ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"Θα λυθούν πολλά προβλήματα"

"Θα λυθούν πολλά προβλήματα"

13/2/2014

 
Για το σχέδιο δημιουργίας β' ομάδων των συλλόγων που αγωνίζονται στην Super League μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του NovaΣπορ FM, επεσήμανε πως ωφελημένοι θα είναι οι σύλλογοι, οι παίκτες και οι λίγκες.
"Έχουμε διαφορές μεταξύ Super League και Football League, έχουμε ομάδες Νέων και ομάδες με μεγάλο ρόστερ. Με τη δημιουργία δεύτερων ομάδων θα λυθούν πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα στη Football League συνολικά, αν και υπάρχουν κάποιες δυνατές ομάδες. Με τη δημιουργία β’ ομάδων αυτά μπορούν να λυθούν ή να βελτιωθούν. Η σκέψη μας ήταν να μπουν αυτές οι ομάδες στη Γ’ Εθνική και να μπορούν να παίξουν μέχρι τη Β’, αλλά αν μην μπορούν να παίξουν στην ίδια κατηγορία με την πρώτη ομάδα", είπε αρχικά.
Όσο για τις επόμενες κινήσεις, είπε: "Αποφασίσαμε να γίνει μια επιτροπή που θα μιλήσει με την ΕΠΟ, την Πολιτεία και θα δουν τι αλλαγές χρειάζονται στον ΚΑΠ και το νόμο. Θα κοιτάξουμε να ενεργήσουμε γρήγορα, θα μιλήσουμε άμεσα με την ομοσπονδία, θα δούμε αν μπορεί να υλοποιηθεί, πότε μπορεί να γίνει αυτό και τι απαιτείται. Ξέρουμε πώς λειτουργούν τα άλλα μοντέλα στο εξωτερικό και θα δούμε αν μπορούμε να το υλοποιήσουμε εδώ. Θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον και των ομάδων και των ποδοσφαιριστών".
Ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν: "Το πρόβλημα είναι ότι πάντα μπαίνουμε σε περίεργες σκέψεις στη χώρα αυτή που ζούμε. Σκεφτείτε π.χ. ότι η β’ ομάδα του Ολυμπιακού μπορεί να είναι πρώτη στη Football League και να λένε μετά ότι ρυθμίζει ποιος θα ανέβει στη Super League. Αν δεν ξεφύγουμε από αυτή τη λογική τουλάχιστον σε ένα βαθμό, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα".
Παράλληλα αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Super League στην ελληνική οικονομία: «Τα νούμερα μοιάζουν εντυπωσιακά γιατί δεν τα είχαμε μελετήσει ποτέ. Κι εγώ όταν τα άκουσα τα αποτελέσματα μού φάνηκαν υπερβολικά. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Εμείς θέλαμε να δούμε τι παράγουμε σαν 18 εταιρείες και μείναμε εντυπωσιασμένοι γιατί παράγεται μεγάλος τζίρος χρημάτων, ενώ υπάρχουν και 40.000 θέσεις εργασίας. Εννοούμε όλο αυτό που λειτουργεί για να υπάρχει πρωτάθλημα. Είναι ένας μεγάλος κλάδος για την κοινωνία και την οικονομία». 

Mike7Sotiropoulos
για τον
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου