ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δηλωσεις προπονητων

 Δηλωσεις προπονητων

22/02/2013

Μίτσελ: "Δεν είναι ότι δεν ήθελαν οι παίκτες, δεν μπορούσαν..."

Ο Μίτσελ παραδέχθηκε πως η πρόκριση ήταν σχεδόν αδύνατη μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ενώ επισήμανε πως η ομάδα του Ολυμπιακού ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Λεβάντε.
Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου με πολύ καλά λόγια στους Παναγιώτη Βλαχοδήμο και Χοσέ Χολέμπας.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ:

"Μπήκαμε από την αρχή άσχημα στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ στο 9ο λεπτό, μας οδήγησε στο να χάσουμε την ηρεμία μας και να αποσυντονιστούμε. Επαναλάβαμε κάποια λάθη για τα οποία είχαμε τιμωρηθεί στο πρώτο ματς και η πρόκριση ήταν κάτι σχεδόν αδύνατο να συμβεί.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο που έφταιξε για την αποψινή εμφάνιση γιατί θα φανεί ως δικαιολογία για μένα και φταίξιμο στον προηγούμενο προπονητή ή τους παίκτες. Η Λεβάντε ήταν καλύτερη και προκρίθηκε δίκαια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι τι πράγματα πρέπει να διορθώσουμε. Σε αυτό το επίπεδο μία ομάδα πρέπει να έχει πειθαρχία, νοοτροπία, και ένταση στο παιχνίδι της. Και, φυσικά, να βάλει στη συνείδησή της ότι τα όποια λάθη κάνει θα τα πληρώσει πολύ ακριβά.

Στον κόσμο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παρά μόνο ότι οι παίκτες δεν είναι ότι δεν ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Η Λεβάντε ήταν τόσο καλά οργανωμένη αμυντικά και δεν καταφέραμε να βρούμε τους διαδρόμους και τον τρόπο για να την απειλήσουμε. Υπήρχαν, βέβαια, και άλλοι παράγοντες. Δεν είναι ότι η ομάδα δεν ήθελε, απλά δεν μπορούσε. Δεν θέλουμε να συγκριθούμε με κάποια άλλη ομάδα. Θέλουμε έναν Ολυμπιακό διαφορετικό που να παραμείνει καλός στην Ελλάδα, αλλά να γίνει πιο ανταγωνιστικός με τις ξένες ομάδες.

Το να μπορέσεις να εξηγήσεις αυτήν τη στιγμή τι έφταιξε και δεν είχαμε καλή κυκλοφορία μπάλας είναι αδύνατο. Έχουμε παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση και πολλές ικανότητες, αλλά κάναμε πολλά λάθη λόγω της έντασης και της αγωνίας που είχε το παιχνίδι. Έγιναν κάποια λάθη σε ορισμένες στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν φταίει η έλλειψη ικανότητας. Ίσως ευθύνεται η φυσική κατάσταση. Σε αυτό το επίπεδο απαιτείται περισσότερη συγκέντρωση. Η κούραση πολλές φορές μειώνει την ικανότητα και την απόδοση της ομάδας σε τεχνικό επίπεδο γιατί πολύ απλά μειώνονται οι δυνάμεις μας. Κάναμε πολλά λάθη σε πολλές πάσες λόγω της πίεσης που μας άσκεισαι ο αντίπαλος. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε.

Η αλήθεια πως είναι το αποψινό παιχνίδι δεν αλλάζει πολύ τις ιδέες μας για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. Την προηγούμενη εβδομάδα, και πρώτος εγώ, πήραμε ένα καλό μάθημα, το οποίο δεν αλλάζει τα σχέδια μας για την προετοιμασία της ομάδας για το μέλλον. Είχαμε, πάντως, και κάποια θετικά στοιχεία από αυτά τα δύο ματς. Ο Βλαχοδήμος γίνεται ολοένα και καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι και αν μπορέσουμε να σιγουρέψουμε κάποια ακόμα πράγματα θα δούμε κι άλλα θετικά. Ο Χολέμπας που είδαμε απόψε ήταν απίστευτος. Είναι ο Χολέμπας, με τον οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι είχα δει 14 παιχνίδια της ομάδας πριν έρθω. Σε κανένα από αυτά δεν είδα τον Χολέμπας με τόση ένταση και τόσο πάθος στο παιχνίδι του, όπως απόψε. Απέδειξε ότι έχει την ικανότητα και αν θέλει, μπορεί να συνεχίσει να παίζει έτσι. Ένα από τα πράγματα που θέλουμε να περάσουμε, είναι πως κανένας παίκτης δεν έχει σίγουρη θέση στην ομάδα. Κανένας δεν έχει σίγουρη θέση στον Ολυμπιακό, ούτε καν ο προπονητής...".

Μαρτίνεθ: "Πνίξαμε τα άκρα του Ολυμπιακού"

Ο Χουάν Μαρτίνεθ τόνισε πως δεν προκρίθηκε εύκολα η Λεβάντε και πως απέφυγε την κόλαση του "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησε η ομάδα του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ στην συνέντευξη Τύπου:
"Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ήταν εύκολη πρόκριση. Την αξίζουμε γιατί παίξαμε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια. Είχαμε την τύχη εδώ που βάλαμε γρήγορα το πρώτο γκολ και έτσι η κόλαση δεν έγινε τόσο κόλαση. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και η πρόκριση δείχνει εύκολη αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολη".

Σας είδαμε για 30 με 35 δευτερόλεπτα να κοιτάτε τους παίκτες να πανηγυρίζουν. Εσείς την απολαύσατε αυτήν τη στιγμή;

"Πολλές φορές ενώ μοιάζω να είμαι άνετος στο πως το ζω από μέσα μου το ζω πολύ έντονα. Αυτό το χαμένο μου βλέμμα ήταν η έκπληξη για το πόσο καλά παίξαμε. Για το φοβερό ματς που κάναμε στην έδρα του Ολυμπιακού".

Θα ήθελα μία γενική αξιολόγηση του παιχνιδιού και αναφορά για τα δύο επιθετικά χαφ που δεν κλείστηκαν πίσω και έτσι αιφνιδιάσατε τον Ολυμπιακό.

"Επαναλαμβάνω ό,τι και πριν. Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια. Είχαμε δουλέψει πολύ στις φάσεις και τα στημένα του Ολυμπιακού. Τελικά βάλαμε εμείς γκολ από στημένο. Έχουμε παίκτες που είναι έμπειροι και όχι μόνο ηλικιακά αλλά και από την Ευρώπη γενικά. Κάναμε δύο εκπληκτικά παιχνίδια και η πρόκρισή μας, μας αξίζει και με το παραπάνω".

Πρώτα απ' όλα θερμά συγχαρητήρια για αυτό που πετύχατε και το πως το πετύχατε. Νιώθετε περήφανος και έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας σας, του άθλου σας;

"Όχι απλά περήφανος, είμαι πολύ περήφανος για το τι πετύχαμε φέτος και πέρυσι στο πρωτάθλημα. Ότι παίξαμε προκριματικούς και περάσαμε. Μπορεί να λέγατε για το rotation και ότι δεν με ενδιαφέρει για την Ευρώπη όμως εγώ το έκανα για την φυσική κατάσταση των παικτών και για να είμαστε καλά και στις δύο διοργανώσεις. Δεν το έχω καταλάβει πλήρως το τι κάναμε αλλά είμαι περήφανος για το τι καταφέραμε. Περήφανη θα είναι και η Βαλένθια και η γειτονιά του Οριόλ".

Τι περιμένετε από εδώ και πέρα; Που φτάνουν τα όνειρά σας;

"Τι να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε Γολγοθά πάλι μπροστά μας. Έχουμε απέναντί μας την Ρούμπιν μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και ενώ είναι δύσκολο να παίξεις στην Ρωσία με τέτοιες συνθήκες. Επίσης πρέπει να κερδίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Έχουμε κρίσιμο παιχνίδι με την Οσασούνα την Δευτέρα. Μετά ξέρετε το τι θα συμβεί. Θα στείλουμε το τμήμα σκάουτινγκ μας, θα την δούμε και μετά θα αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε".

Πως καταφέρατε να μην σας κάνει ούτε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία σήμερα ο Ολυμπιακός;

"Πριν έρθουμε εδώ προετοιμάζοντας το παιχνίδι είδαμε και το ματς του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ. Μείναμε έκπληκτοι με την δύναμη και την λύσσα που μπήκε στον αγώνα. Κάναμε σωστή δουλειά και αμυντικά και επιθετικά. Πνίξαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα πλάγια. Αναγκάσαμε τον Μίτσελ να κάνει αλλαγές στον σχεδιασμό όπως με τον Χολέμπας και αυτό είναι δική μας επιτυχία".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου