ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-1

Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-1

Την 17η νίκη σε 18 αγωνιστικέ πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 3-1 σετ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Επέστρεψε ο Χριστοφιδέλης, συγκινήθηκε ο Μουστακίδης από το χειροκρότημα των φιλάθλων, με τους Πειραιώτες να εξασφαλίζουν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, οπότε στα πλέι-οφ θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.
Την 17  νίκη σε 18 αγωνιστικές της Volleyleague OΠΑΠ πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο τάι μπρέικ (τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο) επέστρεψαν στις "καθαρές" νίκες και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, η οποία χαρίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Η επικράτηση συνδυάστηκε με την επιστροφή στους αγώνες του Κώστα Χριστοφιδέλη ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 12-12 του δευτέρου σετ και ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 1-0 σετ. Η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε να ισοφαρίσει (25-22) και με το ίδιο σκορ κατέκτησε και το επόμενο.

Η ακριτική ομάδα, που απέδειξε για ακόμη μία φορά με την απόδοσή της ότι δίκαια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας, προσπάθησε να στείλει την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Συγκεκριμένα ήταν μπροστά στο 4 σετ με 19-17 αλλά με  ένα εντυπωσιακό 6-0 (στο σερβίς ο Κοκκινάκης) η ομάδα μας προσπέρασε με 23-19 για να πάρει τελικά το σετ με 25-21 και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Καζάζης: "Σε ανοδική τροχιά"

"Κρατάμε την καθαρή νίκη και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τροχιά και στον σωστό δρόμο" τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης και πρόσθεσε: "Είναι θετικό ότι βοήθησαν για ακόμη μία φορά όλοι οι παίκτες μου. Και ο Κώστας Χριστοφιδέλης που επανήλθε από τραυματισμό αλλά και ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ που έσφιξε τα δόντια καθώς υπέστη ελαφρύ λουμπάγκο στην προθέρμανση".

Μουστακίδης: "Συγκινήθηκα από το χειροκρότημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού"

Από την πλευρά του ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης είπε: "Η ομάδα τόσο μπορεί εκτός έδρας. Είναι και θέμα εμπειρίας αλλά και θέμα νοοτροπίας. Γενικά πρέπει να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα ώστε να είμαστε σε θέση να κερδίζουμε τέτοιους αγώνες. Δεν με απασχολεί εάν τερματίσουμε στη 2 ή στην 3 θέση. Εάν διορθώσουμε τα λάθη μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο".

Σε ερώτηση για το πώς ένιωσε που αντιμετώπισε για πρώτη φορά στον Πειραιά τον Ολυμπιακό είπε: "Συγκινήθηκα από το χειροκρότημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού οι οποίοι δεν ξεχνούν όπως δεν ξεχνώ και εγώ τις μοναδικές στιγμές που έζησα φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα".

Χριστοφιδέλης: "Τα εμπόδια και τα προβλήματα δημιουργούν τους μεγάλους παίκτες"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: "Μακάρι το χειρότερο για την ομάδα να ήταν οι νίκες μας με 3-2 σετ. Τα εμπόδια και τα προβλήματα δημιουργούν τους μεγάλους παίκτες και κατ’ επέκταση τις μεγάλες ομάδες. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και δεν κερδίζει ούτε χάνει μόνο ένας. Νομίζω ότι κατά διαστήματα θυμίσαμε τον καλό Ολυμπιακό του πρώτου γύρου και σύντομα θα είμαστε σε θέση να διατηρούμε σταθερό τον καλό αγωνιστικό μας ρυθμό. Τα κεφάλια μέσα καθώς το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ  πιο σημαντικό από το σημερινό, με δεδομένο ότι θα κριθεί η πρόκριση στον φάιναλ 4 του κυπέλλου Ελλάδας".

*Πριν την αναμέτρηση βραβεύτηκε ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ ως ο πολυτιμότερος της προηγούμενης αγωνιστικής. Το βραβείο παρέδωσε ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.

Τα σετ: 19-25, 25-22, 25-22, 25-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Μαρούλης 1 (1 άσος), Γιούρισιτς 11 (9/19 επ., 2 μπλ.), Ποτότσνικ 9 (1 άσος, 7/12 επ., 1 μπλ.), Κοκκινάκης 14 (2 άσους, 11/21 επ., 1 μπλ., 50% υπ. – 37% άριστες), Γιορντάνοφ 15 (15/34 επ.), Σμαραγδής 14 (1 άσος, 7/9 επ., 6 μπλ.), Στεφάνου (λίμπερο, 62% υπ. – 41% άριστες)/ Χριστοφιδέλης 7 (4/8 επ., 3 μπλ., 57% υπ. – 36% αριστες), Φιλίποφ 2 (2 μπλ.), Παπαδόπουλος, Σωτηρίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 18 (18/44 επ.), Κόβατς 10 (1 άσος, 7/10 επ., 2 μπλ.), Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου 8 (1 άσος, 4/7 επ., 3 μπλ.), Δαλακούρας 17 (2 άσους, 14/25 επ., 1 μπλ. 45% υπ. – 36% άριστες), Κουμεντάκης 14 (1 άσος, 12/25 επ., 1 μπλ., 79% υπ. – 71% άριστες), Μίτρεφ (λίμπερο, 29% υπ. – 10% άριστες).

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου