ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0 (pics+video)

Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0-Oυτε οι Λεβαντινοι δεν το πιστευαν-ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ τραγικη η διαιτησια...

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αδιάβαστος στον αγωνιστικό χώρο, έχασε με 3-0 από τη Λεβάντε και στη ρεβάνς αναζητά ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Με 10 από το 29' οι ερυθρόλευκοι λόγω αποβολής του Αμπντούν. Ανέκδοτο ο Γερμανός διαιτητής, Γκρέφε, έδωσε ένα αυστηρό και ένα εκτός περιοχής πέναλτι στην ισπανική ομάδα. 



Υστέρησαν άπαντες: τόσο οι παίκτες όσο και η τεχνική ηγεσία.
Σε ένα ματς όπου δεν χωράνε δικαιολογίες, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Λεβάντε στο "Ciutat de Valencia" στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην φάση των "32" του Europa League.



Το τελικό 3-0 υπέρ των "granotas" δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τον επαναληπτικό της 21ης Φλεβάρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς οι ερυθρόλευκοι αναζητούν ένα θαύμα για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο αποψινό ματς, αυτό δεν φαίνεται και πολύ πιθανό...
Ο Ολυμπιακός μπήκε εντελώς κοιμισμένος στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 10' βρέθηκε πίσω στο σκορ (Ρίος). Ούτε το σοκ του γρήγορου τέρματος των γηπεδούχων κατέστη δυνατό να ξυπνήσει τους παίκτες του Μίτσελ, που συνέχισαν το... ροχαλητό μέχρι και το 29', όταν ο Γκρέφε καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Πέδρο Λόπεθ, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον Αμπντούν με δεύτερη κίτρινη. Αυστηρό το πέναλτι, αλλά οι ερυθρόλευκοι έδιναν δικαιώματα με την ανυπαρξία τους μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου... Με τον Μοδέστο ανήμπορο να ακολουθήσει τους μέσους της Λεβάντε, τον Βλαχοδήμο εντελώς εκτός κλίματος και τον Χολέμπας σε τραγική κατάσταση, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ξανά πέναλτι στο 39' σε ανατροπή και πάλι του Λόπεθ, αυτή την φορά από τον 28χρονο αριστερό μπακ του Ολυμπιακού.



Πράγματι η παράβαση γίνεται οριακά εκτός περιοχής, αλλά αυτό δεν αλλάζει την κάκιστη αντίδραση του Χολέμπας στη συγκεκριμένη φάση. Μέσα στα χάλια τους, οι Πειραιώτες ήταν και άτυχοι καθώς είχαν δύο δοκάρια με τους Μανωλά και Τζεμπούρ, ενώ ο Μέγκιερι με εκπληκτική διπλή επέμβαση στο 94', έσωσε την ομάδα του από το τέταρτο εις βάρος της τέρμα. Τέλος λάθη υπήρξαν και από τον Μίτσελ, αφού ήξερε πως θα αγωνιστεί η Λεβάντε (στην κόντρα και πλαγιοκοπώντας) και εντούτοις ο Ολυμπιακός παρουσίασε φοβερές αδυναμίες στα δύο αυτά κομμάτια του παιχνιδιού. Μια ακόμη φάση που ξέφυγε από τον Γερμανό ρέφερι σημειώθηκε στις αρχές της επανάληψης, όπου θα μπορούσε να δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα - αποβολή στον Ντιόπ αλλά δεν το έπραξε. Ωστόσο τα είπαμε, δικαιολογίες δεν χωράνε...

Το ματς

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τον Μέγκιερι κάτω από τα γκολπόστ. Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας συνέθεσαν την αμυντική τετράδα (από δεξιά προς αριστερά), με τους Μοδέστο και Φέισα να αποτελούν το δίδυμο τον κεντρικών χαφ. Πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Μασάντο, με τον Βλαχοδήμο και τον Αμπντούν (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) στις πτέρυγες της επίθεσης, ενώ ο Τζεμπούρ αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην γραμμή κρούσης των ερυθρολεύκων.

Από την πλευρά του ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ προτίμησε επίσης την διάταξη 4-2-3-1, προτιμώντας στην αρχική ενδεκάδα της Λεβάντε τους Νάβας (γκολκίπερ), Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεζ (στην άμυνα), Ιμπόρα, Ντιόπ (κεντρικοί χαφ), Μπαρκέρο (επιτελικός), Ρίος, Ρούμπεν Γκαρσία (στα άκρα της επίθεσης δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), Μάρτινς (κλασσικός προωθημένος).


Συνελήφθη... κοιμώμενος

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 5ο λεπτό και ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Χουανφράν εκτέλεσε δυνατά ένα πλάγιο από αριστερά και ο Ρίος πρόλαβε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, ωστόσο το αριστερό σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μέγκιερι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μανωλάς πρόλαβε την ύστατη στιγμή να απομακρύνει την κάθετη πάσα προς τον Μάρτινς, με τη Λεβάντε να γίνεται σιγά-σιγά απειλητική.

Οι... προειδοποιητικές βολές των Λεβαντίνων δεν ήταν αρκετές για να αφυπνίσουν τους ερυθρόλευκους που έδειχναν αδυναμία στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Έτσι λοιπόν στο 10' ο Μπαρκέρο έψαξε κάθετα τον Ρίος, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την κάκιστη τοποθέτηση του Χολέμπας, προχώρησε στην μεγάλη περιοχή και αφού "άδειασε" με προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά και τον Κοντρέρας, με το αριστερό πλάσαρε ιδανικά τον Μέγκιερι για το 1-0.

Οι παίκτες του Μίτσελ ακόμη και μετά το τέρμα που δέχτηκαν αδυνατούσαν να ελέγξουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής, κάνοντας πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, είτε ψάχνοντας με "σκοτωμένες" βαθιές πάσες τον Τζεμπούρ. Από μια λάθος μεταβίβαση στο 17', ο Αμπντούν αναγκάστηκε να δει την κίτρινη κάρτα προσπαθώντας να ανακόψει τον Πέδρο Λόπεθ σε αντεπίθεση των γηπεδούχων. Τον Αλγερινό άσο του Ολυμπιακού μιμήθηκε ο Ρίος στο 25' για σκληρό μαρκάρισμα στον Τζεμπούρ.

Ο ύπνος έγινε... βαθύς, μαύρη τρύπα ο Χολέμπας

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πελαγροδομούν στο γήπεδο και στο 29' ο Πέδρο Λόπεθ κινήθηκε στην πλάτη του Αμπντούν, ο Γκρέφε θεώρησε πως υπήρξε ανατροπή, έδειξε το σημείο του πέναλτι και ταυτόχρονα απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Μάρτινς έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα αλλά η εκτέλεση του με το αριστερό πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μέγκιερι! Τίποτα όμως δεν ήταν ικανό αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ και ειδικά τον Χολέμπας που ήταν πηγή κινδύνων για την ομάδα του.
 
Η πολύ κακή βραδιά του 28χρονου διεθνή μπακ-χαφ επιβεβαιώθηκε στο 39' με το πέναλτι που έκανε πάνω στον Πέδρο Λόπεθ (δεύτερο πέναλτι που κέρδισε στην αναμέτρηση ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων!), ενεργώντας πολύ επιπόλαια στην επέλαση του άσου των γηπεδούχων. Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως η φάση είναι οριακή (η ανατροπή γίνεται χιλιοστά εκτός περιοχής), αλλά αυτό δεν αλλάζει την κακή εκτίμηση του Χολέμπας που είδε και την κίτρινη κάρτα του Γκρέφε.

Την εκτέλεση του πέναλτι αυτή τη φορά ανέλαβε ο Μπαρκέρο που με σίγουρο αριστερό σουτ νίκησε τον Μέγκιερι, δίνοντας σαφές πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Γκρέφε παρατήρησε ακόμη τους Μανωλά (για θέατρο) και Ντιόπ (σκληρό φάουλ στον Φέισα), με το πρώτο 45λεπτο να βρίσκει μπροστά στο σκορ τη Λεβάντε με 2-0.

Με Γκρέκο αντί Μοδέστο στην επανάληψη

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Μίτσελ ορθώς προχώρησε στην αντικατάσταση του Μοδέστο με τον Γκρέκο, καθώς ο Κορσικανός ήταν ανήμπορος να ακολουθήσει τους μέσους της ισπανικής ομάδας. Με την ευκολία που έδειξε τις κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, έτσι και στο φάουλ του Ντιόπ πάνω στον Μασάντο στο 48', ο Γκρέφε θα μπορούσε να δείξει την δεύτερη κίτρινη - κόκκινη στον παίκτη της Λεβάντε, ωστόσο ο Γερμανός ρέφερι με χαρακτηριστικές κινήσεις έδειξε πως δεν υπάρχει τίποτα και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Ήταν κακός, ήταν και γκαντέμης

Στο 52' ο Γκαρθία έκλεψε την μπάλα από τον Μανιάτη και έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Ρίος (ξανά) πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φέισα έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και στην κάθετη πάσα του Μπαρκέρο προς τον Μάρτινς ο Μανωλάς έκανε κακό υπολογισμό, δίνοντας την ευκαιρία στον Νιγηριανό να βρεθεί απέναντι από τον Μέγκιερι και να πλασάρει εύκολα για το 3-0.

Στο 58' ο Τζεμπούρ πήρε το φάουλ και την κάρτα του Γκαρθία. Ο Γκρέκο το εκτέλεσε έξυπνα με πάσα στον Φέισα στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ του Σέρβου έδιωξε με ωραία επέμβαση σε κόρνερ ο Νάβας. Ο Μασάντο το εκτέλεσε και ο Μανωλάς με το κεφάλι πρόλαβε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λεβάντε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου στο ματς, ενώ στο 61' ο Μίτσελ αντικατέστησε τον Ντιόπ.
 
Στο 72' ο Μάρτινς ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και από αριστερά επιχείρησε να σκοράρει. Ο Μέγκιερι απομάκρυνε τον κίνδυνο και ο Γκαρθία προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά μετά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Φετφατζίδη στη θέση του Μασάντο. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ εξουδετέρωσε με ευκολία ο Μέγκιερι στο 81' και αμέσως μετά ο Μαρτίνεθ πραγματοποίησε την τρίτη του αλλαγή περνώντας στο ματς τον Ακουαφρέσκα αντί του Μάρτινς.

Δεν έφτανε που ο Ολυμπιακός ήταν από κακός έως τραγικός στην περισσότερη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν και γκαντέμης μαζί. Στο 88' ο Μανιάτης έψαξε τον Μήτρογλου με βαθιά μπαλιά, ο "πιστολέρο" την έσπασε ωραία με το κεφάλι στον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός αφού την κατέβασε και ελίχθηκε όμορφα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, είδε το δεξί του σουτ να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Νάβας και να καταλήγει άουτ.

Στο 93' ο Μανιάτης επιχείρησε δυνατό φαλτσαριστό σουτ, το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Νάβας. Από την εκτέλεση του Γκρέκο η Λεβάντε έφυγε για ακόμη μια φορά στην κόντρα αλλά με εκπληκτική διπλή επέμβαση ο Μέγκιερι στέρησε το τέταρτο γκολ για τη Λεβάντε. Ο Ούγγρος πορτιέρο πρώτα απέκρουσε το σουτ του Μπαρκέρο και στη συνέχεια επενέβη θεαματικά στην προσπάθεια του Βάλντο! Το ματς ολοκληρώθηκε με 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, καθιστώντας τον επαναληπτικό της 21ης Φλεβάρη στο Φάληρο ως μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόντας, Πέδρο Λόπεζ, Χουανφράν, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (61' Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα).

Αναπληρωματικοί: Μουνούα, Καράμπελας, Λελ, Χουάνλου Γκόμεζ, Μίτσελ, Βάλντο, Ακουαφρέσκα.

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Μέγκιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Μοδέστο (46' Γκρέκο), Φέισα, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59' Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζεμπούρ.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Γκρέκο, Σιόβας, Λυκογιάννης.

*Εκτός αποστολής έμειναν οι Βλάχος και Παπαδόπουλος.

Γήπεδο: "Ciutat de Valencia"

Χωρητικότητα: 25.354

Διαιτητής: Μανουέλ Γκρέφε (Γερμανία)

Βοηθοί διαιτητές: Μάρκους Χέκερ (Γερμανία), Χόλγκερ Χένσελ (Γερμανία)

Βοηθοί περιοχής: Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία), Γκουίντο Βίνκμαν (Γερμανία)

Τέταρτος διαιτητής: Γκουίντο Κλέβε (Γερμανία)

Παρατηρητής:

Κίτρινες κάρτες: 25' Ρίος, 45' Ντιόπ, 58' Γκαρθία (Λεβάντε) - 17' Αμπντούν, 39' Χολέμπας, 43' Μανωλάς, 65' Τζεμπούρ (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: 29' Αμπντούν (δεύτερη κίτρινη κάρτα)


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου