ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ζούρος: "Απέρριψα την Εφές λόγω Ολυμπιακού"

Ζούρος: "Απέρριψα την Εφές λόγω Ολυμπιακού"

Ο Ζούρος αποκάλυψε πως το καλοκαίρι είχε μιλήσει με τον Ολυμπιακό για συνεργασία, τονίζοντας πως αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψε την Εφές. Τι δήλωσε για την ομάδα των Πειραιωτών.
Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, ήταν καλεσμένος της ΟΠΑΠ TV. Ο Έλληνας προπονητής αποκάλυψε ότι το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε πρόταση συνεργασίας από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, επισημαίνοντας πως αυτός ήταν ο λόγος που αρνήθηκε το "ζεστό" ενδιαφέρον της Εφές, ποντάροντας στο ότι θα δουλέψει με τους ερυθρόλευκους. "Τελικά όμως έμεινα χωρίς ομάδα", δήλωσε, καθώς οι κ. Αγγελόπουλοι προτίμησαν να εμπιστευθούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη φετινή ομάδα των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Για την Ευρωλίγκα: "Δεν υπάρχει εφέτος το μεγάλο φαβορί. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν 2-3 ομάδες που έδειχναν ότι έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Η οικονομική κρίση δεν έχει χτυπήσει όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά τις οικονομίες πολλών χωρών. Εξαίρεση αποτελούν η Ρωσία και η Τουρκία που συνεχίζουν να επενδύουν".

Για τον Ολυμπιακό: "Η ομάδα ήταν στρωμένη από πέρσι. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Περπέρογλου, ο Μαυροειδής που γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη… ρόλος. Ο Ολυμπιακός ήθελε λιγότερο χρόνο για να αποδώσει. Τώρα έχει βρει το ρυθμό του, όλοι ξέρουν ο ένας τον άλλο. Είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσει τη πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Στον Ολυμπιακό βρέθηκαν παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης που έχουν ευρωπαϊκές ταχύτητες συν τον Λο και τον Χαϊνς. Λογικό είναι να μεταφερθεί η ομάδα ένα επίπεδο πιο μπροστά".

Για το αν είχε πρόταση παραμονής στην Εφές Πιλσεν: "Δέχθηκα πρόταση από την Εφές για να παραμείνω. Είχα μιλήσει όμως με τον Ολυμπιακό για να συνεργαστούμε. Λογικό ήταν να αρνηθώ την πρόταση της Εφές διότι θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος, κάθε προπονητής οφείλει να είναι τίμιος . Από στην στιγμή που υπήρχε η συζήτηση με τον Ολυμπιακό και θα προχωρούσε το θέμα του Ολυμπιακού είπα όχι στην πρόταση της Εφές που θα ήταν η συνέχεια της δουλειάς μου. Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου διότι αυτό που μένει διαχρονικά είναι οι συμπεριφορές, πόσο έντιμος ειναι ένας άνθρωπος. Δυστυχώς έμεινα χωρίς δουλειά, έχασα δύο μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η Εφ Ες, αλλά κοιτάμε μπροστά".

Για την εθνική ομάδα: "Είναι τιμή για μένα που ανέλαβα την εθνική. Και τις δύο χρονιές έλειπαν παίκτες. Τη πρώτη, στο Ευρωμπάσκετ του 2011, έλειπαν οι κοντοί κι ο Σόφο. Την επόμενη χρονιά, πέρσι το καλοκαίρι, στο προολυμπιακό μας έλειπαν οι ι ψηλοί. Υπήρχε μια διαφορά. Τη μία χρονιά η ομάδα είχε το χρόνο να δουλέψει και γιαυτό απέδωσε τα μέγιστα. Παίξαμε καλό μπάσκετ με τη Γαλλία με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και μετάλλιο. Τι να κάνουμε όμως όταν ήρθαν να παίξουν παίκτες που η μόνη τους εμπειρία ήταν η συμμετοχή τους σε ένα τουρνουά. Δεν παίξαμε καλά και στο κρίσιμο παιχνίδι. Ε, κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη, την ανέλαβα εγώ. Αυτή η εθνική εάν έχει τους παίκτες που μπορούν να την απαρτίσουν μπορεί να φθάσει ψηλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος προετοιμασίας. Το συμβόλαιό μου έχει τελειώσει. Κοιτά μπροστά".

Για το μέλλον του: "Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις. Είμαι 27 χρόνια προπονητής, πιστεύω στη δουλειά και δεν βγαίνεις ποτέ χαμένος".

Άμυνα και Ελλάδα: "Οι Έλληνες παίκτες ξεκινάνε από την άμυνα. Με καλή άμυνα μπορείς να παίξεις γρήγορα. Προσφέρει κάτι που θέλει να δει ο κόσμος. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο πολύ υψηλό επίπεδο. Το δύσκολο να διδάξεις είναι η επίθεση".

Για τη παρουσία Ομπράντοβιτς – Ίβκοβιτς στην Ελλάδα: "Όλοι κέρδισαν από τη παρουσία τους. Και παίκτες και προπονητές. Ο ανταγωνισμός είναι μια διαδικασία που ωφελεί τους πάντες".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου