ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην αγχωτική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος (7/10). Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης και Χολέμπας είχαν καλή απόδοση, σε κακή βραδιά Αμπντούν, Μασάντο και Τζεμπούρ.
Την 6η σερί νίκη του στις πρώτες 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος πέτυχε ο Ολυμπιακός μετά το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το βράδυ της Κυριακής (7/10). Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι είχαν συνολικά κακή απόδοση στο ματς, με τον κόσμο στις κερκίδες να δυσανασχετεί και να εκφράζει τα συναισθήματα του με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα. Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης και Χολέμπας είχαν καλή απόδοση, ενώ αντίθετα σε κακή βραδιά βρέθηκαν οι Αμπντούν, Μασάντο και Τζεμπούρ. 
Κάρολ: Έβαλε και αυτός το χεράκι του ώστε να αποφύγει ο Ολυμπιακός την γκέλα στο Φάληρο απέναντι στον Αστέρα, καθώς στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο είχε 2-3 πολύ καίριες επεμβάσεις και αποσόβησε τους κινδύνους που πήγαν να δημιουργηθούν για την εστία του. Η εμπειρία του Βορειοϊρλανδού γκολκίπερ αποδείχθηκε πολύτιμη για τους ερυθρόλευκους σε αυτό το ματς.

Μοδέστο: Σε ρόλο δεξιού μπακ ο Κορσικανός απέναντι στους Αρκάδες ήταν αρκούντως ικανοποιητικός στα αμυντικά του καθήκοντα, χωρίς όμως να καταφέρει να βοηθήσει επιθετικά. Άλλωστε στα 34 του δεν είναι για πολλά πάνω - κάτω, χώρια που ήδη έχει γράψει πολλά αγωνιστικά μέχρι στιγμής και είναι λογικό να του λείπει η φρεσκάδα. Μαχητικός, φιλότιμος και παίκτης που τα δίνει όλα ο Μοδέστο, αλλά μέχρι εκεί...

Κοντρέρας: Καλό ματς από τον Χιλιανό που βγήκε πολλές φορές στους χώρους που δημιουργήθηκαν και κάλυψε τα νώτα της ομάδας του. Παίκτης με τεράστια εμπειρία και ποδοσφαιρική αντίληψη βρίσκει συνήθως τον τρόπο να καλύπτει τα όποια χάντικαπ έχει απέναντι σε ταχύτερους αντιπάλους του. Σιγά - σιγά δείχνει να "δένει" ολοένα και περισσότερο με τον Μανωλά.

Μανωλάς: Σε ένα παιχνίδι που κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τον Περόνε θα πρέπει να περάσει στους διακριθέντες μόνο και μόνο για την άψογη αντίδραση του στο 75' όταν σε αντεπίθεση μισό - γκολ, αντέδρασε υποδειγματικά προ του Αργεντινού φορ διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Χολέμπας: Ίσως ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στα 50 λεπτά που αγωνίστηκε, έχοντας στο ενεργητικό του το μοναδικό γκολ του πρώτου ημιχρόνου με μια αριστερή βολίδα που ξετίναξε τα δίχτυα του Αστέρα ύστερα από εκτέλεση φάουλ με πάσα του Ιμπαγάσα. Χωρίς προβλήματα κράτησε τη θέση του αμυντικά και βγήκε στην επίθεση όποτε είχε την ευκαιρία. Η αδιάκοπη χρησιμοποίηση του από την αρχή της σεζόν είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ένα τραυματισμό στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού που τον έθεσε νοκ - άουτ από το ματς ύστερα από 4 λεπτά παιχνιδιού στην επανάληψη.

Μανιάτης: Ως πότε θα παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς ο 26χρονος Έλληνας διεθνής άσος; Μην ξεχνάμε ακολουθούν τα ματς της Εθνικής όπου είναι πάντα στα βασικά πλάνα του Φερνάντο Σάντος... Μετά την Άρσεναλ, κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και απέναντι στον Αστέρα στο Φάληρο επικρατώντας κατά κράτος των αντιπάλων του στη μεσαία γραμμή. Βοήθησε πολύ και στην κυκλοφορία της μπάλας. Συνολικά πολύ θετική η παρουσία του.

Σιόβας: Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που αγωνίστηκε ως ανασταλτικός μέσος και η απόδοση του κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Βέβαια σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα θα πρέπει ο αμυντικός χαφ να βοηθάει και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, τομέας στον οποίο ο 24χρονος Έλληνας άσος δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα, αφήνοντας περισσότερο χώρο και πρωτοβουλίες στον πιο έμπειρο Μανιάτη. Ήταν καλός στον αέρα σε άμυνα και επίθεση όπου δύο φορές απέτυχε να σκοράρει από καλή θέση.

Αμπντούν: Ζήτησε μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες, κέρδισε κάποια φάουλ γύρω από την περιοχή του Αστέρα αλλά μέχρι εκεί. Τίποτε ιδιαίτερο από τον Αλγερινό εξτρέμ στην αναμέτρηση που δεν είχε καμία ουσία στο παιχνίδι του και δεν μπόρεσε σε συντριπτικό ποσοστό να ολοκληρώσει σωστά κάποια από τις ενέργειες του. Κακή βραδιά για τον Τζαμέλ.

Μασάντο: Δεν είναι ότι δεν προσπαθεί. Δεν είναι ότι δεν τρέχει ή ότι είναι αδιάφορος στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι πως δεν προσπαθεί να παίξει τη θέση. Είναι πως ο άνθρωπος δεν είναι ακραίος επιθετικός. Αλλά όσες φορές και να το πούμε εμείς δεν αλλάζει κάτι...

Ιμπαγάσα: Με τη γνωστή συνεισφορά του στην αναμέτρηση μέχρι να νιώσει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στο ίδιο λεπτό (!) με τον Χολέμπας και να αντικατασταθεί από τον Φουστέρ στο 51'. Έτρεξε, μοίρασε παιχνίδι, έδωσε ηρεμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής και προδόθηκε από την, προχωρημένη ποδοσφαιρικά, ηλικία του στο 50'.

Τζεμπούρ: Μπορεί να ήταν αρκετά κινητικός στο παιχνίδι, εντούτοις μάλλον δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα. Έλειψε ο ρυθμός από τον Αλγερινό διεθνή επιθετικό που έδειξε επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Προσπάθησε αλλά δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ο "τρομοκράτης".

Φουστέρ: Μπήκε στη θέση του "Κάνιο" στο 51', αλλά δεν κατάφερε να δώσει πνοή επιθετικά στον Ολυμπιακό. Πρέσαρε στη μεσαία γραμμή προσφέροντας βοήθειες στον "σκασμένο" Μανιάτη, ωστόσο δεν μπόρεσε να συμβάλλει στην δημιουργία παιχνιδιού και η καλύτερη στιγμή του στην αναμέτρηση ήταν στο 80', όταν ο Φορμικά με σωτήριο τάκλιν του στέρησε ένα βέβαιο γκολ.

Τοροσίδης: Πέρασε στο ματς αντί του τραυματία Χολέμπας στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης και αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, όπως έχει κάνει σε αρκετά ματς της Εθνικής ομάδας. Αμυντικά στάθηκε καλά, επιθετικά δεν πήρε πρωτοβουλίες καθώς προτίμησε να μην πάρει ρίσκα σε ένα ματς που "μύριζε γκέλα" για τον Ολυμπιακό. Πιθανόν να μην αισθανόταν ακόμη απόλυτα έτοιμος αφού προέρχεται από τραυματισμό.

Μήτρογλου: Αντικατέστησε τον Τζεμπούρ στο 82' και δεν πρόλαβε να κάνει πολλά στο 10λεπτο που αγωνίστηκε, έχοντας το χάντικαπ ότι την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι οι περισσότεροι συμπαίκτες του είχαν παραδώσει... πνεύμα και κοιτούσαν πως να κρατήσουν το αποτέλεσμα παρά πως να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο ματς.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου