ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...



H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ... 
6/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Διαψεύδει τον πατέρα του ο Φαλκάο 

6/9/2012

Διαψεύδει τον πατέρα του ο Φαλκάο
Το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα ουδείς... Αυτή την παροιμία φαίνεται πως επιβεβαιώνει ο πατέρας Φαλκάο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη στροφή της δημοσιότητας στο γιο του έχει πάρει… σβάρνα τα μέσα και κάνει δηλώσεις για τα όνειρα του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος ο παίκτης πάντως κρατάει πιο χαμηλούς τόνους και ξεκαθαρίζει τους στόχους του μέσω twitter.

To ευνοϊκό μομέντουμ για την καριέρα του Ρανταμέλ Φαλκάο έχει κάνει τον τελευταίο καιρό τον πατέρα του λαλίστατο. Λίγες ώρες μετά το θρίαμβο της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Τσέλσι για το Σούπερ Καπ, ο Φαλκάο ο πρεσβύτερος δήλωνε πως το όνειρο του γιου του είναι να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ και ότι αγαπάει την λονδρέζικη ομάδα από μικρό παιδί.

Τώρα που οι προβολείς έχουν στραφεί στη δυσαρέσκεια του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ, γεγονός που καθιστά το μέλλον του Πορτογάλου σταρ στη Μαδρίτη αβέβαιο, ο μπαμπάς του 26χρονου επιθετικού διαβεβαιώνει πως ο διακαής πόθος του Ρανταμέλ είναι να αγωνιστεί στους «μερένχες»…

Και αν ο πατέρας του παίκτη έχει βρει έναν μάλλον ατυχή και σίγουρα αχρείαστο τρόπο να προωθήσει τον γιο του, ο ίδιος ο στράικερ της Ατλέτικο κρατάει διαφορετικό προφίλ.

Με ανάρτησή του στο twitter ξεκαθάρισε, σε αγγλικά και ισπανικά μάλιστα ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, πως το όνειρό του είναι να συνεχίσει να κερδίζει τρόπαια με την ομάδα του και να οδηγήσει την εθνική Κολομβίας στο επόμενο μουντιάλ.

I want everyone to know, that my dream is to keep winning trophies with @Atleti and lead my National Team to the next world Cup!


Μπολτ: «Η “Χρυσή Μπάλα” στον Ρονάλντο» 

6/9/2012

Μπολτ: «Η “Χρυσή Μπάλα” στον Ρονάλντο»
Για ακόμη μία φορά ο Γιουσέιν Μπολτ εξέφρασε τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τόνισε ότι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει να κερδίσει την επόμενη «Χρυσή Μπάλα» σε σχέση με τον Λιονέλ Μέσι.

Μάλιστα, δήλωσε ξανά ότι ο 27χρονος παίκτης είναι πιο πλήρης σε σχέση με τον Αργεντινό άσο της Μπαρτσελόνα.

«Θα έδινα το βραβείο στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Παραμένει στο προσκήνιο και αυτό είναι δύσκολο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πιο πλήρης από τον Μέσι», ανέφερε αρχικά ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ και αποκάλυψε ότι «του έχω μάθει την τεχνική του σπρίντερ». 

Έδωσε υποσχέσεις ο Μπραχίμι 

6/9/2012



Έτοιμος να αποδείξει την πραγματική του αξία στους οπαδούς της Γρανάδα δήλωσε ο Γιασίν Μπραχίμι, μιλώντας στους εκπροσώπους του ισπανικού Τύπου. Ο 22χρονος μέσος παρουσιάστηκε επίσημα από τους νεοφώτιστους, οι οποίοι τον απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεν και στόχος του είναι να παραμείνει και του χρόνου στην Ανδαλουσία.

«Ήρθα στη Γρανάδα για να παίξω, να δείξω τι μπορώ να κάνω και να βελτιωθώ σε προσωπικό επίπεδο. Ελπίζω να έχω μία εξαιρετική σεζόν μαζί με τους νέους μου συμπαίκτες και να προσθέσουμε ποιότητα στην ομάδα. Νομίζω ότι έχουμε καλή ομάδα», τόνισε ο Γάλλος χαφ και πρόσθεσε:

«Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι περισσότερο τεχνικό και ο τρόπος που παίζουν εδώ ταιριάζει στο στιλ μου». 

Σιμεόνε: «Έτσι κερδίσαμε την Τσέλσι» 

6/9/2012

Σιμεόνε: «Έτσι κερδίσαμε την Τσέλσι»
Τη στρατηγική που ακολούθησε η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην Τσέλσι αποκάλυψε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο εν όψει του αγώνα της Γιουβέντους με την βρετανική ομάδα. Ο προπονητής των «ροχινμπλάνκος» τόνισε ότι άσκησε περισσότερη πίεση σε ορισμένους παίκτες και έτσι ήρθε το 4-1 στο Μονακό.

«Οι ποδοσφαιριστές μου ακολούθησαν στην εν τέλεια της εντολές μου. Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στα δεξιά μπορεί να ξεπεραστεί, ο Μίκελ παίζει οριζόντια, ο Γκάρι Κέιχιλ και ο Νταβίντ Λούιζ δεν συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού», ανέφερε αρχικά ο Αργεντινός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Για αυτό τον λόγο επέλεξα να πιέσουμε αρκετά, ακόμη και δύο και τρεις φορές πάνω στον Φρανκ Λάμπαρντ, τον Εντέν Αζάρ και τον Χουάν Μάτα, σε σχέση με κάποιους άλλους. Ήταν ένα ρίσκο που είχε επιτυχία».

Καταλήγοντας, ο Σιμεόνε τόνισε: «Η Γιουβέντους μπορεί να κάνει το ίδιο, ακόμη και αν ο προπονητής της, Αντόνιο Κόντε, δεν χρειάζεται τις συμβουλές μου. Είναι ένας νικητής, όπως και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, όπως και ο καλύτερος από όλους, ο Ζοσέ Μουρίνιο». 

«Ανάγκη από βαθμούς έχει η Οσασούνα» 

6/9/2012

«Ανάγκη από βαθμούς έχει η Οσασούνα»
Βαθμούς χρειάζεται να μαζεύει η Οσασούνα μετά τη διακοπή της Primera Division λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπο ο Νάνο. Ο σύλλογος από την Παμπλόνα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας τρεις ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος, και ο 30χρονος εξτρέμ εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει σύντομα να βοηθήσει την ομάδα του.

«Θέλω να γυρίσω και να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Απέξω όλα φαίνονται πολύ πιο εύκολα, αλλά είναι σαφές ότι αξίζαμε περισσότερα από τους πρώτους αγώνες του πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική και η προπόνηση προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά χρειάζεται να ξεκινήσουμε να παίρνουμε βαθμούς. Δεν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας σε κρίσιμες στιγμές και χρειάζεται να προσέξουμε σε κάποια αμυντικά λάθη», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός, ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό, και πρόσθεσε:

«Θα ήταν πρακτικό, ειδικά για όσους από εμάς που δεν έχουμε παίξει και να αρπάξουμε την ευκαιρία μας. Μετά από αυτό θα σκεφτούμε για το παιχνίδι με την Μαγιόρκα. Θα παίξουμε μέσα στην έδρα μας, μπροστά στους οπαδούς μας και αυτός είναι σημαντικός παράγοντας». 

«Θα φύγουν από την Ισπανία οι σπουδαίοι παίκτες» 

6/9/2012

«Θα φύγουν από την Ισπανία οι σπουδαίοι παίκτες»
Τον φόβο ότι σε τρία χρόνια θα εκλείψουν οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από το ισπανικό πρωτάθλημα - με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης - εξέφρασε ο Άνχελ Μιγκέλ Ζιλ, μιλώντας στην εφημερίδα «AS».

Ο εκτελεστικός διευθυντής των «ροχινμπλάνκος» τόνισε ότι το πρόβλημα θα προκύψει από τα οικονομικά δεδομένα που έχουν οι σύλλογοι της Primera Division σε σχέση με την Premier League.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Άνχελ Μιγκέλ Ζιλ

«Σε τρία χρόνια κανένας από τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές δεν θα είναι στο ισπανικό πρωτάθλημα, εκτός από εκείνους που ανήκουν στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με την άφιξη των ανθρώπων από το Κατάρ, τον Αμπού Ντάμπι και τη Ρωσία δέκα ή δεκαπέντε παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο θα συνεχίσουν να ζητούν ό,τι θέλουν. Θα είναι σε θέση να παίξουν στην Κίνα, την Παρί Σεν Ζερμέν ή την Μάντσεστερ Σίτι, αφού οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι η καριέρα του είναι μικρή», ανέφερε αρχικά ο παράγοντας των Μαδριλένων και πρόσθεσε:

«Η Premier League έχει δημιουργήσει μία εικόνα και, μέσα από τα διεθνή δικαιώματα, οι σύλλογοι παίρνουν τρεις φορές περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις ισπανικές ομάδες. Εδώ είμαι σίγουρος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα είναι πάλι τριάντα βαθμούς μακριά από τον τρίτο (στον βαθμολογικό πίνακα)».

Στη συνέχεια, ο Ζιλ τόνισε: «Πρέπει να έχουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς χρέη και οικονομικά πρωτάθλημα. Μία διοργάνωση στην οποία μία ομάδα μπορεί να πάρει 100 βαθμούς από τους πιθανούς 114 είναι άρρωστο. Το αγγλικό πρωτάθλημα αποτελεί παράδειγμα, όπου η Γιουνάιτεντ έχασε στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν και κέρδισε το τρίτο στις καθυστερήσεις. Εδώ οι δύο ομάδες μπορούν να κερδίσουν 140 εκατ. ευρώ και οι υπόλοιπες 40 εκατ. ευρώ. Χρειάζεται απλώς να δούμε τι συνέβη το καλοκαίρι. Εκτός από εμάς και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι υπόλοιποι έπρεπε να πουλήσουν τους καλύτερους παίκτες τους για να επιβιώσουν υπό την απειλή της πτώχευσης». 

Στη διάθεση του Ποκετίνο ο Κολότο 

6/9/2012

Στη διάθεση του Ποκετίνο ο Κολότο
Στην τελική ευθεία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση είναι ο Ντιέγκο Κολότο, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Μαουρίσιο Ποκετίνο για υποχρεώσεις της Εσπανιόλ.

Ο Αργεντινός στόπερ αποκτήθηκε από την Λα Κορούνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι έτοιμος να παίξει ξανά μετά το κατάγμα που είχε υποστεί στο μετατάρσιο οστό του αριστερού ποδιού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στα τέλη του Ιουλίου.

Παρόλα αυτά, η χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί ο 31χρονος παίκτης ήταν απόλυτα επιτυχημένη και κατάφερε να επιστρέψει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε να προπονείται με έναν από τους γυμναστές της καταλανικής ομάδας και αναμένεται σε οχτώ με δέκα μέρες να είναι σε θέση να παίξει ξανά. 

Τέσσερις ζήτησαν Φαλκάο 

6/9/2012

Τέσσερις ζήτησαν Φαλκάο
Στην αποκάλυψη πως τέσσερις ομάδες ήθελαν τον Ρανταμέλ Φαλκάο προχώρησε ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιγκέλ Άνχελ Γκιλ. Ανάμεσα σε αυτές δεν υπάρχουν Ισπανικές, αν και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο για επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί με τη λευκή φανέλα της Ρεάλ.

Αν υπήρχε κάποιος που αμφισβητούσε τις ικανότητες του Ρανταμέλ Φαλκάο, πρέπει να άλλαξε γνώμη μετά την εμφάνιση του Κολομβιανού φορ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Ο Φαλκάο πετυχαίνοντας χατ τρικ εναντίον της Τσέλσι, ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αποδεικνύοντας πως δίκαια συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, αυτή τη στιγμή.

Ο Φαλκάο, που ξεκινάει τη δεύτερη χρονιά του στους «ροχιμπλάνκος», αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο τεσσάρων ομάδων κατά τη διάρκεια των μεταγραφών του καλοκαιριού. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Μιγκέλ Άνχελ Γκιλ. «Για τον Φαλκάο κινήθηκαν τέσσερις σύλλογοι, δύο από την Αγγλία, ένας από τη Γαλλία και ένας από τη Ρωσία. Αλλά εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να κρατήσουμε τον παίκτη», ομολόγησε ο Γκιλ.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο Φαλκάο θα παραμείνει για χρόνια στην Ατλέτικο. «Όλοι οι σύλλογοι που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν τους καλύτερους παίκτες τους. Έτσι θα κάνουμε κι εμείς, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή και όταν θα φτάσει μια πρόταση που θα ικανοποιεί τόσο εμάς όσο και τον ποδοσφαιριστή», τόνισε ο πρόεδρος της Ατλέτικο. 

Λόγω… Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ ο Μουρίνιο 

6/9/2012

Λόγω… Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ ο Μουρίνιο
Ότι του Μουρίνιο του αρέσουν τα δύσκολα, λίγο πολύ το γνωρίζαμε.

Απλώς ήρθε η ώρα να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος.

Σε μια από τις λίγες φορές που μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη Μπαρτσελόνα, παραδέχθηκε ότι είναι σπουδαία ομάδα και προκειμένου να την σταματήσει, επέλεξε να προπονήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φυσικά, επειδή είναι ο… «special one», δεν θα μπορούσε να μην ρίξει τη μπηχτή του, ότι δηλαδή τα χρόνια όπου οι «μπλαουγκράνα» κατακτούσαν συνεχόμενους τίτλους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

«Μιλάμε για τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, δύο εξαιρετικές ομάδες. Διαλέξτε όποια άλλη ομάδα του κόσμου θέλετε, όμως δεν θα τερμάτιζε στις δύο πρώτες θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος. Για αυτό ακριβώς επέλεξα τη Ρεάλ. Διότι δεν είναι εύκολο να… τα βάζεις με τη Μπαρτσελόνα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να είσαι επιτυχημένος σε αυτόν τον ανταγωνισμό», ανέφερε αρχικά ο Μουρίνιο και πρόσθεσε στη συνέντευξη του στην «AS»:

«Σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Σε μια λίγκα χωρίς να έχεις αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, όλα είναι πιο καλά. Είμαστε εκεί που είμαστε, γιατί και η Μπαρτσελόνα έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Η εποχή που έπαιρναν συνεχόμενους τίτλους έχει τελειώσει, όμως γενικά ο κύκλος τους σαν ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του. Είναι ακόμα σπουδαία ομάδα, όπως φυσικά και εμείς. Οι ‘μονομαχίες’ μεταξύ των δύο είναι… ευλογία για το ποδόσφαιρο». 

«Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα» 

6/9/2012

«Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα»
Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της Βαλένθια κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι ο Αλί Σισοκό.

Μάλιστα, το καλοκαιρινό απόκτημα του ισπανικού συλλόγου τόνισε πως αν οι νέοι ποδοσφαιριστές των «νυχτερίδων» ενσωματωθούν απόλυτα στις απαιτήσεις του τεχνικού της ομάδας, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, τότε το επίπεδο της Βαλένθια θα φτάσει εκείνο των «μπλαουγκράνα» και των «μερένχες» αντίστοιχα.

«Εφόσον οι νέοι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στο σύλλογο, όπως εγώ, βρουν τα πατήματά τους και καταλάβουν απόλυτα τις απαιτήσεις του προπονητή, τότε η Βαλένθια θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ», ήταν τα λόγια του Σισοκό.

Μάλιστα, ο πρώην αμυντικός της Λιόν εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την παρουσία των «νυχτερίδων» στα εκτός έδρας ματς κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα:«Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στα ματς με τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα και είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Παίξαμε καλά και πιστεύω πως θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους»

AΓΓΛΙΑ

Στο κυνήγι του Κριστιάνο η Σίτι 

6/9/2012

Στο κυνήγι του Κριστιάνο η Σίτι
Το χαμόγελο στα… πικραμένα χείλη του Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει η Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, οι πρωταθλητές Αγγλίας πρόσφεραν γη και ύδωρ στη Ρεάλ Μαδρίτης και το ίδιο τον παίκτη αλλά προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις των «μερένχες». Ο σεΐχης Μανσούρ πάντως δεν προτίθεται να παρατήσει τα όπλα τόσο εύκολα.

Οι «πολίτες» φέρονταν διατεθειμένοι να δώσουν μέχρι και 200 εκατομμύρια ευρώ στη «βασίλισσα» στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, προκειμένου να επιτρέψει στον Κριστιάνο να επιστρέψει στη γνώριμη πόλη του Μάντσεστερ.

Την ίδια ώρα, ο σεΐχης Μανσούρ φαίνεται πρόθυμος να ικανοποιήσει όλα τα καπρίτσια του Πορτογάλου σταρ για να τον ξανακάνει ευτυχισμένο. Το «ευ ζην» μάλιστα του άσου της Ρεάλ κοστολογήθηκε στα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αμοιβή που θα τον καθιστούσε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, όπως τόσο πολύ επιθυμεί ο Κριστιάνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Μάντσεστερ Σίτι επιχειρεί να αποκτήσει τον Πορτογάλο, ο οποίος τείνει να γίνει η προσωπική εμμονή του ιδιοκτήτη της ομάδας. Πέρσι, πρόσφερε 180 εκατομμύρια στη Ρεάλ, ποσό που παρά τη μυθικότητά του, δεν πλησιάζει σε τίποτα τη φημολογούμενη ρήτρα του ενός δισεκατομμυρίου που έχουν θέσει οι «μερένχες»!

Ο Άραβας μεγιστάνας ποντάρει πλέον στη δυσαρέσκεια του Ρονάλντο στην προσπάθειά του να φέρει στο Μάντσεστερ το… ιερό δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου, αφού το 2014-2015 μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το Financial Fair Play της UEFA, οπότε οι ομάδες δε θα μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα από τα έσοδά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Ισπανία, ο Κριστιάνο δεν είναι η μόνη επιθυμία του Μανσούρ. Ο πλουσιότερος άνδρας της Πρέμιερ Λιγκ έχει στο βάθος του μυαλού του να ζευγαρώσει τις αγορές από την Πορτογαλία αλλά και τη Ρεάλ, καθώς ο Μουρίνιο αποτελεί το όνειρό του για τον πάγκο της Σίτι. 

Στην έξοδο ο Κόουλ! 

6/9/2012

Στην έξοδο ο Κόουλ!
Αβέβαιο είναι το μέλλον του Άσλεϊ Κόουλ στην Τσέλσι! Ο αριστεροπόδαρος άσος δεν έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τον σύλλογο για την ανανέωση της συνεργασίας τους και το γεγονός πως η ομάδα του προσφέρει μονοετές συμβόλαιο βάσει… φιλοσοφίας, τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου το επόμενο καλοκαίρι!

Ο 31χρονος άσος, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε στάδιο διαπραγματεύσεων με την Τσέλι, αφού έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι δύο πλευρές δεν είχαν καταφέρει να τα βρουν, πράγμα που έδειχνε ότι το θέμα κάπου «κολλούσε». Σύμφωνα με τη «Sun», ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει συμφωνία και ενδεχομένως να μην υπάρξει ποτέ, έχει να κάνει με την προσφορά της Τσέλσι στον ποδοσφαιριστή.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η διοίκηση του συλλόγου έχει προτείνει στον Κόουλ επέκταση του συμβολαίου του για ένα μόνο έτος, πράγμα που δυσαρεστεί στον διεθνή άσο!

«Είναι κάτι σαν κανόνας αυτό. Ο κ. Αμπράμοβιτς έχει εισηγηθεί μονοετή συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει τα 30 τους χρόνια. Βέβαια, αυτό είναι… τρέλα όσον αφορά τον Άσλεϊ Κόουλ, αφού όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για το καλύτερο αριστερό μπακ στον κόσμο. Μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο ανώτατο επίπεδο για αρκετά χρόνια και είναι υπόδειγμα επαγγελματία» τόνισε στη «Sun», ο εκπρόσωπος Τύπου της Τσέλσι. 

Σανιά: «Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στην Άρσεναλ;» 

6/9/2012

Σανιά: «Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στην Άρσεναλ;»
Τα κρατούσε μέσα του από πέρυσι και τα έβγαλε όλα στη φόρα φέτος! Ο Μπακαρί Σανιά, ξεσπάθωσε κατά της φιλοσοφίας της Άρσεναλ, των πωλήσεων σημαντικών παικτών τα δύο τελευταία χρόνια, έκανε λόγο για… ανεξήγητα πράγματα στο «Έμιρεϊτς» και αποκαλύπτει ότι κανείς δεν τον έχει προσεγγίσει για να ανανεώσει το συμβόλαιό του!

Ο Γάλλος μπακ των «κανονιέρηδων», βλέπει τα δύο τελευταία καλοκαίρια το ρόστερ της λονδρέζικης ομάδας να αποδυναμώνεται στον μέγιστο βαθμό.

Πέρυσι, που αποχώρησαν οι Φάμπρεγας, Νασρί και Κλισί, δεν μίλησε. Τα κράτησε μέσα του.

Φέτος, είδε και τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άλεξ Σονγκ να αποχωρούν. Δεν άντεξε άλλο! Μιλώντας στην «Equipe», ξέσπασε για όλα όσα έχει δει να συμβαίνουν στην Άρσεναλ!

«Όλοι ήξεραν ότι ο Ρόμπιν θα έφευγε το φετινό καλοκαίρι. Ο Άλεξ, όμως, γιατί; Είναι μόλις 24 ετών! Είχε ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο! Δεν καταλαβαίνω τι έγινε. Είναι τεράστια απώλεια για την ομάδα! Όταν αποχωρούν έτσι εύκολα δύο από τα σημαντικότερα στελέχη της ομάδας, λογικό είναι να σου δημιουργούνται απορίες! Οι οπαδοί στο δρόμο, μας ρωτάνε και η αλήθεια είναι ότι κατανοώ τον εκνευρισμό τους. Όπως αυτοί, έτσι κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλο αυτό στην Άρσεναλ» είπε αρχικά ο Σανιά, για να προσθέσει:

«Είμαι ο μοναδικός που έμεινε από τη βασική ομάδα του 2007! Τον περασμένο Μάιο, είδα την παρέλαση της Μάντσεστερ Σίτι για την κατάκτηση του τίτλου. Έβλεπα τον Σαμίρ και τον Γκαέλ να σηκώνουν το τρόπαιο και θέλω κι εγώ να ζήσω τέτοιες στιγμές»!

Ερωτηθείς για την ορθότητα των αποφάσεων που πήραν το περσινό καλοκαίρι οι Νασρί και Κλισί, ο Σανιά τόνισε πως: «Εκ του αποτελέσματος, καλά έκαναν. Εννοείται ότι πέρυσι κανείς δεν μπορούσε να ξέρει αν έπραξαν σωστά, αλλά όπως φάνηκε από το φινάλε της περσινή σεζόν, έκαναν καλά!».

Όσο για το δικό του μέλλον στην ομάδα, ήταν κατηγορηματικός: «Στο τέλος της φετινή σεζόν, θα μπω στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου. Κανείς από τη διοίκηση δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου για να μιλήσουμε για τη συνεργασία μας»! 

Ένας υπνωτιστής για τον Μπαλοτέλι 

6/9/2012

Ένας υπνωτιστής για τον Μπαλοτέλι
Η προσπάθεια του Ρομπέρτο Μαντσίνι να συμμορφώσει τον Μάριο Μπαλοτέλι συνεχίζεται. Ο Ιταλός τεχνικός γνωρίζοντας πως ο τρόπος ζωής του νεαρού συμπατριώτη του δεν αλλάζει εύκολα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε έναν ειδικό, που μέσω του υπνωτισμού θα προσπαθήσει να «γιατρέψει» τον Μπαλοτέλι από την «ασθένεια» του τσιγάρου.

Οι αθλητικές ικανότητές του δεν αμφισβητούνται, αφού θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Το πρόβλημά του ήταν και παραμένει η άστατη ζωή του, που συχνά τον οδηγεί σε ακρότητες και σε καμία περίπτωση δε συνάδει με την αθλητική του ιδιότητα. Ο λόγος για τον Μάριο Μπαλοτέλι, που συνεχίζει να προκαλεί «πονοκεφάλους» στον προπονητή του, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τελευταίο πρόβλημα του Μπαλοτέλι αποτελεί η σχέση του με το τσιγάρο. Ο νεαρός άσος συχνά εμφανίζεται να καπνίζει, κάτι που δεν αρέσει στον Μαντσίνι. Η ιδέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που θα βοηθούσε τον «Σούπερ Μάριο» να κόψει το κάπνισμα, εγκαταλείφθηκε αμέσως. Μοναδική λύση, σύμφωνα με τον Ιταλό κόουτς, είναι η πρόσληψη υπνωτιστή!

Μετά από έρευνα που έκανε ο Μαντσίνι διαπίστωσε πως ο υπνωτισμός είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται κατά των καταχρήσεων. Αφού, λοιπόν, ο ίδιος ο Μπαλοτέλι δεν φέρεται διατεθειμένος να κόψει το κάπνισμα οικιοθελώς, ο υπνωτιστής θα προσπαθήσει να το κάνει με το δικό του τρόπο.

Απομένει να δούμε ποια θα είναι η στάση του ποδοσφαιριστή και αν θα δώσει τη συγκατάθεσή του για να υπνωτιστεί, καθώς και ποια θα είναι τα αποτελέσματα, σε ένα άτομο… ιδιαίτερο. 

Ύστατη προσπάθεια για Νάνι 

6/9/2012

Ύστατη προσπάθεια για Νάνι
Έτοιμη να καταθέσει πρόταση 25 εκατ. Λιρών στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η Ζενίτ για την απόκτηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, Νάνι. Ο ρωσικός σύλλογος, θέλει να προλάβει την σημερινή λήξη της μεταγραφικής προθεσμίας και απαιτούν άμεσα απάντηση από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που φαίνεται να μην υπολογίζει τον παίκτη ως βασικό.

Όπως μεταδίδουν τα αγγλικά ΜΜΕ, πάντως, οι πιθανότητες να παραχωρηθεί ο παίκτης τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λίγες, όμως με τη…φόρα που έχει πάρει στα μεταγραφικά (υπέγραψε πρόσφατα τους Χουλκ και Βίτσελ από Πόρτο και Μπενφίκα έναντι 55 εκατ. ευρώ) η πρωταθλήτρια Ρωσίας κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. 

«Πόρτα» του Αρσάβιν σε Ντιναμό Μόσχας 

6/9/2012

«Πόρτα» του Αρσάβιν σε Ντιναμό Μόσχας
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Ντιναμό Μόσχας να κάνει δικό της τον Αντρέι Αρσάβιν, αφού ο Ρώσος άσος απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έκανε η ομάδα της πατρίδας του.

Συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητος στην Άρσεναλ ο διεθνής επιθετικός, με τους Λονδρέζους να προσπαθούν να τον παραχωρήσουν.

Όπως τόνισε ο Νταν Πετρέσκου, ο Αρσάβιν αρνήθηκε να μετακομίσει στη Ρωσία, για χάρη της Ντιναμό Μόσχας.

«Τον ήθελα, αλλά είπε όχι», τόνισε ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας και έτσι μπαίνει τέλος στις προσπάθειες της Ντιναμό να τον αποκτήσει.

Η Άρσεναλ εξακολουθεί να θέλει να παραχωρήσει τον Αρσάβιν, αφού ο Αρσέν Βενγκέρ δεν τον υπολογίζει. 
 ΙΤΑΛΙΑ

Διαφήμιση για την Ιταλία ο Άλεξ 

6/9/2012

Διαφήμιση για την Ιταλία ο Άλεξ
Συνεχίζονται οι ευχές και τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα προς τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να υπογράψει με τη Σύνδεϋ. Σειρά πήρε ο Φραντσέσκο Τότι, που έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στον Άλεξ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος, που αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα γήπεδα της Ευρώπης και να «αναμετρηθεί» με μια νέα πρόκληση, αυτή της Αυστραλίας. Ο λόγος για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σύδνεϋ, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας και όχι μόνο.

Η μετανάστευση του «Πιντουρίκιο», όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην Ιταλία, με τους πρώην συμπαίκτες του, τους οπαδούς του, αλλά και όσους βρέθηκαν «απέναντί» του στα 19 χρόνια που αγωνίστηκε στη Γιουβέντους, να του στέλνουν με κάθε τρόπο τις ευχές τους για καλή επιτυχία στη νέα αρχή που κάνει.

Ένας από εκείνους που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Ντελ Πιέρο είναι ο Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος στην επίσημη ιστοσελίδα του ανάρτησε ένα «ανθρώπινο» μήνυμα.

«Μεγάλε Άλεξ, σήμερα έμαθα πως ξεκινάς μια νέα περιπέτεια με την ομάδα του Σύδνεϋ, στην Αυστραλία. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί για ένα μεγάλο παίκτη σαν εσένα οι προκλήσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Οι ποδοσφαιρικές σου ικανότητες και η ποιότητα του χαρακτήρα σου θα αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση της Ιταλίας στο κόσμο. Σου στέλνω τις ευχές μου και ένα θερμό εναγκαλισμό.»

Ένα συγκινητικό μήνυμα από το μεγάλο 10αρι της Ρόμα στο θρυλικό 10αρι της Γιουβέντους. 

«Βλέπει» ανταγωνιστική τη Γιουβέντους ο Μουρίνιο 

6/9/2012

«Βλέπει» ανταγωνιστική τη Γιουβέντους ο Μουρίνιο
Την πεποίθηση ότι η Γιουβέντους μπορεί να τα πάει καλά στο Champions League εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο, τονίζοντας πως δεν θα του προκαλούσε έκπληξη αν οι «μπιανκονέρι» φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ακόμη, ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι χαρακτηρίζουν τον Κόντε ως “special one” της Ιταλίας.

«Οι φίλαθλοι αποκαλούν τον Κόντε τον special one της Ιταλίας; Μου αρέσει αυτό, είναι τιμή μου. Μου αρέσει ο Κόντε ως προπονητής. Ξέρει τι θέλει και είναι ένας πραγματικός νικητής. Είναι χαρισματικός», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αν μπορεί η Γιουβέντους να κάνει την έκπληξη στο Champions League.

«Η Γιουβέντους είναι μία μεγάλη ομάδα και θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό αν τα πάνε καλά στη διοργάνωση. Σίγουρα θα ήταν μία έκπληξη αν κατακτούσαν το Champions League, απουσιάζοντας πέρυσι από την Ευρώπη. Αλλά, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν φτάσουν στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά», πρόσθεσε.

«Θα σας σπάσουμε τα πόδια» 

6/9/2012

«Θα σας σπάσουμε τα πόδια»
Άρχισαν τα «όργανα» στη Σικελία. Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το προπονητικό κέντρο της Παλέρμο, απειλώντας τους ποδοσφαιριστές και όσους ασχολούνται με την ομάδα. Τα συνθήματα αυτά έρχονται να οξύνουν την κατάσταση, λίγες μόνο μέρες μετά την κόσμια διαμαρτυρία στην οποία προχώρησαν οι απογοητευμένοι οπαδοί των Σικελών.

Πριν ακόμα ξεκινήσει το Καμπιονάτο, ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, είχε προειδοποιήσει τους οπαδούς της ομάδας του, πως οι πρώτες αγωνιστικές θα είναι δύσκολες. Η ομάδα είχε προχωρήσει σε ανανέωση και οι παίκτες, καθώς και ο νέος προπονητής, Τζουζέπε Σανίνο, ζητούσαν πίστωση χρόνου, ώστε να δείξουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Ο πρόεδρος «έπεσε μέσα» σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρώτα αποτελέσματα της Παλέρμο. Πρεμιέρα εντός έδρας με ήττα 3-0 από τη Νάπολι, δεύτερη αγωνιστική με ίδιο αποτέλεσμα, αυτή τη φορά παίζοντας στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο.

Οι δύο «τριάρες» δεν άρεσαν και πολύ στους οπαδούς της Παλέρμο. Μετά την κόσμια διαμαρτυρία έξω από το γήπεδο της ομάδας την τελευταία μέρα των μεταγραφών, όταν οι «τιφόζι» ζητούσαν ενίσχυση, ακολούθησε μια άλλη μορφή διαμαρτυρίας που έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους παίκτες - και όχι μόνο - της Παλέρμο.

Έξω από το προπονητικό κέντρο άγνωστοι έγραψαν: «Πάρτε τα πόδια σας, αλλιώς θα σας τα σπάσουμε.» Σαφώς απειλητικό μήνυμα που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Όλοι ελπίζουν πως οι οπαδοί αυτοί θα μείνουν στις απειλές και δεν θα προχωρήσουν και στις πράξεις.

Το σίγουρο είναι πως οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση των οπαδών είναι οι ίδιοι οι παίκτες, κερδίζοντας κάποιο παιχνίδι. 

«Δεν κινηθήκαμε για τον Ρόσι» 

6/9/2012

«Δεν κινηθήκαμε για τον Ρόσι»
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που την θέλουν να έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Τζουζέπε Ρόσι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προχώρησε η διοίκηση της Φιορεντίνα.

Μετά τον υποβιβασμό της Βιγιαρεάλ ο Ιταλός φορ μπορούσε ως ελεύθερος να συνεχίσει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όμως αποφάσισε να παραμείνει στην Ισπανία λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.

«Εμείς ποτέ δεν είχαμε επικοινωνήσαμε μαζί του», τόνισε ο αθλητικός διευθυντής των «βιόλα», Ντανιέλε Πράντε, και πρόσθεσε:

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ο οποίος μπορεί να τα πάει καλά σε οποιοδήποτε σύλλογο. Ωστόσο, έχει το δικό του κασέ και δεν ξέραμε πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά». 

«Μοναδικός ο Ταχτσίδης» 

6/9/2012

«Μοναδικός ο Ταχτσίδης»
Το εγκώμιο του Παναγιώτη Ταχτσίδη έπλεξε ο Αντρέα Μαντορλίνι. Ο Ιταλός τεχνικός, που πέρσι είχε υπό τις οδηγίες του τον Έλληνα μέσο στη Βερόνα, χαρακτήρισε τον Ταχτσίδη μοναδικό στο να δίνει κάθετες πάσες και να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες.

Η μεταγραφή του Παναγιώτη Ταχτσίδη από τη Τζένοα, που είχε τα δικαιώματά του, στη Ρόμα, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, κυρίως στην Ελλάδα, καθώς λίγοι περίμεναν μια τόσο γρήγορη εξέλιξη στην καριέρα του νεαρού μέσου. Στην Ιταλία, αντίθετα, αυτοί που πιστεύουν στο ταλέντο του πρώην παίκτη της ΑΕΚ είναι πολλοί. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πρώην προπονητής του Ταχτσίδη στη Βερόνα, Αντρέα Μαντορλίνι.

Ο Μαντορλίνι μιλώντας στο «Radio CSS» έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα άσου της Ρόμα. «Δεν αμφέβαλα ποτέ για τον Ταχτσίδη. Έχει σωματικά προσόντα και τεχνική κατάρτιση τέτοια, που του επιτρέπουν να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Όταν ήρθε στη Βερόνα, αμέσως με πλησίασε και μου ζήτησε συμβουλές. Κάτι που εκτίμησα αμέσως, αφού δεν είναι πολλοί εκείνοι που το κάνουν», τόνισε ο Μαντορλίνι.

Αδύνατα σημεία δεν έχει ο νεαρός; Ο Μαντορλίνι δεν διστάζει να υπερασπιστεί τον Ταχτσίδη. «Μπορεί να είναι λίγο αργός, κάτι που είναι λογικό, αφού είναι ψηλό παιδί. Την έλλειψη ταχύτητας την καλύπτει, όμως, με τη γρήγορη σκέψη του. Βλέπει την κάθετη πάσα πριν από τους άλλους, κάτι που βοηθάει γιατί μπορεί να κόψει στη μέση την αντίπαλη άμυνα. Είναι μοναδικός στην κάθετη μπαλιά.»

Κλείνοντας, ο Μαντορλίνι έστειλε τις ευχές του στον Έλληνα παίκτη. «Είμαι χαρούμενος που προοδεύει. Του εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Βλέπω μια μεγάλη καριέρα να ανοίγεται μπροστά του, αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος», δήλωσε ο Μαντορλίνι.

«Έχει ωριμάσει ο Τζιοβίνκο» 

6/9/2012

«Έχει ωριμάσει ο Τζιοβίνκο»
Το εγκώμιο του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο έπλεξε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο για την επιστροφή της Γιουβέντους στην κορυφή του Καμπιονάτο. Ο Ιταλός τεχνικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τόνισε ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός ενδέχεται να είναι η αποκάλυψη του φετινού Champions League.

«Ο Τζιοβίνκο θα μπορούσε να είναι η αποκάλυψη του νέο Champions League. Δείχνει πραγματικά σε πολύ κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της ρωσικής ομάδας και πρόσθεσε: «Η εμπειρία του στην Πάρμα, όπου βελτιώθηκε και ωρίμασε ως ποδοσφαιριστής, τον έχει κάνει πιο δυνατό. Τώρα που έχει επιστρέψει στη Γιουβέντους είναι έτοιμος για την καθιέρωσή του».

Καταλήγοντας, ο Σπαλέτι τόνισε: «Θα είναι καλό για την Γιουβέντους, αλλά και για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Σεμπάστιαν έχει τις ικανότητες και το ταλέντο. Όταν αρχίζει να τρέχει μπορεί να κάνει πραγματική ζημιά και να εξουδετερώσει κάθε άμυνα». 

Έκανε την κρίση… ευκαιρία 

6/9/2012

Έκανε την κρίση… ευκαιρία
Την βεβαιότητα πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να διακριθούν στο Καμπιονάτο προερχόμενοι από τη δεύτερη κατηγορία, εξέφρασε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Ο Έλληνας διεθνής μίλησε στο ιταλικό συνδρομητικό κανάλι «Sky», μετά την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στο Σαν Σίρο με τη Ρόμα, η οποία προκάλεσε θετικά σχόλια στους ειδικούς του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αν και δεν είχε καθόλου παραστάσεις από τη Serie A, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην πρώτη του εμφάνιση στο Σαν Σίρο με τη φανέλα της Ρόμα εντυπωσίασε. Ο τρόπος παιχνιδιού του, η ωριμότητά του και το ποδοσφαιρικό του θράσος, ήταν αυτά που προκάλεσαν τα ευνοϊκά σχόλια όσων είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν εν δράσει. Όλοι τόνισαν πως ο Ταχτσίδης ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες και συνέβαλε τα μέγιστα στη μεγάλη νίκη της ομάδας του με 3-1 επί της Ίντερ.

Αυτό που εξέπληξε πολλούς ήταν το γεγονός πως ένας παίκτης που έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία, προσαρμόστηκε αμέσως στις απαιτήσεις της Serie A και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε ένα τόσο δύσκολο ματς. Ο ίδιος ο Ταχτσίδης, πάντως, δε συμμερίζεται αυτή την έκπληξη, θεωρώντας πως υπάρχουν πολλοί παίκτες που προέρχονται από μικρότερες κατηγορίες και θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν. Αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία.

«Σχεδόν όλοι είναι πεπεισμένοι πως όσοι προέρχονται από μικρότερες κατηγορίες δεν μπορούν να παίξουν στην πρώτη. Τώρα, όμως, εν μέσω κρίσης, θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες που έπαιζαν στη δεύτερη κατηγορία και θα αποδειχτεί πως έχουν ταλέντο και ικανότητες και μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στη Serie A», δηλώνει ο Ταχτσίδης.

Ο Παναγιώτης αποκάλυψε και ποιος τον συμβούλευσε πριν το ματς με την Ίντερ. «Ήταν ο Ντε Ρόσι που μου μίλησε και μου είπε να αντιμετωπίσω το παιχνίδι σαν να έπαιζα το Βερόνα - Αλμπινολέφε», είπε γελώντας ο Ταχτσίδης.

Αρνήθηκε τη Γιουβέντους ο Ντρογκμπά 

6/9/2012

Αρνήθηκε τη Γιουβέντους ο Ντρογκμπά
Ένα… μεγαλοπρεπέστατο «όχι» φέρεται να είπε στη Γιουβέντους ο Ντιντιέ Ντρογμπά, όπως αποκάλυψε το «France Football».

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έκανε πρόταση στον Ιβοριανό επιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην Κίνα και τη Σαγκάη Σενχούα -λίγο πριν λήξει η περίοδος των μεταγραφών- ωστόσο εμφανίστηκε αρνητικός στο να επιστρέψει στην Ευρώπη.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πιστός στη Ντόρτμουντ 

6/9/2012

Πιστός στη Ντόρτμουντ
Την πρόθεσή του να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ εξέφρασε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μιλώντας στη γερμανική «Bild». Ο Πολωνός φορ, που βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, σημείωσε πως είναι νωρίς για να σκεφτεί το μέλλον του και πως είναι ευτυχισμένος στην ομάδα του.

Ένας από τους παίκτες που απασχόλησαν τις σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των μεταγραφών του καλοκαιριού ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Πολλές ήταν οι ομάδες που προσπάθησαν να τον αποκτήσουν, χωρίς τελικά να το καταφέρουν. Ο Πολωνός φορ συνεχίζει και φέτος να αγωνίζεται με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Ο διεθνής επιθετικός μίλησε για το συμβόλαιο αυτό στη γερμανική «Bild» ξεκαθαρίζοντας πως δεν βιάζεται να διαπραγματευτεί για την επέκτασή του. «Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα, οπότε θεωρώ πως είναι νωρίς για να σκεφτώ την επέκταση ή την ανανέωση του. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στη Ντόρτμουντ και τίποτε άλλο. Είμαι ευτυχισμένος στην ομάδα και θέλω να συνεχίσω να νιώθω καλά. Για το λόγο αυτό, αν αποφασίσω για το μέλλον μου, πρώτα θα μιλήσω με την ομάδα και μετά θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», δήλωσε ο Λεβαντόφσκι.

Από τις ομάδες που τον θέλουν πολύ, αυτή που ξεχωρίζει είναι η Μπάγερν Μονάχου. Τι λέει για αυτό ο Πολωνός; «Δεν αρνούμαι πως θα ήταν τιμητικό να αγωνιστώ για μια ομάδα σαν τη Μπάγερν. Αλλά επαναλαμβάνω, είμαι παίκτης της Ντόρτμουντ, έχω συμβόλαιο με την ομάδα και είμαι χαρούμενος που παίζω εδώ. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», τόνισε ο Λεβαντόφσκι, αφήνοντας ένα «παραθυράκι» για μια πιθανή μετακίνησή του στο Μόναχο. 

«Ατομιστής ο Ρόμπεν»! 

6/9/2012

«Ατομιστής ο Ρόμπεν»!
Είναι αλήθεια πως η πάσα δεν είναι το δυνατό στοιχείο του Άριεν Ρόμπεν.

Πιθανότατα επειδή δεν την εξασκεί και ιδιαίτερα. Άλλο όμως να το λένε οι… απέξω και άλλο να το λέει κοτζάμ αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν.

Ο Ματίας Ζάμερ, λοιπόν, δεν δίστασε καθόλου να τονίσει τις τεταμένες σχέσεις του Ολλανδού με την ομαδικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν τρεις τύποι ποδοσφαιριστών. Οι ηγέτες, αυτοί που παίζουν για την ομάδα και οι ατομιστές. Στην τρίτη κατηγορία ανήκει ο Ρόμπεν».

Κι ενώ φάνηκε να χρυσώνει κάπως το χάπι, λέγοντας πως «μπορεί να κάνει το διαφορετικό σε σχέση με τους άλλους, ενώ ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει και πότε όχι», η κατάληξη σίγουρα θα ακουστεί ακόμα πιο… εκνευριστική στ’ αυτιά του Ολλανδού:

«Έχει και κάποιες ηγετικές ικανότητες, αλλά οι τρεις βασικοί μας ηγέτες είναι οι Λαμ, Νόιερ και Σβαϊνστάιγκερ»
ΓΑΛΛΙΑ

Χαμόγελα για Λισάντρο και Μονσόν 

6/9/2012

Χαμόγελα για Λισάντρο και Μονσόν
Στη διάθεση της Λιόν για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής κόντρα στην Αζαξιό, θα είναι -όπως όλα δείχνουν- οι Λισάντρο Λόπες και Φαμπιάν Μονσόν. Οι δύο Αργεντινοί, οι οποίοι έμειναν εκτός από το ματς με τη Βαλενσιέν (3-2) λόγω τραυματισμού, επέστρεψαν στις προπονήσεις και ο Ρεμί Γκαρντ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Το νούμερο «1» στη φανέλα παίρνει ο Ρεμί Βερκούτρ.

Η απώλεια του Ούγκο Γιορίς, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Τότεναμ, είναι σαφώς μεγάλη για τη Λιόν με το «βάρος» πλέον να πέφτει όλο στον Ρεμί Βερκούτρ.

Ωστόσο, ο προπονητής των «λιονέ», Ρεμί Γκαρντ, εμπιστεύεται απόλυτα τον 32χρονο τερματοφύλακα και αυτό το απέδειξε και… έμπρακτα, δίνοντας του το νούμερο «1» στη φανέλα.


 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ



Τιμωρία στον Ζόρζε Ζέσους 

6/9/2012

Τιμωρία στον Ζόρζε Ζέσους
Με δεκαπέντε ημέρες αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα και πρόστιμο 1.500 ευρώ τιμώρησε η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον Ζόρζε Ζέσους.

Λόγος για την «καμπάνα» που επιβλήθηκε στον προπονητή της Μπενφίκα ήταν οι δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι με την Πόρτο για την περσινή αγωνιστική σεζόν στις 2 Μαρτίου.

Σε αυτό το παιχνίδι οι «δράκοι» είχαν πάρει τη νίκη 3-2 εκτός έδρας χάρη σε ένα γκολ του Μαϊκόν στο 87ο λεπτό για το οποίο οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν… ακόμη ότι ήταν οφ-σάιντ.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται να στοιχίσει τίποτα στον Ζέσους η τιμωρία αυτή. Η ποινή του τεχνικού της Μπενφίκα λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου άρα θα έχει το δικαίωμα να κάτσει στον πάγκο το παιχνίδι με την Ακαντέμικα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος την πρώτη μετά την διακοπή λόγω των αγώνων με των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου