ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα "καίνε" οι μπάλες του βόλεϊ

Τώρα "καίνε" οι μπάλες του βόλεϊ

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τις ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού σε άνδρες και γυναίκες. Τώρα ξεκινούν τα κρίσιμα και οι πρώτοι τίτλοι που πρέπει να έρθουν στον Πειραιά.
Πλησιάζουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου στα πρωταθλήματα βόλεϊ και πολλά έχουν αλλάξει τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες όσον αφορά στις προσδοκίες που είχαμε για τις δυο ομάδες.
Η ανδρική ξεκίνησε ένα αήττητο σερί, αλλά μόλις έχασε από τον Παμβοχαικό στο Βραχάτι ξεκίνησε ένα σερί δύο ηττών από την λευκορωσική Μινσκ και αγχωτικών νικών στο ται μπρεικ, απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες, όπως ο Παναθηναικός, ο Άρης και η Νίκη Αιγινίου.

Δικαιολογίες υπήρχαν πολλές, όπως ο τραυματισμός του Γιούρισιτς και του Χριστοφιδέλη, τα συνεχόμενα παιχνίδια και η κούραση από τα ταξίδια.

Σίγουρα δεν είναι άλλοθι για τις κακές εμφανίσεις, αφού όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και των ευρωπαικών κυπέλλων, αλλά για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, από τις ελάχιστες με τρεις ξένους και δώδεκα αξιόλογους παίκτες, δεν ευσταθούν.

Η ομάδα έκανε ...κοιλιά, ο Καζάζης δεν κατέληξε ακόμη ποιος είναι ο βασικός πασαδόρος με συνεχείς εναλλαγές του Φιλίποφ με τον Μαρούλη και η απώλεια συνεχόμενων πόντων, δεν είναι χαρακτηριστικά σπουδαίου και ανίκητου συνόλου.

Ο Ολυμπιακός απομυθοποιήθηκε και δεν υπάρχει πλέον ο μύθος του αήττητου που δημιούργησε ο ίδιος. Στο δια ταύτα. Δεν χάθηκε τίποτα, αφού η ευρωπαϊκή πορεία θα σταματούσε έτσι κι αλλιώς στην Πιατσέντσα , ενώ είναι εξασφαλισμένη η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Η συλλογή των τροπαίων όμως ξεκινά και τη μεθεπόμενη εβδομάδα στο Βραχάτι, λείπει ο μεγάλος αντίπαλος, μετά τον αποκλεισμό του Φοίνικα και του γηπεδούχου Παμβοχαικού. Πρέπει οπωσδήποτε το τρόπαιο να βρεθεί στον Πειραιά , αν και το Λιγκ Καπ δεν είναι κάτι σπουδαίο, τουλάχιστον όσο το κύπελλο και το πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες η πορεία είναι αντιστρόφως ανάλογη. Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ, έχασε όμως όλα τα σπουδαία παιχνίδια με την ΑΕΚ(Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα), αλλά και με τον ουραγό του πρωταθλήματος, τον Παναθηναικό. Υπεύθυνος για τις ήττες γοήτρου, αλλά και τις ήττες βαθμολογίας ο προπονητής Τέλης Σωτήρχος, που δεν κατάφερε να κάνει ομάδα το σπουδαίο ρόστερ και να εμφυσήσει στις παίκτριες τη νοοτροπία της νικήτριας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε σε όλα τα ματς που έχασε, αλλά δεν έφτασε πρώτος στο νήμα. Το μόνο ελαφρυντικό που υπάρχει, είναι ότι και οι τρεις ήττες δεν σημειώθηκαν στο Ρέντη, αλλά στην Πρέβεζα, τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Κυψέλη. Το Σάββατο όμως ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην έδρα του την ΑΕΚ και παρότι έχει χάσει την πρώτη θέση, δεν έχασε το πρωτάθλημα , καθώς στα πλεί οφ μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου κι αν πάει με 0-2 ήττες, δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση. Αν πάει με σκορ 1-1 όλα είναι διαφορετικά...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου