ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

18/02/2013





 

 

 

 

 

 

 

Μαλεζάς: «Σπίτι μου ο ΠΑΟΚ»

17/02/2013
 Ο Στέλιος Μαλεζάς αποχωρίστηκε τον ΠΑΟΚ ή αλλιώς το «σπίτι» του το καλοκαίρι και του… κακοφαίνεται, αλλά, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, δεν δικαιούται να γκρινιάζει.

Μαλεζάς: «Σπίτι μου ο ΠΑΟΚ»
Μια μικρή αναδρομή στα επτά χρόνια που πέρασε στον ΠΑΟΚ έκανε ο Στέλιος Μαλεζάς μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής». Ο διεθνής στόπερ της Φορτούνα Ντίσελντορφ χαρακτήρισε τον «δικέφαλο» σπίτι του, αλλά και σχολείο για την καριέρα του, αναφέρεται στους παίκτες από τους οποίους επηρεάστηκε, αλλά και την ξεχωριστή προσωπικότητα του… παρεξηγημένου Πάμπλο Γκαρσία.

Όσο για τον Ιβάν Σαββίδη; «Θα ήθελα να είχε έρθει λίγο νωρίτερα. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Εγώ ήμουν εκείνος που επέλεξα να βιώσω κάτι διαφορετικό στη ζωή μου. Ήταν μια απόφαση που αν δεν την έπαιρνα θα μετάνιωνα στην πορεία, οπότε δεν δικαιούμαι να γκρινιάζω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Μαλεζά:

-Αλήθεια, σε στενοχωρεί καθόλου το γεγονός ότι απέχεις από αυτή τη μετάλλαξη; «Ναι, μου κακοφαίνεται κάπως... Ήμουν επτά χρόνια στον ΠΑΟΚ, θα είναι πάντοτε το σπίτι μου, η μεγάλη αγάπη μου. Έζησα εκεί όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές και θα ήθελα να είχε έρθει ο Σαββίδης λίγο νωρίτερα. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Εγώ ήμουν εκείνος που επέλεξα να βιώσω κάτι διαφορετικό στη ζωή μου. Ήταν μια απόφαση που αν δεν την έπαιρνα θα μετάνιωνα στην πορεία, οπότε δεν δικαιούμαι να γκρινιάζω. Χαίρομαι έστω και από απόσταση για τους πρώην συμπαίκτες μου, για την ομάδα, για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που δικαιούνται κάτι περισσότερο».

-Τι έλειπε από τον ΠΑΟΚ στα χρόνια που εσύ τον έζησες ώστε να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου; «Υπήρξαν φορές που το παλέψαμε, φτάσαμε αρκετά κοντά, αλλά στο τέλος δεν σταθήκαμε ικανοί ή τυχεροί για να πανηγυρίσουμε, θεωρώ ότι δεν το πιστεύαμε όσο θα έπρεπε. Μπαίναμε στο πρωτάθλημα κάπως χαλαρά, πετούσαμε βαθμούς που δεν θα έπρεπε να μας ξεφεύγουν και στην πορεία, όταν βρίσκαμε ρυθμό και χημεία, διαπιστώναμε ότι είχαμε χάσει έδαφος από δικά μας παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να καλύψεις βαθμολογικές διαφορές στην Ελλάδα».

-Τι κρατάς από την πορεία σου στον ΠΑΟΚ; «Το ότι έγινα αυτό που είμαι σήμερα, το ότι βρίσκομαι εδώ στη Γερμανία και παίζω σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όλα τα οφείλω σε εκείνον, αυτό κρατάω και όταν το σκέφτομαι γεμίζει η ψυχή μου. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα».

-Ποιοι ποδοσφαιριστές σε επηρέασαν θετικά αυτά τα χρόνια; «Ο Κοντρέρας, ο Τσιρίλο και ο Μάρκος Αντόνιο με βοήθησαν να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερος αμυντικός. Έμαθα πολλά δίπλα τους, έχτισα χαρακτήρα και έγινα σκληρός και πιο απαιτητικός από τον εαυτό μου. Ως άνθρωπος έμαθα πολλά ακούγοντας τον Πάμπλο Γκαρσία και συζητώντας μαζί του. Πρόκειται για μια απίστευτη προσωπικότητα, ένας σπάνιος άνθρωπος. Παρεξηγείται από όλους επειδή θέλει να κερδίζει και κάποιες φορές ξεφεύγει, ως χαρακτήρας όμως είναι πραγματικά ξεχωριστός. Πρέπει να τον ζήσεις για να καταλάβεις».

Ουζουνίδης: «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται»

17/02/2013
 Ο Ολυμπιακός, αν βασιστεί στην έδρα του και τη δύναμη που αντλεί από τους οπαδούς του, μπορεί να πάρει την πρόκριση στο Europa League, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ουζουνίδης: «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται»
Την πίστη ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League, παρά το βαρύ αποτέλεσμα στην έδρα της Λεβάντε, εξέφρασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί. Ίσως ακούγεται βουνό αυτό, όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται», τόνισε ο προπονητής της προσεχούς αντιπάλου των Πειραιωτών, Skoda Ξάνθης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη Real News

Έτσι περίμενες την επιστροφή σου;

«Θα σου πω κατ’ αρχάς πως ακόμη δεν έχουμε καταφέρει απολύτως τίποτα και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό. Ναι μεν ο κόσμος στέκεται στις νίκες επί των μεγάλων, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και ανάποδες κρύβονται παντού –κυρίως στα ματς με θεωρητικά βατούς αντιπάλους. Δουλειά δική μας είναι να εργαζόμαστε σκληρά, να είμαστε ταπεινοί, και τα αποτελέσματα θα καθορίσουν τη συνέχειά μας».

Υπάρχει κάποιο μυστικό στη σχέση σου με τους παίκτες;

«Κανένα μυστικό. Απλώς, πλέον γνωρίζω την ομάδα και τους συνεργάτες μου, ξέρω χαρακτήρες και συνήθειες και μπορώ πιο εύκολα να προσαρμόζω τη φιλοσοφία μου για το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζουμε».

Να φανταστώ ότι έχουν αλλάξει οι στόχοι σας;

«Δεν μ’ αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ούτε τα γρήγορα βήματα. Σιγά-σιγά προχωράμε, μ’ αρέσει η σταθερότητα και η προσοχή σε ό,τι χτίζουμε. Ασφαλώς και πιστεύω ότι η Ξάνθη μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά, όμως πρώτα πρέπει να πατήσει γερά στα πόδια της. Άρα, βασικό μας μέλημα είναι να σωθούμε και μαθηματικά – και πέρα από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο καλοδεχούμενο. Εννοείται πως δεν θα πούμε “όχι” σε μια υψηλότερη διάκριση, την οποία προηγούμενες θα έχουμε κερδίσει και κατακτήσει με τη δουλειά μας».

Πέρυσι τέτοια εποχή η ομάδα σου επικράτησε του Ολυμπιακού και σήμερα τον αντιμετωπίζετε ξανά. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

«Πολύ δύσκολη αναμέτρηση, που απαιτεί τέλεια συγκέντρωση και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φύγουμε από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά».

Ο αντίπαλός σας έχασε 3-0 στην Ισπανία. Έχει άραγε πιθανότητες πρόκρισης; Πιστεύεις ότι το απόγευμα θα εμφανιστεί επηρεασμένος;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί. Ίσως ακούγεται βουνό αυτό, όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Παρά το βαρύ σκορ και την αναντίρρητα κακή εμφάνιση, είναι ομάδα που στην έδρα της είναι σε θέση να μεταμορφωθεί και, με ένα γρήγορο γκολ, να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει. Δεν νομίζω ότι στο Καραϊσκάκη θα επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Όσο για σήμερα, ενδέχεται οι παίκτες του να έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα με την Λεβάντε και τη ρεβάνς της Πέμπτης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η δική μας αποστολή γίνεται ευκολότερη. Θα πρέπει να κάνουμε εξαιρετικό ματς για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε
».

«Ωρίμασε το ποδόσφαιρο από την κρίση»

17/02/2013
 Την άποψη πως το ποδόσφαιρο ωρίμασε από την κρίση εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης.

«Ωρίμασε το ποδόσφαιρο από την κρίση»
Ο πρόεδρος της Σουπερλίγκας αναφέρθηκε στο πώς και πόσο η κρίση έχει επηρεάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν τελικά αυτό έχει βγει κερδισμένο τελικά.

Διαβάστε απόσπασμα από το άρθρο του Γιάννη Μώραλη στην εφημερίδα «RealNews»:

«Είναι γεγονός ότι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει, παρά την όποια επιμέρους εμφανή σε σχέση με περασμένες δεκαετίες, πρόοδο του, μια σειρά προβλημάτων.

Τα ίδια όμως προβλήματα απασχολούν το ελληνικό κράτος, αλλά και τον Έλληνα πολίτη στην καθημερινότητα του:

• Προβλήματα οργάνωσης και νοοτροπίας,
• Προβλήμα συμπεριφοράς,
• Προβλήματα υποδομών,
• Προβλήματα βίας και ατιμωρησίας,
• Προβλήματα ρατσισμού, έστω και περιορισμένα σε σχέση με άλλα κράτη,
• Προβλήματα διαφάνειας και ελλιπούς ελέγχου,
• Προβλήματα οικονομικά που το τελευταίο διάστημα, λόγω και της πρωτοφανούς κρίσης, είναι ιδιαίτερα οξυμμένα.

Εάν φιλοδοξούμε ρεαλιστικά να βελτιώσουμε τα παραπάνω προβλήματα του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα πρέπει πρώτα ή παράλληλα να περιμένουμε και να διεκδικήσουμε μία διαφορετική γενικότερη αλλαγή στη λειτουργία του συνόλου του ελληνικού κράτους, της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών. Η κρίση είναι βέβαιο ότι ωρίμασε το ποδόσφαιρο, ανέδειξε τα λάθη του, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και ευκαιρίες και του υποδεικνύει τον σωστό δρόμο που πλέον αποτελεί και μονόδρομο.

Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από αυτή την κρίση μπορούμε σε βάθος χρόνου να βγούμε κερδισμένοι. Από εμάς εξαρτάται και από κανέναν άλλον».

«Αποκλειστικά υπεύθυνη η διοίκηση»

17/02/2013
 Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα αρνητικά αποτελέσματα του Πανιωνίου έχει η διοίκηση της ομάδας, σύμφωνα με τον Λάζαρο Κουτλίδη. Στηρίζει «Ελέ», ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

«Αποκλειστικά υπεύθυνη η διοίκηση»
Τα αρνητικά αποτελέσματα του Πανιωνίου δεν δημιούργησαν απλά γκρίνια, αλλά οδήγησαν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο σε παραίτηση.

Ωστόσο, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Λάζαρος Κουτλίδης τόνισε πως για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, ευθύνεται κυρίως ο ίδιος και η διοίκηση, ενώ ξεκαθάρισε πως επιθυμεί την παραμονή του «Ελέ» στον πάγκο της ομάδας.

«Με αφορμή τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και την κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ για τα εξης: Αποκλειστικά υπεύθυνη για την εικόνα του Πανιωνίου πρώτα απ' όλους είναι η διοίκηση της ομάδας και προσωπικά εγώ, ο Λάζαρος Κουτλίδης. Όλοι οι υπόλοιποι, παίκτες και τεχνικό επιτελείο έχουν ευθύνη, αλλά μικρότερη απ' ότι αναλογεί σ' εμάς. Επιθυμία δική μου είναι να παραμείνει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στον Πανιώνιο και να πορευθούμε μαζί του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος», ανέφερε σχετικά στο novasports.gr

Για την ώρα –πάντως- ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος εμμένει στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο του «Ιστορικού», ωστόσο περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας τεχνικός με την διοίκηση την Δευτέρα.

Έτοιμος για το ντέρμπι!

17/02/2013
 Tην Δευτέρα έχουμε Κρητικό ντέρμπι! Κι ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πλατανιά πλήρης, καθώς ο Γιάννης Πετράκης δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών.

Έτοιμος για το ντέρμπι!
Πανέτοιμος είναι ο ΟΦΗ για το κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά την Δευτέρα. Ο Γιάννης Πετράκης είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα τραυματισμών και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Χαριτωνίδης, καθώς και οι Κυζιρίδης, Γιαγκιόζης, Συνάνης, Χατζηκοσμάς, Βαλεριάνος, Κολιακουδάκης, Νύκταρης και Ροβίθης.

Αναλυτικά, η 20μελής αποστολή: Γουναρίδης, Κουρδάκης, Μακρής, Ζαχαράκης, Βιτώρος, Ζορμπάς, Κανούλας, Μπανούσης, Καπουράνης, Παπάζογλου, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Βερόν, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Μονιάκης, Σόουζα, Σαρ, Ιωαννίδης και Αγριμάκης.

Παράσχος: «Θα προσπαθήσουμε για την πέμπτη θέση»

17/02/2013
 Μπορεί κόντρα στον Ατρόμητο να μην ήρθαν οι τρεις βαθμοί, ωστόσο ο Γιώργος Παράσχος πιστεύει πως εν τέλει ο Λεβαδειακός μπορεί να φτάσει στην πέμπτη θέση και τα πλέι οφ.

Παράσχος: «Θα προσπαθήσουμε για την πέμπτη θέση»
Κάτι έλειπε στην τελική πάσα και δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς ο Λεβαδειακός κόντρα στον Ατρόμητο, σύμφωνα με τον τεχνικό των Βοιωτών, Γιώργο Παράσχο.

Ο Έλληνας τεχνικός, αφού μοίρασε συγχαρητήρια για την προσπάθεια των παικτών του, ξεκαθάρισε πως στις εναπομείναντες αγωνιστικές θα κάνουν ό, τι γίνεται για να επιτευχθεί ο στόχος εισόδου στα πλέι οφ.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Παρ' όλο που δεν κερδίσαμε, έχοντας να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί απέναντι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και σε μία κλειστή άμυνα είχαμε την κατοχή και κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Αυτό που μας έλειπε ήταν η τελική πάσα και η καλή σέντρα. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να φτάσουμε στην πέμπτη θέση γιατί αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα και εκτός έδρας», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Βοιωτών.

Ξανασμίγουν στην ΑΕΚ

17/02/2013
 Δυο από τα βασικά… συστατικά της πετυχημένης συνταγής του ρόμβου αναμένεται να ξανασμίξουν στην ΑΕΚ. Ο Κορδέρο επιστρέφει από τιμωρία και ελπίζεται ότι το ίδιο θα συμβεί στα Χανιά και με τον Ρίκκα.

Ξανασμίγουν στην ΑΕΚ
Η συνοχή που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ της επιτρέπει -ακόμα και σε παιχνίδια όπου έχει σοβαρές απουσίες όπως το χθεσινό με τον ΠΑΟΚ- να παραμένει απόλυτα ανταγωνιστική.

Η αλήθεια είναι όμως ότι στο μυαλό του Έβαλντ Λίνεν, αλλά και των περισσότερων φίλων της «Ένωσης», στριφογύριζε μετά τη λήξη του ματς η απορία τι θα γινόταν αν δεν έλειπε ο Κορδέρο (κυρίως), αλλά και ο Αντώνης Ρίκκα.

Ε, από το επόμενο με τον Πλατανιά τέτοιες απορίες ελπίζεται ότι δεν θα υπάρχουν. Κι αυτό διότι ο Ισπανός επιστρέφει σίγουρα (μετά την τιμωρία για την κόκκινη κάρτα που είδε στην Κέρκυρα), ενώ και ο Ρίκκα ανέβασε ρυθμούς από την Κυριακή και μοιάζει να έχει υπέρ του τις πιθανότητες ν’ αγωνιστεί στα Χανιά.

Αν αυτό συμβεί λοιπόν, ο Λίνεν θ’ αποκτήσει κι έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο». Διότι ο Κορδέρο είναι σίγουρο πως θα πάρει τη θέση του (εμφανώς τρακαρισμένου στο ματς με τον ΠΑΟΚ) Αναστασόπουλου, αλλά ο Ρίκκα θα πρέπει να εκτοπίσει από την ενδεκάδα τον εντυπωσιακά βελτιωμένο Φέτση των τελευταίων αγώνων.

«Χάσαμε από… παράλειψη»

17/02/2013
 Ικανοποιημένος από την προσπάθεια της Βέροιας και πεπεισμένος ότι η ήττα της από τον Αστέρα προήλθε από μια παράλειψη στα τελευταία λεπτά εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

«Χάσαμε από… παράλειψη»
Στην αδράνεια της ομάδας του που έφερε το δεύτερο γκολ του Αστέρα στις καθυστερήσεις στάθηκε μετά το παιχνίδι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ο προπονητής της Βέροιας απέδωσε την ήττα (2-1) σε μια παράλειψη, όπως ανέφερε, των παικτών του.

Κι αφού εξέφρασε παρόλα αυτά την πίστη του για παραμονή στην κατηγορία, άφησε σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι δεν εκδόθηκαν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων (σ.σ. Ρεάνο και Μπερτίν) ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καλαϊτζίδης

«Με αντίπαλο μια από τις πληρέστερες ομάδες, η Βέροια είχε υψηλότατο επίπεδο προσπάθειας. Οι καλές συνεργασίες στην άμυνα μας επέτρεψαν να κινδυνέψουμε σε λίγες φάσεις, αλλά ο αντίπαλος πέτυχε γκολ. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά πήγαμε χωρίς τέρμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος καταφέραμε να αξιοποιήσουμε μια φάση και φτάσαμε στην ισοφάριση. Μια παράλειψη μας όμως έδωσε στον αντίπαλο την ευκαιρία να πετύχει το 1-2. Η προσπάθειά μας βρίσκεται στην κορύφωση, ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει από το μετερίζι του για τον στόχο. Έχουμε πίστη για τη παραμονή στην κατηγορία»
.

Όσο για το θέμα των δελτίων, είπε: «Σε ένα χώρο εργασίας πρέπει να υπάρχει προστασία της επένδυσης και αξιοποίησης της. Υπήρχαν από το 2004, στελέχη που με τις παραλείψεις τους δημιουργούν προβλήματα, με μικρό και μεγάλο κόστος.

Μου έλεγαν ότι θα είχαμε τα δελτία δυο ποδοσφαιριστών (Μπερτίν και Ρεάνο) που ενδεχομένως να μας βοηθούσαν. Πρέπει να αναδειχθεί το φαινόμενο, για να εκλείψει. Δεν μπορεί να μην εκδόθηκαν τα δελτία. Τους είχα μέσα στην αποστολή και τους έσβησα την τελευταία στιγμή. Αν δεν βοηθήσουν όλοι, δεν μπορεί να γίνει δουλειά»
.

«Ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου»

17/02/2013
 Χαρούμενος για τη νίκη του Αστέρα επί της Βέροιας -αλλά και από το γεγονός ότι προήλθε μετά από ένα πολύ ποιοτικό ματς- δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης.

«Ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου»
Στο θέαμα που προσέφεραν και οι δυο ομάδες και όχι μόνο στη νίκη της δικής του στάθηκε μετά το παιχνίδι της Βέροιας με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) ο Σάκης Τσιώλης.

«Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, διαφήμιση του ποδοσφαίρου και έτσι πρέπει να γίνονται όλα τα ματς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Κι αφού το δικαιολόγησε λέγοντας πως «και οι δύο ομάδες μπορούσαν να νικήσουν, αφού η μία φάση διαδεχόταν την άλλη», έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του «για την προσπάθεια που έκαναν».

Ο Τσιώλης, ωστόσο, αναφέρθηκε και στο βαθμολογικό όφελος της νίκης, αφού με αυτή, όπως τόνισε, «επανήλθαμε στη θέση μας μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και απομακρυνθήκαμε περισσότερο από τις άλλες ομάδες των πλει-οφ».

Κλείνοντας, δε, μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τη Βέροια, αναφέροντας πως «είναι πολύ καλή ομάδα και αν συνεχίσει έτσι δεν θα έχει πρόβλημα» και ευχόμενος «να ξαναβρεθούμε του χρόνου».

Super League:Αποτελεσματα 22ης αγωνιστικής

17/02/2013
 Θέαμα δεν πρόσφερε, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των γκολ αλλά τουλάχιστον η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας είχε ενδιαφέρον μέχρι και το... φινάλε του κάθε αγώνα. Δείτε αποτελέσματα και γκολ.

Τουλάχιστον είχε… σασπένς
Με το ΟΦΗ-Πλατανιάς να εκκρεμεί, η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας είναι από αυτές που από θέαμα ήταν για… κλάματα αλλά τουλάχιστον είχε ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Και αυτό γιατί στα κυριακάτικα παιχνίδια, ο Άρης πέτυχε το γκολ της νίκης κόντρα στον Παναθηναϊκό στο 89΄ενώ ο Αστέρας πήρε το «τρίποντο» απέναντι στην Βέροια στις καθυστερήσεις.

Οι «κίτρινοι» στο «Κλ. Βικελίδης» πήραν τη νίκη απέναντι στους «πράσινους» με τέρμα που σημείωσε ο Κοέλιο στο 89ο λεπτό ενώ η Βέροια κρατούσε με αντίπαλο τον Αστέρα την ισοπαλία μέχρι το 90. Στις καθυστερήσεις όμως ο Λέντσε σκόραρε και έδωσε (2-1) στην ομάδα της Τρίπολης τη νίκη.

Από εκεί και πέρα, Λεβαδειακός και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 ενώ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα, 2-0 από την έδρα της Ξάνθης.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική:

Σάββατο, 16/2

Κέρκυρα-Πανιώνιος 2-1

Νίκη που της δίνει ελπίδες για την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η Κέρκυρα στην έδρα της, επικρατώντας 2-1 του Πανιωνίου για την 22η αγωνιστική, σε ένα γήπεδο που θύμιζε βούρκο.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 0-0

Για να φιλοδοξεί να μπει στην πεντάδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να παίρνει νίκες στο γήπεδο του. Ωστόσο, στους «Ζωσιμάδες» έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό και έχασε ευκαιρία να γίνει φαβορί για πλέι οφ.


ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0

Βροχή έριξε, χιονονέρο έριξε, αλλά… γκολ δεν έριξε στο ΟΑΚΑ! Μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν σκόραραν, αλλά έφυγαν και οι δυο ευχαριστημένοι από το τελικό 0-0.

Κυριακή, 17/2

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1
Μπορεί στο ματς με τη Λεβάντε ο Ολυμπιακός να ήταν κακός και να φαινόταν μία ταχύτητα πιο αργός από τον αντίπαλο, ωστόσο εντός συνόρων η διαφορά του με τις άλλες ομάδες είναι ολοφάνερη. Το 2-0 με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ξάνθης στα Πηγάδια αλλά και συνολικά η εμφάνισή τους (18 τελικές), το δείχνει ξεκάθαρα. Το 17ο τέρμα του σε 18 (!) παιχνίδια πέτυχε ο Τζεμπούρ (68΄), άνοιξε το σκορ ο Μασάντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (29΄).


Λεβαδειακός-Ατρόμητος 0-0
Ποια «Ζωή του Πι» και ποιο Όσκαρ; Οι Λεβαδειακός και Ατρόμητος δεν εμφάνισαν ιδιαίτερες αρετές στο γήπεδο και μοιραία έμειναν στο 0-0 για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ανούσια κατοχή είχαν οι Βοιωτοί, σχετικά καλό το πρώτο μέρος με κάποιες ευκαιρίες, κακό το δεύτερο, χωρίς να υπάρχουν φάσεις για γκολ!


Βέροια-Αστ. Τρίπολης 1-2
Από 'κει που είχε μείνει πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό συνέχισε ο Αστέρας Τρίπολης! Η ομάδα του Τσιώλη εκμεταλλεύτηκε την τύχη της (δοκάρι του Ολαϊτάν στο 14’) και τις… σεσημασμένες αντεπιθέσεις της και με γκολ του Ράγιος (43’) και του νεοαποκτηθέντα Λένσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, επικράτησε 2-1 της επίσης εξαιρετικής Βέροιας. Την κράτησε, έτσι, σε απόσταση αναπνοής από την επικίνδυνη ζώνη, την ώρα που ο ίδιος εκμεταλλευόταν άψογα τις απώλειες ΠΑΟΚ και Ατρομήτου και ξαναπερνούσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0Ο Άρης ήθελε περισσότερο τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και δεν χρειάστηκε να συνωμοτήσει το σύμπαν για να την κατακτήσει! Έφτανε ένα τέρμα του Κοέλιο στο φινάλε για το τελικό 1-0! Νίκη-οξυγόνο για τον Άρη που μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, με εκατέρωθεν ευκαιρίες (άστοχο πέναλτι με τον Αγκάνθο για τους «κίτρινους», δοκάρι με τον Μαυρία για τους «πράσινους») ο Κοέλιο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο φινάλε και έβγαλε από τη δύσκολη θέση τους Θεσσαλονικείς! Απομακρύνονται τα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό.




Δευτέρα, 18/2
ΟΦΗ-Πλατανιάς (19:30, NS1)

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο «Ελέ»

17/02/2013
 Τους παίκτες του αποχαιρέτησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην προπόνηση της Κυριακής, δείχνοντας έμπρακτα ότι εμμένει στην απόφασή του να αποχωρίσει από τον Πανιώνιο.

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο «Ελέ»
Στην απόφασή του να παραιτηθεί από τον πάγκο του Πανιωνίου φαίνεται ότι εμμένει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, καθώς παρά το γεγονός ότι η διοίκηση δεν έχει συνεδριάσει ακόμη για το αν θα δεχτεί την παραίτησή του, ο ίδιος αποχαιρέτησε τους παίκτες του.

Ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί και είπε στους ποδοσφαιριστές του να περάσουν από το γραφείο του για να τους χαιρετήσει. Χαρακτηριστικά ο Ελευθερόπουλος είπε: «Όποιος θέλει και το νιώθει πραγματικά μπορεί να περάσει από το γραφείο μου για να τον χαιρετήσω».

Όπως ήταν φυσικό, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με τους παίκτες του, όλοι πέρασαν από το γραφείο του για να τον αποχαιρετήσουν. Ο Ελευθερόπουλος με αυτή του την κίνηση κατέστησε σαφές ότι δεν κάνει… πίσω στην απόφασή του να παραιτηθεί.

Ντίνας: «Δεν χωράνε δικαιολογίες»

17/02/2013
 Δεν έκανε και το ιδανικότερο ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Θανάσης Ντίνας, αφού το «τριφύλλι» γνώρισε ήττα 1-0 από τον Άρη.

Ντίνας: «Δεν χωράνε δικαιολογίες»
Ο Θανάσης Ντίνας μίλησε μετά το παιχνίδι και τόνισε ότι οι «πράσινοι» δεν πρέπει να ψάχνουν για δικαιολογίες και χρειάζονται άμεσα βελτίωση προκειμένου να προλάβουν τα πλέι οφ.

«Πρέπει να βελτιωθούμε. Είχαμε και το δοκάρι του Μαυρία, αλλά δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή την θέση. Είναι και ψυχολογικό το πρόβλημα. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στις προπονήσεις, να βελτιωθούμε και όλα θα πάνε καλύτερα. Είμαι στεναχωρημένος, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θέλω να νικήσουμε στο επόμενο. Στα επόμενα παιχνίδια αν κάνουμε μία-δύο συνεχόμενες νίκες νομίζω πως θα προλάβουμε τα πλέι-οφ», δήλωσε ο Θανάσης Ντίνας.

Φάμπρι: «Λείπουν οι προσωπικότητες»

17/02/2013
 Για μια ακόμη φορά ο Φάμπρι μίλησε χωρίς φόβο και πάθος. Μετά την ήττα με σκορ 1-0 από τον Άρη ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως από τον Παναθηναϊκό λείπουν οι παίκτες με προσωπικότητα.

Φάμπρι: «Λείπουν οι προσωπικότητες»
Ο Φάμπρι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν ξέρει ποιος φταίει για το γεγονός πως η ομάδα έχει φτάσει τόσο χαμηλά, ενώ για το παιχνίδι τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ήταν μεν καλύτερος, όμως οι παίκτες του Άρη μπήκαν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού»:

Για το σημερινό αποτέλεσμα: Πιστεύω ότι κέρδισε ότι η ομάδα που συμπεριφέρθηκε σωστότερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη και θα ήθελα να τον συγχαρώ. Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ και τον κόσμο του. Για το παιχνίδι λίγα πράγματα μπορεί να πει κανείς. Είχαμε καλή συμπεριφορά, όμως δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας».

Για το μέλλον του: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εδώ και δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει αύριο ή μετά από ένα μήνα».

Για την παρουσία της ομάδας του:
«Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν την νίκη όμως δεν είχε την ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά. Με κάθε σεβασμό, θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι, όμως οι παίκτες του Άρη άφησαν τη σάρκα τους στον αγωνιστικό χώρο και αυτό έκανε τη διαφορά. Τα πράγματα πλέον γίνονται πιο δύσκολα. Αφήνουμε ανεκμετάλλευτες σημαντικές ευκαιρίες και είναι δύσκολο για εμάς να πάρουμε μπροστά. Μας λείπει στο τελευταίο δεκάλεπτο να είμαστε πιο κοντά στην αντίπαλη εστία. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και πάντα μπορούμε να ελπίζουμε».

Για το τι έφταιξε και δέχτηκε πάλι γκολ στο τέλος η ομάδα του: «Δεν ξέρω, ενδεχομένως η έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής να έπαιξε το ρόλο της. Νομίζω όμως ότι και πριν τον ερχομό μου, αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο στο 90’ , στον Αστέρα η ισοφάριση ήρθε στο 95΄, στον Ατρόμητο στο 88΄. Είναι αλήθεια ότι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι δεχόμαστε γκολ στα τελευταία λεπτά. Όλα έχουν τη σημασία τους. Μπορεί να πρόκειται για κακοτυχία ή για κάτι άλλο. Δεν πιστεύω ότι η κούραση αποτελεί τον λόγο που δεχόμαστε γκολ».

Για τον Άρη: «Δεν είδα όλο το πρωτάθλημα για να μπορώ να κρίνω τη θέση του Αρη. Απ΄ όσο είδα οι παίκτες του παίζουν με καρδιά και αυταπάρνηση και βοηθιούνται πάρα πολύ από τον κόσμο τους. Θεωρώ ότι για όλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια».

Για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα κυρίαρχος, με εξαιρετικό κοινό. Αυτή τη στιγμή η ομάδα υποφέρει σε αθλητικό επίπεδο και υστερεί σε προσωπικότητες. Βρίσκεται σε μία θέση που δεν αναλογεί στην ιστορία της. Ποιος φταίει δεν ξέρω. Εγώ πάντως δουλεύω με όλη μου τη θέληση».

Για τα όσα γράφτηκαν μέσα στην εβδομάδα:
«Θεωρώ μεγάλη ντροπή να λέγονται ψέματα και πράγματα που δεν συμβαίνουν. Ειπώθηκαν ψέματα, με πρωταγωνιστές παίκτες που δεν ήταν στην προπόνηση. Όλα αυτά είναι ντροπή και αυτός που τα αναπαράγει δεν είναι άνθρωπος. Πάνω απ’ όλα υπάρχει η ανθρωπιά. Δε λέω τίποτα παραπάνω».

Για το διπλό στο «ντέρμπι»

17/02/2013
 Με τα γνωστά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πλατανιά για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, με τον Αναστασιάδη να ανακοινώνει την αποστολή.

Για το διπλό στο «ντέρμπι»
Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Πλατανιάς για το ντέρμπι της Κρήτης με τον ΟΦΗ. Οι Χανιώτες θέλουν τη νίκη, ώστε να σκαρφαλώσουν πιο ψηλά στη βαθμολογία και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για παραμονή.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης πλην των γνωστών απουσιών, του τραυματία Μπέλιτς, αλλά και των τιμωρημένων Κανακούδη και Τετέ, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβήματα.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε στους παίκτες του την αποστολή της ομάδας, με στόχο το διπλό στο ντέρμπι.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Γιακουμάκη, Γιάννου, Γκονζάλες, Δέντσα, Δημήτρη, Κάλαϊτζιτς, Κάστελς, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Λαζαρίδη, Λαμπάρθε, Μαραγκουδάκη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη, Ποτουρίδη, Στόλερ, Τσιντί.

Μιχαλήτσος: «Πάντα ήμουν το εύκολο θύμα»

17/02/2013
 Ο Γιάννης Μιχαλήτσος έκανε λόγο για πεντακάθαρη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, ενώ «ξέσπασε» για την κριτική που δέχθηκε.

Μιχαλήτσος: «Πάντα ήμουν το εύκολο θύμα»
Ικανοποιημένος από τη μία για τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού και συναισθητικά φορτισμένος από την άλλη για την κριτική που δέχθηκε, εμφανίστηκε ο τεχνικός των «κίτρινων», Γιάννης Μιχαλήτσος.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το σημερινό παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πετύχαμε μια δίκαιη και πεντακάθαρη νίκη. Είχαμε φάσεις που μπορούσαμε να σκοράρουμε πιο εύκολα, όμως δικαιούμασταν την νίκη και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα καταφέραμε».

Για το βελτιωμένο πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Με τον Πλατανιά κάναμε πολλά λάθη και μας στοίχισε πάρα πολύ η αποβολή του Γιαννιώτα. Αν παίζαμε έντεκα με έντεκα θα είχαμε πάρει την ισοπαλία. Μπορεί να μην πιστεύετε αυτό που λέω, αλλά ο Έλληνας ποδοσφαιριστής επηρεάζεται πάρα πολύ από μία αποβολή και αυτό είχε αντίκτυπο στην ομάδα μας».

Για την κριτική που δέχτηκε μεσοβδόμαδα: «Δεν έχω κανέναν πρόβλημα από κανένα και συγχωρώ τον οποιοδήποτε που έγραψε κάτι εναντίον μου. Ακούσαμε πολλά, αλλά θα μιλήσω με τη διοίκηση και με τους παίκτες και θα δω τι θα κάνω στη συνέχεια. Στον Άρη την έχω πληρώσει πολλές φορές χωρίς να φταίω. Πάντα ήμουν το εύκολο θύμα. Έφερα λεφτά στην ομάδα με παίκτες που διάλεξα και πουλήθηκαν. Δεν έκλεψα όπως κάποιοι άλλοι. Είναι άδικο να χρεώνονται λάθη του παρελθόντος σε εμένα. Δεν έχω όμως παράπονο από τα παιδιά που νοιάζονται και πονούν την ομάδα».

Για την αντιμετώπιση προς τους παίκτες του: «Αν τους λες ότι δεν είναι καλοί πως θα τους πείσεις ότι μπορούν να νικήσουν; Όποιος δεν πιστεύει σε αυτή την ομάδα καλύτερα να φύγει».

Για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί: «Κάθε παιχνίδι ο Άρης θα πρέπει να παίζει για την νίκη. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, ούτε δύσκολο. Πρέπει να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για την καλή απόδοση του Ψυχογιού, ο οποίος βρισκόταν στην «μαύρη» λίστα του Αλκαράθ: «Δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα πρώην προπονητή. Μερικοί παίκτες ήταν να φύγουν, όμως ευτυχώς έμειναν. Δεν κατηγορώ τους προκατόχους μου, γιατί είχαν το σκεπτικό τους».

Ο άγνωστος… ΑΕΚτζής

17/02/2013
 Μετά το «Χ» με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ στρέφεται στον «άγνωστο Χ» που θέλει να τη βοηθήσει. Τη Δευτέρα γίνεται -νόμιμα πλέον- το ΔΣ που θ’ αποφασίσει αν κάνει δεκτή την ταμειακή διευκόλυνση των 300.000 ευρώ.

Ο άγνωστος… ΑΕΚτζής
Με αφορμή την εθελοντική προσφορά του άγνωστου επιχειρηματία που θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή κωμικοτραγικές καταστάσεις:

Από την ακύρωση του Δ.Σ. ως παράνομου και την άρνηση της προσφοράς εξαιτίας των ενστάσεων του Αντώνη Ηλιόπουλου, ως τη δημόσια αντιπαράθεση του τελευταίου με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Κι από την παραίτηση του κ. Ηλιόπουλου, ως την ανακοίνωση των παικτών που ευχαριστούσε τον άγνωστο επιχειρηματία και τα «σενάρια» που αναπτύχθηκαν έπειτα για την ταυτότητά του.

Μετά τη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του, Άκη Λιμοντζόγλου, ωστόσο (στην οποία ξεκαθάρισε ότι μόνη πρόθεση του πελάτη του είναι να βοηθήσει ανιδιοτελώς την ΑΕΚ και όχι να συμμετάσχει στην ΑΜΚ) τη Δευτέρα αναμένεται να δρομολογηθεί οριστικά το θέμα της ταμειακής διευκόλυνσης που θέλει να κάνει εκείνος στην ΠΑΕ.

Εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι λοιπόν στις προθέσεις του επιχειρηματία (κάτι για το οποίο υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά του στους ανθρώπους της ΑΕΚ) το ΔΣ που θα γίνει χωρίς κανένα νομικό κώλυμα αυτή τη φορά τη Δευτέρα θα αποφασίσει αν και με ποιους όρους θα κάνει δεκτό το ποσό των 300.000 ευρώ που προτείνεται.

Ένα ποσό που δεν θα λύσει φυσικά τα προβλήματα της ΑΕΚ, αλλά -εφόσον εξασφαλιστεί και τυπικά πως θα αφορά ταμειακή διευκόλυνση χωρίς κανένα άλλο αντάλλαγμα- θα αποδειχθεί πολύτιμο για να πάρουν λεφτά οι παίκτες, κάποια έναντι οι υπάλληλοι και μια ανάσα η Ερασιτεχνική.

Κωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής προπονητή»

17/02/2013
 Τη στήριξή του στον Φάμπρι εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Βασίλης Κωνσταντίνου, μετά την ήττα (1-0) του Παναθηναϊκού από τον Άρη.

Κωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής προπονητής»
Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Φάμπρι και αυτό τόνισε ο Βασίλης Κωνσταντίνου μετά την ήττα (1-0) του Παναθηναϊκού από τον Άρη. «Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής προπονητή, δεν θα έρθει κανείς, δεν θα φέρουμε κανέναν, δεν θα αντικατασταθεί κανένας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός αρχηγός του «τριφυλλιού».

«Δεν επικρατεί κάτι άσχημο στα αποδυτήρια. Υπάρχει κατήφεια. Σήμερα δείξαμε ένα κακό πρόσωπο. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής προπονητή, δεν θα έρθει κανείς, δεν θα φέρουμε κανέναν, δεν θα αντικατασταθεί κανένας. Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Το πιο δίκαιο θα ήταν το ισόπαλο», δήλωσε ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου.

Κάιπερ: «Αν δεν βάλουμε γκολ…»

17/02/2013
 Στο επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Νίκι Κάιπερ μετά και την ήττα της ομάδας του από τον Άρη.

Κάιπερ: «Αν δεν βάλουμε γκολ…»
Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα στο να σκοράρει και αυτό δεν του… επιτρέπει να διεκδικήσει νίκη στα παιχνίδια του, στάθηκε ο Νίκι Κάιπερ μετά την ήττα από τον Άρη.

«Πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν σκοράρουμε και αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Είχαμε σε αυτά τα παιχνίδια κάποιες ευκαιρίες, όπως το δοκάρι σήμερα, αν βρούμε τον δρόμο να σκοράρουμε θα είναι πιο εύκολα μετά για μας», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός.

Όσο για την συνέχεια, είπε: «Σίγουρα είναι δύσκολα αλλά ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να τα καταφέρουμε . Πρέπει να μπούμε στα πλέι οφ να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Αρχής γενομένης από τα δύο επόμενα ματς που έχουμε στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει πίεση γιατί είμαστε μεγάλος σύλλογος και οφείλουμε να είμαστε στα πλέι οφ . Πρέπει να βελτιωθούμε και στα τελευταία βήματα που απομένουν, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τα καταφέρουμε»

Τέλος, ερωτηθείς για το επεισόδιο που γράφτηκε ότι υπήρχε μέσα στην εβδομάδα με τον Φάμπρι, απάντησε: «Δεν το ξέρω καθόλου αυτό που μου λέτε. Οπότε δεν νομίζω ότι ήταν αυτό το πρόβλημα. Δουλεύουμε σκληρά όλοι μαζί ενωμένοι και πιστεύω ότι θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα».

Κοέλιο: «Για την οικογένεια μου και τον κόσμο»

17/02/2013
 Μεγάλη ανάσα χαρακτήρισε τη νίκη του Άρη, του που ήρθε με το δικό του γκολ, ο Νούνο Κοέλιο μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι

Κοέλιο: «Για την οικογένεια μου και τον κόσμο»
Ο αμυντικός μέσος των Θεσσαλονικέων, εμφανίστηκε πολύ χαρούμενος και συνάμα ανακουφισμένος από την σημαντική νίκη, ωστόσο επισήμανε πως μπροστά, υπάρχει πολύς δρόμος.

«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Μένω με τους τρεις βαθμούς, τους οποίος χρειαζόμασταν με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτή η νίκη μας δίνει ηθικό για τη συνέχεια» δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος και πρόσθεσε για τη φάση του γκολ: «Έγινε το κόρνερ, νομίζω ο Νταβίντ έκανε την πρώτη κεφαλιά (σ.σ την έκανε ο Παπαστεριανός) και η μπάλα ήρθε σε εμένα που ήμουν απέναντι στην εστία και σκόραρα» είπε ο Πορτογάλος και πρόσθεσε: «Πήραμε μεγάλη ανάσα. Όπως είπα, μας δίνει ηθικό η νίκη γιατί έχουμε μία άπειρη ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες συνθήκες. Έχουμε ηθικό και πάθος για τη συνέχεια μετά τη σημερινή νίκη. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

Όσο για το που αφιερώνει το γκολ που πέτυχε:
«Αφιερώνω το γκολ στην οικογένειά μου που είναι χιλιόμετρα μακριά μου και ταλαιπωρείται. Στη γυναίκα μου και την κόρη μου. Φυσικά, αφιερώνω το γκολ και στον κόσμο που είναι συγκινητικός και δεν σταματάει να μας υποστηρίζει φέτος»

Μπουμσόνγκ: «Κρίμα να τα παρατήσουμε»

18/02/2013
 Ο Ζαν Αλαίν Μπουμσόνγκ, εμφανίστηκε ψύχραιμος και ενωτικός στις δηλώσεις του, ενώ "έβαλε πλάτη" και για τον Φάμπρι

Μπουμσόνγκ: «Κρίμα να τα παρατήσουμε»
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος στο παιχνίδι, επισήμανε την «κατάρα» που θέλει τους «πράσινους» να δέχονται γκολ στα τελευταία λεπτά, ενώ υπογράμμισε πως κανείς τώρα δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει το καράβι.

"Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν πιστεύω ότι ήμασταν τόσο κακοί απόψε. Είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αν ήμασταν περισσότερο τυχεροί. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Άρης ήταν πιο ρεαλιστικός στο παιχνίδι του. Είχαν μια δύο καλές ευκαιρίες μόνο και το πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας μας Ορέστης Καρνέζης".

Συνεχίζοντας ο αμυντικός των "πρασίνων" υπογράμμισε: "Μετά είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε ωστόσο δεν τα καταφέραμε. Βέβαια είναι πολύ απογοητευτικό το γεγονός ότι δεχτήκαμε και πάλι γκολ στα τελευταία λεπτά. Πιστεύω ότι ήμασταν δυνατοί αλλά δεν ήμασταν τυχεροί και χάσαμε το ματς. Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί παιχνίδι με παιχνίδι έχουμε βελτίωση. Όλοι οι παίκτες ξεχωριστά αρχίζουν και κατανοούν αυτό που θέλει ο προπονητής από αυτούς. Ναι μεν υπάρχει μια αγωνιστική ταυτότητα αλλά δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε και να συνεχίσουμε να πολεμάμε".

Για την συνέχεια ο Μπουμσόνγκ τόνισε: «Έχουμε λίγα παιχνίδια ακόμα μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και αν τα παρατήσουμε θα είναι κρίμα για εμάς. Έτσι για την επόμενη εβδομάδα θα προετοιμαστούμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε χωρίς μεγάλη πίεση».

Στο τέλος των δηλώσεων του ο έμπειρος στόπερ μίλησε και για τον Φάμπρι: «Υπάρχουν πολλές φήμες στον Παναθηναϊκό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επέλεξαν ένα πολύ καλό προπονητή και δυστυχώς όπως είπα δεν έχει ακόμα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορώ να σας πω ότι ο τεχνικός είναι πολύ καλός και ήρθε μόλις πριν από περίπου ένα μήνα. Προσπαθεί να μας περάσει ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, το οποίο χρειάζεται χρόνο»

Θεραπεια ο Μητρόπουλος

18/02/2013
 Ο νεαρός αμυντικός χαφ, που ταλαιπωρείται από την Παρασκευή με ενοχλήσεις στον αυχένα, θα βρεθεί στο Ιατρικό Κέντρο για θεραπεία το πρωί της Δευτέρας

Θεραπεια ο Μητρόπουλος
Ο Παύλος Μητρόπουλος έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει συνολικά η ΑΕΚ και μάλιστα έχει αποδείξει πως δεν καταλαβαίνει ούτε από τραυματισμούς. Ο 22χρονος μέσος είχε ενοχλήσεις στον αυχένα και στην προπόνηση της Παρασκευής, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους κρίθηκε σκόπιμο, να μην κάνει την Κυριακή, προπόνηση και το πρωί της Δευτέρας (18/2) να μεταβεί στο Ιατρικό Κέντρο για θεραπεία.

Το τεχνικό τιμ της "Ένωσης"΄ελπίζει πως ο ποδοσφαιριστής θα είναι σε θέση να προπονηθεί την Τρίτη, για ν' αρχίσει κανονικά την προετοιμασία του μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά, μιας και την Δευτέρα (18/2) υπάρχει ρεπό για τους παίκτες της ΑΕΚ.

Σκέψεις για πρόστιμο στους παίκτες

18/02/2013
 Θέμα προπονητή δεν φαίνεται να υπάρχει για την ώρα, ωστόσο η διοίκηση φέρεται έτοιμη να επιβάλλει πρόστιμο στους παίκτες μετά τη νέα ήττα. Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλαφούζος

Σκέψεις για πρόστιμο στους παίκτες
Έντονος προβληματισμός υπάρχει στη διοίκηση του «τριφυλλιού» μετά τη νέα ήττα από τον Άρη, που φέρνει τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο μακριά από τον στόχο των πλέι-οφ, αλλά υπό προϋποθέσεις ακόμα και σε περιπέτειες για την παραμονή του, μιας και βρίσκεται 6 πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Θέμα Φάμπρι, σύμφωνα με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, δεν τίθεται, ωστόσο υπήρξε η σκέψη για επιβολή προστίμου στους παίκτες, γεγονός που ίσως επιδεινώσει όμως την κατάσταση.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος, είναι πολύ πιθανό να παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, για τα όσα διαδραματίζοντας στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά και στα διοικητικά, θέλοντας να γνωστοποιήσει τις δικές του προθέσεις για τη συνέχεια.

Θέλει να «δέσει» Βλάχο – Μπουγαϊδη

18/02/2013
 Στην τελική ευθεία, αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες οι αναπροσαρμογές των συμβολαίων του Μαυρουδή Μπουγαϊδη και του Βαλεντίνου Βλάχου

Θέλει να «δέσει» Βλάχο – Μπουγαϊδη
Η ΑΕΚ είχε κάνει σχετικά πρόσφατα μια πρώτη κουβέντα, με τον ατζέντη των δύο ποδοσφαιριστών, τον Θέοφιλο Καρασαββίδη, με την κουβέντα να έχει φτάσει και σε συγκεκριμένα ποσά. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως η «Ένωση» προσέφερε σε κάθε παίκτη συμβόλαιο 30.000 συν μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων. Επιθυμία της ΑΕΚ, είναι να επεκτείνει τα συμβόλαια των δύο νεαρών παικτών, που έχουν σταθερά ανοδική πορεία στην απόδοση τους μέχρι το 2016.

Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, να πραγματοποιηθεί ένα νέο ραντεβού με την πλευρά των δύο ποδοσφαιριστών, για να διαπιστωθεί πόσο κοντά είναι οι δύο πλευρές και αν μπορεί η ΑΕΚ να «δέσει» τους δύο πολύ ταλαντούχους παίκτες της, σε χρονικό ορίζοντα ακόμα 3.5 ετών. Επιπλέον, κουβέντα αναμένεται να γίνει και για τον Μιχάλη Παυλή, που έστω και σαν ρεζέρβα, προσφέρει πολλά στην «Ένωση».

Γουρλής ή ικανότερος του Βελλίδη

18/02/2013
 Ο Σωκράτης Διούδης κάθισε για 4η φορά στο πρωτάθλημα, κάτω από τα γκολπόστ του Άρη και οι «κίτρινοι» δεν ηττήθηκαν, ούτε από τον Παναθηναϊκό

Γουρλής ή ικανότερος του Βελλίδη
Ο διεθνής με την Εθνική Νέων, σε επίσημη διοργάνωση εμφανίστηκε σε ένα άσχημο ματς για τον Άρη, στο Κύπελλο, κόντρα στην Καλλιθέα, όταν η ομάδα του γνώρισε την ήττα με το βαρύ 3-1. Ωστόσο στα τέσσερα ματς για την Σούπερ Λίγκα, που έχει κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του Άρη τα έχει καταφέρει θαυμάσια. Συγκεκριμένα έχει παίξει στο ματς με τον ΟΦΗ (0-0 εντός), στο 1-1 με την ΑΕΚ (εκτός), αλλά και στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν ξανά είχε κάνει σωρεία επεμβάσεων και είχε αποκρούσει πέναλτι στο 85ο λεπτό. Ο νεαρός ποριέρο αυτή τη φορά, βοήθησε την ομάδα του, όχι απλά να φύγει αήττητη, αλλά να πάρει νίκη.

Preview: ΟΦΗ-Πλατανιάς (Novasports 2)

18/02/2013
 Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ» στο μεγάλο ντέρμπι της Κρήτης για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση από το control room του sport-fm.gr.

Preview: ΟΦΗ-Πλατανιάς (Novasports 2)
Ώρα… ντέρμπι για την Κρήτη, με τον ΟΦΗ να φιλοξενεί στο «Γεντί Κουλέ» τον Πλατανιά στο παιχνίδι που κλείνει την αυλαία της 22ης αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη ώστε να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Στον αντίποδα η ομάδα των Χανίων «στοχεύει» στο τρίποντο που θα τις αυξήσει τις πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία.

ΟΦΗ

Πανέτοιμος είναι ο ΟΦΗ για το κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά την Δευτέρα. Ο Γιάννης Πετράκης είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα τραυματισμών και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Χαριτωνίδης, καθώς και οι Κυζιρίδης, Γιαγκιόζης, Συνάνης, Χατζηκοσμάς, Βαλεριάνος, Κολιακουδάκης, Νύκταρης και Ροβίθης.

Η αποστολή του ΟΦΗ: Γουναρίδης, Κουρδάκης, Μακρής, Ζαχαράκης, Βιτώρος, Ζορμπάς, Κανούλας, Μπανούσης, Καπουράνης, Παπάζογλου, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Βερόν, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Μονιάκης, Σόουζα, Σαρ, Ιωαννίδης και Αγριμάκης.

Πλατανιάς

Να δώσει συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη θέλει να δώσει ο Πλατανιάς. Οι Χανιώτες θέλουν το τρίποντο, ώστε να σκαρφαλώσουν πιο ψηλά στη βαθμολογία και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για παραμονή.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης πλην των γνωστών απουσιών, του τραυματία Μπέλιτς, αλλά και των τιμωρημένων Κανακούδη και Τετέ, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Κρήτης.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Γιακουμάκη, Γιάννου, Γκονζάλες, Δέντσα, Δημήτρη, Κάλαϊτζιτς, Κάστελς, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Λαζαρίδη, Λαμπάρθε, Μαραγκουδάκη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη, Ποτουρίδη, Στόλερ, Τσιντί.

Η ευθύνη στους παίκτες

18/02/2013
 Δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού για την απόδοση των περισσοτέρων παικτών μετά την ήττα από τον Άρη. Δεν τίθεται-επί της παρούσης-θέμα απομάκρυνσης του Φάμπρι.

Η ευθύνη στους παίκτες
Μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση κι ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα προστέθηκε χθες βράδυ για τον Παναθηναϊκό. Η ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-0) απομάκρυνε κι άλλο τους «πράσινους» από το στόχο των play offs και βάθυνε την κρίση που μαστίζει το σύλλογο. Οκτώ αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, το «τριφύλλι» είναι στο -5 από την προνομιούχο πέμπτη θέση και μόλις στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από τη διοίκηση της ΠΑΕ χθες βράδυ διαρρεόταν δυσαρέσκεια για την απόδοση των περισσοτέρων παικτών της ομάδας, καθώς θεωρείται ότι δεν παρουσίασαν το απαραίτητο πάθος για να φτάσουν στη νίκη, ενώ δεν έλειψαν και πάλι τα πολλά λάθη. Αντίθετα, επί της παρούσης δεν φαίνεται να τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης του Φάμπρι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ασφαλώς και ο Ισπανός τεχνικός έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας, ωστόσο αυτή αποδίδεται κυρίως στην αγωνιστική συμπεριφορά. Ήδη φημολογείται πως ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται σοβαρά να επιβάλει πρόστιμο στην ομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί δημοσίως.

Χάνει Βιτόλο

Σε δύο από τα τέσσερα προσεχή ματς του Παναθηναϊκού θα χρειαστεί να λείψει ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός μεσοαμυντικός συμπλήρωσε χθες επτά κίτρινες κάρτες και ο Φάμπρι θα κληθεί να επιλέξει σε ποια δύο ματς από αυτά με ΟΦΗ (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Κέρκυρα (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) δεν θα τον έχει διαθέσιμο. Το πιθανότερο είναι να επιλεγούν οι δύο αγώνες που θα δώσουν οι «πράσινοι» ως γηπεδούχοι.

Χωρίζουν οι δρόμοι Μιχαλήτσου-Άρη

18/02/2013
 Ούτε η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει το κλίμα που υπάρχει στον Άρη για τον Γιάννη Μιχαλήτσο.

Χωρίζουν οι δρόμοι Μιχαλήτσου-Άρη
Μετά το τέλος της χθεσινής νίκης του Άρη επί του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Μιχαλήτσος άφησε να εννοηθεί πως θα συναντηθεί με τη διοίκηση του συλλόγου για να συζητήσουν για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Όπως γράφει η SportDay, το πιθανότερο σενάριο θέλει τις δύο πλευρές να προχωρούν σε «διαζύγιο».

Ο λόγος είναι ότι το κλίμα για τον 56χρονο προπονητή είναι πολύ άσχημο, ακόμη και μετά από ένα τόσο σημαντικό και θετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι οι Θεσσαλονικείς τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Όλα δείχνουν ότι αυτός θα προέρχεται από την αγορά του εξωτερικού.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους τεχνικούς, ώστε σύντομα να έρθουν και να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας.

Μέχρι UEFA και CAS για Σορεντίνο

18/02/2013
 Άμεσα απάντηση από τους Ιταλούς για το ποσοστό μεταπώλησης του Στέφανο Σορεντίνο περιμένει η ΑΕΚ, ειδάλλως θα προσφύγει αρχικά στην UEFA κι εν συνεχεία ακόμη και μέχρι το CAS.

Μέχρι UEFA και CAS για Σορεντίνο
Στο κενό έχουν πέσει μέχρι τώρα οι προσπάθειες της ΑΕΚ να εξασφαλίσει το ποσό που δικαιούται βάσει του ποσοστού μεταπώλησης που έχει για τον Στέφανο Σορεντίνο μετά την πώλησή του από την Κιέβο στην Παλέρμο. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στείλει ήδη τέσσερα ειδοποιητήρια στην ιταλική ομοσπονδία, τρία εξ αυτών μέσω της ΕΠΟ, αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση, κάτι που εκλαμβάνεται ως προσπάθεια των δύο ιταλικών ομάδων να αποκρύψουν ή να μειώσουν τεχνηέντως το ακριβές ποσό της μεταγραφής για να μην πληρώσουν την ελληνική ομάδα.

Η υπομονή των ανθρώπων της «Ένωσης» έχει αρχίσει να εξαντλείται και σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση τις αμέσως επόμενες μέρες από την Ιταλία, θα αναλάβουν δραστικά μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων της ΠΑΕ. Σε πρώτη φάση θα απευθυνθούν στην UEFA, ενώ εν συνεχεία είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι και το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) καταγγέλλοντας τις ιταλικές ομάδες.

«Δεν υπήρχε πέναλτι από τον Βιτόλο»

18/02/2013
 Καλές, με εξαίρεση κάποια λάθη στο Άρης-Παναθηναϊκός, χαρακτήρισε τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν υπήρχε πέναλτι από τον Βιτόλο»
Καλούς βαθμούς ως επί το πλείστον έβαλε ο Παναγιώτης Βαρούχας στους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου στη Σούπερ Λίγκα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επισήμανε, ωστόσο, τα λάθη που έγιναν στην αναμέτρηση Άρης-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα» για τους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» και τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο:

Κέρκυρα-Πανιώνιος: «Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το γήπεδο ήταν σε κακό χάλι. Ο Δελφάκης έκανε καλή διαιτησία, έκανε αισθητή την παρουσία του και ήταν κοντά στις φάσεις. Ένα πέναλτι που ζητά στο τέλος ο Πανιώνιος δεν υπήρχε».

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός: «Ο Καλογερόπουλος έκανε καλή διαιτησία και έδειξε να έχει αυτοπεποίθηση. Είναι ένας ελπιδοφόρος διαιτητής. Σωστά καταλόγισε ένα επιθετικό φάουλ του Παπαδόπουλου και διέκοψε τη φάση που εξελίχθηκε σε γκολ για τον Πανθρακικό».

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Παρότι το ΟΑΚΑ έχει χόρτο, με τη βροχή σε ορισμένα σημεία βγάζει λάσπη. Κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Ο Αρετόπουλος βοήθησε να γίνει καλό παιχνίδι, δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Μία δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κάτσε μπορούσε να δώσει».

Λεβαδειακός-Ατρόμητος: «Ο Γιάχος με την εμπειρία που έχει αποκτήσει ελέγχει το παιχνίδι κι έχει καλή επαφή με τους ποδοσφαιριστές. Πέρασε απαρατήρητος κι έκανε καλό παιχνίδι, όπως και οι βοηθοί του».

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά η παρουσία του Ιωαννίδη ήταν καλή. Στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν καλός, σε σχέση με άλλα παιχνίδια».

Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός: «Ο Παππάς έκανε μια τέλεια διαιτησία και βοήθησε με την παρουσία του να γίνει ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι. Σωστά δεν έδωσε πέναλτι για χέρι του Παπάζογλου που ζήτησε η Ξάνθη. Στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού από τον Τζεμπούρ δεν υπάρχει οφσάιντ».

Άρης-Παναθηναϊκός: «Ο Στυλιαράς έκανε λάθος στο πέναλτι που έδωσε κατά του Παναθηναϊκού. Για να δοθεί παράβαση σε χέρι, πρέπει να υπάρχει πρόθεση. Στην περίπτωση του Βιτόλο δεν υπήρχε πρόθεση. Αν έβλεπε πρόθεση, έπρεπε να δώσει κάρτα στον παίκτη, που θα ήταν η δεύτερη. Επίσης έπρεπε να αυξηθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων. Έδωσε τέσσερα λεπτά και με τις μπάλες που έπεφταν μέσα παίχτηκε μόλις ένα λεπτό παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Σε αυτό το κομμάτι απέτυχε και θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρός. Γενικά πάντως στη διαχείριση ενός αγώνα που είχε πάθος κι ένταση, πήγε καλά».

Περιμένει λεφτά και Βιντιάδη

18/02/2013
 Την ώρα που αναμένεται σήμερα η έγκριση από το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ για την άτοκη ταμειακή διευκόλυνση του άγνωστου φίλου της ομάδας, εξελίξεις περιμένουν και από την πλευρά Βιντιάδη.

Περιμένει λεφτά και Βιντιάδη
Καλές οι εισπράξεις από τα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ, ωστόσο δεν αρκούν για να καλύψουν όλες τις τρύπες της ΠΑΕ. Για το λόγο αυτό η διοίκηση αναζητεί ρευστό από όπου είναι δυνατό αυτό να βρεθεί. Σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ της ομάδας θα συνεδριάσει και αναμένεται να εγκρίνει την ταμειακή διευκόλυνση που πρότεινε ένας άγνωστος (μέχρι τώρα) οπαδός της ομάδας. Μάλιστα κάποιες πηγές αναφέρουν πως τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ χωρίς τόκο μπορεί να μην είναι τελικά μόνο 300.000 ευρώ, αλλά να ξεπεράσουν και τις 400.000 δίνοντας οικονομική ανάσα στο σύλλογο. Η εκταμίευση του ποσού αναμένεται να γίνει μέχρι την Τετάρτη και το μεγαλύτερο μέρος του θα διατεθεί για να πληρωθούν οι παίκτες, ενώ περί τις 50.000 ευρώ θα εισπράξει η Ερασιτεχνική.

Επαφές σε Λονδίνο και με Υπουργείο Ανάπτυξης ο Βιντιάδης

Οι ταμειακές διευκολύνσεις δεν αποτελούν μόνιμη παρά μόνο ευκαιριακή λύση στα προβλήματα της ΑΕΚ, γι’ αυτό και όλοι περιμένουν εξελίξεις από την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη. Ο νεαρός εφοπλιστής θα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή στο Λονδίνο για επαφές με συνεργάτες του, τους οποίους αναμένεται να ενημερώσει για τις κινήσεις που έχει κάνει για να αναλάβει τον έλεγχο της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», πέρα από τις επαφές που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο (έχει λάβει θετικά μηνύματα για διακανονισμό σε 48 ή 60 δόσεις), ο Δημήτρης Βιντιάδης φέρεται να είχε επαφές και με ανθρώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης. Θέμα συζήτησης ήταν οι συμφωνίες που έχει συνάψει με τον κινεζικό όμιλο TEDA Groups για τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ ίσως έγινε κουβέντα και για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Με την επιστροφή του από το Λονδίνο θα προγραμματιστεί και το ραντεβού με τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Πέτρο Παππά.

Θετικό και το β’ δείγμα του Αρκούδα που απολογείται

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ πως και το δεύτερο δείγμα του Χρήστου Αρκούδα ήταν θετικό. Μέσα στην εβδομάδα ο νεαρός δεξιός μπακ (που ισχυρίζεται ότι στο συμπλήρωμα που πήρε δεν αναγραφόταν η απαγορευμένη ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του) θα απολογηθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή και είναι άγνωστο τι ποινή θα του επιβληθεί. Αυτή μπορεί να είναι από απλή επίπληξη μέχρι και διετής αποκλεισμός.

Μπουγαΐδης: «Δεν είμαστε μόνοι μας»

18/02/2013 
Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τους παίκτες της ΑΕΚ η παρουσία του κόσμου της ομάδας, όπως δήλωσε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Μπουγαΐδης: «Δεν είμαστε μόνοι μας»
Στη σημασία που έχει για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ η παρουσία των οπαδών τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

«Νιώθουμε ότι δεν παλεύουμε μόνοι μας. Είναι το μεγάλο μας κίνητρο το “γεμάτο” γήπεδο», τόνισε ο νεαρός στόπερ της Ένωσης.

Όσον αφορά την πρόταση που έκανε η Πάρμα τον περασμένο Γενάρη, ο 20χρονος αμυντικός τόνισε: «Μου ανέβασε την ψυχολογία, μου έκανε καλό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης στην «Ελευθεροτυπία»

Πόσο σας «φτιάχνει» να βλέπετε τόσο κόσμο στο γήπεδο τη στιγμή που έριχνε καρεκλοπόδαρα;

«Μα αυτό θέλει κάθε ποδοσφαιριστής. Να παίζεις μπροστά σε γεμάτες εξέδρες, να είναι κοντά σου ο κόσμος. Να σε “φτιάχνει”, να σου δημιουργεί την ψυχολογία να παίξεις πιο δυνατά. Αυτό που έγινε το Σάββατο ήταν καταπληκτικό. Αυτή η προσέλευση μέσα σε τόσο δυνατή βροχή. Νιώθουμε ότι δεν παλεύουμε μόνοι μας. Είναι το μεγάλο μας κίνητρο το “γεμάτο” γήπεδο. Και τους ευχαριστούμε όλους».

Είκοσι μήνες στην ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να σε ψηφίσουν και MVP…

«Όμορφο συναίσθημα, μεγάλη ικανοποίηση, κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Διότι συνήθως δεν βγαίνουν MVP οι αμυντικοί, όμως το Σάββατο ευνόησε το ματς, διακρίθηκαν περισσότερο οι αμυντικοί».

Το αφιερώνεις κάπου;

«Όχι, δεν θέλω να το αφιερώσω. Αν γινόταν, θα ήθελα να το κόψω στη… μέση. Να το μοιραστώ με τον παρτενέρ μου, τον Κουτρουμπή, στην άμυνα και να τον ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Του το είπα και στα αποδυτήρια του Γιώργου: “Το μισό βραβείο είναι δικό σου”».

Η αλήθεια είναι ότι όλος ο κόσμος βλέπει να υπάρχει «χημεία» σ’ αυτό το δίδυμο Μπουγαΐδη-Κουτρομπή…

«Δεν θα το πω εγώ. Όλοι οι παίκτες είναι ικανοί. Ο Γιώργος είναι καταπληκτικός και σαν χαρακτήρας και σαν ποδοσφαιριστής. Ίσως επειδή είμαστε και πιο κοντά στην ηλικία, να δέσαμε περισσότερο».

Η άμυνα, πάντως, δείχνει να έχει στρώσει για τα καλά. Τρία ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, δύο τέρματα παθητικό στα τελευταία έξι. Υπάρχει εξήγηση;

«Θέμα δουλειάς είναι περισσότερο. Σιγά-σιγά βγαίνει στο γήπεδο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, και επειδή οι περισσότεροι παίκτες είμαστε μικροί σε ηλικία, ο μεγάλος φόβος από την αρχή ήταν η ψυχολογία. Και αυτή, κατά τα ψέματα, φτιάχνεται πιο πολύ από τα αποτελέσματα. Όταν χάνεις, σε ρίχνει. Όταν κερδίζεις και κάνεις σερί, σου βγαίνει θετικά αυτό στο γήπεδο».

Να συνδυάσουμε την καλή εικόνα της άμυνας και με τη δική σου προσθήκη – συμμετοχή εδώ και περίπου 40 μέρες;

«Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο. Εγώ δούλευα για να είμαι έτοιμος όταν θα μου δοθεί η ευκαιρία. Έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω, έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά».

Όσον καιρό δεν έπαιζες, τι έκανες πέρα από υπομονή; Μαύρες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό σου;

«Το μόνο που έκανα ήταν να δουλεύω καθημερινά στις προπονήσεις. Το ποδόσφαιρο με ξετρελαίνει, μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Και έπρεπε να κρατάω ζωντανή αυτή τη διάθεση, γιατί ήξερα ότι κάποια στιγμή θα μου δινόταν η ευκαιρία. Απογοήτευση μπορεί να υπήρχε, κάθε ποδοσφαιριστής που δεν παίζει δεν είναι και το καλύτερό του. Δεν την έψαξα όμως, δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάω στον προπονητή για να ζητήσω τον λόγο. Εκείνος αποφασίζει, εγώ πρέπει να υπακούω και να δουλεύω. Να βελτιώνομαι».

Το κομμάτι που θεωρείς ότι πρέπει να βελτιωθείς;

«Σε αυτή την ηλικία των 20, παντού! Δεν πρέπει τίποτα να αφήσω στην τύχη».

Το να μπορείς από πίσω να «διαβάζεις» ένα παιχνίδι;

«Ε, αυτό είναι ένα μπόνους για όποιον το έχει. Αν μπορείς να το κάνεις, γλιτώνεις πολλά. Διαβάζεις την κάθε κίνηση πριν γίνει. Είμαι, όμως, πολύ μικρός για να αναλύω τέτοια πράγματα».

Τον Γενάρη σε… ξεσήκωσε κάπως η Πάρμα με την πρόταση που έκανε να σε αποκτήσει;

«Σίγουρα ήταν τιμητικό. Κάτι πολύ όμορφο για μένα, μου ανέβασε την ψυχολογία, μου έκανε καλό. Και περισσότερο το γεγονός ότι ήρθε από ομάδα του Καμπιονάτο. Το λατρεύω το ιταλικό πρωτάθλημα».

Φαντάζομαι ότι ψηφίζεις Καμπιονάτο και λόγω θέσης…

«Εννοείται. Για έναν αμυντικό το… μεταπτυχιακό του είναι να παίξει μια μέρα στην Ιταλία»!

Αγαπημένη σου ομάδα στο Καμπιονάτο;

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη. Πιο μικρός υποστήριζα τις ομάδες στις οποίες έπαιζαν οι αμυντικοί που λάτρευα. Νέστα, Καναβάρο και φυσικά Τραϊανό στη Ρόμα».

Τι ήταν για σένα ο Δέλλας; Τον πρόλαβες και μια χρονιά στην ΑΕΚ…

«Να το πω έτσι. Ήταν καθηγητής για μένα. Με βοήθησε, με συμβούλεψε, με στήριξε. Κι εγώ σε πολλές προπονήσεις, και φυσικά στα ματς που δεν έπαιζα, καθόμουν και παρατηρούσα κάθε του κίνηση, κάθε λεπτομέρεια. Μου έλεγε πολλά και κυρίως σε θέματα τακτικής».

Τα καλύτερα στόπερ στον κόσμο αυτή τη στιγμή;

«Ο Χούμελς της Ντόρτμουντ είναι τέλειος. Βελτιώθηκε κι άλλο στην τακτική, είναι ο κορυφαίος. Ο Τιάγκο Σίλβα επίσης. Και ο Πέπε… λόγω ομάδας».

Άρα να υποθέσω ότι δεν είσαι… Μπαρτσελόνα.

«Με τίποτα! Ρεάλ…».

Για επίλογο, τι είναι αυτό που περιμένεις; Έναν επενδυτή στην ΑΕΚ;

«Όχι, όχι δεν ασχολούμαι με αυτά. Αν κάτσω να σκεφτώ άσχημα πράγματα, αρνητικά θέματα, θα με ρίξει, θα μου χαλάσει την ψυχολογία. Σκέφτομαι μόνο να έχουμε την υγειά μας, την ομάδα, να υπάρχει καλό κλίμα, να ανέβουμε κι άλλο. Και πάντα θα ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

Ίλιτς: «Θα φανεί η αξία του Ντε Βινσέντι»

18/02/2013
 Η αξία του Τόμας Ντε Βινσέντι θα φανεί στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπράνα Ίλιτς.

Ίλιτς: «Θα φανεί η αξία του Ντε Βινσέντι»
Σίγουρος ότι ο Τόμας Ντε Βινσέντι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ο Μπράνα Ίλιτς.

«Η αξία του θα φανεί. Είναι πολύ για την καριέρα του που θα πάει σε μια μεγάλη ομάδα», τόνισε ο Σέρβος φορ και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ο ΠΑΣ Γιάννινα να συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League:

«Νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχω αγωνιστεί στα προκριματικά της διοργάνωσης με την Βοϊβοντίνα».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μπράνα Ίλιτς στο «Εθνοσπόρ»

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα βγει στο Europa League, έχει τις δυνατότητες να αντεπεξέλθει, αλλά και να διακριθεί;

«Ναι, νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχω αγωνιστεί στα προκριματικά της διοργάνωσης με την Βοϊβοντίνα, ξέρω πως είναι και σίγουρα δεν υστερούμε σε κάτι, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά».

Θα στερηθείτε… τον Ντε Βινσέντι. Σύσσωμος ο Τύπος έγραψε πρόσφατα πως έκλεισε στον Ολυμπιακό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα γκολ που έχεις πετύχει είναι από δικές του ασίστ, σε αγχώνει η απουσία του;

«Πριν έρθω στην ομάδα είχα δει βίντεο και είχα διαπιστώσει αμέσως το πόσο ποιοτικός παίκτης είναι ο Τόμας. Περίμενα πως θα τα πάμε τόσο καλά. Σε περίπτωση που δεν είναι εδώ του χρόνου σαφώς και θα μου λείψει πολύ. Και ναι, το σκέφτομαι πως θα είναι δίχως εκείνον».

Έχοντας βρεθεί σε ομάδες πρώτης γραμμής, τι συμβουλή θα του έδινες για τον Ολυμπιακό;

«Να παραμείνει ήρεμος. Ωστόσο, ο Τόμας είναι προσγειωμένος χαρακτήρας. Έχει την προσωπικότητα. Η αξία του θα φανεί. Είναι πολύ για την καριέρα του που θα πάει σε μια μεγάλη ομάδα, θα προπονηθεί σε πολύ καλό βαθμό και θα βελτιώσει την ποιότητά του».

Η μεταγραφή σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο σε απασχολεί;

«Όχι. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις. Άλλωστε, στην Ελλάδα κάθε έξι μήνες υπάρχει μεταγραφική περίοδος. Θα δούμε στην επόμενη τι κάναμε;».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό;

«Έχω παίξει στη μεγαλύτερη Παρτιζάν της σύγχρονης ιστορίας της, στη Βοϊβοντίνα που ήταν το Νο3 του σερβικού ποδοσφαίρου, αλλά αυτές οι ομάδες νομίζω πως υπολείπονται του Ολυμπιακού. Είναι μια ομάδα υψηλού επίπεδου».

Απέναντι στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό δυσκολεύτηκες περισσότερο;

«Σίγουρα με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση και άλλωστε αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα, αλλά νομίζω πως έχει περιθώρια βελτίωσης».

Από τις υπόλοιπες με τις οποίες θα κοντραριστείτε για την Ευρώπη, ποια υπολογίζεις περισσότερο;

«Τον Λεβαδειακό. Έχει ποιοτική ομάδα. Αλλά και ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει».

Η UEFA διερευνά για «στημένα» ματς. Εσένα, έχει προσπαθήσει ποτέ κάποιος να σε πλησιάσει.

«Ποτέ. Στη Σερβία, όπως και στην Ελλάδα, ακούγονται πολλά. Στην Ελλάδα αυτό που έχω καταλάβει είναι πως σε κάθε ματς πρέπει να δίνεις το 100% για να κατακτάς ένα καλό αποτέλεσμα. Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, που είναι δύσκολο να τον κερδίσεις, όλα τα άλλα ματς είναι ρευστά».

Τόχα: «Ακόμη μου χρωστά ο Άρης»

18/02/2013
 Για οφειλές του Άρη στο πρόσωπό του έκανε λόγο ο πρώην άσος της ομάδας, Χουάν Κάρλος Τόχα.

Τόχα: «Ακόμη μου χρωστά ο Άρης»
Κάθε άλλο παρά… διαφήμιση για τον Άρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελούν όσα δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Τόχα. Ο Κολομβιανός μέσος, που πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη New England Revolution, μίλησε για οφειλές των «κιτρίνων» απέναντί του και την προσφυγή του στη FIFA.

«Ακόμη μου χρωστάνε χρήματα. Έχω αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρους και έχουμε ενημερώσει σχετικά τη FIFA. Ελπίζω το θέμα να λυθεί και να πάρω τα οφειλόμενα, γιατί είναι χρήματα τα οποία έχω δουλέψει. Όπως κάθε εργαζόμενος, πρέπει να πληρώνομαι και είναι κάτι που με απασχολεί. Η κατάσταση στην Ελλάδα με τα χρήματα ήταν περίπλοκη», δήλωσε ο Τόχα.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου