε ο Φιλίπ Μεξές, μιλώντας στο «Sky Sport Italia». Ο 30χρονος παίκτης δεν έχει παίξει ακόμα λόγω ενός τραυματισμού για τους «ροσονέρι» και τόνισε ότι δουλεύει πολύ για να επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα.

«Έχω ακούσει πολλά πράγματα που είναι ψευδή για εμένα, αλλά εκείνο που μετράει είναι ότι είμαι ακόμα εδώ. Ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω σε άλλη ομάδα. Θέλω να δείξω στους οπαδούς πόσο δεμένος είμαι με αυτή τη φανέλα και πάντα δουλεύω σκληρά για να επιστρέψω στη δράση το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε αρχικά ο Γάλλος αμυντικός και πρόσθεσε:

«Έχουμε χάσει κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην αλλά έχουν έρθει κάποιοι άλλοι που είναι αξιόλογοι, όπως ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι και Κρίστιαν Ζαπάτα». 

Ντε Γιονγκ: «Όνειρό μου η Μίλαν» 

7/9/2012

Ντε Γιονγκ: «Όνειρό μου η Μίλαν»
Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα είναι για τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ η μεταγραφή του στη Μίλαν, όπως δήλωσε ο ίδιος στο «Sky Sport Italia». Οι «ροσονέρι» έχουν δημιουργήσει παράδοση με Ολλανδούς παίκτες και ο πρώην αμυντικός χαφ της Μάντσεστερ Σίτι είναι το τελευταίο απόκτημα της ομάδας.

«Όταν έβλεπα τη Μίλαν τη δεκαετία του ’80 και του ’90, ονειρευόμουν να έρθω στη Μίλαν και να παίξω για εκείνη. Τελικά είμαι εδώ και θα πρέπει να ευχαριστήσω τους Ολλανδούς, όπως ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ρουντ Γκούλιτ, Φρανκ Ράικαρντ και Κλάρενς Ζέεντορφ», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και πρόσθεσε:

«Θέλω να βοηθήσω τη Μίλαν να κερδίσει. Η Μίλαν βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Πούλησε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της και έφυγαν κάποιοι άλλοι που ήταν μεγάλοι σε ηλικία. Τώρα έχουμε μία νεανική ομάδα που πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, αλλά έχω την ευχαρίστηση να είμαι μέρος αυτού του έργου».

Καταλήγοντας, ο Ντε Γιόνγκ μίλησε για το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, όπου θα βρει έναν καλό του φίλο: «Έχω παίξει στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά το ντέρμπι του Μιλάνου είναι διαφορετικό. Ο Σνάιντερ της Ίντερ, ένας από τους καλούς μου φίλους, μου έχει μιλήσει αρκετά για αυτό». 

Κινήθηκε για Ντρογκμπά η Γιουβέντους 

7/9/2012

Κινήθηκε για Ντρογκμπά η Γιουβέντους
Διετές συμβόλαιο συνεργασίας πρόσφερε η Γιουβέντους στον Ντιντιέ Ντρογκμπά και οι ετήσιες απολαβές του θα έφταναν τα 5 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό «France Football».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας έγινε γνωστό ότι οι «μπιανκονέρι» είχαν κάνει μία κίνηση της τελευταίας στιγμής, όμως δεν τα κατάφεραν και σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας του Ιβοριανού φορ.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση των πρωταθλητών Ιταλίας πρόσφερε συνολικά 10 εκατ. ευρώ στον Ντρογκμπά, ο οποίος θα έπαιρνε ακόμη 500.000 ευρώ αν έπαιζε στο 70% των αγώνων της ομάδας μέσα στη σεζόν.

Παρόλα αυτά, ο διεθνής στράικερ απάντησε αρνητικά στη «Γηραιά Κυρία». Δεν είναι μόνο το εξαιρετικό συμβόλαιο που απολαμβάνει στην Σανγκάι, αλλά έπρεπε να αποζημιώσει τους Κινέζου με ένα σημαντικό ποσό στην περίπτωση που αποχωρούσε. 

«Μπορεί τίτλο η Ρόμα» 

7/9/2012

«Μπορεί τίτλο η Ρόμα»
Σίγουρος πως η Ρόμα θα παλέψει μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο Κάρλο Ματσόνε. Ο ιδιόρρυθμος προπονητής, γνωστός για τα αισθήματα που τρέφει για τους «τζαλορόσι» και τα οποία ποτέ δεν έκρυψε, θεωρεί πως το μεγάλο όπλο της φετινής ομάδας, είναι ο Ζντένεκ Ζέμαν.

Η πρεμιέρα του Καμπιονάτο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τη Ρόμα, που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Κατάνια, στο Ολύμπικο. Το αποτέλεσμα αυτό προβλημάτισε τους «τιφόζι» της ομάδας, η οποία φρόντισε στο αμέσως επόμενο ματς, στο Σαν Σίρο με την Ίντερ, να τους δώσει μια ηχηρή απάντηση, σχετικά με τις δυνατότητές της. Εμφατική νίκη με 3-1 και εμφάνιση που αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Για το πού μπορεί να φτάσει η φετινή Ρόμα, μίλησε στο «Calcio news 24» ο Κάρλο Ματσόνε, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της ομάδας και έχει περάσει και από τον πάγκο της. «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δούμε τη Ρόμα να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ελπίζω πως θα παλέψει ως το τέλος, έχει τις δυνατότητες», κρίνει ο Ματσόνε.

Από πού πηγάζει η αισιοδοξία αυτή; «Το μεγάλο της όπλο φέτος είναι ο Ζέμαν, στον οποίο στέλνω τα συγχαρητήριά μου για τη δουλειά που έχει κάνει. Σε όλη του την καριέρα έφτιαχνε ομάδες που πρόσφεραν θέαμα, αυτό κάνει και τώρα. Και αυτό το θέαμα συνδυάστηκε με θρίαμβο μέσα στο Μιλάνο. Τι περισσότερο να ζητήσεις;»

Ο Φραντσέσκο Τότι χρησιμοποιείται σε μια νέα θέση από το Ζέμαν. Ποια είναι η γνώμη του Ματσόνε; «Η ηλικία του Τότι δεν του επιτρέπει να παίζει κεντρικός επιθετικός. Είναι προτιμότερο να δημιουργεί, παρά να εκτελεί. Μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τη νέα θέση του.»

Κλείνοντας, ο Ματσόνε «έχρισε» φαβορί του τίτλου τη Γιουβέντους. «Η Γιουβέντους είναι πιο μπροστά από τους άλλους. Ακολουθεί η Ρόμα και η Νάπολι, που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Οι Μιλανέζοι δεν έχουν καμία τύχη», αναφέρει ο Ματσόνε. 

«Βλέπει» Φάμπρεγας η Μίλαν 

7/9/2012

«Βλέπει» Φάμπρεγας η Μίλαν
Στο «στόχαστρο» της Μίλαν εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου βρίσκεται ο Σεσκ Φάμπρεγας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Corriere dello Sport» αναφέρει ότι ο Ισπανός μέσος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας των «ροσονέρι», αφού αυτή τη στιγμή ο 25χρονος παίκτης… ζεσταίνει τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Ο διεθνής χαφ δεν χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη των «μπλαουγκράνα» από τη Ρεάλ Μαδρίτης και αποδοκιμάστηκε από τους Καταλανούς οπαδούς στη νίκη επί της Βαλένθια το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους, όμως δεν θα είναι εύκολο η Μίλαν να πάρει τον Φάμπρεγας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της «Marca», ο Ισπανός τόνισε ότι «δεν είμαι μία εξαιρετική αλλαγή. Ο προπονητής ξέρει τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα». 

«Ομάδα - μοντέλο η Ίντερ» 

7/9/2012

«Ομάδα - μοντέλο η Ίντερ»
Λίγες μέρες μετά την βαριά ήττα από τη Ρόμα με 3-1 μέσα στο Σαν Σίρο, ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα βρει σύντομα το δρόμο της. Ο Μοράτι μιλώντας στην «Corriere dello sport» αναφέρθηκε και στον προπονητή των «νερατζούρι», Αντρέα Στραματσόνι, τον οποίο χαρακτήρισε πολύ ικανό.

Οι ειδικοί του Ιταλικού ποδοσφαίρου στις μέχρι τώρα εκτιμήσεις τους αναφέρουν πως το φαβορί του φετινού πρωταθλήματος είναι η Γιουβέντους, με τη Νάπολι και τη Ρόμα να ακολουθούν. Όταν η συζήτηση φτάνει στις ομάδες του Μιλάνου, η απάντηση είναι πάντα η ίδια: «Θα δυσκολευτούν πολύ φέτος».

Με την άποψη αυτή φαίνεται να διαφωνεί ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι. «Η ομάδα είναι δυνατή και ο προπονητής μας πολύ καταρτισμένος και ικανός. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας θεωρούν υποδεέστερους από κάποιες άλλες ομάδες. Έχουμε καλούς παίκτες, απλά χρειάζεται να δοθεί πίστωση χρόνου σε όλους μέχρι να προσαρμοστούν στα πλάνα του Στραματσόνι», δηλώνει ο Μοράτι.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως η ομάδα δεν ξόδεψε όσα χρήματα δαπανούσε τα προηγούμενα χρόνια. «Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας, είναι φυσιολογικό να είσαι προσεκτικός με τις δαπάνες. Εμένα μου αρέσει αυτή η νέα κατάσταση. Μας υποχρεώνει να ψάχνουμε περισσότερο, να δουλεύουμε πιο σκληρά και να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι βέβαιος πως στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι καλό και αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά. Η Ίντερ θα γίνει μια ομάδα - μοντέλο για όλους» τόνισε με έμφαση ο Μάσιμο Μοράτι. 

«Καμία κόντρα με τη Γιουβέντους» 

7/9/2012

«Καμία κόντρα με τη Γιουβέντους»
Με μια αποκαλυπτική συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας, Τζανκάρλο Αμπέτε, διαψεύδει κατηγορηματικά πως υπάρχει «πολεμικό κλίμα» ανάμεσα στην ομοσπονδία και τη Γιουβέντους. Η απαίτηση των «μπιανκονέρι» να τους αναγνωριστούν οι 30 τίτλοι που κατέκτησαν στο γήπεδο, καθώς και η τιμωρία του Αντόνιο Κόντε, ενέτειναν τις σχέσεις των δύο πλευρών, αλλά δεν φαίνεται να «έσπασαν» το γυαλί.

Η αρχή έγινε με την απαίτηση της Γιουβέντους να της αναγνωριστούν τα δύο πρωταθλήματα που της αφαιρέθηκαν μετά το σκάνδαλο calciopolis, έτσι ώστε να ράψει και τρίτο αστέρι στη φανέλα της. Στη συνέχεια ήρθε η τιμωρία του Αντόνιο Κόντε, που θεωρήθηκε ένοχος για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και ο επτάμηνος αποκλεισμός που του επιβλήθηκε. Τα δύο αυτά γεγονότα ενέτειναν τις σχέσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας με τη Γιουβέντους, δημιουργώντας ένα «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην το δέχεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τζανκάρλο Αμπέτε, που μιλώντας στο «Sky» εξήγησε πως δεν τίθεται κανένα θέμα πολεμικού κλίματος. «Η Ομοσπονδία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Γιουβέντους. Η ομάδα του Τορίνο εκπροσωπεί το Ιταλικό ποδόσφαιρο στον κόσμο, αποτελεί κεφάλαιο για εμάς και τροφοδοτεί με παίκτες την εθνική μας. Συνεπώς δεν βλέπω γιατί πρέπει να βρισκόμαστε σε κόντρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαφορετικές απόψεις μας σε πολλά ζητήματα, αυτό δεν αρκεί για να μιλήσουμε για πόλεμο ανάμεσα στην ομάδα και την ομοσπονδία», εξήγησε ο Αμπέτε. 

«Είμαι καλά και έτοιμος να προσφέρω» 

7/9/2012

«Είμαι καλά και έτοιμος να προσφέρω»
Μπορεί η χρονιά να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Μιραλέμ Πίάνιτς, καθώς με τον τραυματισμό που είχε δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Ρόμα τις πρώτες δύο αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ο Βόσνιος έχει ξεπεράσει πλέον το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και δηλώνει το παρών τόσο για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Βοσνίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όσο και των «τζιαλορόσι».

«Είμαι καλά και αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους και να βοηθήσω τόσο τη Ρόμα, όσο και την εθνική ομάδα της χώρας μου. Στο παιχνίδι με την Ίντερ δεν μπόρεσα να παίξω γιατί πονούσα πολύ. Ωστόσο, τώρα είμαι σε καλή κατάσταση και περιμένω να αγωνιστώ ξανά», δήλωσε αρχικά ο Βόσνιος μέσος.

Όσον αφορά την αναμέτρηση της Βοσνίας με τη Λεττονία, αλλά και την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σχολίασε:

«Κάθε παιχνίδι στα προκριματικά είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει φαβορί και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με εμπειρία και μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση για τη Βραζιλία». 

«Πόρτα» Ζάρατε σε Μπεσίκτας 

7/9/2012

«Πόρτα» Ζάρατε σε Μπεσίκτας
Αρνητική ήταν η απάντηση που εισέπραξαν οι άνθρωποι της Μπεσίκτας από τον επιθετικό της Λάτσιο, Μάουρο Ζάρατε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας.

O σύλλογος της Τουρκίας τα είχε βρει σε όλα με την ομάδα της Ρώμης, όμως ο Αργεντινός επιθετικός ήταν εκείνος που χάλασε την μεταγραφή, καθώς δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες των «μαυραετών».

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος από την Τουρκία πρόσφερε 1 εκατομμύριο ευρώ στη Λάτσιο, η οποία δεν είχε κάποιο πρόβλημα και έτσι έδωσε την συγκατάθεσή της.

Ωστόσο, ο 25χρονος στράικερ σε επαφές που είχε με τους ιθύνοντες της Μπεσκίκτας δεν έμεινε ευχαριστημένος από την πρόταση που εκείνοι του κατέθεσαν, με αποτέλεσμα να απορρίψει των την προοπτική του τουρκικού πρωταθλήματος και εκείνη των «μαυραετών». 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Ευχαριστώ τον Σβαϊνστάιγκερ» 

7/9/2012

«Ευχαριστώ τον Σβαϊνστάιγκερ»
Τον Σβαϊνστάιγκερ ευχαρίστησε δημόσια για τη βοήθεια που του προσφέρει στις πρώτες μέρες του στο Μόναχο, το νέο απόκτημα της Μπάγερν, Χάβι Μαρτίνεθ. Ο Βάσκος αμυντικός δεν κρύβει πως δυσκολεύεται ακόμα στη νέα του ομάδα, αλλά αισιοδοξεί πως θα εγκλιματιστεί γρήγορα, χάρη στη βοήθεια των συμπαικτών του.

Η περσινή, ξέφρενη πορεία της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να μην επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση του τροπαίου, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης φάνηκε πολύ ανώτερη στον τελικό, έδωσε ωστόσο την ευκαιρία σε πολλά ταλέντα της ομάδας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να αποτελέσουν μεταγραφικούς στόχους των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων στο φετινό καλοκαίρι. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν και τελικά αποχώρησαν από τους Βάσκους ήταν ο Χάβι Μαρτίνεθ.

Η ομάδα που κατέβαλε τα 40 εκατ. ευρώ της ρήτρας του Χάβι Μαρτίνεθ και τον έκανε δικό της, ήταν η Μπάγερν Μονάχου, αφού οι άνθρωποι των Βαυαρών πίστεψαν από την αρχή στις δυνατότητες του παίκτη. Ο Μαρτίνεθ, έτσι, μετακόμισε στη Γερμανία.

Οι πρώτες μέρες του Βάσκου στο Μόναχο δεν ήταν εύκολες, όπως ομολογεί ο ίδιος στην «Bild». «Στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά. Δεν γνωρίζω τη γλώσσα και αυτό μου δημιουργούσε πρόβλημα. Ήμουν, όμως, τυχερός που βρήκα υπομονετικούς ανθρώπους στην ομάδα», αναγνωρίζει ο Μαρτίνεθ.

Το ζήτημα, πάντως, ξεπεράστηκε, χάρη στη βοήθεια του Σβαϊνστάιγκερ. «Ο Μπάστιαν είναι ένα καταπληκτικό παιδί, εκτός από φανταστικός παίκτης. Ήταν αυτός που με βοήθησε περισσότερο από την πρώτη μέρα. Ακόμα με συμβουλεύει και μου εξηγεί τις εντολές του κόουτς. Αλλά και οι άλλοι συμπαίκτες μου, είναι τρομερά παιδιά και με βοηθούν να προσαρμοστώ», δηλώνει ο Χάβι Μαρτίνεθ. 

Τίτλοι τέλους για Μετσέλντερ 

7/9/2012

Τίτλοι τέλους για Μετσέλντερ
Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε αναμένεται να είναι η τελευταία για τον Κριστόφ Μετσέλντερ. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Σάλκε, δήλωσε πως έφτασε η στιγμή να αποσυρθεί και τονίζει πως δύσκολα θα αλλάξει γνώμη.

Υπήρξε ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου πήρε άλλο ένα πρωτάθλημα το 2008. Από το 2010 ανήκει στη Σάλκε, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Γερμανίας το 2011. Γεννημένος το 1980, έχει 47 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, με την οποία έπαιξε στον τελικό του Μουντιάλ του 2002, στον μικρό τελικό του 2006, ενώ κατετάγη δεύτερος στο Euro του 2008. Ο λόγος για τον Κριστόφ Μετσέλντερ που με πρόσφατες δηλώσεις του, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «κρεμάσει» τα παπούτσια του μετά το τέλος της φετινής χρονιάς.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Der Westen» ο Μετσέλντερ εξήγησε πως έχει ήδη πάρει την απόφασή του. «Έχω αποφασίσει να αποσυρθώ μετά το τέλος της χρονιάς. Θέλω να τερματίσω την καριέρα μου στη Σάλκε. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το Κύπελλο Γερμανίας, θα είναι ό,τι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως είναι σίγουρο πως δεν θα συνεχίσω άλλο», τόνισε ο Μετσέλντερ, που έδειξε σίγουρος για την απόφασή του, αλλά και ρεαλιστής σε ό,τι αφορά στους στόχους της ομάδας του. 

«Να κλείσω την καριέρα μου στην Μπάγερν» 

7/9/2012

«Να κλείσω την καριέρα μου στην Μπάγερν»
Την πρόθεσή του να παραμείνει για πολλά χρόνια στην Μπάγερν Μονάχου, ακόμη και να ολοκληρώσει την καριέρα του στους Βαυαρούς, εφόσον του δοθεί αυτή η δυνατότητα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ντάντε.

«Αν η Μπάγερν μου έδινε την ευκαιρία να μείνω μέχρι να αποσυρθώ, απλά θα την άρπαζα. Έχω τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ», τόνισε ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός και πρόσθεσε:

«Στο μυαλό μου δεν βρίσκονται άλλες ομάδες. Θα δώσω τα πάντα αυτά τα τέσσερα χρόνια προκειμένου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι του συλλόγου».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες που έχει συναντήσει μέχρι τώρα, σχολίασε: «Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς. Όλα λειτουργούν άψογα, ο σύλλογος, το στάδιο, οι οπαδοί, οι νέοι συμπαίκτες μου. Έχω ένα πολύ καλό συναίσθημα ενόψει της συνέχειας. Όσον αφορά το Μόναχο, μου αρέσει πραγματικά».
ΓΑΛΛΙΑ

Αιώνια πιστός… 

6/9/2012

Αιώνια πιστός…
…στην Μίλαν δηλώνει ο Μαπού Γιανγκά-Εμπιβά! Ο αμυντικός της Μονπελιέ αποκάλυψε πως απέρριψε πρόταση της Άρσεναλ κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, αφού ο ίδιος είναι… «κολημμένος» με την Μίλαν.

«Ο Αντριάνο Γκαλιάνι προσέγγισε την Μονπελιέ αλλά η προσφορά δεν ήταν ικανοποιητική. Διαπίστωσα έτσι πως δύσκολα θα έφευγα από την ομάδα το καλοκαίρι» δήλωσε ο Γάλλος διεθνής στην «L’ Equipe» και συνέχισε λέγοντας:

«Η Άρσεναλ προσπάθησε να με αποκτήσει αλλά το μόνο που ήθελα ήταν να αγωνιστώ στην Μίλαν. Απογοητεύτηκα με τον τρόπο που τελείωσε η υπόθεση αλλά ο πρόεδρος (σ.σ. Λουί Νικολίν) είναι το αφεντικό μου και οφείλω να σεβαστώ την απόφασή του».

Η μετακίνηση πάντως του Γιανγκά-Εμπιβά στους «ροσονέρι» δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο, καθώς ο παίκτης έχει διαμηνύσει πως δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2013.

Μπάρτον από… Νοέμβρη στη Γαλλία 

6/9/2012

Μπάρτον από… Νοέμβρη στη Γαλλία
Το ότι άλλαξε πρωτάθλημα δεν σημαίνει πως παραγράφηκε η τιμωρία!

Ο νεοαποκτηθείς μέσος της Μαρσέιγ, Τζόε Μπάρτον, θα εκτίσει -βάσει κανονισμού- την ποινή που του είχε επιβληθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, με το ντεμπούτο του στη Γαλλία να είναι στη 13η αγωνιστική κόντρα στην Μπορντό, στα μέσα Νοεμβρίου (18/11).

Στον Τζόε Μπάρτον είχε επιβληθεί τιμωρία αποκλεισμού 12 αγωνιστικών από την Πρέμιερ Λιγκ, λόγω της συμπεριφοράς του στο ματς της ΚΠΡ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος μέσος έχει εκτίσει ήδη τις τρεις, ωστόσο η ποινή του μεταφέρθηκε και στη Γαλλία -βάσει κανονισμού- με αποτέλεσμα να του μένουν άλλες εννιά.

Αυτό σημαίνει, πως η Μαρσέιγ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του σε ένα παιχνίδι για το Λιγκ Καπ, το οποίο θα είναι τον Οκτώβριο και σε οκτώ αναμετρήσεις στη Ligue 1.

Έτσι, ο Μπάρτον θα κάνει το ντεμπούτο στη Γαλλία, με τη φανέλα της Μαρσέιγ, στα μέσα Νοεμβρίου και τη 13η αγωνιστική κόντρα στην Μπορντό.

«Μπορεί τον τίτλο η Μαρσέιγ» 

7/9/2012

«Μπορεί τον τίτλο η Μαρσέιγ»
Ευχαριστημένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της Μαρσέιγ στη Ligue 1 είναι ο Αντρέ Αγιού.

Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός τόνισε πως εφόσον αυτά συνεχιστούν και στο μέλλον τότε δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν εκείνος και οι συμπαίκτες του να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος.

«Τα πηγαίνω καλά με τον νέο μας προπονητή, παίζω σε όλα τα ματς, όλοι είμαστε ευχαριστημένοι και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Μπορούμε σίγουρα να διεκδικήσουμε τον τίτλο, αρκεί να διατηρήσουμε τη σταθερότητά μας», ήταν τα λόγια του Αντρέ Άγιου.

Ο 22χρονος εξτρέμ μπορεί στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν να είχε μερικά προβλήματα με τραυματισμούς, όμως, όπως δηλώνει ο ίδιος, έχει δουλέψει σκληρά, ώστε τη νέα σεζόν να εμφανιστεί έτοιμος: «Ήμουν τραυματίας στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και έτσι χρειάστηκε να δουλέψω πολύ στην προετοιμασία για τη φετινή. Σιγά-σιγά επανέρχομαι στην κανονική μου φυσική κατάσταση και θα είμαι να βοηθήσω την ομάδα όποτε μου ζητηθεί». 

Χάβρη-Ρεάλ με… άρωμα Μπουμσόνγκ 

7/9/2012

Χάβρη-Ρεάλ με… άρωμα Μπουμσόνγκ 
«Κεράκια» θα σβήσει η Χάβρη για τα 140 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και στο πλαίσιο των γενεθλίων θα διεξαχθεί φιλικό με τον κατάλληλο αντίπαλο.

Στο νέο της γήπεδο, στις 9 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει μια ομάδα επίλεκτων της Ρεάλ, που θα απαρτίζεται από παλαίμαχους της ομάδας. Το «παρών» θα δώσει και ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ως προσκεκλημένος της παλιάς του ομάδας.

Οι Γάλλοι που αγωνίζονται στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, θα «κοντραριστούν» σε φιλικό αγώνα με παλιούς άσους της «βασίλισσας». Μερικοί εξ ‘αυτών θα είναι οι Εμίλιο Μπουτραγκένιο, Κριστιάν Καρεμπέ, Κλοντ Μακελελέ και φυσικά Ζινεντίν Ζιντάν.

Προσκεκλημένοι στο παιχνίδι για τα γενέθλια της Χάβρης θα είναι και πρώην παίκτες της ομάδας. Ανάμεσα τους και ο στόπερ του «τριφυλλιού», Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος από το 1997-2000 αγωνιζόταν με τη φανέλα της συλλόγου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


«Έδεσε» στο Οπόρτο ο Βαρέλα 

7/9/2012

«Έδεσε» στο Οπόρτο ο Βαρέλα
Νέο συμβόλαιο με την Πόρτο, που τον δεσμεύει μέχρι το 2016 με τους «δράκους», υπέγραψε ο Σιλβέστρε Βαρέλα. Ο 27χρονος ακραίος επιθετικός είχε 36 συμμετοχές και 6 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη περίοδο. Στη νέα συμφωνία με τον διεθνή με την Πορτογαλία άσο προβλέπεται ρήτρα 40 εκατ. ευρώ.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου