ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 


21/12/2012

 

«Κλείνει» στο Βέλγιο ο Σκόνδρας

20/12/2012
 Κοντά σε συμφωνία με ομάδα του βελγικού πρωταθλήματος βρίσκεται ο Γιάννης Σκόνδρας.

«Κλείνει» στο Βέλγιο ο Σκόνδρας
Ο αρχηγός του Ατρομήτου έχει κάνει αρκετές καλές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως έχει ήδη κλείσει στον Ολυμπιακό αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ομάδα από το Βέλγιο έχει πλησιάσει τον παίκτη και μάλιστα έχουν προχωρήσει τόσο οι συζητήσεις των δύο πλευρών που απομένει να μπουν μόνο οι υπογραφές. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Σκόνδρας βρισκόταν ψηλά στην μεταγραφική λίστα της Άντερλεχτ.

Όπως και να έχει εξελίξεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, όταν και αναμένεται να «κλείσει» η μεταγραφή του Σκόνδρα.

Haircut στον ΟΦΗ

20/12/2012
 Το κούρεμα των οφειλών της ΠΑΕ ΟΦΗ πρότεινε ο Ερασιτέχνης στο χθεσινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Haircut στον ΟΦΗ
Τα οικονομικά θέματα της ομάδας απασχόλησαν περισσότερο στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΦΗ.

Η κρητική ΠΑΕ οφείλει ένα ποσό της τάξης των 300.000 στον Ερασιτέχνη τα οποία προέρχονται από το ποσοστό των εισπράξεων και από τα εισιτήρια διαρκείας.

Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα έχουν καταστήσει δύσκολη την αποπληρωμή του παραπάνω χρέους με τον Εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη να προτείνει το κούρεμα του χρέους στις 127.000 ευρώ, ποσό όμως το οποίο θα πρέπει να αποπληρωθεί σε δόσεις.

Μπάγεβιτς: «Θα γίνει μεγάλη μάχη…»

20/12/2012
 Μεγάλο ανταγωνισμό περιμένει στα play offs ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Τύπο της Σερβίας.

Μπάγεβιτς: «Θα γίνει μεγάλη μάχη…»
Ο προπονητής του Ατρομήτου εμφανίστηκε μερικώς ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας του στον πρώτο γύρο, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα της ΑΕΚ και του Άρη.

Αναλυτικά, ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε για:

-την πορεία του Ατρομήτου: «Είμαι ικανοποιημένος, γιατί είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και παίζουμε καλά, αλλά και λίγο στενοχωρημένος γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον άλλους 3-4 βαθμούς στη συγκομιδή μας».

-το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης: «Θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε. Δεν παραπονιέμαι, ωστόσο, γιατί και με αυτή την ομάδα έχουμε δείξει ότι μπορούμε να είμαστε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

-τη μάχη των play offs: «Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα. Ήταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό. Οι άλλες τέσσερις ομάδες που θα ακολουθήσουν θα παίξουν στα play offs. Πιστεύω πως θα είμαστε ανάμεσά τους και μετά θα αρχίσει μια μεγάλη μάχη, γιατί η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και ο τρίτος με τον τέταρτο παίζουν στο Europa League».

-το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ομάδες είναι ικανές να κερδίσουν αλλά και να χάσουν από οποιονδήποτε. Έτσι είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος και υπάρχει αβεβαιότητα. Γι’ αυτό λέω πως πάμε για πόλεμο τόσο για τις πρώτες θέσεις, όσο και για την παραμονή».

-τη μάχη των play offs: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και θέλουν να παίξουν στο Champions League, όπως φάνηκε με την απόκτηση του Κατσουράνη. Θα δούμε πόσο ακόμη θα ενισχυθεί με μεταγραφές. Μαζί με μας και τον Αστέρα θα υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα σταθεροποιηθεί και θα φτάσει στα play offs».

-την κατάσταση σε ΑΕΚ και Άρη: «Η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς λόγω χρεών έχουν περιορισμούς και δεν μπορούν να ενισχυθούν. Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να σωθούν».

Παρουσία εκπροσώπου του Φεϊζάλ η ΓΣ

20/12/2012
 Με εκπρόσωπο του Φεϊζάλ και τον Γιάννη Αλαφούζου διεξάγεται η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα προκηρύξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία θα κληθεί να καλύψει ο πρίγκιπας.

Παρουσία εκπροσώπου του Φεϊζάλ η ΓΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11:00 η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το «παρών», πέραν του προέδρου της ΠΑΕ και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Γιάννη Αλαφούζου είναι και η νομική εκπρόσωπος του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ, Κασσιανή Μιχοπούλου. Αντίθετα απουσιάζουν οι μέτοχοι που ωστόσο έχουν εκπροσώπηση.

Η γενική συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 28 εκατ. ευρώ (με τιμή μετοχής στα 0,33 ευρώ), με τους μετόχους να παραιτούνται του δικαιώματος προτεραιότητας για συμμετοχή στη διαδικασία αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον Σαουδάραβα πρίγκιπα για να καλύψει το ποσό και να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ.

Εφόσον το πράξει… θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ και ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει επίπεδο. Αν κι αυτή τη φορά δεν το κάνει και προφασιστεί οποιαδήποτε δικαιολογία, οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν πως θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου και θα μπει ένα τέλος (;) σε μία ιστορία που ταλαιπωρεί την ομάδα, τους φιλάθλους της και τα ΜΜΕ εδώ και πολύ καιρό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του Γιάννη Αλαφούζου για το ζήτημα αυτό, αλλά και τα αγωνιστικά μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης που δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ.

«Έχει 150% δίκιο ο Ρότσα»

20/12/2012
 Κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με τις αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα έχει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Μπατσινίλας.

«Έχει 150% δίκιο ο Ρότσα»
Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε αποτυχημένες στο σύνολό τους τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι και μάλλον αναπόφευκτη-ελλείψει χρημάτων για μεταγραφές-τη στροφή σε παιδιά των ακαδημιών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπατσινίλας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό και τις αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου: «Νομίζω ότι σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα στον Παναθηναϊκό. Όλες οι κινήσεις που γίνονται στον ΠΑΟ όμως είναι βιαστικές. Σίγουρα, στο ματς με την Βέροια δεν παρουσιάστηκε όπως στα τελευταία ματς αλλά τις αποφάσεις που παίρνει ο κ. Αλαφούζος, δηλαδή να διώξει τόσους πολλούς παίκτες, δεν τις βλέπω λογικές».

-το αν έπραξε σωστά που εξέφρασε την άποψη του ο Ρότσα στο χθεσινό ματς με την Προοδευτική: «Ο Χουάν έχει 150% δίκιο. Ο πρόεδρος πρέπει να ρωτήσει τον προπονητή αν του κάνουν ο Βύντρα, ο Σπυρόπουλος, ο Χριστοδουλόπουλος και να του πει αν πρέπει να φύγουν ή όχι».

-το αν έχουν βοηθήσει οι μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι: «Δική μου γνώμη είναι πως οι παίκτες που πήρε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι δεν έχουν βοηθήσει όσο έπρεπε. Τον Κουίνσι, για παράδειγμα, τον βλέπω αδιάφορο. Τον Σο τον έχουμε δει μόνο σε δύο ματς. Οι Βελάσκες και Πίντο δεν έχουν δείξει πράγματα μέχρι στιγμής. Ακόμα και ο Μπουμσόνγκ φέτος δεν έχει παίξει καθόλου. Βέβαια όλα μαζί κάνουν την κακή εικόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σέντερ φορ. Ο Τοτσέ αλλά και ο Πετρόπουλος είναι ίδιοι ποδοσφαιριστές, αργοί και χρειάζεται άλλο παιχνίδι για να τους εκμεταλλευτείς. Δεν μπορείς να παίξεις αντεπιθέσεις με αυτούς επιθετικούς. Το μόνο που διαχειρίστηκε ο Χουάν και το έκανε πολύ καλά ήταν η ψυχολογία».

-το αν μπορεί να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός σε νέα παιδιά: «Κάποια παιδιά μπορούν να κάνουν καριέρα αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Από την στιγμή όμως που δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές δεν γίνεται κάτι άλλο. Θα πρέπει να στηριχθεί στις ακαδημίες».

-το αν υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί ο Παναθηναϊκός σε ανάλογη θέση με την ΑΕΚ: «Σε σχέση με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έχει μερικούς βαθμούς παραπάνω. Πιστεύω όμως πως τα πράγματα για την ομάδα είναι πολύ δύσκολα».

-τη σύγκριση που γίνεται με την εποχή διοίκησης Βαρδινογιάννη: «Τις προηγούμενες εποχές μπορεί να αισθάνονταν αδικία οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν, παντού συμβαίνει αυτό. Αλλά η εποχή του Βαρδινογιάννη με τη σημερινή δεν έχει καμία σχέση. Δεν ξέρω τι γίνεται στο εσωτερικό της ομάδας. Αιωρούνται πολλά πράγματα».

«Θέλω να πιστέψω…»

20/12/2012
 Κάλεσμα να δοθεί στον Φεϊζάλ η ευκαιρία να δείξει τις προθέσεις του επενδύοντας στον Παναθηναϊκό απηύθυνε ο Γιάννης Αλαφούζος στη ΓΣ των μετόχων. Ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Θέλω να πιστέψω…»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έδειξε καλή διάθεση να πιστέψει στον Σαουδάραβα πρίγκιπα, αλλά σημείωσε πως αν δεν βάλει τα χρήματα που υπόσχεται, θα υπάρχουν συνέπειες.

Οι μέτοχοι ή οι εκπρόσωποί τους πείστηκαν από τα επιχειρήματα του Γιάννη Αλαφούζου και ψήφισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στον Σαουδάραβα πρίγκιπα να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του.

«Μας ήρθε ένα γράμμα από έναν Πρίγκιπα με μεγάλο όνομα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να επενδύσει. Έγινε λόγος για μια επιταγή που δεν την είδαμε αλλά τέλος πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί Πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος.

«Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν ιδιωτική επιχείρηση γιατί εκπροσωπούμε 1,8 εκατομμύρια κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είναι όπως η Ελλάδα, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Κάναμε μεγάλα ανοίγματα και το ίδιο έγινε και στον Παναθηναϊκού. Ακολουθούσαμε μια λογική οικονομική πολιτική και μόλις έγιναν ανοίγματα, είδατε τι έγινε. Επειδή η Συμμαχία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που προσδοκούσαμε, και οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα, εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στον Πρίγκιπα να μπει, κάνοντας την ΑΜΚ στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Υποχρεωτικά, ζητάω να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να του δώσουμε τη δυνατότητα. Έχω συζητήσει με τους άλλους βασικούς μετόχους και συμφωνούν όλοι. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά, έχουμε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με την πλευρά του Πρίγκιπα, για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, γιατί 5 αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα και πρέπει να ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στην εύκολη αγορά της δόξας μέσα σε λίγους μήνες».

Tο «παρών», έδωσε και η νομική εκπρόσωπος του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ, Κασσιανή Μιχοπούλου.

Ψηφίστηκε η αύξηση για… Φεϊζάλ

20/12/2012
 Η πόρτα πλέον είναι ανοικτή για τον Φεϊζάλ… Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 28 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχής 0,34 ευρώ.

Ψηφίστηκε η αύξηση για… Φεϊζάλ
Οι μέτοχοι της ΠΑΕ παραιτήθηκαν από το δικαίωμα προτίμησης αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον Σαουδάραβα πρίγκιπα για να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του και να αποκτήσει τον έλεγχο του συλλόγου (περίπου το 70% της ΠΑΕ). Παράλληλα αποφασίστηκε-κατόπιν εισήγησης του Γιάννη Αλαφούζου-να υπάρξει παράταση λίγων ημερών στην αύξηση, που ολοκληρώνεται στις 4 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση αποφάσισε-όπως αναμενόταν-τη μείωση των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ από 20 σε 11.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Αλαφούζος στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ανέφερε πως ο ίδιος και οι μέτοχοι θα συγκέντρωναν ένα ποσό 7,5 εκατ. ευρώ για να καλύψουν μέρος της «τρύπας» της ΠΑΕ, εφόσον δεν προχωρήσει η υπόθεση Φεϊζάλ Αλ Σαούντ.

«Δεν υπάρχει καμία επιταγή»

20/12/2012
 Σύντομο διάλογο με τη δικηγόρο του πρίγκιπα είχε μετά το τέλος της Γ.Σ ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να παρεμβαίνει λέγοντας «δεν υπάρχει καμία επιταγή».

«Δεν υπάρχει καμία επιταγή»
Σύντομο διάλογο με τη δικηγόρο του πρίγκιπα είχε μετά το τέλος της Γ.Σ ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να παρεμβαίνει λέγοντας «δεν υπάρχει καμία επιταγή».

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε με την δικηγόρο του πρίγκιπα σχετικά με την περίφημη επιταγή.

Η Κασσιανή Μιχοπούλου είπε πως η επιταγή βρίσκεται σε συμβολαιογράφο και σε παρατήρηση ενός μικρομετόχου για το αν πράγματι ο Σαουδάραβας θα βάλει χρήματα, εκείνη απάντησε: «Τι να σας πω. Εγώ είμαι η εκπρόσωπός του. Από αυτά που βλέπω, πιστεύω πως ναι».

Τότε παρενέβη και ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος είπε: «Δεν υπάρχει καμία επιταγή σε συμβολαιογράφο. Δεν υπάρχουν αυτά, γιατί λέτε ψέματα»;

«Τεκμήριο αθωότητας»

20/12/2012
 Για τεκμήριο της αθωότητας που ισχύει για όλους έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιθώριο της Γ.Σ αναφερόμενος στους… υπό διωγμό ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

«Τεκμήριο αθωότητας»
Για τεκμήριο της αθωότητας που ισχύει για όλους έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιθώριο της Γ.Σ αναφερόμενος στους… υπό διωγμό ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

«Εμείς δεν είπαμε συγκεκριμένα πράγματα για παίκτες. Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη. Ωστόσο πρέπει να σεβόμαστε τους παίκτες, τον αγώνα που κάνουν και για όλους υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μοίρασε χαρά η Ξάνθη

20/12/2012
 Δώρα και χαρά μοίρασαν οι παίκτες της Skoda Ξάνθης, οι οποίοι επισκέφτηκαν το ψυχολογικό κέντρο της Ξάνθης.

Μοίρασε χαρά η Ξάνθη
Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η Skoda Ξάνθη, της οποίας αντιπροσωπεία παικτών και διοίκησης επισκέφτηκαν το Ψυχολογικό Κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της ενέργειας της Σούπερ Λίγκας «Μια μπάλα για τα παιδιά».

Πιο συγκεκριμένα οι Βάλλας, Λυμπερόπουλος, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι, Μπέρτος, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Λοντίγκιν, Πλατέλλας και Γκλέισον μοίρασαν μπάλες και δώρα στους τροφίμους.

Με αφορμή την επίσκεψη των παικτών τα παιδιά είχαν ετοιμάσει γιορτή, η οποία ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φωτογραφίες και αυτόγραφα.

Προς εκτόνωση…

20/12/2012
 Εκτονώνεται-κατά τα φαινόμενα-η κρίση στις σχέσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα με τον Γιάννη Αλαφούζο. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Προς εκτόνωση…
Φαίνεται, λοιπόν, πως οι τόνοι πέφτουν ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Χουάν Ραμόν Ρότσα και μέχρι νεωτέρας ο τελευταίος συνεχίζει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Μένει να φανεί υπό ποιους όρους θα γίνει αυτό, καθότι ο Αργεντινός τεχνικός είναι εκ διαμέτρου αντίθετος στις αποφάσεις του προέδρου να «καρατομήσει» αρκετούς παίκτες, ενώ ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ παρουσιαζόταν χθες ενοχλημένος από τις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής μετά το ματς με την Προοδευτική εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα ακραία μέτρα της διοίκησης.

Τέλειωσε του Πετρόπουλου

20/12/2012
 Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Αντώνης Πετρόπουλος. Οριστική συμφωνία με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ για συμβόλαιο 1,5 έτους.

Τέλειωσε του Πετρόπουλου 

Τέλειωσε θετικά -όπως αναμενόταν- για την ΑΕΚ η υπόθεση Πετρόπουλου.

Ο 26χρονος επιθετικός βρέθηκε σήμερα στα Σπάτα με τον μάνατζέρ του, Γιάννη Γλυκό και ρύθμισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας (1,5 χρόνο συμβόλαιο).

Μέχρι τις 31/12 δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό, έτσι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Για το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν θα πάρει 60.000 ευρώ, ενώ με την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» από την άδεια των Χριστουγέννων, θα ξεκινήσει προπονήσεις με την νέα του ομάδα.

Τα 7,5 εκατ. ευρώ και η Μιχοπούλου…

20/12/2012
 Ο Γιάννης Αλαφούζος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υποστήριξε ότι αυτός και οι συνεργάτες του είχαν αρχίσει επαφές για να μαζευτούν 7,5 εκατ. ευρώ.

Τα 7,5 εκατ. ευρώ και η Μιχοπούλου…
Πρέπει, λοιπόν, να διευκρινιστεί ότι τα χρήματα δεν μαζεύτηκαν, από τη στιγμή που προέκυψε το νέο ενδιαφέρον, το οποίο άπαντες περιμένουν να πάρει «σάρκα και οστά».

Κανένα επεισόδιο με τη Μιχοπούλου
Ο Βλάσης Τσάκας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, έκανε λόγο για επεισόδιο οπαδών (τέσσερα νταμάρια, τους χαρακτήρισε) με τη νομική εκπρόσωπο του Φεϊζάλ, Κασσιανή Μιχοπούλου, κατά την έξοδό της από τα γραφεία της ΠΑΕ. Το sport-fm.gr ήταν στα γραφεία και καταγράφει την πραγματικότητα: Κανένα επεισόδιο δεν έγινε, ούτε η Μιχοπούλου σπρώχτηκε, όπως υποστηρίζει ο Τσάκας. Αυτό που συνέβη ήταν το εξής: Ανάμεσα στους τρεις οπαδούς του «τριφυλλιού», ένας πλησίασε, φωνάζοντάς της: «Το νου σου πριγκιποπούλα». Στη συνέχεια, η δικηγόρος του Σαουδάραβα έφυγε, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Ο Ατρόμητος στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

20/12/2012
 Κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Χρυσούπολη, βρέθηκαν οι Νίκος Λαζαρίδης και Εντουάρντο Μπρίτο του Ατρόμητου.

Ο Ατρόμητος στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Οι δύο άσοι, μαζί με την Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο Κάτια Κοξένογλου , το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και Αντιδήμαρχο Περιστερίου Βασίλη Μπέτση, μοίρασαν δώρα σε μικρά παιδιά και χάρισαν πολλά χαμόγελα, τις εορταστικές μέρες

«Δεν ανοίξαμε μόνο τη δική μας αγκαλιά αλλά εισπράξαμε και την αγκαλιά των παιδιών. Μια πολύ όμορφη εμπειρία έζησε σήμερα η αντιπροσωπεία της ομάδας μας που βρέθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Χρυσούπολη. Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η ΠΑΕ Ατρόμητος έδωσε και πήρε αγάπη, πρόσφερε δώρα σε κάθε παιδί ξεχωριστά και μοίρασε ευχές για τις γιορτές που έρχονται.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκπροσωπήθηκε από την Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο Κάτια Κοξένογλου , το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και Αντιδήμαρχο Περιστερίου Βασίλη Μπέτση, τους ποδοσφαιριστές Νίκο Λαζαρίδη, Εδουάρδο Μπρίτο και τον υπεύθυνο τύπου Παύλο Κατώνη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα κοντά σε αυτά τα παιδιά που χρειάζονται την αγάπη μας όλες τις μέρες του χρόνου» δήλωσε ο Νίκος Λαζαρίδης ενώ ο Εδουάρδο Μπρίτο τόνισε ότι: «Όταν είσαι κοντά στα παιδιά τα ξεχνάς όλα. Ένα χαμόγελο αρκεί να σε κάνει χαρούμενο».

Η Κάτια Κοξένογλου έδωσε συγχαρητήρια στις κυρίες που φροντίζουν τα παιδιά για το αξιέπαινο έργο τους και ευχήθηκε να συνεχίσουν την προσφορά τους με την ίδια θέληση και αγάπη.

Από την μεριά της η υπεύθυνη του «Χαμόγελου» Τάνια Περιμένη ευχαρίστησε την ΠΑΕ Ατρόμητος για την παρουσία της κοντά στα παιδιά σε αυτές τις γιορτινές μέρες επισημαίνοντας ότι η βοήθεια της δεν περιορίζεται μόνο σε μια καθιερωμένη επίσκεψη λόγω Χριστουγέννων αλλά προσφέρεται με άλλες μορφές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς», ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ.

Βρήκε… γνωστούς

20/12/2012
 Το παιχνίδι του Πανθρακικού με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας, έδωσε την ευκαιρία στον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα να συναντήσει παλιούς γνώριμους.

Βρήκε… γνωστούς
Ο Ισπανός τερματοφύλακας αγωνίστηκε στον Πανθρακικό και πέρασε ωραίες στιγμές στην Κομοτηνή, ενώ στο περιθώριο της αναμέτρησης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους Μουνάφο Χόρτα και Αντριάν Λουσέρο.

Μάλιστα, μίλησε και στην τοπική ιστοσελίδα paratiritis-sports, όπου τόνισε: «Ο Πανθρακικός είναι σε ανοδική πορεία και σίγουρα χαίρομαι για αυτό γιατί έχω πολλούς φίλους στην ομάδα».

Γενική είσοδος στο Αστέρας-Λάρισα

20/12/2012
 Το παιχνίδι με την Λάρισα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς έχει υψηλές βλέψεις για το Κύπελλο Ελλάδας.

Γενική είσοδος στο Αστέρας-Λάρισα
Οι Αρκάδες, μετά την περσινή τους συμμετοχή στα ημιτελικά του θεσμού, θέλουν να κάνουν μια ανάλογη εμφάνιση και αν μπορούν να «χτυπήσουν» κάτι παραπάνω, ίσως και τελικό.

Το 0-0 του πρώτου παιχνιδιού στην Θεσσαλία, αναγκάζει την ομάδα του Τσιώλη να πάρει τη νίκη, προκειμένου να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Η ΠΑΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο για την γενική είσοδο που θα υπάρξει στο παιχνίδι και θα είναι στα δέκα ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι εισιτήρια για τον αγώνα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2012-2013 με την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, θα διατίθενται το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 μ.μ. στα εκδοτήρια του γηπέδου.

Σε όλες τις θύρες τα εισιτήρια κοστίζουν 10€.

Ώρα ανοίγματος θυρών: 3.30μ.μ.
Ώρα έναρξης αγώνα: 5.00μ.μ.
».

Τέλος ο Μπεθέρα

20/12/2012
 Ακόμα ένας ξένος ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν από τη Βέροια. Από την Πέμπτη ο Εβερτον Μπεθερά αποτελεί και επίσημα… ιστορία για τη «βασίλισσα του βορρά».

Τέλος ο Μπεθέρα
Ακόμα ένας ξένος ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν από τη Βέροια. Από την Πέμπτη ο Εβερτον Μπεθερά αποτελεί και επίσημα… ιστορία για τη «βασίλισσα του βορρά».

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, καθώς οι συχνοί τραυματισμοί δεν τον βοήθησαν να ενισχύσει τις προσπάθειες της Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό πως είχε μόλις τρεις συμμετοχές σε 15 παιχνίδια στον πρώτο γύρο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την λύση συμβολαίου, κοινή συναινέση, με τον ποδοσφαιριστή Εβερτον Σάντος Μπεθέρα».

«Καμπάνα» για Παναθηναϊκό

20/12/2012
 Το ποσό των 32 χιλιάδων ευρώ καλείται να πληρώσει ο Παναθηναϊκός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ματς με την Βέροια.

«Καμπάνα» για Παναθηναϊκό
Οι «πράσινοι» θα πληρώσουν… ακριβά τις αντιδράσεις των οπαδών τους που λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, κινήθηκαν απειλητικά προς τους οπαδούς των γηπεδούχων. Η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής, τιμώρησε το «τριφύλλι» με πρόστιμο 32 χιλιάδων ευρώ.

Από εκεί και πέρα, στον Πανιώνιο επιβλήθηκε πρόστιμο 17 χιλιάδων για τα συνθήματα και την συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 15ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : συνολική χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά το πρωτάθλημα υποδομής Κ17
Α) Πλατανιάς Χανίων Κ17, ΠΑΤΑ Ν. (ποδοσφαιριστή): διότι: «Ο ποδοσφαιριστής ΠΑΤΑΣ Ν. της εγκαλουμένης αναγράφηκε και αγωνίστηκε ως τακτικός στο Φ.Α. αντικανονικά (4η κίτρινη) με την ομάδα ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, βάσει της υπ΄ αριθμ. 312/13-12-2012 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής: Επιβάλλει στην ομάδα ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Κ-17 την ποινή της επίπληξης. Επίσης επιβάλλει στον Ν. ΠΑΤΑ την πειθαρχική ποινή μίας (1) αγωνιστικής ημέρας.

Μπάγεβιτς: «Θα μπορούσαμε και παραπάνω»

20/12/2012
 Σίγουρος πως ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο έμπειρος τεχνικός, αναφέρθηκε και στις ομάδες που υπάρχουν στην Σούπερ Λίγκα.

Μπάγεβιτς: «Θα μπορούσαμε και παραπάνω»
Ο πρώην τεχνικός της Ομόνοιας, μίλησε για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά και για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης τον Γενάρη. Ακόμα, αναφέρθηκε στα πλέι οφ, αλλά φυσικά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δύο πρώην ομάδες του, η ΑΕΚ και ο Άρης.

Αναλυτικά, ο Μπάγεβιτς μίλησε στο «novosti.rs» για:

Την πορεία του Ατρομήτου: «Είμαι ικανοποιημένος, γιατί είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και παίζουμε καλά, αλλά και λίγο στενοχωρημένος γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον άλλους 3-4 βαθμούς στη συγκομιδή μας».

Το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης: «Θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε. Δεν παραπονιέμαι, ωστόσο, γιατί και με αυτή την ομάδα έχουμε δείξει ότι μπορούμε να είμαστε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Τη μάχη του πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα. Ήταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό. Οι άλλες τέσσερις ομάδες που θα ακολουθήσουν θα παίξουν στα play offs. Πιστεύω πως θα είμαστε ανάμεσά τους και μετά θα αρχίσει μια μεγάλη μάχη, γιατί η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και ο τρίτος με τον τέταρτο παίζουν στο Europa League».

Το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ομάδες είναι ικανές να κερδίσουν αλλά και να χάσουν από οποιονδήποτε. Έτσι είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος και υπάρχει αβεβαιότητα. Γι’ αυτό λέω πως πάμε για πόλεμο τόσο για τις πρώτες θέσεις, όσο και για την παραμονή».

Τη μάχη των play offs: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και θέλουν να παίξουν στο Champions League, όπως φάνηκε με την απόκτηση του Κατσουράνη. Θα δούμε πόσο ακόμη θα ενισχυθεί με μεταγραφές. Μαζί με μας και τον Αστέρα θα υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα σταθεροποιηθεί και θα φτάσει στα play offs».

Την κατάσταση σε ΑΕΚ και Άρη: «Η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς λόγω χρεών έχουν περιορισμούς και δεν μπορούν να ενισχυθούν. Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να σωθούν».

«Ταύτιση απόψεων με Ρότσα»

20/12/2012
 Άκυρος ο... συναγερμός για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Παναθηναϊκό. Μετά την συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο η επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι «υπήρξε συμφωνία και ταύτιση απόψεων».

«Ταύτιση απόψεων με Ρότσα»
Ο Αργεντινός συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, ενώ ο πρόεδρος των «πρασίνων» υποστήριξε πως «ουδέποτε ετέθη ζήτημα για την ηθική ακεραιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού».

Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει κανείς και από την ανακοίνωση της ΠΑΕ, διοίκηση και Ρότσα συμφώνησαν σε θέματα που αφορούν το ρόστερ και την διαχείρισή του. Αυτό σημαίνει, ότι τα βρήκαν για το "ψαλίδι" που αναμένεται να γίνει σε κάποια συμβόλαια ενώ από την ΠΑΕ είναι εμφανής η διάθεση να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με την "μαύρη λίστα" που βγήκε στην επιφάνεια τις προηγούμενες μέρες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Μιλώντας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης , ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και υπογράμμισε ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα για την ηθική ακεραιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού και ούτε υφίστανται σκιές για τα στελέχη της ομάδας.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, συναντήθηκε με τον προπονητή, Χουάν Ραμόν Ρότσα και συζήτησαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του Παναθηναϊκού. Ιδιαιτέρως συζητήθηκε η σημερινή οικονομική πραγματικότητα σε συνδυασμό με την απόδοση των παικτών και τη διαμόρφωση του ρόστερ.

Υπήρξε συμφωνία και ταύτιση απόψεων μεταξύ του κ. Αλαφούζου και του κ. Ρότσα και ο Πρόεδρος μαζί με τη διοικούσα επιτροπή, θα προχωρήσει στα συμφωνηθέντα».

Πανθρακικός… ανθρωπιάς

20/12/2012
 Όπως οι περισσότερες ομάδες, έτσι και ο Πανθρακικός θα δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, αφού αντιπροσωπεία παικτών θα επισκεφθεί το εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Πανθρακικός… ανθρωπιάς
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Τζελέπης, ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και αντιπροσωπεία παικτών θα μοιράσουν μέρος από τις μπάλες που συγκεντρώθηκαν στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ σε συνεργασία με την Super League και στα πλαίσια της ενέργειας «Μια μπάλα για τα παιδιά» θα επισκεφτεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 το εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής και θα παραδώσει ένα μέρος από τις μπάλες που συγκεντρώθηκαν στον αγώνα ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΕΚ στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της ομάδας κος Δημήτριος Τζελέπης, ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών».

Φουλάρουν για το Κύπελλο

20/12/2012
 Με μόλις μια απουσία, αυτή του Σάντος Γκλέισον συνεχίστηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Εθνικό Γαζώρου (1-1 το πρώτο ματς).

Φουλάρουν για το Κύπελλο
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ήδη αλλάξει το… τσιπ και έχει βάλει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του το θεσμό του Κυπέλλου, ούτως ώστε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στα θετικά είναι πως ο Έλληνας τεχνικός των ακριτών έχει μοναδικό «πονοκέφαλο» τον Γκλέισον, καθώς ο Βραζιλιάνος στόπερ συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Την Πέμπτη οι παίκτης της Ξάνθης ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις προθέρμανσης και κατοχής μπάλας, ενώ στη συνέχεια το «μενού» περιελάμβανε πολύ δουλειά στη τακτική και στα τελειώματα των φάσεων.

«Ουδέποτε τέθηκε θέμα ακεραιότητας των παικτών»

20/12/2012
 Σε διευκρινήσεις αναφορικά με τα όσα βγήκαν το προηγούμενο διάστημα στην επιφάνεια και είχαν να κάνουν με θέματα… ηθικής ακεραιότητας των παικτών, προέβη ο Γιάννης Αλαφούζος.

«Ουδέποτε τέθηκε θέμα ακεραιότητας των παικτών»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έγινε σήμερα, πήρε τον λόγο και αφού αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, στην συνέχεια υπογράμμισε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα ηθικής ακεραιότητας ποδοσφαιριστών της ομάδας και ότι δεν υφίστανται σκιές για τα στελέχη των «πράσινων».

Αυτό έρχεται φυσικά σε αντίθεση με όσα έβγαιναν την Δευτέρα και μετά την ήττα με σκορ 3-0 από την Βέροια, από ανθρώπους της διοίκησης της ΠΑΕ που άφηναν αιχμές για την απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών.

Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ ανακοίνωσε όσα έχουν να κάνουν με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στη Συνέλευση αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο ποσόν των 28.000.000 ευρώ με έκδοση 93.333.350 μετοχών και τιμή διάθεσης 0,34 ευρώ εκάστη, με τελική ημερομηνία κάλυψης την 4/1/13.

2. Οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ παραιτήθηκαν ρητώς από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης, προκειμένου να εισφέρει η Αυτού Υψηλότης το ποσό των 28.000.000 ευρώ για το οποίο έχει δεσμευθεί, ώστε να καλύψει εξ ολοκλήρου την αποφασισθείσα αύξηση.

3. Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου να μειωθεί σε 11 μέλη.

Μιλώντας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης , ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και υπογράμμισε ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα για την ηθική ακεραιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού και ούτε υφίστανται σκιές για τα στελέχη της ομάδας.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, συναντήθηκε με τον προπονητή, Χουάν Ραμόν Ρότσα και συζήτησαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του Παναθηναϊκού. Ιδιαιτέρως συζητήθηκε η σημερινή οικονομική πραγματικότητα σε συνδυασμό με την απόδοση των παικτών και τη διαμόρφωση του ρόστερ.

Υπήρξε συμφωνία και ταύτιση απόψεων μεταξύ του κ. Αλαφούζου και του κ. Ρότσα και ο Πρόεδρος μαζί με τη διοικούσα επιτροπή, θα προχωρήσει στα συμφωνηθέντα.

«Να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη»!

20/12/2012
 Τι και αν είναι λίγους μήνες στο σύλλογο;Ο Νταβίντ Αγκάνθο είναι «δεμένος» με τον Άρη και σε ερωτήσεις φίλων της ομάδας, τόνισε μεταξύ άλλων πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στους Θεσσαλονικείς

«Να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη»!
Ο Ισπανός επιθετικός δείχνει να απολαμβάνει την μέχρι τώρα πορεία του στους "κίτρινους" και σε αυτό έχουν συνεισφέρει οι οπαδοί, καθώς τον έχει κερδίσει η συμπεριφορά τους.

"Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Καλλιθέα, αλλά πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο", τόνισε σχετικά με την ανατροπή που καλείται να κάνει ο Άρης για να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ποιους νεαρούς παίκτης της ομάδας έχει ξεχωρίσει.

Αναλυτικά, όσα απάντησε σε ερωτήσεις των φίλων του Άρη στο Twitter:

Για το ματς με την Καλλιθέα: «Πρέπει να κοιτάμε κάθε θεσμό ξεχωριστά με την σοβαρότητα που πρεπει. Την Κυριακή θα επιδιώξουμε την νίκη-πρόκριση. Mε σεβασμό στον αντίπαλο πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ομάδα αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

Ποιος νεαρός παίκτης του Άρη μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο: «Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές πάρα πολύ εξελίξιμους. Όπως Γιαννιωτας, Μαργαρίτης, Σουνάς και στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε το ταλέντο του Καραγιάννη αλλά και ο Παπαστεριανός ο οποίος βρίσκεται σε μια πάρα πολύ καλή ηλικία. Μέσα σε αυτήν την άσχημη συγκυρία για την ομάδα ο ΑΡΗΣ έχει την ευτυχία να έχει στο ρόστερ πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στην Ισπανία και… Μέσι ή Ρονάλντο: «Ρεάλ Μαδρίτης....και Μέσι....όσο και αν περιμένατε το αντίθετο άλλο η ομάδα που υποστηρίζεις και άλλο η αλήθεια!!».

Τι φταίει κι έχει αλλάξει ο Άρης τρεις προπονητές: «Σε μια άσχημη οικονομική κατάσταση, σε ένα πρωτάθλημα που είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Εμείς έπρεπε να ανταποκριθούμε με ποδοσφαιριστές ταλαντούχους αλλά χωρίς εμπειρία. Στην αρχή δεν βοήθησαν κ τα αποτελέσματα και ο χρόνος που χρειαζόμασταν για προσαρμογή ήταν ελάχιστος. Όλα αυτά πιστεύω ότι επηρέασαν με τον τρόπο τους στην απομάκρυνση των προπονητών».

Γιατί δεν ήρθε παλαιότερα που ο Άρης είχε ενδιαφερθεί γι’ αυτόν: «Έχει να κάνει με τις περιστάσεις της ζωής αλλά και με το γεγονός ότι το ενδιαφέρον τότε ήταν πιο φιλολογικό».

Για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη: «Λατρεύω την Θεσσαλονίκη και σε αυτό παίζει ρόλο η συμπεριφορά του κόσμου με κάνει να νοιώθω σαν το σπίτι μου».

Για το αν ευνοούνται και στην Ισπανία συγκεκριμένες ομάδες από τη διαιτησία: «Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τις διαιτησίες, μου αρέσει ο καθαρός αθλητισμός. Αλλά είναι γεγονός ότι αυτό συμβαίνει παντού».

Για το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον ΑΡΗ και μετά το καλοκαίρι: «Αυτή την στιγμή δεν ξέρω το μέλλον μου αλλά ελπίζω τις επόμενες μέρες να ξεκαθαριστεί».

Για την πτώση στην απόδοσή του: «Δεν έχει να κάνει με τις προπονήσεις, εδώ και καιρό παίζω με κάποιες ενοχλήσεις, εάν το έβλεπα καθαρά επαγγελματικά θα έπρεπε να σταματήσω 3-4 βδομάδες και μετά να επανέλθω. Όμως με όλο τον σεβασμό προς τους συμπαίκτες μου θέλω να είμαι στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα. Μετά την διακοπή πιστεύω ότι θα επιστρέψω πιο δυνατός».

Την άποψή του για τις ικανότητες του Καπετάνου: «Δεν είναι δουλειά μου να κάνω κάποιο σχόλιο, ήταν συμπαίκτης μου πολύ καιρό. Τον θεωρώ πολύ καλό άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Του εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον».

Για το αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Άρη: «Θα το ήθελα πολύ αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα».

Για τους οπαδούς του Άρη: «Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα, μας στηρίζουν μέχρι θανάτου. Είναι τιμή για μένα να παίζω στον Άρη».

Στον επίλογό του είπε: «Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις ερωτήσεις σας. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Εύχομαι στην ομάδα ότι καλύτερο για το νέο έτος και να κλείσουμε την χρονιά όλοι μαζί στο γήπεδο την Κυριακή με την πρόκριση».

Πολλά προβλήματα για «Αναστό»

20/12/2012
 Μετά τους Σίσιτς, Ζαχαράκη και Χαριτωνίδη στην λίστα του ιατρικού επιτελείου του ΟΦΗ προστέθηκαν και τα ονόματα των Βασίλη Κουτσιανικούλη και Κώστα Μπανούση.

Πολλά προβλήματα για «Αναστό»
Μόνο «λευκό» δεν θα είναι το απουσιολόγιο του τεχνικού του ΟΦΗ, Νίκου Αναστόπουλου, για το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός στην προπόνηση της Πέμπτης είδε τους Κουτσιανικούλη, Σίσιτς και Ζαχαράκη να κάνουν θεραπεία. Μάλιστα, η συμμετοχή των πρώτων δύο είναι εξαιρετικά αμφίβολη, αφού ο Έλληνας επιθετικός αισθάνεται ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, ενώ δύσκολα θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση του Σαββάτου και ο Σλοβένος άσος.

Τα προβλήματα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ για τον «Αναστό», αφού είδε και τον Μπανούση να κάνει ατομικό αν και η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, όπως τονίζουν στο ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Πέμπτης ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού να κάνουν ασκήσεις τακτικής αρχικά και στη συνέχεια να παίξουν δίτερμα σε μικρό χώρο.

Περιμένουν… τον Αγκάνθο

20/12/2012
 Οι ενοχλήσεις που νιώθει στο γόνατο ο Νταβίντ Αγκάνθο, αναγκάζει το τεχνικό τιμ του Άρη να περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής που θα κάνει.

Περιμένουν… τον Αγκάνθο
Ο Νταβίντ Αγκάνθο είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Άρη και κατ’ επέκταση οι ενοχλήσεις που νιώθει στο γόνατο, δημιουργούν ανησυχία. Ο Ισπανός θα κάνει εντός της ημέρας μαγνητική τα αποτελέσματα της οποίας θα κάνουν γνωστό το τι ακριβώς έχει αλλά και το αν και πόσο θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης.

Όσο για το ματς με την Καλλιθέα την Κυριακή για το Κύπελλο, οι «κίτρινοι» δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν από τώρα αν ο Αγκάνθο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Άρχισαν να μαζεύονται

20/12/2012
 Μετά τον Εμάνουελ Περόνε και ο Μιχάλης Φραγκουλάκης προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη για την αναμέτρηση με τη Λάρισα, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Άρχισαν να μαζεύονται
Ευχάριστα είναι τα τελευταία νέα για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό. Αρχικά, ο Περόνε προπονήθηκε μετά από αρκετό καιρό, ενώ την Πέμπτη προπονήθηκε και ο Φραγκουλάκης, με αποτέλεσμα να τίθεται και αυτός στην διάθεση του προπονητή του.

Αντίθετα, κανονικά το δικό τους πρόγραμμα ακλουθούν οι Καστέλς και Γκάμπριελ, ενώ εκτός μένουν οι Ουσέρο, Σανκαρέ και Μπακασέτας. Κατά τα άλλα η προετοιμασία συνεχίζεται για το παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λάρισα.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα αναγκάζει την ομάδα της Αρκαδίας να θέλει τη νίκη, αφού σε κάθε άλλο αποτέλεσμα με γκολ, μένει εκτός από την συνέχεια του θεσμού. Την Παρασκευή θα υπάρξει η τελευταία προπόνηση και μετά το τέλος της θα ανακοινωθεί και η αποστολή.

Ανακοίνωσε Κοντοέ ο Μπεκάλι

20/12/2012
 Τη μετακίνηση του Γιάννη Κοντοέ στη Στεάουα ανήγγειλε ο μεγαλομέτοχος της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι.

Ανακοίνωσε Κοντοέ ο Μπεκάλι
Ο ισχυρός άνδρας της ρουμάνικης ομάδας δήλωσε στο «Digi Sport»: «Ήρθαμε σε συμφωνία με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, Γιάννη Κοντοέ, για συμβόλαιο 6 μηνών με μηνιαίες αποδοχές ύψους 10.000 ευρώ. Ο παίκτης είναι ελεύθερος», τόνισε ο Μπεκάλι.

Βέβαια ο αμυντικός της ΑΕΚ συνδέεται ακόμη με συμβόλαιο με την Ένωση, όμως έχει καταθέσει προσφυγή διεκδικώντας την ελευθερία του.

Κλείνει το ζήτημα Ζαγοράκη

20/12/2012
 Τέλος αναμένεται να δοθεί στο ζήτημα που είχε προκύψει με την οφειλή του Θόδωρου Ζαγοράκη, καθώς το ποσό των 320.000 ευρώ πέρασε ως αναδρομική αμοιβή στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Κλείνει το ζήτημα Ζαγοράκη
Στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έγινε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, ήταν οι Ζήσης Βρύζας (πρόεδρος), Αχιλλέας Μαυρομμάτης (νομικός εκπρόσωπος), δύο ορκωτοί λογιστές, οι Μαρία Γκοντσάρεβα, Άλκης Μαυροφρύδης που είναι επιφορτισμένοι με το οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ. Στην έκτακτη γενική συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 72,47% από πλευράς μετόχων.

* Η ζημιά της ΠΑΕ από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 φτάνει τα 4,8 εκατ. ευρώ.

* Τα «παγωμένα» χρέη φτάνουν τα 17,6 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί η ΠΑΕ στα διοικητικά δικαστήρια, τότε θα έχει τη δυνατότητα να μπει στη ρύθμιση Ορφανού, κάτι που συνεπάγεται επιβάρυνση τεσσάρων εκατ. ευρώ.

* Όσον αφορά την αμοιβή του Ζήση Βρύζα αναφέρθηκε το ποσό 7.000 ευρώ καθαρά, ενώ του Παντελή Κωνσταντινίδη 3.500 το μήνα καθαρά από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι και την αποχώρησή του. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, μπαίνει τέλος στο θέμα της οφειλής του, κάτι που ήθελε ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Έτσι, λοιπόν, αντί επιστροφής του ποσού των 320.000 ευρώ, αυτό πέρασε ως μηνιαία αμοιβή 6.400 ευρώ. Διατυπώθηκαν ενστάσεις από μικρομετόχους, αλλά τονίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα μη νομιμότητας σε αυτή την κίνηση.

* Εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός ισολογισμός, όπως επίσης και η συνεργασία με δύο νέους ορκωτούς λογιστές, τον Δημήτρη Χαραλάμπους και αναπληρώτρια την Αλεξάνδρα Μπούτου με 11.500 ευρώ μηνιαίως.

Μπαίνει στο χορό για Ντε Βινσέντι

20/12/2012
 Το γεγονός πως ο Τόμας Ντε Βινσέντι μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, το ερχόμενο καλοκαίρι, έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς συλλόγους.

Μπαίνει στο χορό για Ντε Βινσέντι
Ο τελευταίος που προστέθηκε στη σχετική λίστα είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πρόταση στον παίκτη για το ερχόμενο καλοκαίρι, ύψους 130.000 το χρόνο.

Ο Αργεντινός, έχει κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, έχει σκοράρει τέσσερις φορές και οδηγεί τον ΠΑΣ σε ένα εξαιρετικό πρώτο μισό του πρωταθλήματος και για τον λόγο αυτό πολλές ομάδες κινήθηκαν για την απόκτησή του.

Σε αυτό το πλαίσιο, θέλει και ΠΑΣ να κάνει επέκτασή στο συμβόλαιό του, όμως ήδη ομάδες τον έχουν προσεγγίσει. Σε αυτές βρίσκεται και ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει καταθέσει την πρότασή του, για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η περίπτωση δεν είναι εύκολη, αφού, φέρεται και ο ΠΑΟΚ αποφασισμένος να τον αποκτήσει, από τον Γενάρη.

Προκρίνεται με δύο… προβλήματα

20/12/2012
 Χωρίς τον Σουμπίνιο και τον Στάθη Ταυλαρίδη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου ο Ατρόμητος, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Προκρίνεται με δύο… προβλήματα
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει στην διάθεσή του, τους δύο παίκτες που έμειναν εκτός αποστολή, αφού ο Βραζιλιάνος είναι τραυματίας και ο Έλληνας αμυντικός είναι τραυματίας.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, τελείωσε 1-1 με τέρμα του Καραμάνου και στον Ατρόμητο θέλουν μια καλή εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στους Βολιώτες.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε και η αποστολή: Ιτάνζ, Ράντμαν, Γιαννούλης, Σκόνδρας, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Καλλέργης, Καραμάνος, Καραγκούνης, Μπάλλας, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπέλιτς, Γκαρσία, Κούτσι, Αθανασίου, Επστάιν.

Το… κεφάλι τους ήσυχο με Αγκάνθο

20/12/2012
 Ανακούφιση επικρατεί στις τάξεις του Άρη, καθώς η μαγνητική που υποβλήθηκε ο Νταβίντ Αγκάνθο ήταν καθαρή και πλέον ο Λούκας Αλκαράθ μπορεί να τον υπολογίζει στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλιθέα.

Το… κεφάλι τους ήσυχο με Αγκάνθο
Οι ενοχλήσεις στο γόνατο τον είχαν θέσει νοκ-άουτ από την προπόνηση της Πέμπτης, με το ιατρικό επιτελείο να έχει «πέσει πάνω» του. Ο γιατρός της ομάδας είδε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του και έδωσε το… πράσινο φως για τη συμμετοχή του πρώτου σκόρερ της ομάδας φέτος στο ματς του Κυπέλλου, όπου οι «κίτρινοι» στοχεύουν στην ανατροπή του εις βάρος τους 3-1.

Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός του Άρη αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον Αγκάνθο, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, ενώ με… σύμμαχο τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές, ο 31χρονος φορ θα έχει χρόνο στη διάθεσή του να ξεκουράσει το –ούτως ή άλλως- ευαίσθητο γόνατό του.

«Ξένο σώμα» ο Βάντο

20/12/2012
 Μέρες… στον ΟΦΗ μετράει ο Φρανσίσκο Βάντο, ο οποίος θεωρείται «ξένο σώμα» στην ομάδα του Ηρακλείου.

«Ξένο σώμα» ο Βάντο
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, μετά την προσφυγή που κατέθεσε κατά του ΟΦΗ, δεν βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού της ομάδας, Νίκου Αναστόπουλου. Μάλιστα, ο Βάντο, εδώ και μερικές μέρες, έχει ξεκινήσει προπονήσεις μόνος του, με τους ανθρώπους της ομάδας να εικάζουν πως δύσκολα θα τον δουν ξανά στο Ηράκλειο μετά τις λίγες μέρες άδειας που θα δώσει ο έμπειρος προπονητής στους ποδοσφαιριστές του.

Παράλληλα, το «παρών» την Παρασκευή (21/12) στο ίδρυμα «Ελπίδα» θα δώσει αντιπροσωπεία του ΟΦΗ, η οποία θα αποτελείται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάνθο Πουλινάκη, τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκο Μαχλά, τον αντιπρόεδρο, Νίκο Τσαμπουράκη, τον γενικό αρχηγό, Πέτρο Μαρινάκη, τον εμπορικό διευθυντή, Πάνο Κατσαϊτη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Μανόλη Χρονάκη, ενώ εκεί θα βρίσκονται και πέντε παίκτες από την αποστολή που θα είναι στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Επίσης, η νέα Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τα θέματα –κυρίως οικονομικής φύσεως- που απασχολούν τον σύλλογο.

Με πέντε απουσίες

20/12/2012
 Καλά που νίκησε το πρώτο ματς κόντρα στον Αιγινιακό ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο με τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ξανά ο Γιώργος Δώνης στην προπόνηση της Πέμπτης.

Με πέντε απουσίες
Ο Έλληνας τεχνικός συνέχισε την προετοιμασία του «Δικεφάλου» την ίδια μέρα, έχοντας στο πρόγραμμά του ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα, βλέποντας πέντε παίκτες του να απουσιάζουν, ενόψει της ρεβάνς του ερχόμενου Σαββάτου με την ομάδα της Πιερίας, στο πλαίσιο των "32" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Κατσικάς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ο Χακόμπο και ο Κωνσταντινίδης ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας, όπως και ο Αθανασιάδης, λόγω ελαφρών ενοχλήσεων που αισθανόταν στον προσαγωγό ο διεθνής επιθετικός.

Απουσίαζε ο Ετο, ο οποίος εξασφάλισε άδεια από τον προπονητή του.

«Να μείνει 100 χρόνια ο Αλαφούζος στον ΠΑΟ»

20/12/2012
 Για το ξεκαθάρισμα που επίκειται στο ρόστερ του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά και τον «πόλεμο που δέχεται η ομάδα», μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνάντηση με την «Θύρα 7».

«Να μείνει 100 χρόνια ο Αλαφούζος στον ΠΑΟ»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα λεγόμενα του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών της «Θύρας 7».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο λέγοντας: «Θα ήθελα να μείνει 100 χρόνια στον Παναθηναϊκό, από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι κάνουν κακό στους νέους, στους φιλάθλους» ενώ προανήγγειλε αποχωρήσεις και δανεισμούς αλλά και την προσθήκη του Πίνο τον Γενάρη.

Από εκεί και πέρα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανανέωση του συμβολαίου του Ράφικ Τζεμπούρ ενώ τόνισε ότι δεν θέλει να αναφερθεί στο θέμα του Τοροσίδη. Επιπλέον, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας, την πετυχημένη «συνταγή» της ελληνοποίησης αλλά και τους οπαδούς της ομάδας.

Για τον απολογισμό του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να τονίσω ότι είναι καλό για όλους μας να ελαττώσουμε την γκρίνια. Είμαστε πάντα αυστηροί με την ομάδα μας και πάντα θέλουμε το καλύτερο. Όλοι. Αλλά από την άλλη πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι η ομάδα είναι πρώτη με διαφορά, τελείωσε τον πρώτο γύρο αήττητη, συνεχίζει στο Κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη και κυνηγάει ρεκόρ.

Κάποιοι επιχειρούν να απαξιώσουν τα πάντα και να μας πουν ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα για πλάκα. Καθόλου έτσι δεν είναι. Μάχες θα δώσουμε. Είδατε τι έγινε όπου και αν παίξαμε. Έπεφταν κορμιά. Όλοι έχουν κάνει τα καλύτερά τους παιχνίδια απέναντί μας. Εμείς προσφέρουμε

παρόλα αυτά εμείς προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα στην Ελλάδα και μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε πολύ περισσότερες τελικές, ευκαιρίες, γκολ, άρα και καλύτερο θέαμα. Μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στενοχωρηθήκαμε αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να τα ισοπεδώσει όλα
».

Για το ρόστερ και τους νέους παίκτες:

«Η μέχρι τώρα πορεία μας και η πορεία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ αποδεικνύει πόσο δίκιο είχαμε το καλοκαίρι, όταν λέγαμε ότι έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο ρόστερ. Αποδείχτηκε ότι κάναμε καλά που δεν ανανεώσαμε τον Μέλμπεργκ. Επενδύσαμε στην εμπειρία του Κοντρέρας και βάλαμε στην άμυνα δυο νια παιδιά, τον Μανωλά και τον Σιόβα. Ουσιαστικά "βγάλαμε" δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την παρουσία τους μας δικαίωσαν και είναι ήδη κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό.

Σας λέω ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο υλικό του Ολυμπιακού. Στέκομαι ιδιαίτερα στους νέους παίκτες γιατι με την παρουσία τους δίνουμε σάρκα και οστά στο όραμα που υπήρχε απο την αρχή να γεμίσουμε την ομάδα με νέους παίκτες με μεγάλο ταλέντο. Εμείς δεν το κάνουμε απο... ανάγκη, όπως άλλοι. Το κάνουμε γιατι πιστεύουμε στο ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή και γιατι η εποχή μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε μια ομάδα γεμάτη με τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, μια ομάδα ελληνική, που θα την καμαρώνουμε στην Ευρώπη
».

Για τις μεταγραφές:

«Είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουμε τον Κολομβιανό, Πίνο ο οποίος προπονείται εδώ και καιρό στο Ρέντη και ο οποίος είναι υψηλών προδιαγραφών. Σίγουρα (και αυτό το έχω συζητήσει με τον προπονητή) θα μικρύνει το ρόστερ με απομακρύνσεις και τον δανεισμό κάποιων παικτών σε άλλες ομάδες ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Το πιθανότερο είναι να μη γίνουν άλλες κινήσεις πέρα απο τον Πίνο. Ευτυχώς με το νέο χρόνο επιστρέφει και ο Αβραάμ, οπότε δυναμώνει ακόμα περισσότερο η ομάδα. Περιμένω και τον Μασάντο, τον οποίο όλοι στην ομάδα πιστεύουμε πολύ. Όλοι θέλουν χρόνο προσαρμογής. Θυμηθείτε τον Αμπντούν.
..»

Για τις ανανεώσεις:

«Νομίζω ότι ο Τζεμπούρ θα συνεχίσει μαζί μας. Για τον Τοροσίδη δεν θέλω να μιλήσω τώρα...»

Για τον Αλαφούζο αλλά και την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού:

«Βλέπετε και εσείς τι πόλεμος γίνεται, ύπουλος και βρώμικος. Δεν μπορούν να μας χτυπήσουν αγωνιστικά ούτε έχουν τις δικές μας δυνατότητες και έτσι προσπαθούν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο για να μην φαίνεται η δική τους ανυπαρξία. Κάνουν τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της ηθικής, άνθρωποι με πολλά χιλιόμετρα στις δικαστικές αίθουσες, άνθρωποι καταδικασμένοι, άνθρωποι που εμπλέκονται με λαθρεμπόριο, με σκάνδαλα που συγκλόνισαν χώρες ολόκληρες και που ζούσαν στο εξωτερικό για χρόνια για να μην πληρώσουν το ελληνικό δημόσιο. Και τώρα το παίζουν οσίες και κάνουν τους τιμητές.

Να σας πω κάτι; Ειδικά για τον κ. Αλαφούζο, που παριστάνει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Παναθηναϊκού, θα ήθελα να μείνει 100 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι κάνουν τόσο κακό στους νέους, στους φιλάθλους. Δηλητηριάζουν τόσο πολύ το ποδόσφαιρο που στο τέλος θα τους αποβάλλει από μόνο του
».

Για τους οπαδούς:

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στο γήπεδο τη χρονιά που πέρασε. Ξέρετε και ξέρω ότι το εύκολο είναι να κάνετε ζημιές στο γήπεδο. Εσείς όμως είστε μάγκες πραγματικοί και προστατεύετε αυτό που αγαπάτε. Έχετε φιλότιμο, είστε πραγματικοί μάγκας...

Για την κλήρωση:

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με τη Λεβάντε, να καταφέρουμε να περάσουμε μια ισπανική και ποιοτική ομάδα και μετά να δώσουμε τα πάντα για την υπέρβαση σε έναν αγώνα γιορτή, κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, αφού αν περάσουμε η λογική λέει ότι θα βρούμε μπροστά μας την Ατλέτικο».

Και τώρα… Χριστούγεννα

20/12/2012
 Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ήρθε για τον Πανθρακικό, κόντρα στη Νίκη Βόλου και έτσι, τελείωσαν οι υποχρεώσεις για το 2012.

Και τώρα… Χριστούγεννα
Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι ποδοσφαιριστές του μετά την αναμέτρηση του Βόλου, μετρούν αντίστροφα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου θα τους χορηγηθεί ειδικά άδεια από την ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, από το Σάββατο (22/12) οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής είναι σε άδεια και θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στις οικογένειές του, ενώ θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την ερχόμενη Πέμπτη (27/12) θα είναι και πάλι στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για την έναρξη του δεύτερου γύρου.

Στη Θεσσαλονίκη ο Βιεϊρίνια

20/12/2012
 Στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται από την Πέμπτη ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και όλο και φουντώνουν τα σενάρια για πιθανή επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη ο Βιεϊρίνια
Ο Πορτογάλος μέσος της Βόλφσμπουργκ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Σάββατο θα βαφτίσει την κόρη του, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και δεξίωση με γνωστούς και φίλους.

Έτσι, μπορεί ο πρώην άσος του «Δικέφαλου του βορρά» να επέστρεψε στη χώρα μας για καθαρά οικογενειακούς λόγους, όμως η παραμονή του -έστω και για λίγες μέρες- μόνο αδιάφορη δεν περνάει. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, αναμένεται να υποστεί ασφυκτικό pressing από φίλους της ομάδας για να φορέσει και πάλι τη φανέλα του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, πιθανώς να υπάρξουν και οριστικές εξελίξεις για το αν θα αγωνιστεί και πάλι στους Θεσσαλονικείς, είτε θετικές, είτε αρνητικές.

«Βλέπει» Καλτσά ο Άρης

20/12/2012
 Την περίπτωση του Νίκου Καλτσά της Βέροιας ως δανεικό φέρεται πως εξετάζει σοβαρά ο Άρης, προκειμένου να καλύψει «τρύπες» μεσοεπιθετικά.

«Βλέπει» Καλτσά ο Άρης
Ο προπονητής των «κίτρινων», Λούκας Αλκαράθ έχει ζητήσει την απόκτηση 3-4 ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο και κυρίως έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο δεξιά, όσο και αριστερά στα χαφ.

Ο Καλτσάς είναι μόλις 22 ετών, κάτι που επιτρέπει πιθανή μεταγραφή του στον Άρη, ο οποίος δεν είχε πάρει άδεια το καλοκαίρι, ενώ στα συν του είναι πως πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν με τη «βασίλισσα του βορρά». Στη φετινή Σούπερ Λίγκα έχει αγωνιστεί 12 φορές, ενώ έχει βρει… δίχτυα 2 φορές κόντρα στον Άρη και στον Πανθρακικό.

Σε πρώτη… ανάγνωση, ο παίκτης είναι άκρως θετικός να κάνει το βήμα παραπάνω.

Μια χαρά και τέσσερις λύπες…

20/12/2012
 Με ένα ευχάριστο και τέσσερα δυσάρεστα ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Πλατανιά την Πέμπτη.

Μια χαρά και τέσσερις λύπες…
Ο Άγγελος Αναστασιάδης είδε τον Μάρκο Μαραγκουδάκη να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμά του και να υπολογίζεται για τη ρεβάνς των «32» του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας την ερχόμενη Κυριακή.

Αντίθετα, ατομικό ακολούθησαν οι Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Τσιγκότζι Ουντότζι και Γιάννης Ποτουρίδης, ενώ θεραπεία ο Γκαστόν Γκονζάλες.

Η προπόνηση της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί για τις 10.30.

Καλά μαντάτα για ΟΦΗ

21/12/2012
 Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ την Πέμπτη εγκρίθηκε, επί της ουσίας, η πρόταση της ΠΑΕ ΟΦΗ σχετικά με τη δοσοποποίηση παλιών οφειλών που προέρχονται από αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Καλά μαντάτα για ΟΦΗ
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ έδωσε την εξουσιοδότηση στον πρόεδρό του, Γιώργο Σαρρή, προκειμένου να θεσπίσει ως κανονισμό την πρόταση του συλλόγου του Ηρακλείου, που είχε καταθέσει παλιότερα, όταν ξεπεραστούν και κάποια τυπικά θέματα.

Αυτό σημαίνει πως τόσο ο ΟΦΗ, όσο και άλλες ΠΑΕ, θα έχουν τη δυνατότητα να διακανονίσουν τα ποσά από παλαιότερες προσφυγές από δέκα δόσεις σε 36, με αποτέλεσμα να ρυθμίσουν με μεγαλύτερη άνεση το συγκεκριμένο ζήτημα και να κάνουν μια νέα αρχή, όσον αφορά την οικονομική τους εξυγίανση.

Aυτό, όμως, ισχύει μόνο για τις παλιές προσφυγές και όχι για τις νέες που πιθανόν να «σκάσουν» από εδώ και πέρα.

Ωστόσο, η πρόταση του προέδρου του ΟΦΗ, Μάνθου Πουλινάκη, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, αν και έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια, θα εκτιμηθεί προς το τέλος της αγωνιστικής σεζόν αν θα υιοθετηθεί από την ΕΠΟ.

Προς νέα ΑΜΚ ο Παναθηναϊκός, αν…

21/12/2012
 Από χθες «τρέχει» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όλοι περιμένουν να δουν αν ο Φεϊζάλ αλ Σαούντ θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του να βάλει 28 εκατ. ευρώ.

Προς νέα ΑΜΚ ο Παναθηναϊκός, αν…
Εφόσον δεν το πράξει, θα προκηρυχτεί σε νέα γενική συνέλευση των μετόχων στις 5 Ιανουαρίου μία ακόμη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κληθούν να καλύψουν η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και οι μέτοχοι. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε χθες για προσπάθεια να συγκεντρωθούν 7,5 εκατ. ευρώ για να μπουν στην ομάδα, σε περίπτωση που ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αποδειχτεί αφερέγγυος.

Ειρήνη ή… ανακωχή;

21/12/2012
 Η μπόρα πέρασε στις σχέσεις Αλαφούζου-Ρότσα, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν πως το γυαλί έχει ραγίσει και οι ισορροπίες πλέον είναι πολύ λεπτές για να διατηρηθούν.

Ειρήνη ή… ανακωχή;
Γιάννης Αλαφούζος και Χουάν Ρότσα συνεχίζουν τη συνεργασία τους στον Παναθηναϊκό μετά τη χθεσινή συνάντηση. Αν και προς τα έξω βγαίνει πως η παρεξήγηση λύθηκε και η κρίση στη σχέση τους εκτονώθηκε, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν πως το γυαλί έχει ραγίσει και οι ισορροπίες πλέον είναι πολύ λεπτές για να διατηρηθούν.

Στο ραντεβού που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Αργεντινός προπονητής ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της ΠΑΕ πως δεν μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει όταν γράφονται μειωτικά σχόλια για την απόδοση παικτών. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου κατέστησε σαφές πως δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο από πλευράς διοίκησης, ενώ κάποιες πηγές θέλουν να δεσμεύτηκε στον προπονητή πως θα μιλήσει ο ίδιος στους παίκτες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πάντως κατέστησε σαφές πως είναι επιτακτικά αναγκαίες δραστικές περικοπές στο μπάτζετ ξεκινώντας από παίκτες που δεν κάνουν… απόσβεση. Μάλιστα χθες στη γενική συνέλευση είπε ότι η ομάδα δεν μπορεί να αντέξει συμβόλαια άνω των 300.000 ευρώ κι όποιος δεν δεχτεί «κούρεμα» θα αποχωρήσει.

Στην κατηγορία των παικτών με αποδοχές άνω των 300.000 ευρώ ανήκουν οι Λέτο, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Τοτσέ και Βιτόλο. Οι δύο Έλληνες της λίστας είναι προ των πυλών της εξόδου, με τον Χριστοδουλόπουλο να φημολογείται πως ήδη έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από ομάδες της Ιταλίας. Αντίθετα, ασφαλής θα πρέπει να αισθάνεται ο Σπυρόπουλος που αμείβεται με 250.000 ευρώ το χρόνο.

Φαίνεται, λοιπόν, πως στον Παναθηναϊκό επανήλθε η ηρεμία. Όμως πολλοί πιστεύουν πως η συνεργασία τους δεν μπορεί να γίνει ξανά όπως πριν και θα είναι «εύθραυστη» σε οποιαδήποτε κρίση ξεσπάσει ξανά στη διάρκεια της περιόδου. Ίδωμεν…

«Παίζεται» για μέσο

21/12/2012
 Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια μεταγραφή για τη περίοδο του Ιανουαρίου στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα είπε ο Μαρινάκης στους οργανωμένους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που μπορεί να γίνουν.

«Παίζεται» για μέσο
Πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, πέρα από την προσθήκη του Πίνο στο ρόστερ της ομάδας, σύμφωνα με όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη «Θύρα 7».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επιβεβαίωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κίνηση από πλευράς διοίκησης, όμως δεν απέκλεισε εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.

Μόνο αν «βρεθεί κάτι» καλό θα κινηθούν οι Πειραιώτες και συνήθως τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν προκύπτουν εξαιρετικές περιπτώσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά από την πλευρά του εξωτερικού.

Ωστόσο, η SportDay γράφει ότι κάποια ουκρανική ομάδα ενδιαφέρεται για τον Λιούμπομιρ Φέισα. Αν το ενδιαφέρον μετατραπεί σε πρόταση και ο Σέρβος αποχωρήσει από τους «ερυθρολεύκους», τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει κάποια μεταγραφή.

Επίσης, δεν τίθεται θέμα απόκτησης κάποιου ακραίου μεσοεπιθετικού, αφού στον Ολυμπιακού πιστεύουν ότι ο Τζαμέλ Αμπντούν θα καταφέρει να αποφύγει να μην αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα.

Χαμόγελα για Λεβάντε

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για πρόκριση της ομάδας στους «16» του Europa League, ύστερα από την χθεσινή κλήρωση με την οποία τίθεται αντιμέτωπος με τη Λεβάντε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη SportDay ο Γκέκας, η ομάδα του Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ έχει κάποια προβλήματα στο κέντρο της άμυνας (συγκεκριμένα στα στόπερ) και πρέπει να ασκήσει ασφυχτική πίεση για να μπορέσει να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι Πειραιώτες κοιτούν πρώτα την προσεχή τους αντίπαλο και μετά θα δουν αν θα παίξοιυν με τους «ροχινμπλάνκος» ή με την Ρούμπιν Καζάν των Ορμπάιθ και Μαρκάνο.

Πρόωρη άδεια υπό το φόβο αντιδράσεων στα Σπάτα

21/12/2012
 Σε άλλες περιπτώσεις ένα τόσο αρνητικό αποτέλεσμα ακυρώνει άδειες. Όχι όμως και στην ΑΕΚ, όπου ο αποκλεισμός στο Κύπελλο μετά τη χθεσινή ήττα από την Καβάλα συνοδεύτηκε από… πρόωρη άδεια.

Βάσει προγράμματος, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ θα είχαν μία τελευταία προπόνηση στα Σπάτα το πρωί της Παρασκευής.

Ο Έβαλντ Λίνεν, ωστόσο, αντιλαμβανόμενος πως ο κίνδυνος αντιδράσεων από πικραμένους και οργισμένους οπαδούς της ομάδας είναι μεγάλος, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές του από χθες και το ραντεβού τους ανανεώθηκε για τις 27 Δεκεμβρίου.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου