ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Βλαχοδήμος: "Ονειρευόμουν μια μεταγραφή στον Ολυμπιακό"

Βλαχοδήμος: "Ονειρευόμουν μια μεταγραφή στον Ολυμπιακό"

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μίλησε για τον ενθουσιασμό που του έφερε η μετακίνηση του από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του να είναι στη λίστα των ερυθρολεύκων για το Europa League.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Stadio By Metro" ο Έλληνας πλάγιος εξτρέμ μίλησε επίσης  για το πώς τον υποδέχτηκαν οι νέοι του συμπαίκτες στο Ρέντη, για το ματς με την Άρσεναλ και τον στόχο της διάκρισης στο Europa League, καθώς και τη θέση στην οποία προτιμάει να τον χρησιμοποιεί ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος:

Ονειρευόσουν τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό πριν αυτή πραγματοποιηθεί; Τι σκεφτόσουν όταν το όνομά σου ήταν στην επικαιρότητα για τους νταμπλούχους Ελλάδας;

"Ναι, το ονειρευόμουν. Αυτό που σκεφτόμουν και προσπαθούσα να κάνω ήταν μέσα από τα παιχνίδια μου στην Ξάνθη να πείσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι αξίζω μία θέση στην ομάδα. Ήθελα, λοιπόν, πέρα από το να βοηθάω τη δική μου ομάδα τότε, να μπορέσω να έχω αυτή την προοπτική". 

Πώς ένιωσες όταν η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και επίσημα;

"Τη στιγμή που υπέγραψα αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα. Ένιωσα ότι ένα όνειρο γινόταν πραγματικότητα και συνειδητοποίησα, όταν ηρέμησα λιγάκι, ότι από εκείνη τη στιγμή και έπειτα θα με περίμενε πολλή δουλειά. Ακόμη περισσότερη από όση έκανα ήδη αγωνιζόμενος στην Ξάνθη".

Οι δικοί σου άνθρωποι τι σου είπαν όταν η μεταγραφή σου ολοκληρώθηκε;

"Δέχθηκα πολλά συγχαρητήρια, είναι η αλήθεια. Οι δικοί μου άνθρωποι ήταν πολύ χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη που είχε η καριέρα μου ως ποδοσφαιριστή".

Υπήρχε κάποια συμβουλή που σου έδωσαν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου, όταν έγινες παίκτης του Ολυμπιακού;

"Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να αποφύγω. Μπορεί να είμαι νεαρός σε ηλικία, αλλά γνωρίζω καλά τον εαυτό μου, τις φιλοδοξίες και τα όριά μου. Ξέρω το σώμα μου, μέχρι πού μπορεί να πάει και πού όχι, τις ψυχικές μου δυνάμεις, τις αντοχές μου. Σίγουρα στη διαδρομή πήρα αρκετά πράγματα, αλλά η ουσία για εμένα είναι εγώ να καταλαβαίνω από μόνος μου τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και να είμαι πάντα προσεκτικός".

Όταν ήρθες στην ομάδα, πώς σε υποδέχθηκαν οι συμπαίκτες σου;

"Με υποδέχθηκαν με πολύ καλό τρόπο και με βοήθησαν πάρα πολύ. Μου έδειξαν τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, το γήπεδο, με βοήθησαν αρκετά στο να δω κάποια πράγματα στην Αθήνα, να αποφασίσω για σπίτι. Σε όλα αυτά έπαιξαν ρόλο. Και φυσικά με βοήθησαν αρκετά και στις πρώτες μου προπονήσεις".

Σου είπε κάποιο από τα πιο "παλιά" παιδιά κάτι το ιδιαίτερο όταν ήρθες στον Ολυμπιακό;

"Συζήτησα γενικά, με πολλά παιδιά, για το τι εστί "Ολυμπιακός". Αλλά κάτι ιδιαίτερο δεν μου είπε κάποιος".

Όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκεσαι στην ομάδα, ποια είναι η σχέση που έχεις αναπτύξει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου;

"Η σχέση μου με όλα τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλή. Έχουμε πολύ καλό κλίμα και μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Βοηθάει στο να είμαστε ήρεμοι για να δουλεύουμε καλύτερα".

Νιώθεις ότι είσαι δεμένος με κάποιο από τα υπόλοιπα παιδιά περισσότερο από κάποια άλλα;

"Η αλήθεια είναι πως λόγω γλώσσας νιώθω ότι είμαι λίγο πιο κοντά στον Κώστα (σ.σ. Μήτρογλου) και τον Χοσέ (σ.σ. Χολέμπας). Μιλάμε γερμανικά, κατανοούμε πιο εύκολα τι λέει ο άλλος και είναι λογικό να είμαι λίγο πιο κοντά με τα δύο αυτά παιδιά".

Πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει το ματς με την Άρσεναλ. Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να την κερδίσει ξανά;

"Ναι, σίγουρα μπορούμε να την κερδίσουμε ξανά. Το έχουμε κάνει και νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε εκ νέου και να δώσουμε χαρά στον κόσμο".

Ακολουθεί και το Γιουρόπα Λιγκ, βέβαια. Το σκέφτεσαι καθόλου;

"Ναι, φυσικά το σκέφτομαι. Είναι μία εξίσου σημαντική διοργάνωση, όπως και το Τσάμπιονς Λιγκ. Μακάρι να πάρω την ευκαιρία μου εκεί, να είμαι στη λίστα με τους παίκτες που θα συμμετάσχουν και να βιώσω κι εγώ με αυτό τον τρόπο τι σημαίνει να είσαι στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Θα το ήθελα πάρα πολύ".

Μίλησέ μου λίγο για σένα. Έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο;

"Λίγο, δυστυχώς. Προτιμώ να τον περνάω σπίτι, με την κοπέλα μου ή με φίλους".

Δεν βγαίνεις πολύ;

"Όχι, γιατί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να είμαι προσηλωμένος στη δουλειά μου. Συν τοις άλλοις, χρειάζομαι και ξεκούραση. Εντάξει, για ένα φαγητό θα βγω ή για μία μικρή βόλτα. Χωρίς υπερβολές, όμως".

Σου αρέσουν οι ταινίες; Πας σινεμά;

"Μου αρέσουν οι ταινίες, ναι, αλλά δεν πηγαίνω πολύ σινεμά εδώ. Προτιμώ να βλέπω σειρές στο σπίτι".

Υπάρχει κάποιο μέρος της Αθήνας όπου να προτιμάς να βγαίνεις;

"Η Γλυφάδα, θα έλεγα, αφού εκεί μένω και με βολεύει κιόλας".

Αγωνίζεσαι στις πτέρυγες, αριστερά ή και δεξιά. Πού νιώθεις εσύ πιο άνετα;

"Μου αρέσει περισσότερο να παίζω από τα αριστερά, με το ανάποδο πόδι, που λένε. Μου δίνει τη δυνατότητα να κινούμαι περισσότερο όπως θέλω, συγκλίνοντας και ψάχνοντας το σουτ. Με βοηθάει πολύ το να δημιουργώ πιο εύκολα προϋποθέσεις για το γκολ από εκείνη την πλευρά. Αλλά και από δεξιά μου αρέσει ιδιαίτερα, γιατί σεντράρω".

Τη στιγμή που αγωνίζεσαι, ανάλογα και με την πτέρυγα στην οποία είσαι, σκέφτεσαι περισσότερο το γκολ ή την ασίστ;

"Και τα δύο. Δεν σκέφτομαι μόνο το ένα. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον τρόπο που εξελίσσεται το παιχνίδι και συγκεκριμένα η κάθε φάση. Αν έχω την μπάλα στα πόδια και τη δυνατότητα να βάλω γκολ, θα κυνηγήσω το να σκοράρω. Αν έχω την μπάλα και δεν μπορώ να βρω τρόπο για γκολ, θα αναζητήσω είτε μια πάσα, είτε μια σέντρα, είτε μία ντρίμπλα, για να ελευθερωθώ και ενδεχομένως να αποκτήσω περισσότερο χώρο και χρόνο για να δράσω σωστά".

Πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που μπορεί, λόγου χάρη, να είσαι στον πάγκο και ο προπονητής σου, ο Λ. Ζαρντίμ, σε φωνάζει να ετοιμαστείς για να μπεις στο ματς;

"Χτυπάει λίγο πιο δυνατά η καρδιά μου. Όχι από το άγχος, αλλά από τον ενθουσιασμό. Είναι κάτι πολύ όμορφο το να παίζεις μπροστά σε αυτό τον κόσμο, ο οποίος είναι πάντα πίσω σου, σε στηρίζει και σου δίνει ώθηση. Μετά αισθάνεσαι καλά. Όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, τα ξεχνάς όλα. Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο, εξαιρετικό. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Νομίζω ότι για κάθε παίκτη είναι πολύ ωραίο το να παίζεις κάτω από τέτοιες συνθήκες".

Το κομμάτι της τακτικής δουλεύεται καθημερινά στην προπόνηση από όλη την ομάδα, ως σύνολο. Εσύ, ως Παναγιώτης, τι κάνεις για να δουλεύεις ατομικά τα δικά σου προτερήματα και να βελτιώνεσαι;

"Μου αρέσει πολύ να δουλεύω. Συγκεκριμένα, μένω κάποιες φορές λίγο παραπάνω και προπονούμαι με ένα-δυο άλλα από τα παιδιά. Δουλεύω πάνω στα πράγματα που εγώ χρειάζομαι για το παιχνίδι μου. Διείσδυση, σέντρα, πάσα, σουτ. Όλα αυτά ώστε να μπορώ να τα βελτιώνω και να τα βγάζω με καλύτερο τρόπο σε έναν αγώνα".

Μεγαλώνοντας, είχες κάποιον ποδοσφαιριστή ως ίνδαλμα; Κάποιον που θαύμαζες ιδιαίτερα και ήθελες να του μοιάσεις;

"Τα τελευταία χρόνια θαυμάζω ιδιαίτερα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει. Θυμάμαι, όταν ήμουν ακόμη πιο μικρός, ότι μου άρεσε πάρα πολύ ο Ανρί. Πραγματικά ένας σπουδαίος παίκτης. Μου άρεσαν πάρα πολύ αυτά που έβλεπα να κάνει μέσα στο γήπεδο".

Το παρατσούκλι "Ρονάλντο", που σου έχει "κολλήσει" πολύς κόσμος, θα έλεγες ότι σε "φτιάχνει" ή σου προκαλεί και λίγο "άγχος";

"Για εμένα είναι σημαντικό να με παρομοιάζουν με έναν τόσο σπουδαίο παίκτη. Δεν μπορώ να πω "συγκρίνουν" γιατί η σύγκριση θα ήταν άστοχη. Είναι ωραίο για εμένα να σκέφτονται έτσι οι άνθρωποι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το παίρνω πιο σοβαρά από όσο πρέπει. Ούτε τα μυαλά μου παίρνουν αέρα ούτε αγχώνομαι. Δεν είναι κάτι τόσο μεγάλο ώστε να μου δημιουργεί πρόβλημα".

Ξέροντας τον εαυτό σου, τις δυνάμεις σου και τις φιλοδοξίες σου, όπως είπες πριν, θεωρείς ότι μπορείς να φτάσεις μια μέρα στο επίπεδο ενός τόσο μεγάλου παίκτη όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο;

"Πιστεύω ότι, αν δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, μπορώ να πετύχω πολλά. Δεν ξέρω αν θα γίνω σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αν θα φτάσω στο επίπεδό του ή όχι. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι έτσι, αφού ο κάθε παίκτης είναι κάτι διαφορετικό και μπορεί, μέσα από τη δουλειά, να καταφέρει πολλά πράγματα. Διαφορετικά ο ένας και διαφορετικά ο άλλος".

Όταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε καλεί για να σε βάλει στο ματς ή όταν το όνομά σου ακούγεται στην ενδεκάδα, ο κόσμος καταχειροκροτεί. Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό το πράγμα;

"Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλο πράγμα αυτό για εμένα. Μου δίνει πάρα πολλή δύναμη για να συνεχίζω να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος. Νιώθω πιο ελεύθερος να παίξω, να βγάλω τον καλό μου εαυτό. Να δοκιμάσω πράγματα μέσα στο γήπεδο και να μπορέσω να βρω τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσω, σε σχέση πάντα και με αυτά που ζητάει ο προπονητής μου από εμένα. Αν είσαι αγχωμένος και νιώθεις πίεση γενικά, σε βοηθάει πάρα πολύ το να ξέρεις ότι έχεις τον κόσμο πίσω σου να σε στηρίζει".

Σου αρέσει η ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης";

"Ναι, πάρα πολύ. Είναι όμορφο το γήπεδο από μόνο του, αλλά όταν γεμίζει με κόσμο και ο κόσμος τραγουδάει, γίνεται φανταστικό".

Πόσο μεγάλο κίνητρο είναι τελικά για έναν παίκτη να παίζει μπροστά σε τόσο κόσμο;

"Είναι πολύ μεγάλο. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο και από την προσωπική σου επιτυχία ή ικανοποίηση το να ξέρεις ότι κάνεις χαρούμενο αυτό τον κόσμο. Ή, για να το πω αλλιώς, προηγείται πολλές φορές".

Όσο δύσκολο και αν είναι εκείνη την ώρα που παίζεις να σκεφτείς κάτι τέτοιο, θα έλεγες ότι υπάρχει κάποιο σύνθημα ή τραγούδι από αυτά που ακούγονται στο "Γ. Καραϊσκάκης" το οποίο σου αρέσει περισσότερο;

"Είναι πολλά τραγούδια που μου αρέσουν. Και συνθήματα και όταν φωνάζουν "Ολυμπιακός-Ολυμπιακός!". Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, όλα δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στους αγώνες μας".

Ο κόσμος του Ολυμπιακού λατρεύει να βλέπει νεαρούς Έλληνες παίκτες στην ομάδα. Νιώθεις ευθύνη απέναντί τους για όλα όσα περιμένουν να βλέπουν από εσένα στο γήπεδο;

"Ναι, είναι λογικό αυτό. Με καλές εμφανίσεις σε κάθε μου παιχνίδι, με ασίστ και με γκολ, αν μπορώ, θέλω σε κάθε παιχνίδι μου να αποδεικνύω ότι στόχος μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο που να είναι όμορφο για τον κόσμο και να το ευχαριστιέται. Θέλω και με τις δικές μου εμφανίσεις να τους κάνω να έρχονται στο γήπεδο και να τους δίνω κάτι πίσω από όλα αυτά που μου δίνουν εκείνοι κάθε φορά που αγωνίζομαι".

Έχεις σκεφτεί πώς θα πανηγυρίσεις το πρώτο σου γκολ με τον Ολυμπιακό;

"Ναι, το έχω σκεφτεί. Αλλά δεν θέλω να το αποκαλύψω. Όταν έρθει η ώρα, θα το δείτε (γέλια)! Η κουβέντα με τον νεαρό άσο δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και γύρω από το πρωτάθλημα".

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει πρώτος στο πρωτάθλημα και μάλιστα αναπτύσσοντας διαφορά από τους διώκτες του. Νομίζεις ότι πλησιάζει σιγά-σιγά το τέταρτο αστέρι στη φανέλα;

"Ναι, νομίζω ότι αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, παίρνοντας σε κάθε παιχνίδι μας τη νίκη, θα τα καταφέρουμε. Αν παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε την μπάλα που ξέρουμε και μπορούμε, και νομίζω ότι θα το πάρουμε το πρωτάθλημα άνετα".

Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κλείσει τη σεζόν αήττητος;

"Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε και αυτό. Το έχω ξαναπεί: η ομάδα μας έχει ποιότητα και όσο συνεχίζουμε σε αυτό τον ρυθμό, γιατί να μην τελειώσουμε και τη χρονιά αήττητοι;"

Τελικά είναι τόσο μεγάλη η διαφορά του Ολυμπιακού με τους αντιπάλους του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να σας δίνει τέτοια αυτοπεποίθηση;

"Νομίζω ότι είναι μεγάλη η διαφορά. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει". 

Πλησιάζει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Νιώθεις έτοιμος ψυχολογικά για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι;

"Πάντα νιώθω έτοιμος για να αγωνιστώ. Πόσο μάλλον σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όσο είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να μπορούσα να έπαιρνα μία ευκαιρία και σε ένα τέτοιο ματς και να το ζούσα και αγωνιζόμενος από μέσα".

Αν έπαιρνες μια ευκαιρία, θα σκεφτόσουν το πόσο μεγάλο θα ήταν για σένα και για τον Ολυμπιακό ένα γκολ δικό σου σε ένα τέτοιο παιχνίδι;

"Θα ήταν πραγματικά μοναδικό το να κατάφερνα κάτι τέτοιο. Όπως και για μένα, έτσι και για κάθε ποδοσφαιριστή, θα ήταν κάτι πολύ, πολύ σημαντικό. Σε κάθε παιχνίδι είναι σπουδαίο το να σκοράρεις. Αλλά σε ένα τέτοιο ντέρμπι, ειδικά, θα ήταν διπλά σημαντικό και για εμένα και για την ομάδα μου".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου