ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ξενάγηση στο "Ciutat de Valencia" της Λεβάντε...(pics+videos)

Ξενάγηση στο "Ciutat de Valencia" της Λεβάντε...(pics+videos)

12/02/2013

 Ακολουθήστε την ξενάγηση στα άδυτα του «Ciutat de Valencia» μέσα από φωτογραφίες, χάρτες και βίντεο. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ταξιδέψουν στη Βαλένθια για να δουν από κοντά το πρώτο ματς του Ολυμπιακού σε 24 κλικ (φωτογραφίες & videos)
Το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Λεβάντε για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Europa League. Το ματς θα διεξαχθεί στην έδρα των «γκρανότας», το «Ciutat de Valencia». Το Sport24.gr, που πριν λίγες εβδομάδες ταξίδεψε στη Βαλένθια και επισκέφθηκε το γήπεδο της Λεβάντε, σας ξεναγεί σήμερα στους χώρους που θα βρεθούν οι παίκτες των «ερυθρόλευκων», αλλά και όσοι φίλοι του Ολυμπιακού θελήσουν να δουν τη συνάντηση από κοντά.
Η ιστορία του γηπέδου, οι εγκαταστάσεις του, τα αποδυτήρια και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι, ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες στις οποίες θα καθίσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, η πρόσβαση στο στάδιο και χρήσιμες πληροφορίες για όσους βρεθούν στην πόλη της Βαλένθια για τον αγώνα, όλα αυτά μέσα από φωτογραφίες, χάρτες και βίντεο. Ξεκινάμε.

ΑΠΟ ΤΗΝ "EXPLANADA" ΣΤΟ "CIUTAT DE VALENCIA"

Η Λεβάντε ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1909 και είχε ως πρώτη της έδρα το γήπεδο της Explanada, στον εκθεσιακό χώρο της πόλης. Στην δεκαετία που ακολούθησε, οι Λεβαντίνοι άλλαξαν πολλά γήπεδα (Placheta, Robillard, Estadio de la Soledad), μέχρι που το 1922 απέκτησαν την πρώτη δική τους έδρα, το νεόχτιστο Campo de la Cruz, χωρητικότητας 8.000 θεατών. Εκεί αγωνίστηκαν μέχρι το 1936, όταν ξεκίνησε ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος.
Το 1939, με την ολοκλήρωση της Guerra Civil, η Λεβάντε βρέθηκε χωρίς γήπεδο, αφού το Campo de la Cruz είχε καταστραφεί. Την ίδια εποχή, μια ακόμα ομάδα της πόλης, η Gimnástico FC είχε μείνει χωρίς παίκτες, αφού άλλοι είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια του εμφύλιου, ενώ άλλοι είχαν εγκαταλείψει την Ισπανία. Έτσι λοιπόν, οι δυο σύλλογοι αποφάσισαν να συγχωνευτούν, αρχικά με την ονομασία UDLG (Unión Deportiva Levante Gimnástico) και στη συνέχεια, από το 1941, ως UD Levante.

Το "Estadio de Vallejo".

Έτσι λοιπόν, από το 1939 η Λεβάντε είχε ως έδρα το Estadio de Vallejo, γήπεδο της Gimnástico. Το «Βαγιέχο» είχε κατασκευαστεί το 1925 με χωρητικότητα για 18.000 θεατές. Από εκείνη την εποχή προέρχεται και το παρατσούκλι της Λεβάντε, το «granotas», δηλαδή «βατράχια». Επειδή το «Βαγιέχο» ήταν χτισμένο δίπλα σε ένα ρέμα παραπόταμου του ποταμού Τούρια, υπήρχαν πολλά βατράχια γύρω από το γήπεδο. Στο «Βαγιέχο» η Λεβάντε έμεινε μέχρι το 1968, χρονιά που κατεδαφίστηκε και πουλήθηκε η έκταση στην οποία ήταν χτισμένο.
Εκεί επετεύχθη η πρώτη και ιστορική άνοδος της ομάδας στην Πριμέρα Ντιβισιόν, την περίοδο 1962/63, όταν στα μπαράζ με αντίπαλο την Ντεπορτίβο, η Λεβάντε κέρδισε μέσα έξω. Οι απαιτήσεις είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν, τα μέλη αυξάνονταν και ο τότε πρόεδρος, Grau Torralba, αποφάσισε να πουλήσει το «Βαγιέχο» και να κατασκευάσει ένα καινούργιο γήπεδο στα περίχωρα της Βαλένθια.

ESTADI CIUTAT DE VALENCIA



Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στο "Ciudad de Valencia". Αρκετοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, όμως ο "ιπτάμενος Ολλανδός" αγωνίστηκε το 1981 στη Λεβάντε (Segunda Division), έχοντας 10 συμμετοχές και 2 γκολ.

Ο Δήμος της Βαλένθια παραχώρησε το 1967 μια έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων στη Λεβάντε, για να χτίσει εκεί το καινούργιο της γήπεδο. Η έκταση βρισκόταν στη συνοικία Orriols, στην βορειοανατολική έξοδο της πόλης. Πλέον αποτελεί μέρος της Βαλένθια, αφού στα χρόνια που μεσολάβησαν, η πόλη επεκτάθηκε. Το γήπεδο βρίσκεται στην οδό San Vicente de Paúl, στο νούμερο 44, σχεδόν δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία.
Το 1969, όταν ολοκληρώθηκε το γήπεδο, το διοικητικό συμβούλιο της Λεβάντε αποφάσισε να του δώσει το όνομα του τότε προέδρου (για δεύτερη θητεία) Αντόνιο Ρομάν. Το «Estadio Antonio Román» εγκαινιάστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1969 με φιλικό αγώνα ανάμεσα στις Λεβάντε και Βαλένθια. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού αγωνιζόταν τότε στην Τρίτη κατηγορία. Στα εγκαίνια ήταν παρών ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, τότε υπουργός αθλητισμού του Φράνκο, ο οποίος είχε παραβρεθεί και στον επίσημο αγιασμό της σημαίας της Λεβάντε, πέντε μέρες νωρίτερα, στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.
Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, το γήπεδο είχε την ονομασία «Nou Estadi» (καινούργιο στάδιο), ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 βαπτίστηκε με το σημερινό του όνομα, «Ciutat de Valencia». Ο λόγος ήταν ότι η διοίκηση του συλλόγου ήθελε να δείξει πως και η δική της ομάδα αποτελεί μέρος της αθλητικής – ποδοσφαιρικής πραγματικότητας της πόλης της Βαλένθια. Η αρχική χωρητικότητα του γηπέδου ξεπερνούσε τις 30.000, όμως το 1997 καταργήθηκαν οι θέσεις των ορθίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της LFP, μπήκαν παντού καθίσματα και έτσι σήμερα το «Ciutat de Valencia» χωράει 25.354 θεατές.
Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 105 Χ 68 μέτρα. Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν έργα βελτίωσης, κυρίως στους βοηθητικούς χώρους, έτσι ώστε το «Ciutat de Valencia» να πάρει από την UEFA την απαραίτητη άδεια για τη διεξαγωγή των αγώνων του Europa League. Οι κερκίδες χωρίζονται σε 8 ζώνες: Palco VIP, Tribuna (σκεπαστή), Grada central alta (κεντρικό πάνω διάζωμα), Grada central baja (κεντρικό κάτω διάζωμα), Gol Orriols alto (βόρειο πέταλο πάνω), Gol Orriols bajo (βόρειο πέταλο κάτω), Gol Alboraia alto (νότιο πέταλο πάνω), Gol Alboraia bajo (νότιο πέταλο κάτω) και Zona Visitante (ζώνη φιλοξενούμενων, εκεί δηλαδή που θα καθίσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού).

ΤΟ  "CIUTAT DE VALENCIA" ΣΕ 24 ΚΛΙΚ



1. Η θέση του «Ciutat de Valencia» σε σχέση με το «Mestalla» μέσα στην πόλη της Βαλένθια. Το γήπεδο της Λεβάντε διακρίνεται πάνω αριστερά, ενώ αυτό της Βαλένθια στο κέντρο της φωτογραφίας.




2. Η περιοχή γύρω από το γήπεδο της Λεβάντε. Στα δεξιά της φωτογραφίας διακρίνεται το κόκκινο σημάδι του μετρό. Η στάση Machado είναι αυτή στην οποία πρέπει να κατέβετε όσοι πάτε στο γήπεδο.




3. Το σχεδιάγραμμα του μετρό της Βαλένθια. Από το αεροδρόμιο (κάτω αριστερά) ξεκινούν δυο γραμμές, η κόκκινη (3) και η πράσινη (5). Όσοι θέλουν να πάνε στο γήπεδο, πρέπει να πάρουν την κόκκινη γραμμή (3) και να κατέβουν στη στάση «Machado». ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συρμοί δεν ξεχωρίζουν, οπότε για να μην μπερδευτείτε, είτε ρωτήστε τον υπεύθυνο του μετρό, είτε ανεβείτε στον συρμό που θα γράφει ως τερματικό σταθμό «Rafelbunyol». Η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά.




4. Η κεντρική είσοδος του «Ciutat de Valencia» βρίσκεται στη δυτική πλευρά του γηπέδου. Από εκεί θα μπει η αποστολή του Ολυμπιακού, αλλά και οι δημοσιογράφοι.




5. Μπαίνοντας στο γήπεδο από την κεντρική είσοδο, αντικρίζουμε τον θυρεό της Λεβάντε και τις λέξεις «Club centenario», που σημαίνουν αιωνόβιος σύλλογος.




6. Από αυτά τα σκαλοπάτια θα ανέβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο.




7. Πανοραμική άποψη του «Ciutat de Valencia».




8. Η ανατολική κερκίδα με τους παίκτες της Λεβάντε να προπονούνται.




9. Η δυτική κερκίδα με το σκέπαστρο. Εκεί βρίσκεται το προεδρικό πάλκο και τα δημοσιογραφικά.




10. Το προεδρικό πάλκο με τις θέσεις των επισήμων.




11. Το βόρειο πέταλο.




12. Το νότιο πέταλο.




13. Το περιφραγμένο «τρίγωνο», ανάμεσα στη σκεπαστή εξέδρα και το βόρειο πέταλο, είναι η κερκίδα στην οποία θα καθίσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού.




14. Η κερκίδα των φιλοξενούμενων όπως φαίνεται από τον αγωνιστικό χώρο. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το μουσείο του συλλόγου.




15. Από την θύρα 1 θα μπουν στην κερκίδα τους οι φίλοι του Ολυμπιακού. Βρίσκεται αριστερά από την κεντρική είσοδο του γηπέδου, πίσω από την σκεπαστή εξέδρα.




16. Το προεδρικό πάλκο. Ακριβώς πίσω από τον θυρεό της Λεβάντε, κάθεται ο πρόεδρος του συλλόγου.




17. Ο πάγκος των φιλοξενούμενων. Εδώ θα καθίσουν ο Μίτσελ, οι συνεργάτες του και οι αναπληρωματικοί παίκτες του Ολυμπιακού.




18. Το πούλμαν της Λεβάντε, με το οποίο γίνονται οι μετακινήσεις της ομάδας.




19. Η μικτή ζώνη του «Ciutat de Valencia». Αριστερά βρίσκεται η αίθουσα Τύπου.




20. Η είσοδος προς τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου, αποδυτήρια κλπ.




21. Η είσοδος των αποδυτηρίων των φιλοξενούμενων.




22. Ο βάτραχος (granota), η μασκότ της Λεβάντε.




23. «Aquí se viene a jugar, se puede ganar, pero seguro que se va a sufrir». Φράση γραμμένη στον τοίχο έξω από τα αποδυτήρια που σημαίνει: «Εδώ έρχεστε για να παίξετε, μπορεί να κερδίσετε, αλλά σίγουρα θα υποφέρετε». Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι παίκτες του Ολυμπιακού


ΠΑΕΓΙΑ & ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ!

Όσοι βρεθείτε στη Βαλένθια για το παιχνίδι της Λεβάντε με τον Ολυμπιακό, μην παραλείψετε να τιμήσετε την παραδοσιακή paella. Η Βαλένθια είναι η «πατρίδα» της παέγιας, οπότε απολαύστε τη οπωσδήποτε. Είτε με θαλασσινά, είτε με κρέας (κοτόπουλο ή λαγό), θα ενθουσιαστείτε. Πού; Σε οποιοδήποτε εστιατόριο της πόλης ή ακόμα και ως «τάπα» σε όλα σχεδόν τα μπαρ.

Παέγια με θαλασσινά...!!!

Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, κάντε μια βόλτα στην «πόλη των Τεχνών και των Επιστημών» (ciudad de los Artes y las Ciencias), ένα καταπληκτικό θεματικό πάρκο σχεδιασμένο από τον γνωστό μας Σαντιάγο Καλατράβα. Έτσι κι αλλιώς, ολόκληρη η πόλη φέρει το στίγμα του φημισμένου – γέννημα θρέμμα της Βαλένθια – λεβαντίνου αρχιτέκτονα, όμως ένας περίπατος εκεί θα σας μείνει αξέχαστος.
Πανέμορφη είναι και η παλιά πόλη, στο κέντρο της Βαλένθια, με παραδοσιακά μπαρ (μπύρα και «τάπας» οπωσδήποτε) και ιστορικά κτίρια. Οι ποδοσφαιρόφιλοι επισκεφθείτε το εντυπωσιακό γήπεδο της Βαλένθια, το «Μεστάγια», ενώ, ανάλογα με το πόσες μέρες θα βρεθείτε εκεί, μπορείτε να πάτε στο προπονητικό κέντρο των «νυχτερίδων» στην Πατέρνα (5 περίπου χιλιόμετρα έξω από την πόλη) και να δείτε τον Βαλβέρδε να προπονεί την ομάδα του.

Εντυπωσιακή άποψη της Πόλης των Τεχνών και των Επιστημών στη Βαλένθια.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως δυο μέρες πριν το ματς του Ολυμπιακού, η Βαλένθια υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν λοιπόν βρεθείτε στη Βαλένθια την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, μην χάσετε την ευκαιρία να υποστηρίξετε τον πρώην τεχνικό των «ερυθρόλευκων», αλλά και να θαυμάσετε τα αστέρια της γαλλικής ομάδας. Εισιτήρια θα βρείτε σίγουρα στα εκδοτήρια του γηπέδου, αφού ναι μεν θα έχει πολύ κόσμο, αλλά δεν θα υπάρξει – λογικά – sold out.
Τέλος, δυο σημαντικές υπενθυμίσεις. Οι Ισπανοί γενικότερα έχουν ένα – μεγάλο – θέμα με τις ξένες γλώσσες, οπότε δείξτε υπομονή και κατανόηση. Και για τους «θεριακλήδες», να έχετε υπόψη σας ότι τσιγάρα μπορείτε να αγοράσετε μόνο στα καταστήματα που γράφουν απέξω «Estanco» ή «Tabacos» (με κίτρινα γράμματα σε καφέ φόντο) και αυτό μέχρι τις 8. Περίπτερα δεν υπάρχουν και αν ξεμείνετε, θα μπορέσετε να βρείτε μόνο συγκεκριμένες μάρκες σε αυτόματους πωλητές σε όλα σχεδόν τα μπαρ. Αυτά τα ολίγα και καλό ταξίδι!

Βίντεο: Η ιστορία του γηπέδου της Λεβάντε.


Βίντεο: Τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων στο «Ciutat de Valencia».



Βίντεο: Σύντομο βρετανικό ντοκιμαντέρ για την πόλη της Βαλένθια. Δείτε το και πάρτε ιδέες!


Valencia, Spain από Naisbit

www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου