ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

19/02/2013





 

 

 

 

 

  

 

 

Λάζαρ: «Δεν χάνω τον αγώνα με τίποτα»

18/02/2013
 Τη βεβαιότητα ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για τον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα εξέφρασε ο Κοστίν Λάζαρ.

Λάζαρ: «Δεν χάνω τον αγώνα με τίποτα»
Την επιθυμία του να βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για την αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα εξέφρασε ο Κοστίν Λάζαρ.

Ο Ρουμάνος μέσος που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό κατά την προθέρμανση του αγώνα με την ΑΕΚ καθησύχασε τους συμπαίκτες του, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να απουσιάσει από την αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η συμμετοχή του Λάζαρ κρίνεται αναγκαία, δεδομένης της κούρασης του Κάτσε, αλλά και της αβεβαιότητας της ετοιμότητας του Γκαρσία.

Ο Λάζαρ σήμερα (18/2) αναμένεται να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας και από τις επόμενες ημέρες θα μπει συμμετάσχει κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Λύση εκ των έσω στον Πανιώνιο

18/02/2013
 Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, μέχρι πρότινος βοηθός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, προβάλει ως φαβορί για να πάρει τη θέση του τελευταίου στον πάγκο του Πανιωνίου.

Λύση εκ των έσω στον Πανιώνιο
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν πείστηκε να ανακαλέσει την παραίτησή του, αποχαιρέτησε τους παίκτες του και στον Πανιώνιο είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Το σκεπτικό της διοίκησης σε πρώτη φάση είναι να αντικατασταθεί ο παραιτηθείς προπονητής εκ των έσω. Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, μέχρι πρότινος βοηθός του, είναι το πρώτο φαβορί για να πάρει τη θέση έχοντας στο πλευρό του τον Αντώνη Μανίκα.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ωστόσο, το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόσληψη ενός πιο έμπειρου προπονητή που γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα. Ήδη συζητήθηκε το όνομα του Άκη Μάντζιου, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την Κέρκυρα, αν και υπάρχουν δυσκολίες για την επιστροφή του.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο σημερινό ΔΣ του συλλόγου. Άλλωστε χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, καθώς τα παιχνίδια που ακολουθούν έχουν αποκτήσει μεγάλη σημασία, αρχής γενομένης με αυτό της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανθρακικό.

Ψάχνει λύσεις για τους «Ζωσιμάδες»

18/02/2013
 Τον προβληματισμό του για τους «Ζωσιμάδες» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει βοήθεια από τις τοπικές αρχές.

Ψάχνει λύσεις για τους «Ζωσιμάδες»
Έντονος είναι ο προβληματισμός της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα για το γήπεδο, κάτι που εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ενημέρωσε με επιστολή την Σούπερ Λίγκα ότι οι «Ζωσιμάδες» κρίνονται ακατάλληλο γήπεδο για την επόμενη σεζόν, ενώ χρειάζονται αρκετά χρήματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν άδεια.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της ομάδας θα έχει επαφές με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, ώστε να βρεθούν τα κεφάλαια και η ομάδα να συνεχίζει να αγωνίζεται στην έδρα της. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας ο Χριστοβασίλης τόνισε πως οι τοπικές αρχές είναι κοντά στην ομάδα, επισημαίνοντας πως προσπαθούν να κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν για να μην ξενιτευτεί η ομάδα.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣ:

«Να ευχαριστήσω, εκ μέρους της διοίκησης, που βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ, για να τιμήσουμε την ομάδα η οποία τo προηγούμενο καλοκαίρι ξεκίνησε βάζοντας καινούριους στόχους, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας. Έτσι, ήταν αναγκαίο η ομάδα μας, όπως και πολλές άλλες, να ξεκινήσουν με έναν καινούριο προγραμματισμό.

Πιστεύω ότι αυτόν η ομάδα του ΠΑΣ το πέτυχε μέχρι στιγμής και αυτό οφείλεται στο τεχνικό team, στους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν από πριν και τους καινούριους που ήρθαν και ειδικά στα νέα παιδιά. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα. Να δώσει τόπο και χρόνο στα νέα παιδιά , όχι μόνο από την πόλη, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Σε αυτή την δύσκολη στιγμή, θα θέλαμε πάντα οι τοπικές αρχές να είναι μαζί μας, γιατί χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε.

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχουμε στην πόλη μας και το οποίο δυστυχώς θα γίνει πολύ δύσκολο την νέα χρόνια, είναι λόγω των καιρικών συνθηκών, τα γήπεδα μας.

Είναι πολύ δύσκολο και δεν ξέρω πως θα το ξεπεράσουμε, για αυτό πρέπει όλοι μαζί να καθίσουμε και να βρούμε κάποια λύση. Ήδη το γήπεδό μας έχει χαρακτηρισθεί ακατάλληλο για την επόμενη χρονιά . Αυτό είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόβλημα που πρέπει να δούμε πώς θα το ξεπεράσουμε.

Προπονητικό κέντρο δεν υπάρχει με τις συνθήκες που θα θέλαμε και για αυτό ευχαριστούμε τις άλλες ομάδες, όπως και τους Δημάρχους εκτός της πόλης ,οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν και αυτοί ότι μπορούν από την πλευρά τους, ώστε να μας δώσουν κάθε βοήθεια.

«Κανείς δεν μας απαγορεύει να παλέψουμε»

18/02/2013
 Μέχρι τέλους θα παλέψουν οι παίκτες της Κέρκυρας την υπόθεση παραμονή, όπως δήλωσε ο Νίκος Αναστασόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Κανείς δεν μας απαγορεύει να παλέψουμε»
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όσες πιθανότητες έχουν την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα είναι στην Κέρκυρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστασόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Θα κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς», τόνισε ο 34χρονος τερματοφύλακας των «Φαιάκων» και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο, αλλά δεν μας απαγορεύει κανείς να παλέψουμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστασόπουλος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τη νίκη της Κέρκυρας επί του Πανιωνίου

«Ξέραμε ότι ένας βαθμός δεν θα είχε καμία σημασία για εμάς, Στην ΑΕΚ παρουσιαστήκαμε τελείως διαφορετικοί σε σχέση με τον Πανιώνιο. Ξέραμε ότι με τον Πανιώνιο ότι και ένας βαθμός θα ήταν καταστροφικός για εμάς. Ξέραμε ότι αρκετοί πιστεύουν ότι η Κέρκυρα έχει υποβιβαστεί, όμως εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε εγωιστές.

Θέλω να πιστεύω εγώ και οι συμπαίκτες μου ότι έχουμε πεισμώσει και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Θα κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο, αλλά δεν μας απαγορεύει κανείς να παλέψουμε
».

Για την έλλειψη γκολ που είχε παρατηρηθεί στην Κέρκυρα στον α’ γύρο του πρωταθλήματος

«Έχουν βοηθήσει πολύ ο Γκέσιος και ο Κυβελίδης. Δίνουν αυτό που μας έλειπε, το γκολ, κάτι που δύσκολα που μπορούσαμε να πετύχουμε στον α’ γύρο του πρωταθλήματος. Αν βάλεις γκολ μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη, αν δεν βάλεις γκολ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Για το αν υπάρχει άγχος στις τάξεις των «Φαιάκων»

«Αυτό είναι αλήθεια, υπάρχει άγχος στην ομάδα. Δεν μπορούμε ούτε εμείς οι πιο παλιοί να αλλάξουμε αυτό το πράγμα. Δεν μπορούμε να το αποβάλουμε και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Πολύ σωστά είπε ο προπονητής μας πως ήταν μια νίκη ψυχολογίας, επειδή το άγχος είναι τροχοπέδη».

Για την ποιότητα της Κέρκυρας

«Δεν μπορώ να συγκρίνω την ομάδα μας με άλλες, αφού η βαθμολογική μας θέση δεν μας δικαιώνει. Αν ήμασταν σταθεροί ή είχαμε μέτρια απόδοση σε όλα τα παιχνίδια θα μπορούσαμε να πούμε κάτι άλλο. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε δίκαια ή όχι στην τελευταία θέση. Είχαμε να κερδίσουμε τέσσερις μήνες και πάλι ήταν κόντρα στον Πανώνιο».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της Κέρκυρας

«Οι καιρικές συνθήκες στο νησί είναι απίστευτες. Βρέχει συνέχεια εδώ και έναν μήνα και οι προπονήσεις γίνονται με δυσκολίες. Βλέπετε στους αγώνες τι γίνεται και είναι δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο σε τέτοιες συνθήκες. Πρέπει να δείξεις πάθος για να πάρεις τη νίκη. Δεν αποτελεί δικαιολογία ο κακός αγωνιστικός χώρος και αν δεν έχεις καλό αγωνιστικό χώρο, δεν μπορείς να δεις θέαμα. Βλέπουμε στα Γιάννενα, ακόμη και στο ΟΑΚΑ, την εξέλιξη που μπορούν να έχουν οι αγώνες».

Για την αλλαγή στην πορεία του Πανιωνίου

«Και ο Πανιώνιος ακόμη δεν έχει σταθερή απόδοση. Οι ομάδες που έχουν σταθερή απόδοση στη μεγάλη διάρκεια του πρωταθλήματος τις βλέπουμε και πιο ψηλά στη βαθμολογία. Στην αρχή είχα εντυπωσιαστεί με τις εμφανίσεις του Πανιωνίου. Έπαιζε με πάθος και δύναμη, κάτι που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια. Ήξερα, όμως, ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει όλη αυτή η κατάσταση».

«Ομάδα με προσωπικότητα ο Αστέρας»

18/02/2013
 Την πεποίθηση ότι ο Αστέρας Τρίπολης «χτίζει» προσωπικότητα εξέφρασε ο Λεάντρο Άλβαρες στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ομάδα με προσωπικότητα ο Αστέρας»
Ομάδα με προσωπικότητα χαρακτήρισε ο Λεάντρο Άλβαρες τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αργεντινός μέσος τόνισε πως με τα τελευταία αποτελέσματα οι Αρκάδες έχουν αυξήσει την αυτοπεποίθησή τους κάτι που φαίνεται και με τα αποτελέσματα που παίρνουν.

Ακόμη, ο 31χρονος άσος αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, επισημαίνοντας πως δεν ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, ενώ μπροστά τους έχουν το Κύπελλο και τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό.

Για τη νίκη κόντρα στη Βέροια:
«Δεν ξέρω αν ήταν ωραίο παιχνίδι και αν παίξαμε καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση, αλλά ο αγώνας εξελίχτηκε σαν έργο. Η Βέροια, που είναι μία ομάδα που κινδυνεύει να πέσει, μας δυσκόλεψε αρκετά. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλες οι αναμετρήσεις από εδώ και στο εξής είναι τελικοί για εμάς. Δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση, τα καταφέραμε με τη νίκη».

Για την εικόνα της ομάδας:
«Είναι πολύ σημαντικό όταν βλέπεις τα στατιστικά της ομάδας σε επίθεση και άμυνα. Σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Η ομάδα μας έχει χτίσει προσωπικότητα και αυτό φαίνεται από παιχνίδια όπως με τον Παναθηναϊκό που κυνηγούσαμε το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Επίσης, στο δεύτερο γύρο έχουμε ήδη καταλάβει τα λάθη που κάναμε στον πρώτο και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Έχουμε την ικανότητα και τους παίκτες για να παίρνουμε εκτός έδρας νίκες».

Για τον τεχνικό της ομάδας Σάκη Τσιώλη:
«Και εγώ όταν βλέπω και ακούω τις δηλώσεις του γίνομαι χαρούμενος, δείχνει ότι πιστεύει σε αυτή την ομάδα. Σιγά-σιγά μέσα στη χρονιά θέτουμε τους στόχους μας. Δεν ξεκινήσαμε από την αρχή με αυτούς τους στόχους και ακόμη έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο και τα πλέι οφ. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει πριν τη λήξη».

Έστελναν Μπάρος στον ΠΑΟΚ και πήγε στην Μπάνικ

18/02/2013
 Στην Μπάνικ Οστράβα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίλαν Μπάρος, τον οποίο σερβικά δημοσιεύματα ενέπλεκαν με τον ΠΑΟΚ.

Έστελναν Μπάρος στον ΠΑΟΚ και πήγε στην Μπάνικ
Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχαν τα σερβικά δημοσιεύματα που ήθελαν τον Μίλαν Μπάρος να καταλήγει στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «sportal.rs» υποστήριζε ότι οι Θεσσαλονικείς ήρθαν σε επαφή με τον Τσέχο επιθετικό, ο οποίος μάλιστα θα περνούσε από ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, η διάψευση δεν άργησε να έρθει και προερχόταν από το επίσημο site της Μπάνικ Οστράβα, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου φορ έως το καλοκαίρι του 2014 (εκτός αν έρθει πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού, οπότε μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συμπρωτεύουσα, ο Μπάρος είχε απασχολεί τον «Δικέφαλο του Βορρά», όμως ο παίκτης έμεινε ελεύθερος αφότου είχε λήξει η σχετική διορία για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και έτσι δεν σημειώθηκε κάποια εξέλιξη στην υπόθεσή του.

«Περιμένουμε την ΑΕΚ για Μητρόπουλο»

18/02/2013
 Το μπαλάκι στην ΑΕΚ για την αγορά των δικαιωμάτων του Παύλου Μητρόπουλου πέταξε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, μιλώντας στο sport-fm.gr.

«Περιμένουμε την ΑΕΚ για Μητρόπουλο»
Τα δημοσιεύματα που θέλουν τη διοίκηση της ΑΕΚ να αναζητεί από τώρα τρόπο να αγοράσει τα δικαιώματα του Παύλου Μητρόπουλου από τώρα, δίνουν και παίρνουν. Ο νεαρός μέσος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του από το πρώτο κιόλας ματς που φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και η Ένωση δείχνει τη διάθεση να ψάχνει από τώρα να βρει τα χρήματα (250.000 ευρώ) που χρειάζονται για να τον κάνει δικό της.

Αυτό είναι το ποσό που έχουν συμφωνήσει ΑΕΚ και Παναιτωλικός προκειμένουν να γίνει η μεταγραφή και αυτό ισχύει μέχρι το τέλο Μαϊου. Ο πρόεδρος τους Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας μίλησε στο sport-fm.gr και ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν τον έχει πλησιάσει κανείς από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και τόνισε πως περιμένει την ΑΕΚ να κάνει την κίνηση της.

Διαβάστε όσα είπε στον Μιχάλη Ηλιού ο Φώτης Κωστούλας:

«Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων για τον Παύλο Μητρόπουλο. Αν η ΑΕΚ θέλει να κάνει δικό της τον παίκτη χρειάζονται 250.000 ευρώ μέχρι το τέλος Μαϊου. Εμείς είμαστε δεσμευμένοι προς την ΑΕΚ έως εκείνη την ημερομηνία. Όμως κανείς από την ΑΕΚ δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί μου.

Το κλίμα μεταξύ των δύο διοικήσεων είναι άψογο. Το καθορισμένο ποσό είναι αυτό που είναι και αν έχει η ΑΕΚ κάτι άλλο να μας προτείνει και μας ικανοποιήσει και εμάς τότε θα το συζητήσουμε. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία προτεραιότητα έχει η ΑΕΚ και καμία άλλη ομάδα.

Με τον Παύλο Μητρόπουλο έχουμε άριστη σχέση. Έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Γνωρίζω και καταλαβαίνω πως θα θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ΑΕΚ και έχει δεθεί μαζί της αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ικανοποιηθούμε και εμείς. Δεν πρόκειται να σταθούμε εμπόδιο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή. Πάντως μέχρι στιγμής δεν μας έχει πλησιάσει κανείς ούτε από την ΑΕΚ ούτε από καμία άλλη ομάδα».

Εκτίει με Ολυμπιακό ο Μητρόπουλος

18/02/2013
 Χωρίς τον Παύλο Μητρόπουλο θα αγωνιστεί η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός μέσος συμπλήρωσε κάρτες και ο Έβαλντ Λίνεν επέλεξε το ματς με τους «ερυθρόλευκους» για να εκτίσει την ποινή του.

Εκτίει με Ολυμπιακό ο Μητρόπουλος
Ο Παύλος Μητρόπουλος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στο ματς της 22ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ και ο Έβαλντ Λίνεν έπρεπε να διαλέξει σε ποιο από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια δεν θα αγωνιζόταν.

Ο Γερμανός τεχνικός διάλεξε να μην έχει στην διάθεση του τον νεαρό αμυντικό μέσο στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό, εκτός έδρας. Ο Μητρόπουλος θα βρίσκεται στα πλάνα του Λίνεν στα ματς με Πλατανιά (εκτός), με Παναθηναϊκός (εντός) και με Βέροια (εντός).

Διαμαντάκος: «Είχαμε ψυχή»

18/02/2013
 Στο γεγονός πως οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο με περισσότερο πάθος και ψυχή οφείλεται η νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Διαμαντάκος στον NovaΣΠΟΡ FM.

Διαμαντάκος: «Είχαμε ψυχή»
Δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια και η νίκη επί του Παναθηναϊκού αποτελούσε μονόδρομο για τον Άρη προκειμένουν να αποφύγει την επικίνδυνη ζώνη. Αυτό υποστηρίζει και ο Δημήτρης Διαμαντάκος μιλώντας στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας.

Διαβάστε όσα είπε ο Δημήτρης Διαμαντάκος στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Πιστεύω πως θέλαμε περισσότερο το ματς με τον Παναθηναϊκό. Για τον Άρη ήταν ένα κομβικό ματς γιατί δεν είχαμε άλλα περιθώρια. Αν χάναμε θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς αλλά μπήκαμε με ψυχή και πήραμε τους τρεις πόντους της νίκης».

Για τις μεταγραφές που έχουν γίνει στον Άρη τον Ιανουάριο: «Σίγουρα έχουν βοηθήσει οι προσθήκες στον Άρη. Στα πρώτα ματς, οι μεταγραφές δεν ήμασταν τόσο καλοί αλλά βρήκαμε τα πατήματα μας και τον ρυθμό μας και έχουμε δημιουργήσει ένα καλό σύνολο».

Για το σε ποια θέση του αρέσει περισσότερο να αγωνίζεται: «Η θέση που μου αρέσει περισσότερο να παίζω είναι φορ αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω και ως εξτρέμ. Παλιότερα αγωνιζόμουν στην θέση αυτή οπότε την ξέρω».

Για το αν ο Άρης έχει αποφύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού: «Τον κίνδυνο δεν τον έχουμε αποφύγει. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού είναι πολύ κοντά στην βαθμολογία. Αλλά αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι όπως και χθες τότε σίγουρα θα τα καταφέρουμε».

Για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Μιχαλήτσου από τον πάγκο του Άρη και τους προσωπικούς του στόχους: «Δεν έχω μάθει κάτι περισσότερο σχετικά με την αποχώρηση του Γιάννη Μιχαλήτσου από τον πάγκο της ομάδας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ύστερα από τόσο μεγάλη νίκη θα πρέπει να φύγει ο προπονητής. Εγώ θέλω να τα πάω καλά τώρα στον Άρη και το καλοκαίρι να διεκδικήσω μια θέση στον Ολυμπιακό γιατί πιστεύω πως έφτασε η ώρα μου».

Εγκρίθηκε η διευκόλυνση από το ΔΣ της ΑΕΚ

18/02/2013
 Πράσινο φως για τη ταμειακή διευκόλυνση που προσέφερε άγνωστος φίλος της ΑΕΚ άναψε το ΔΣ της ΠΑΕ. Ύψους 400.000 ευρώ το άτοκο δάνειο, το 1/4 στην Ερασιτεχνική.

Εγκρίθηκε η διευκόλυνση από το ΔΣ της ΑΕΚ
Αρκετό ρευστό θα εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς το ΔΣ της ομάδας, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, ενέκρινε ομόφωνα την ταμειακή διευκόλυνση που πρόσφερε στην «Ένωση» ο άγνωστος φίλος της ομάδας, που εκπροσωπείται από τον Άκη Λιμοντζόγλου (φωτο).

Αυτή η προσφορά προβλέπει την καταβολή 400.000 ευρώ υπό τη μορφή άτοκου δανείου, με την εκταμίευση του ποσού να γίνεται άμεσα και τον δανειοδότη να λαμβάνει ως εγγύηση για την επιστροφή των χρημάτων του μελλοντικά έσοδα (από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου).

Από τα χρήματα αυτά το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί για τις πληρωμές των παικτών (που θα εισπράξουν και περίπου 60.000 ευρώ από τις εισπράξεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ), ενώ 100.000 ευρώ θα δοθούν στην Ερασιτεχνική, απέναντι στην οποία υπάρχει οφειλή από την ΠΑΕ.

Ο Μιχαλήτσος δεν είναι μόνος του

18/02/2013
 Την ώρα που οι διοικούντες τον Άρη εμφανίζονται έτοιμοι να απομακρύνουν τον Γιάννη Μιχαλήτσο, ο Έλληνας τεχνικός έχει τη στήριξη των ποδοσφαιριστών του.

Ο Μιχαλήτσος δεν είναι μόνος του
Μετά τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Μιχαλήτσος «ξέσπασε» για την κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου φέρεται δυσαρεστημένη από τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος πάντως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ποδοσφαιριστών του.

Ο αρχηγός των «κίτρινων», Γρηγόρης Παπαζαχαρίας μετέφερε μήνυμα στήριξης.

Αναλυτικά, όσα είπε στο “novasports”:

«Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό παίξαμε πρώτα απ’ όλα για τον Άρη, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και από εκεί και πέρα για τον εαυτό μας, αλλά και για τον προπονητή.

Ο κ. Μιχαλήτσος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μας στηρίζει όλη την εβδομάδα και θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας, προς το πρόσωπό του.

Αφιερώνουμε, λοιπόν, τη νίκη σ’ αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ο μόνος που ξέρει τι περνά αυτός ο σύλλογος, δίνοντας τη ζωή του για την ομάδα!

Όλοι οι ποδοσφαιριστές κάναμε μια συζήτηση μετά το παιχνίδι και είπαμε να του αφιερώσουμε αυτή τη νίκη, διότι έχει ακούσει πολλά, τα οποία δεν ισχύουν».

«Ο Φέργκιουσον και ο Μουρίνιο να έρθουν, θα τους διώξουν»!

18/02/2013
 Τις τελευταίες ώρες η θέση του Γιάννη Μιχαλήτσου στον Άρη μοιάζει επισφαλής. Ο Μάκης Κατσαβάκης σχολίασε με τον δικό του τρόπο την... προπονητοφαγία που χαρακτηρίζει τους "κίτρινους".

«Ο Φέργκιουσον και ο Μουρίνιο να έρθουν, θα τους διώξουν»!
Ο Μάκης Κατσαβάκης ξεκίνησε τη σεζόν ως προπονητής του Άρη. Τον διαδέχθηκε το δίδυμο Πασσιαλή - Μπουγιουκλή. Μέχρι να προσληφθεί ο Λούκας Αλκαράθ. Ούτε όμως ο Ισπανός τεχνικός στέριωσε στους "κίτρινους" με συνέπεια να επιστρατευτεί ο -πάντα έτοιμος να βοηθήσει- Γιάννης Μιχαλήτσος. Και αυτός όμως βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ο Έλληνας τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα την περίπτωση του Μιχαλήτσου που "κινδυνεύει" να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάκης Κατσαβάκης στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τις πληροφορίες περί απομάκρυνσης του Γιάννη Μιχαλήτσου από τον Άρη: «Πάμε πάλι σε αυτό που μαστίζει χρόνια τον Άρη. Ο προπονητής είναι ρόλος τρομερά υποβαθμισμένος, επιρρεπής να δέχεται βολές από τα αποδυτήρια και αυτό οδήγησε τον Άρη στη δύσκολη στιγμή που περνάει. Η ομάδα πρέπει να βρει την ηρεμία που χρειάζεται για να πάει καλά. Ο κόσμος τη βοηθάει πολύ και είναι κρίμα να ταλαιπωρείται η ομάδα με αυτές τις αρρωστημένες κινήσεις. Ο Φέργκιουσον και ο Μουρίνιο να ‘ρθουν αύριο, θα τους διώξουν. Τόσα χρόνια ο προπονητής ήταν του κλώτσου και του μπάτσου. Έχουν τόσα προβλήματα να επιλύσουν και ασχολούνται με τον προπονητή».

Για το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό (1-0): «Η ομάδα από την αρχή έδειξε πως θέλει το ματς και μπήκε δυνατά απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό που έπαιξε πολύ καλά και θα μπορούσε «γείρει την πλάστιγγα» προς το μέρος του αλλά ο Άρης κράτησε το 0 και στο τέλος πήρε ένα ματς που χρειαζόταν μετά από αρκετά παιχνίδια που έχασε στο τέλος. Πάντα πρέπει να υπάρχει το πάθος. Όποιες ομάδες δεν έχουν πάθος μπορούν να χάσουν πολλά παιχνίδια από υποδεέστερες ομάδες. Η ομάδα πρέπει να αναπνεύσει και πιστεύω πως θα τα καταφέρει και θα μείνει στην κατηγορία. Χρειάζεται σύμπνοια, ο κόσμος έδωσε τρομερό παρών για άλλη μια φορά και πλέον το «μπαλάκι» πέφτει στους παίκτες. Πρέπει να πάρουν τα παιχνίδια».

Για την συνέχεια της Σούπερ Λίγκας: «Υπάρχει μια σταθερή πορεία του Αστέρα Τρίπολης που είναι ζηλευτή και αποδεικνύει πως ένας προπονητής που έφυγε διωγμένος από τον Άρη κάνει καλή δουλειά. Ο Ατρόμητος δε θα χάσει την 5αδα και μπαίνουν στο παιχνίδι και τα Γιάννενα και η Λιβαδειά».

Οικονομικοί εισαγγελείς στην ΕΠΟ!

18/02/2013
 Έρευνα από το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει στην ΕΠΟ κατόπιν εντολής των οικονομικών εισαγγελέων μετά από καταγγελία της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την υποδομή της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή.

Οικονομικοί εισαγγελείς στην ΕΠΟ!
Προ ημερών η ΕΠΟ είχε καταγγείλει την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την υποδομή της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή. Πλέον το θέμα έφτασε στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη-Μουζακίτη, οι οποίοι έδωσαν εντολή στο ΣΔΟΕ να αρχίσουν την έρευνα των πεπραγμένων των διοικήσεων Γκαγκάτση – Πιλάβιου.

Σκοπός της έρευνας από το ΣΔΟΕ είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο αδίκημα στην υπηρεσία και κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για εικονικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος της κάρτας υγείας αλλά και για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών –κυρίως- σε αθλητές ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας OPEDEK A.E η οποία απορροφήθηκε με την σύμβαση να παραμένει σε ισχύ από την εταιρία PC SYSTEMS. Στις 19/02/2010 υπογράφηκε νέα σύμβαση.

Μάντζιος: «Καμία πρόταση από τον Άρη»

18/02/2013
 Καμία επαφή από τον Άρη δεν έχει ο Άκης Μάντζιος, για να αναλάβει τα «ηνία» του συλλόγου και να βοηθήσει στην παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Μάντζιος: «Καμία πρόταση από τον Άρη»
Η θέση του προπονητή παραμένει ανοιχτή στον Άρη και πολλά δημοσιεύματα έφερναν ως υποψήφιο τον Άκη Μάντζιο. Ο νεαρός τεχνικός, όμως, διαψεύδει την όποια επίσημη πρόταση από τους Θεσσαλονικείς, με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάντζιου:

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Άρη προς το πρόσωπό του: «Είχαν ακουστεί πολλά και η αλήθεια είναι πως είχα και ενόχληση από συνάδερφους σας για να δούνε τι και πως. Ο Άρης όμως είχε προπονητή και έχει ακόμα όποτε νομίζω πως δεν είναι σωστό να κάνουμε συζητήσεις τη στιγμή που η ομάδα έχει προπονητή. Είναι ανήθικο να εκφέρεις απόψεις και να θέτεις ζητήματα όταν υπάρχει προπονητής. Επίσημα από τον Άρη δεν είχα καμία πρόταση. Έγιναν κάποιες επαφές με κάποιους ανθρώπους αλλά επίσημα δεν υπήρχε τίποτα. Κατά πόσο υπήρχε βάση δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά. Ο Άρης είναι Άρης, δε μπορείς να μην έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να τεθεί θέμα προπονητή αλλά όλα νομίζω είναι στις σκέψεις και στον αέρα».

Για τη μάχη για την παραμονή: «Θα γίνει μάχη μέχρι τέλους. Και η Κέρκυρα μετά από αυτή τη νίκη έχει ελπίδες και παραμένει ζωντανή. Έχει βατό πρόγραμμα και αν είχε πάρει και κάποιους βαθμούς ακόμα από ματς στην έδρα της θα ήταν πιο ψηλά. Θεωρώ ότι θα το παλέψει και έτσι πρέπει. Δε νομίζω πως είναι μακριά από τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Ήταν δύσκολο από την αρχή λόγω του προβλήματος με την αδειοδότηση, τα παιδιά είναι νέα και δεν έχουν πείρα. Νομίζω όμως πως υπάρχουν ελπίδες».

Για τον Άρη: «Ο Άρης έχει δυναμική και παρουσιάζεται μεταμορφωμένος εντός έδρας. Είναι ο κόσμος, είναι η έδρα και είναι μεγάλη δύναμη. Οι προσθήκες δίνουν άλλο αέρα γιατί είναι καλοί παίκτες και πιστεύω πως παρά τα δύσκολα παιχνίδια που έχει η ομάδα θα τα καταφέρει και θα μείνει στην κατηγορία».

Ο Ράγιος των ρεκόρ…

18/02/2013
 Γράφει ιστορία με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, ο Ρούμπεν Ράγιος. Ο Ισπανός μέσος είναι ο μόνος παίκτης που έχει αγωνιστεί και στα 30 φετινά παιχνίδια των Αρκάδων.

Ο Ράγιος των ρεκόρ…
Κάθε ρεκόρ έσπασε ο Ρούμπεν Ράγιος με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο Ισπανός μέσος έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά παιχνίδια των Αρκάδων. Ο Ράγιος μεταγράφηκε στην Τρίπολη το καλοκαίρι του 2011 και στην πρώτη του σεζόν έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ενώ μετά από ένα χρόνο αγωνίστηκε και στο Europa League.

Ο Ράγιος έχει φορέσει 61 φορές την φανέλα του Αστέρα (49 πρωταθλήματος, 8 κυπέλλου και 4 στο EUROPA LEAGUE), ενώ έχει σκοράρει και 15 φορές, με κάποια από αυτά να είναι τέρματα εξαιρετικής ομορφιάς.

Λεφτά και επισήμως στην ΑΕΚ

18/02/2013
 Τη… βούλα στην απόφαση με την οποία δέχεται την ταμειακή διευκόλυνση των 400.000 ευρώ έβαλε η ΑΕΚ. Επιβεβαίωνεται πως το δάνειο είναι άτοκο και ορίζεται στον Σεπτέμβρη η προθεσμία αποπληρωμής του.

Λεφτά και επισήμως στην ΑΕΚ
Την απόφαση να κάνει δεκτή την ταμειακή διευκόλυνση του άγνωστου επιχειρηματία επισημοποίησε η ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης με εταιρεία του εξωτερικού, μέσω της οποίας θα λάβει άτοκα 400.000 ευρώ.

Αφού επιβεβαιώνει λοιπόν τον τρόπο που αυτά θα διατεθούν (300.000 για τις ανάγκες της ΠΑΕ και 100.000 ευρώ για την Ερασιτεχνική) και ορίζει ως deadline για την επιστροφή τους τον προσεχή Σεπτέμβρη (όταν και θα λάβει την πρώτη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου της νεάς χρονιάς), ξεκαθαρίζει ότι η συμφωνία ισχύει μόνο εφόσον φτάσουν στα ταμεία της εντός τριών ημερών.

Κατά τ’ άλλα, ανακοινώθηκε πως οι Δημητρέλος και Βαλασόπουλος παρουσίασαν τα οικονομικά στοιχεία που τους είχαν ζητηθεί από τα νεοεισελθόντα μέλη του Δ.Σ. και υπήρξε δέσμευση πως θα δοθούν επιπλέον τέτοια, εφόσον τους ξαναζητηθεί.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

α. Η υπογραφή της σύμβασης με εταιρεία του εξωτερικού και τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτής κ. Θεόδωρο Λιμοντζόγλου για χορηγία άτοκου δανείου ποσού 400.000 ευρώ, εκ των οποίων 300.000 για την ΠΑΕ και 100.000 για την Ερασιτεχνική έναντι οφειλών.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ υποχρεούται να επιστρέψει το ως άνω ποσό τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ειδικώς συμφωνήθηκε ότι αν εντός τριών ημερών από σήμερα δεν μπουν τα χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ, η ανωτέρω συμφωνία δεν θα έχει καμία ισχύ.

β. Επίσης, όπως είχαν υποχρέωση, οι κ.κ. Ανδρέας Δημητρέλος και Παναγιώτης Βαλασόπουλος έκαναν την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων που τους είχαν ζητηθεί, ενώ η συγκεκριμένη ενημέρωση θα συνεχιστεί αν ζητηθεί από οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ»

Θα το… παλέψει για κόσμο η ΑΕΚ

18/02/2013
 Κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει -έστω και λίγα- εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Περιβόλια είναι διατεθειμένη να καταβάλλει η ΑΕΚ.

Θα το… παλέψει για κόσμο η ΑΕΚ
Στο ΟΑΚΑ η στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ είναι συγκινητική. Και στην επαρχία όμως, η «Ένωση» δεν έπαιξε πουθενά μέχρι τώρα μόνη της. Τουλάχιστον σε όσα γήπεδα κατάφερε να της δοθούν εισιτήρια.

Παρόλο λοιπόν που κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο στο επόμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά (λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου) η ΑΕΚ θα κάνει προσπάθειες να έχει και στα Χανιά την υποστήριξη οπαδών της.

Έτσι, η ΠΑΕ θα επιδιώξει -σε επαφές που θα έχει με τη διοίκηση των Κρητικών- να εξασφαλίσει κάποια εισιτήρια για το ματς της Κυριακής.

Ακόμα κι αν μοιάζει δύσκολο να έχει επιτυχία η προσπάθειά της κι ακόμα κι αν ο αριθμός τους (σε περίπτωση που αυτό συμβεί) δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των φίλων της ΑΕΚ στην Κρήτη.

Ενοχλήσεις ο Ψυχογιός

18/02/2013
 Με ενοχλήσεις στον δικέφαλο αποχώρησε από το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Ψυχογιός.

Ενοχλήσεις ο Ψυχογιός
Σε εξετάσεις θα υποβληθεί ο Νίκος Ψυχογιός στον Άρη, καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο από το χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (1-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε πρώτη φάση πάντως δεν εμπνέεται ανησυχία για την κατάσταση του 23χρονου μπακ.

Αποθεραπεία έκαναν όσοι αγωνίστηκαν εναντίον των «πράσινων», ενώ το δικό του πρόγραμμα συνέχισε ο τραυματίας, Μάρκος Βελλίδης. Αύριο οι «κίτρινοι» έχουν ρεπό και την Τετάρτη θα επανέλθουν στο Ν. Ρύσιο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (24/2).

Εξάλλου, με άδεια στην Ισπανία απουσιάζει ο Νταβίντ Αγκάνθο, καθώς έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στις δύο επόμενες αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες και τη Βέροια.

Χάνει τον Ντάνι για δύο παιχνίδια

18/02/2013
 Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Ρικάρντο Ντάνι της Ξάνθης συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες, κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει από δύο παιχνίδια.

Χάνει τον Ντάνι για δύο παιχνίδια
Εκτός από την ήττα από τον Ολυμπιακό, στην Ξάνθη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα, αφού ο Μουκανά Παΐτο αποκόμισε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ενώ ο Ρικάρντο Ντάνι συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες.

Ο Μουκανά Παΐτο έχει κάποιες ενοχλήσεις στον προσαγωγό και για τον λόγο αυτό ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα, ο Ντάνι συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες σε ποια, δύο, παιχνίδια θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών.

Τσιώλης: «Έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση»

18/02/2013
 Η νίκη στη Βέροια, ξανάφερε τον Αστέρα Τρίπολης στην δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας, προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ, κάτι που «κλειδώνει» και μια θέση στα πλέι οφ, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη.

Τσιώλης: «Έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση»
Ο Σάκης Τσιώλης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» αναφερόμενος τόσο στη σημαντική νίκη στη Βέροια, όσο και στην επόμενη πρόκληση της ομάδας της Αρκαδίας που ακούει στο… Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, τόνισε πως ιδιαίτερης σημασίας είναι και το Κύπελλο Ελλάδας για την ομάδα της Τρίπολης.

Για την αναμέτρηση της Βέροιας: «Ήταν ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ και θέλαμε να επιστρέψουμε στην δεύτερη θέση και παίξαμε και για τη νίκη. Αυτό φάνηκε και μετά το 1-1 της Βέροιας που βάλαμε επιθετικούς για να νικήσουμε. Νομίζω πως η μέχρι τώρα πορεία μας, μας δίνει το δικαίωμα να μπορούμε να πιέσουμε και να πάρουμε αποτελέσματα».

Για το που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας, είπε: «Είναι δύσκολο να μείνει στάσιμος ο Αστέρας αφού προδιαγραφές για κάτι καλύτερο. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας μέχρι εχθές ο μεγάλος στόχος μας είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Κοιτούσαμε τις ομάδες που μπορούν να απειλήσουν. Η χθεσινή νίκη μας έδωσε αβατνάζ για κάτι παραπάνω».

Ερωτηθείς για το τι φέρνει στον Αστέρα, η νίκη στη Βέροια, τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως μας δίνει συγκέντρωση για το Κύπελλο που έρχεται. Θα μπορούμε να διαχειριστούμε το υλικό της ομάδας και αν πάρουμε και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην έδρα μας, θα μπορούμε να έχουμε ξεκούραστους κάποιους παίκτες για τα ματς με τον Ολυμπιακό».

Σχετικά με το αν ο Αστέρας μπορεί να «ξεφουσκώσει», σχολίασε: «Η λειτουργικότητα μιας ομάδας σου δίνει την δυνατότητα αυτή. Μετά από 35 χρόνια στο ποδόσφαιρο και με παιχνίδια στην Ευρώπη δεν νομίζω πως έχουμε πρόβλημα να διεκδικήσουμε κάτι άλλο».

«Το μόνο που υστερούμε είναι η ιστορία που χτίζουμε τώρα αλλά και η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Αυτό μας λείπει. Αυτό προσπαθούμε να το καλύψουμε από τον τρόπο που παίζουμε. Είναι μια πρόκληση για την οποία είμαστε προετοιμασμένοι».

Panathinaikos μεν, απωθητικός δε

18/02/2013
 Η ελληνοποίηση που υπόσχονταν η ΠΑΕ πήγε… περίπατο. Το «τριφύλλι» πλέον ξεκινάει με 9 ξένους αμφιβόλου ποιότητας και μόνο το «Panathinaikos» που αναφέρουν στις δηλώσεις τους, θυμίζει κάτι από παλιά…

Panathinaikos μεν, απωθητικός δε
Ο Παναθηναϊκός του 2012-13 ξεκίνησε με πολλά προβλήματα. Σώθηκε από την κίνηση του Αλαφούζου τελευταία στιγμή –προς το παρόν βέβαια, αφού έρχεται τέλη Μάρτη ο έλεγχος της UEFA- και η ΠΑΕ, υπόσχονταν πως η ομάδα θα στηριχθεί σε Έλληνες παίκτες που θα πονάνε την φανέλα αλλά και στις Ακαδημίες της. Με σκοπό να περιοριστεί το μπάτζετ και να υπάρχει και το πάθος. Ένα πλάνο, που σε βάθος χρόνου φαίνεται πολύ ορθολογικό υπό την έννοια πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν ηχηρές μεταγραφές.

Αντί για την περίφημη ελληνοποίηση, λοιπόν, τι έκανε ο Παναθηναϊκός; Έδιωξε 6 Έλληνες διεθνείς (Καραγκούνη, Κατσουράνη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο), κρατώντας μόνο δύο (Καρνέζη και Μαυρία) και από τις Ακαδημίες, ευκαιρίες παίρνει ο ένας εκ των οχτώ. Πλην του Τριανταφυλλόπουλου, οι Φουρλάνος, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Κουσίδης, Μαρινάκης και Αποστολόπουλος, σπάνια αγωνίζονται.

Και συν τοις άλλοις, οι επιλογές του αρχισκάουτερ, Ούγκο Βαρέλα (που ήταν συνεργάτης του Φερέιρα που απολύθηκε), είναι μονίμως για ξένους, αμφιβόλου ποιότητας. Χαρακτηριστικό όσων συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, είναι πως σε περίοδο που δεν υπάρχουν λεφτά, οι «πράσινοι» έκαναν 13 μεταγραφές σε έξι μήνες(10 ξένοι, 2 Έλληνες και 1 ομογενής)! Εφτά παίκτες πήγαν στην Παιανία το καλοκαίρι και έξι τον χειμώνα.

Και κάπως έτσι, αντί για ελληνοποίηση, το «τριφύλλι» έφτασε να ξεκινάει με ξένους, τους 9 από τους 11 βασικούς του στο ματς με τον Άρη! Οι οποίοι, λόγω του περιορισμένου μπάτζετ, δεν είναι και τρομερού επιπέδου. Και φυσικά, μετά τα όσα συμβαίνουν στην… περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Παιανίας μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών, δεν πρόκειται να… ματώσουν και την φανέλα.

Είναι ξεκάθαρο, πως από τους 10 ξένους που υπέγραψαν στον Παναθηναϊκό αυτή τη χρονιά, μόνο ο Σισοκό έχει ποιότητα και μόνο αυτός προσφέρει(ίσως το κάνει και ο Φιγκερόα όταν μπορέσει). Και λογικό, να δηλώνει ο Φάμπρι πως χάνονται τα παιχνίδια από έλλειψη «ψυχής» και προσωπικοτήτων. Και πάνω από όλα βέβαιο, πως όσο οι «πράσινοι» εμπιστεύονται τις επιλογές του Ούγκο Βαρέλα, ομάδα δεν θα φτιάξουν. Απλά, ίσως πλέον να είναι ήδη αργά για όλα αυτά. Αφού ο Παναθηναϊκός έγινε Panathinaikos, αλλά με λάθος τρόπο...

Χωρίς άλλες απώλειες ο ΠΑΟΚ

18/02/2013
 Εκτός από βαθμολογική απώλεια στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε κανέναν παίκτη του με τραυματισμό, όπως φάνηκε μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές του.

Χωρίς άλλες απώλειες ο ΠΑΟΚ
Με ενοχλήσεις αποχώρησαν τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από την χθεσινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-0).

Το χτύπημα που δέχτηκε στον δικέφαλο ο Καμαρά δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό, ούτε οι ενοχλήσεις για τις οποίες παραπονέθηκαν οι Ρομπέρ, Λάζαρ και Κωνσταντινίδης -οι εξετάσεις τους ήταν καθαρές.

Την Τετάρτη θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του Φωτάκη, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων στην μέση έλειψε από το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» και σήμερα (18/2) έκανε θεραπεία.

Αύριο θα προπονηθεί κανονικά ο Αθανασιάδης (σήμερα προφυλάχθηκε για να μην επιβαρυνθεί στις γάμπες), ενώ ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν οι τραυματίες Γεωργιάδης, Σταφυλίδης, Χακόμπο και Ολίσε.

* Άδεια για να πάει στην Ισπανία εξασφάλισε ο Έτο (για προσωπικό του θέμα).

** Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά θα εκτίσει την ποινή του ο Λίαμ Λόρενς (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες με την ΑΕΚ).

Και ο Σκόνδρας μέσα…

18/02/2013
 Ο Γιάννης Σκόνδρας εξέτισε την ποινή του και ο Νίκος Αναστασόπουλος θα τον έχει και πάλι στην διάθεσή του, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο Σκόνδρας μέσα…
Το μοναδικό πρόβλημα του Νίκου Αναστόπουλου, άκουγε στο όνομα του Γιάννη Σκόνδρα, όμως στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, εξέτισε την ποινή του και έτσι πλέον, υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από εκεί και πέρα, άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει αφού όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι. Μάλιστα, κάθε λίγο θα προσαρμόζονται όλο και περισσότερο οι Μάντζιος και Ναπολεόνι, οι οποίοι θα προσφέρουν ακόμα περισσότερο στην ομάδα του Περιστερίου.

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ είναι μια καλή ευκαιρία για τον Αναστόπουλο να δείξει τον Ατρόμητο που θέλει ο ίδιος και για τον οποίο έκανε λόγο όταν ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε από τους «κυανόλευκους».

Κωνσταντίνου: «Οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους»

18/02/2013
 Η κακή απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού οι οποίοι μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα, είναι για τον Βασίλη Κωνσταντίνου ο κυριότερος λόγος της απογοητευτικής εικόνας του «τριφυλλιού»!

Κωνσταντίνου: «Οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους»
Την πεποίθηση πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού αδικούν τους εαυτούς τους, έχει ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως πρέπει να αντιδράσουν οπωσδήποτε οι ποδοσφαιριστές.

«Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αδικούν τους εαυτούς τους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να δείξουν σθένος και να βγάλουν την ομάδα στην Ευρώπη. Στο χέρι τους είναι να σταματήσει ο κατήφορος».

Χάνει Ατρόμητο, Αστέρα ο Λίλα

18/02/2013
 Στα ματς με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης θα εκτίσει την τιμή των δυο αγωνιστικών, λόγω καρτών, ο Αντι Λίλα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Χάνει Ατρόμητο, Αστέρα ο Λίλα
Αυτό αποφάσισε τη Δευτέρα ο Γιάννης Χριστόπουλος και το τεχνικό επιτελείο του «Αγιαξ της Ηπείρου». Τα συγκεκριμένα ματς αφορούν την 23η και 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα η ΠΑΕ, ενημερώνει για τα εισιτήρια της αναμέτρησης των προημιτελικών του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό στις 27 του μήνα και την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στις 3 Μαρτίου για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος 2012-2013 με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27.2.2013 και ώρα 20:00, όπως, επίσης, και για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος με την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3.3.2013 και ώρα 17:15 στο ΕΣΙ "ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ".

Τιμές εισιτηρίων με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Θύρα 3VIP : 30,00 €
Θύρες 3-4 & 6 : 25,00 €
Θύρες 7 -10 & 11: 15,00 €
Θύρα 9: 20,00 €

Τιμές εισιτηρίων με την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:

Θύρα 3VIP : 25,00 €
Θύρες 3-4 & 6: 20,00 €
Θύρες 10 & 11: 10,00 €
Θύρα 9: 15,00 €

Για τους ανωτέρω αγώνες, δίνεται η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων "πακέτο", δηλαδή εισιτήριο Κυπέλλου & πρωταθλήματος.

Τιμές εισιτηρίων ‘πακέτου’ αναλυτικά:

Θύρα 3VIP : 40,00 €
Θύρες 3-4 & 6: 35,00 €
Θύρα 9: 30,00 €
Θύρες 10 & 11: 20,00 €

Τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων που μπορούν οι φίλαθλοι να εξυπηρετούνται είναι τα εξής:

Γραφεία ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πανηπειρωτικό):

Δευτέρα 18.2.2013: 09:00 έως 18:00
Τρίτη 19.2.2013: 09:00 έως 18:00
Τετάρτη 20.2.2013: 09:00 έως 18:00
Παρασκευή 22.2.2013: 09:00 έως 18:00
Σάββατο 23.2.2013: 10:00 έως 14:00
Δευτέρα 25.2.2013: 09:00 έως 20:00
Τρίτη 26.2.2013: 09:00 έως 20:00

Blue Vayeros (Φ. Τζαβέλλα 17): Απογευματινές ώρες μετά τις 18:00

Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, Τετάρτη 27.2.2013: από τις 11:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου.

Από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ υπενθυμίζεται ότι για την αγορά ενός και μόνο εισιτηρίου ΑΥΣΤΗΡΑ, θα πρέπει να γίνεται επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου».

Παναγιά μου, ένας Πλατανιάς!

18/02/2013
 Τέτοιος Πλατανιάς δεν χρειάζεται την βοήθεια της Μεγαλόχαρης για να μείνει στην κατηγορία. Οι Χανιώτες επικράτησαν 3-1 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» για την 22η αγωνιστική στο ντέρμπι της Κρήτης..

Παναγιά μου, ένας Πλατανιάς!

Ο Πλατανιάς με εξαιρετική εμφάνιση μέσα στο «Γεντί Κουλέ» πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 επί του ΟΦΗ στο ντέρμπι της Κρήτης για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Με αυτό το τρίποντο οι Χανιώτες αύξησαν τις πιθανότητές τους για… σωτηρία και δείχνουν ότι δεν χρειάζονται την... βοήθεια της Παναγιάς για να το καταφέρουν.

Στον αντίποδα ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα τον έφερνε πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.



Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς στο 2ο λεπτό ο Κάλαϊζιτς έκανε τη σέντρα και ο Μονιάκης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του με γυριστό σουτ, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ του 1-0, αλλά ο Πλατανιάς κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν στο 14’ μεγάλη ευκαιρία με τον Παπάζογλου να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 22ο λεπτό οι Χανιώτες έκαναν το 2-0, με τον Ναζλίδη να αλλάζει εξαιρετικά τη μπάλα με τον Κάλαϊζιτς, με τον τελευταίο να βγάζει την παράλληλη πάσα για τον Γιάννου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Πλατανιάς από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε, καθώς έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του και θα μπορούσε στο 44’ να φτάσει και σε τρίτο τέρμα, αν ο Αγριμάκης δεν απέκρουε εντυπωσιακά το σουτ του Αγκιλέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά με το πρώτο με τον ΟΦΗ να μειώνει 2-1 στο 49’ με τον Σαρ να βρίσκεται μέσα στη μικρή περιοχή και με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι από εκείνο το σημείο ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς όμως, να δημιουργούν απειλητικές φάσεις μπροστά στην εστία του Πλατανιά.

Στο 63ο λεπτό ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Μπούρμπος έπεσε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι, με τον διαιτητή Τριτσώνη να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάνουν στην ισοφάριση. Ωστόσο, άφησαν χώρο στην άμυνα με αποτέλεσμα στο 83’ ο Πλατανιάς με τον Μαραγκουδάκη να κάνει το 3-1 και να δίνει μία πολύ σημαντική νίκη στους Χανιώτες.
 


ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης (27’ Ζορμπάς), Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Ζορμπάς, Κανούλας, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Μακρής, Βιτώρος

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Καστέλς, Γιάννου (67’ Μαραγκουδάκης), Δέντσας (54’ Στόλερ), Αναστασάκος, Ναζλίδης, Αγκιλέρα (90’ Μιρτσέτα), Κάλαϊζιτς

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Αργυρόπουλος, Μαρσέλο

Ελπίδες για τρεις

18/02/2013
 Η Βέροια δεν κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και βρέθηκε ξανά στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ελπίδες για τρεις
Έτσι, όλοι στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στη SKODA Ξάνθη, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία της «βασίλισσας του Βορρά» για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη δούλεψαν σε δύο γκρουπ. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους Αρκάδες, έκαναν χαλάρωμα και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε αγωνιστικά τετράγωνα φυσικής κατάστασης.

Οι Μπαργκάν, Γεωργέας και Καλί «ανεβάζουν» στροφές, με τους δύο πρώτους να έχουν αρκετές πιθανότητες να προλάβουν το παιχνίδι με τους ακρίτες.

Ο Σνάουτσνερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και την Τρίτη θα γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς.

Ο Πέρεθ συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο ματς με την ΑΕΚ την 26η αγωνιστική.

Η προπόνηση της Τρίτης είναι προγραμματισμένη για τις 15.00 στο Ταγαροχώρι.

Αρχίζει και το πιστεύει

18/02/2013
 Η νίκη στη Βέροια, εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την είσοδο του Αστέρα Τρίπολης στα πλέι οφ, ενώ παράλληλα αρχίζουν να πιστεύουν ακόμα περισσότερο στη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχίζει και το πιστεύει
Οι Αρκάδες, με το γκολ του Λέντσε στις καθυστερήσεις έφυγαν με ένα σπουδαίο τρίποντο από την Βέροια και παράλληλα έκλεισαν μια θέση για τα πλέι οφ. Πλέον, δειλά, δειλά έχει αρχίσει να σιγοψυθιρίζεται στην Τρίπολη η φράση: «πρόκληση το Τσάμπιονς Λιγκ», κάτι που δηλώνει και τις προθέσεις των Αρκάδων.

Πλέον, στο μυαλό των παικτών του Αστέρα έρχεται το επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Εκεί, οι Τριπολιτσιώτες θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα στην έδρα τους και θέλουν να το πράξουν από αυτό το παιχνίδι.

Στα θετικά για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό είναι πως επιστρέφει ο Σανκαρέ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχει και ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής.

Εκτός παραμένουν ακόμα οι Περόνε, Κουρμπέλης και Ουσέρο με τον τελευταίο να είναι αμφίβολος ακόμα και για την συνέχεια της σεζόν.

Πετράκης: «Μας πάει πίσω αυτό το αποτέλεσμα»

18/02/2013 
Υποχρεωμένος να πάρει στα επόμενα παιχνίδια αυτό που δεν πήρε απέναντι στον Πλατανιά είναι ο ΟΦΗ, όπως τόνισε ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου.

Πετράκης: «Μας πάει πίσω αυτό το αποτέλεσμα»
Στην αποβολή του Μπούρμπου στάθηκε ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου, καθώς θεωρεί ότι ήταν κομβικό το σημείο που έγινε και οδήγησε στην ήττα 3-1 από τον Πλατανιά για την 22η αγωνιστική.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε ότι πλέον η ομάδα του θα πρέπει να πάρει στα επόμενα παιχνίδια αυτό που δεν πήρε στον αγώνα με τους Χανιώτες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήθελα να πω ότι δεν ήταν μια καλή μέρα για εμάς, δυστυχώς βρεθήκαμε πολύ νωρίς στο 0-2 με ένα αυτογκόλ από τον καλύτερο μας παίκτη και στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και στα προηγούμενα, είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, ελπίζω να μας επιστραφεί στο μέλλον. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αποβολή», ήταν αρχικά τα λόγια του Πετράκη.

Στη συνέχεια ο τεχνικός του ΟΦΗ πρόσθεσε: «Θα μπορώ να κάνω σχόλιο, αφού πρώτα δω τις επίμαχες φάσεις, ήταν η στιγμή που πιέζαμε και όπως καταλαβαίνετε όταν μένουμε με 10 παίκτες μεγαλώνει το μειονέκτημα. Στην προσπάθεια μας να πετύχουμε το δεύτερο γκολ, δεχτήκαμε το τρίτο και εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το παιχνίδι αποτελεί παρελθόν από αυτήν την στιγμή. Έχουμε σπουδαία ομάδα και το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι. Θέλαμε να τελειώσουμε με την υπόθεση της παραμονής και αυτό μας πάει πιο πίσω. Είμαστε υποχρεωμένοι να τελειώσουμε στα επόμενα παιχνίδια αυτό που δεν πήραμε σήμερα».

Αναστασιάδης: «Καθοριστικό το αυτογκόλ»

18/02/2013
 Καθοριστικό για τη νίκη του Πλατανιά 3-1 επί του ΟΦΗ χαρακτήρισε το αυτογκόλ του Μονιάκη στο πρώτο λεπτό ο Άγγελος Αναστασιάδης κατά την συνέντευξη Τύπου.

Αναστασιάδης: «Καθοριστικό το αυτογκόλ»
«Η νίκη ήταν δώρο της Παναγιάς», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Άγγελου Αναστασιάδη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Πλατανιά εκτός έδρας επί του ΟΦΗ με σκορ 3-1.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι κομβικό σημείο για φτάσει η ομάδα στο τρίποντο ήταν το αυτογκόλ του Μονιάκη στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου:

«Να πω ότι έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Δικαιολογημένα μπορώ να πω, ως έναν βαθμό, λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε με ένα αυτογκόλ, δώρο της Παναγιάς και από εκεί και πέρα κάναμε και το δεύτερο γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, είπαμε να μην δεχτούμε γκολ στα πρώτα λεπτά, δεχτήκαμε ένα γκολ από παιδαριώδες λάθος και ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μας έβαλε στην περιοχή μας και μας είχε σε αγωνία. Από την στιγμή που μπήκε το τρίτο γκολ, τελείωσαν τα πράγματα. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, πρώτη εκτός με εμένα στον πάγκο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Παναγιά γιατί αυτή η νίκη είναι δικό της δώρο. Να δώσω συγχαρητήρια στον ΟΦΗ γιατί έχει φτιάξει μια ομάδα με δικά του παιδιά και εύχομαι να μείνουν και οι δύο ομάδες στην Σούπερ Λιγκ. Η αποβολή λειτούργησε αρνητικά για εμάς και ίσως πιστέψαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι. Ήμασταν σε αγωνία, δίχως ο ΟΦΗ να έχει μεγάλες φάσεις. Πιστεύω ότι ήταν καθοριστικό το πρώτο γκολ. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Παναγιά. Ξέρετε γιατί; Εγώ την επικαλούμαι».

«Χωρίς επενδυτή δεν θα επιβιώσει η ΑΕΚ»

18/02/2013
 Απόλυτα ρεαλιστής -σε αγωνιστικό και διοικητικό κομμάτι- παρουσιάστηκε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τόνισε ότι στόχος παραμένει η σωτηρία και παραδέχθηκε πως η AEK δεν θα επιβιώσει χωρίς επενδυτή.

«Χωρίς επενδυτή δεν θα επιβιώσει η ΑΕΚ»
Καμία διάθεση να ωραιοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση που εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει η ΑΕΚ δεν έδειξε ο Έβαλντ Λίνεν.

Μιλώντας στον «OTE ΤV», ο Γερμανός τόνισε ότι η επιβίωση παραμένει πρώτος στόχος της «Ένωσης», παρά τα καλά τελευταία αποτελέσματα.

Κι αφού τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να μιλάει για πλέι-οφ όταν τα πράγματα είναι τόσο ρευστά στη βαθμολογία και ότι είναι πρόκληση για τον ίδιο να τα καταφέρει με τόσο νεανικό ρόστερ, παραδέχθηκε το αυτονόητο:

Ότι η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά στη συνέχεια δεν θα μπορέσει να επιβιώσει χωρίς επενδυτή.


Αναλυτικά όσα είπε ο Έβαλντ Λίνεν

Για τη συνήθειά του να σημειώνει τα πάντα στο μπλοκάκι του: «Πάντα πριν από τα παιχνίδια έχω γραμμένες τις ενδεκάδες. Σημειώνω τα «στημένα» των δύο ομάδων, τις συνθέσεις και τις φάσεις στα παιχνίδια. Είναι ένας τρόπος για να θυμάμαι όσα θέλω να πω στους παίκτες μετά ή στη Συνέντευξη Τύπου».

Για τη βαθμολογική θέση της ΑΕΚ: «Η κατάσταση δεν είναι δύσκολη, δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε μαζέψει 26 βαθμούς. Κάποιοι παίκτες μιλάνε για τα πλέι-οφ. Είναι λάθος αυτό. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Βλέπουμε πόσο εύθραυστα είναι τα πράγματα στη βαθμολογία.

Πολλοί δημοσιογράφοι μου τηλεφώνησαν σήμερα για να με ρωτήσουν γιατί άφησα τον Μητρόπουλο εκτός με τον Ολυμπιακό. Είναι απλό. Τον θέλω στα παιχνίδια με Πλατανιά, και Παναθηναϊκό»
.

Για το ποια ήταν η πρώτη του σκέψη όταν άκουσε για την πρόταση της ΑΕΚ: «Ήξερα ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Πάντα κοιτούσα τα αποτελέσματα της ΑΕΚ. Για μένα είναι μα πρόκληση το να περάσω αυτή τη δύσκολη αποστολή. Όταν ήρθα εδώ είδα ότι τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα απ' ότι περίμενα.

Οι άνθρωποι της ομάδας όμως είναι κοντά και μας βοηθούνε κι έχουμε καταφέρει να ανέβουμε βαθμολογικά. Μακάρι όλα να πάνε καλά να τα καταφέρουμε μαζί με τους φανταστικούς φιλάθλους της που τη στηρίζουν και να την φέρουμε εκεί που της αξίζει».


Για το πόσο δύσκολο είναι να ονειρευτείς το αύριο της ΑΕΚ: «Όποιος ονειρεύεται κοιμάται. Όλοι ξέρουν ότι χωρίς έναν επενδυτή η ΑΕΚ δύσκολα θα επιβιώσει. Ο ΠΑΟΚ ίσως να βρισκόταν στην ίδια δύσκολη κατάσταση αν δεν έβρισκε επενδυτή το καλοκαίρι. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη στην Ελλάδα και αν δεν υπήρχε κόλλημα με τον διακανονισμό των χρεών, κάποιος θα βοηθούσε την ομάδα».

Για τους νέους παίκτες της ομάδας και την εξέλιξή τους: «Το βασικό μέλημα της ομάδας ήταν να μείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε ταλαντούχους παίκτες και θέλω να δουλεύω πολύ με αυτά τα παιδιά. Με υπομονή και δουλειά θα δούμε εξέλιξη. Πρέπει να διαχειριστώ πολλούς νέους παίκτες, πολλούς τους βλέπω μόνο στην προπόνηση. Πολλά από τα νεαρά παιδιά έχουν εξελιχθεί πολύ.

Είναι διαφορετικό να έχεις μία έμπειρη ομάδα και να ενσωματώνεις 2-3 νέους παίκτες. Στην ΑΕΚ έχουμε ρόστερ γεμάτο άπειρους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και οι παίκτες μέσα από τη δουλειά βελτιώνονται».

Έτσι, γυρνάει τούμπα το κλίμα

19/02/2013
 Μετά από ένα διάστημα με ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία γυρίσει… τούμπα το κλίμα, καθώς ακολουθούν τρία εντός έδρας παιχνίδια.

Έτσι, γυρνάει τούμπα το κλίμα
Είτε θέλει να το παραδεχτεί κανείς, είτε όχι εντός ΠΑΟΚ, ο σύλλογος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Δεν γίνεται λοιπόν η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και η δυναμική του 53χρονου επιχειρηματία να τα αλλάξει όλα από τη μια στιγμή στην άλλη στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ούτε να μπει ξαφνικά ο πήχης των προσδοκιών στον… ουρανό.

Ως πρωταρχικοί στόχοι τέθηκαν η διεκδίκηση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο.

Και οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται εντός και των δύο συγκεκριμένων (και εφικτών) στόχων.

Όπως επίσης είναι γεγονός ότι στις τελευταίες του εμφανίσεις, ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και όχι την επιθυμητή συγκομιδή βαθμών (μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία ματς στην Σούπερ Λίγκα).

Το σετ παιχνιδιών που ακολουθεί μοιάζει με ιδανική ευκαιρία για να αντιστραφεί το κλίμα, καθώς έχει να δώσει τρεις διαδοχικούς αγώνες στην Τούμπα.

Για το πρωτάθλημα με Κέρκυρα (23/2), Πανιώνιο (3/3) και ενδιάμεσα με τον Λεβαδειακό (28/2) για το Κύπελλο.

Σειρά για τον Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές να ανταποδώσουν, για την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλουν οι διοικούντες τον σύλλογο.

Περιμένει Βιντιάδη και… Ρίκκα

19/02/2013
 Με ανακουφισμένες τσέπες και μεγαλύτερη αισιοδοξία συνεχίζεται η ζωή στην ΑΕΚ. Μετά την ταμειακή διευκόλυνση, η «Ένωση» περιμένει νεότερα από τον Βιντιάδη στο διοικητικό και από τον Ρίκκα στο γήπεδο.

Περιμένει Βιντιάδη και… Ρίκκα
Η ταμειακή διευκόλυνση που έγινε και επίσημα δεκτή τη Δευτέρα έχει άγνωστη προέλευση.

Ακόμα και χωρίς να ξέρει ποιος τη βοήθησε όμως, σημασία έχει για την ΑΕΚ ότι με τις 300.000 ευρώ (μιας και οι άλλες 100.000 θα πάνε στην Ερασιτεχνική) θα πάρει βαθιά ανάσα και θα κερδίσει χρόνο.

Τουλάχιστον μέχρι να φανεί τι θα γίνει στο διοικητικό, όπου τις επόμενες μέρες αναμένονται νεότερα από την πλευρά Βιντιάδη. Μετά τις επαφές με στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο επίδοξος επενδυτής θα συζητήσει με τους συνεργάτες του στο εξωτερικό για την ΑΕΚ και τις επόμενες κινήσεις τους.

Άλλωστε τα μηνύματα που φτάνουν για το θέμα της ρύθμισης των χρεών εξακολουθούν να είναι θετικά, με τελευταίο απ’ αυτά τη δέσμευση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη (σε έγγραφη τοποθέτησή του με την οποία παρείχε διευκρινίσεις για σχετική ερώτηση που του έγινε στη Βουλή), όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές βελτιώσεις, ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου».

Τα λένε με Βλάχο-Μπουγαΐδη

Στο διοικητικό οι εξελίξεις αναγκαστικά θα περιμένουν. Η ΑΕΚ όμως έχει και θέματα που πρέπει να «τρέξουν». Όπως η ανανέωση των συμβολαίων των Βλάχου και Μπουγαΐδη, τις οποίες θα προσπαθήσει να δρομολογήσει τις επόμενες μέρες ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Ο πρόεδρος της «Ένωσης» διαρρέει πως θα περιμένει την επιστροφή του Θεόφιλου Καρασαββίδη από το εξωτερικό, ώστε να τον καλέσει έπειτα στα Σπάτα και να συζητήσουν την αναπροσαρμογή και τη χρονική επέκταση της συνεργασίας με τους δυο παίκτες.

Την ίδια ώρα εκείνοι και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες (με την «ένεση» και των 60.000 ευρώ από τις εισπράξεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ) θα ξεκινήσουν από την Τρίτη την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Και θα φανεί κατά πολύ στη μεσημεριανή προπόνηση (13:00) αν θα μπορεί να υπολογίζει σ' αυτό και τον Αντώνη Ρίκκα.

Ο Έλληνας χαφ θα δοκιμάσει να γυμναστεί σε φουλ ρυθμούς κι εφόσον τα καταφέρει, θα βάλει σε δίλημμα τον Έβαλντ Λίνεν για το αν θα χρησιμοποιήσει εκείνον ή τον Φέτση στα Χανιά. Από την Τρίτη, εξάλλου, θ’ αρχίσουν να βγαίνουν γενικότερα συμπεράσματα για τις προθέσεις του Γερμανού ενόψει του δύσκολου κυριακάτικου ματς, στο οποίο θα έχει και πάλι διαθέσιμο τον Κορδέρο που επιστρέφει από τιμωρία.

Βγαίνει για... πλάκα στα play off!

19/02/2013
 Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία, αλλά το πανεύκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα ευνοεί τους πράσινους, που αν είναι στοιχειωδώς σοβαροί, βγαίνουν για… πλάκα στα play off.

Βγαίνει για... πλάκα στα play off!
Ο Παναθηναϊκός με την ήττα στον Άρη, απογοήτευσε αρκετά τον κόσμο της ομάδας. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα που είναι κρίσιμο αναφορικά με την τελική κατάταξη, αλλά και με την διαδοχική κακή εμφάνιση. Μέσα στα όσα του συμβαίνουν, βέβαια, το «τριφύλλι» είναι και λίγο τυχερό. Διότι κοιτάζοντας κανείς την βαθμολογία και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, διαπιστώνει τα εξής.

Πως οι «πράσινοι», έχουν μακράν το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που θα κυνηγήσουν την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα play off. Αφού από τα 8 ματς, τα 6 τα δίνουν στο ΟΑΚΑ! Τα πέντε εντός είναι με τους ΟΦΗ, Πλατανιά, Κέρκυρα, Βέροια και Πανιώνιο και το ένα εκτός, με την ΑΕΚ που χρησιμοποιεί το ίδιο γήπεδο. Κι ένας Παναθηναϊκός που κυνηγάει την Ευρώπη, με την… φανέλα και μόνο θα έπρεπε να πάρει 15 βαθμούς από τους «μικρούς» και να διεκδικήσει το τρίποντο από την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ. Αν τώρα «μάζευε» κάτι από Τούμπα ή Καραϊσκάκη, θα ήταν ευχής έργον.

Με λίγα λόγια, εάν ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που ήταν στα κρίσιμα φετινά του παιχνίδια, θα φτάσει «σβηστά» τους 41 βαθμούς κερδίζοντας τους πέντε «μικρούς» και εάν πάρει 2-3 από ΑΕΚ (στο ΟΑΚΑ), ΠΑΟΚ (Τούμπα) και Ολυμπιακό(Καραϊσκάκη) θα είναι σίγουρα στην πεντάδα των play off.

Διότι, οι 43-44 βαθμοί, δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αφού το πρόγραμμα των ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακού που έχουν 31 και 29 πόντους αντίστοιχα, είναι τρομερά δύσκολο. Τα Γιάννινα πηγαίνουν σε Ατρόμητο, Ξάνθη, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ και υποδέχονται Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ, Κέρκυρα, Άρη. Και ο Λεβαδειακός ταξιδεύει σε Τρίπολη, Χαριλάου, Κέρκυρα και Πλατανιά και υποδέχεται τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Ξάνθη. Για αυτό το λόγο, ας σκεφτούν άπαντες στην Παιανία πως το ματς με τον ΟΦΗ, είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή…

ΠΑΟΚ για Σισοκό;

19/02/2013
 Ομάδα από την Ελλάδα έχει βρει η Βόλφσμπουργκ για να παραχωρήσει τον Σισοκό και σύμφωνα με… τον «τρελό του χωριού» στη Sportday, ο ΠΑΟΚ καλύπτει τις απαιτήσεις…

ΠΑΟΚ για Σισοκό;
Είναι γνωστό πως η Βόλφσμπουργκ ψάχνεται να πουλήσει τον Σισοκό και θα μπορούσε να τον παραχωρήσει με 300-400 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» στη Sportday, ο Παναθηναϊκός (όπου ο παίκτης αγωνίζεται ως δανεικός) έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του αλλά το θέμα δεν έχει προχωρήσει. Ωστόσο η Βόλφσμπουργκ φέρεται να έχει βρει… πελάτη στην Ελλάδα που καλύπτει τις απαιτήσεις! Αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ΠΑΟΚ, με δεδομένη την οικονομική ευχέρεια του Σαββίδη, αλλά κυρίως το μέχρι πρότινος… πήγαινε-έλα του Τσιστιακόφ στη Γερμανία και τις συζητήσεις με τη Βόλφσμπουργκ για τον Βιεϊρίνια. Εκείνη η δουλειά… μπορεί να χάλασε, αλλά μία άλλη πιθανόν να προχωρήσει…


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου