ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Super... παραλήρημα!

Super... παραλήρημα!

Το παραλήρημα σε μπασκετική εκπομπή της συνδρομητικής τηλεόρασης σε βάρος των αδερφών Αγγελόπουλων, των παικτών της ομάδας, αλλά και για το πρώτο και πεντακάθαρο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στη Ρώμη.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία σπουδαία νίκη στη Ρωσία κόντρα στη Χίμκι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (15/2, 82-87), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Top-16 της Εuroleague, αλλά το βράδυ της ίδιας ημέρας στην εκπομπή Super Euroleague της συνδρομητικής τηλεόρασης είδαμε ένα πρωτοφανές παραλήρημα σε βάρος της πειραϊκής ομάδας από τους παρουσιαστές.
Ιδιαίτερα, ο Φίλιππος Συρίγος εξαπέλυσε αναίτια επίθεση σε βάρος των αδερφών Αγγελόπουλων και των παικτών της ομάδας, ενώ ουσιαστικά αμφισβήτησε το πρώτο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός το 1997 στη Ρώμη. Το πρώτο από τα δύο πεντακάθαρα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ο πειραϊκός σύλλογος.

Ο κ. Συρίγος στάθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (10/2). Συγκεκριμένα, καυτηρίασε την απόφαση των παικτών του Ολυμπιακού να μην παραστούν στην απονομή των μεταλλίων και του τροπαίου στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας ουραγούς και ακόλουθους της διοίκησης τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της πειραϊκής ομάδας.

Παίκτες, που την περυσινή σεζόν κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρώπης, ενώ αποτελούν τον κορμό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Είναι τυχαίο, βέβαια, το γεγονός πως την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" είχε πει κάτι ανάλογο για την απονομή. Πάντως, κανένας δεν ρώτησε τους παίκτες του Ολυμπιακού πως αισθάνονταν όταν άκουγαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τους βρίζει και να τους απειλεί πίσω από την μπασκέτα, όπως έκανε και με τους τρεις διαιτητές του τελικού. Επιλεκτική μνήμη και κρίση, αναμφίβολα.

Η ειρωνεία προς τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Παράλληλα, ο Φίλιππος Συρίγος αναφέρθηκε στην ατάκα του Γιώργου Αγγελόπουλου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό, ότι το ελληνικό μπάσκετ πέθανε. Στο άσχετο και χωρίς να πει καν το όνομα του πρόεδρου και ιδιοκτήτη της ομάδας. Για μία ατάκα σε μία συνέντευξη 30 λεπτών. Στο τέλος της συνέντευξης που είχαν ειπωθεί απίστευτα πράγματα. Η συγκεκριμένη φράση ήταν το συμπέρασμα των όσων είχαν προαναφερθεί.

Εγκρίνει ο κ. Συρίγος τα όσα έγιναν στο Ελληνικό, για τους χούλιγκανς στα επίσημα με τις διαπιστεύσεις που προορίζονταν για τις οικογένειες των παικτών του Παναθηναϊκού και ποια είναι άραγε η άποψή του για τις καταγγελίες των Αγγελόπουλων για την προκλητική συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Δεν θεωρεί ότι το μπάσκετ, με τις απειλές σε διαιτητές, τα ντου από τον Γιαννακόπουλο και το γεγονός ότι καταγγέλθηκαν απίστευτα πράγματα όπως για τα χτυπήματα σε δημοσιογράφους, μ' όλα αυτά πέθανε; Αν είχε χάσει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα θα το έλεγε έτσι; Ατυχές και ειρωνικό. Διαβάστε και τις χαρακτηριστικές ατάκες του Φίλιππου Συρίγου στην εκπομπή για του λόγου το αληθές:

"Ερώτηση κρίσεως, τελικά την περασμένη Κυριακή το μπάσκετ πέθανε, ναι ή όχι;".

"Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, διότι η οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να χάσει κάτω από κάποιες συνθήκες και οι συνθήκες δεν είναι πάντοτες σταθερές. Είναι μεταβαλλόμενες. Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι δεν εξασφαλίζουν πάντα το fair play, έτσι;

Δεν μπορούμε να οδηγούμεθα και να λέμε ότι το μπάσκετ πέθανε, διότι όταν λες ότι το μπάσκετ πέθανε, καταρχήν δυσφημίζεις το ίδιο σου το προϊόν για το οποίο μοχθείς, πληρώνεις, αγωνίζεσαι, κάνεις, δείχνεις.

Και πώς πέθανε δηλαδή; Κι αφού πέθανε, πως ο Ολυμπιακός δηλαδή πήγε και κέρδισε με τον τρόπο που κέρδισε και κάτω από τις συνθήκες που κέρδισε, να χάνει με 13 και να κερδίσει με πέντε στη Χίμκι. Πώς πέθανε;".

"Το παιχνίδι είναι πάνω από τα πρόσωπα, πάνω από τις σκοπιμότητες και οι παίκτες και οι προπονητές επίσης. Διότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Και είναι πολύ άδικο και για τους παίκτες και για τους προπονητές όταν υποχρεώνονται να γίνονται ουραγοί και ακόλουθοι αυτών που πληρώνουν, το πάθος των οποίων καμιά φορά οδηγεί σε αδιέξοδα.

Αναγνωρίζω εγώ τις καλές προθέσεις, αναγνωρίζω το πάθος γιατί χωρίς πάθος δε θα γινόταν τίποτα και κανένας αν δεν έχει πάθος δε θα βάζει το χέρι τόσο βαθιά στην τσέπη και να βγάζει τόσα εκατομμύρια, αλλά όλα πρέπει να είναι υπό έλεγχο. Το πάθος τελικά να μη γίνεται μπούμερανγκ".

Το παραλήρημα για το 1997!

Βέβαια, η μεγαλύτερη πρόκληση από όλες ήρθε για το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στη Ρώμη. Ο Φίλιππος Συρίγος άφησε υπόνοιες για τη διαιτησία στα παιχνίδια των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό το 1997. Απλά θυμίζουμε πως οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν τους πράσινους στο ΟΑΚΑ με 49-69 και στο ΣΕΦ πήραν την πρόκριση για το Final-4 της Ρώμης με 65-57.

Κι όμως, ο κ. Συρίγος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τη διαιτησία του Ισραηλινού Μπετανκόρ στο ΟΑΚΑ και του Ιταλού Τζανκανέλα στο ΣΕΦ, αμφισβητώντας το πρώτο από τα δύο πανάξια και πεντακάθαρα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα στην ιστορία της διοργάνωσης. Η συζήτηση αυτή προκλήθηκε από το πιθανό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι δύο αιώνιοι θα κοντραριστούν στην προημιτελική φάση της φετινής Euroleague.

Βέβαια, ο κ. Συρίγος λησμόνησε να αναφέρει τη δημόσια συγγνώμη της FIBA στην Μπαρτσελόνα για το πιο πέτσινο ευρωπαϊκό της ιστορίας, το οποίο πήρε ο Παναθηναϊκός το 1996 στο Παρίσι.

Αναλυτικά η στιχομυθία:

Φ.Σ. Μα έχει στόχο, συνεχίζει να έχει στόχο γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ και έχει πολύ μεγάλη σημασία αντίστροφα να μην το έχεις.

-Κι έφυγε κι από τη μέση κι αυτό το τρεμάμενο χαλί των ελληνικών ντέρμπι.

Φ.Σ. Ποιος σου το είπε ότι έχει φύγει;

-Έφυγε προσωρινά, μέχρι το επόμενο.

Φ.Σ. Δεν έχει φύγει, αν ο Ολυμπιακός έρθει πρώτος και ο Παναθηναϊκός τέταρτος ή ο Ολυμπιακός δεύτερος και ο Παναθηναϊκός τρίτος;

-Λέω ότι δεν έχει να σκέφτεται τελικό Κυπέλλου, ματς για την Α1.

Φ.Σ. Λες για τα δύο ματς, δεν το κατάλαβα.

-Ναι, γιατί στην καλύτερη θα είναι Απρίλιο μήνα μετά ξανά.

-Αυτό που λες είναι και πολύ πιθανό, η σύγκρουση μεταξύ τους στα πλέι οφ.

Φ.Σ. Εκεί μπορεί να έχει τα κακά του αλλά έχει και τα καλά του. Δηλαδή εξασφαλίζεις σίγουρα συμμετοχή στο φάιναλ φορ.

-Αυτό μας έλειπε. Πέντε παιχνίδια, ο σώζων εαυτόν σωθείτο.

Φ.Σ. Κοίταξε, θα είναι μία εμπειρία. Δεν τους έχουμε ξαναδεί στα πλέι οφ ή τους έχουμε δει;

-Τους έχουμε δει.

-Το '97, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό χωρίς πλεονέκτημα έδρας και πήγε στη Ρώμη. Δυο φορές είχε σπάσει πλεονέκτημα έδρας. Του Παναθηναϊκού και της Παρτιζάν.

Φ.Σ. Αυτό είναι πριν. Εγώ μιλάω για την Ευρωλίγκα Νίκο, εσύ πηγαίνεις πριν στην εποχή της FIBA και του Στάνκοβιτς.

-Πώς το λέγανε τότε, ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Ούτε καν Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Φ.Σ. Εγώ μιλάω για την Ευρωλίγκα, αυτή καθ' αυτή.

-Όχι στην Ευρωλίγκα δεν έχει ξανασυμβεί.

Φ.Σ. Εσύ αναφέρεσαι τότε που είχε το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι έχασε το πρώτο ματς στην έδρα του με διαιτητή τον Μπετανκόρ κι έκανε ο Ολυμπιακός το 2-0 στο ΣΕΦ με διαιτητή τον Ιταλό τον Τζανκανέλα.

-Παίζει κάποιο ρόλο αυτό; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

Φ.Σ. Για να το λέω.

-Εγώ πήγα να πω ότι ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα.

Φ.Σ. Δηλαδή, κάτσε με συγχωρείτε. Είναι δυνατόν τυχαία να θυμάμαι τους διαιτητές μετά από 16 χρόνια.

-Όχι, αλλά εγώ άλλο θυμάμαι. Να το πω κι εγώ το δικό μου. Η μοναδική ομάδα η οποία πήρε πρωτάθλημα ξεκινώντας με μειονέκτημα έδρας ήταν το '95 οι Χιούστον Ρόκετς, από εφτά μόνο με ντισαβαντάζ.

-Ποιος ήταν όμως ο διαιτητής;

-Ε, αυτά δεν τα θυμάμαι.

Φ.Σ. Οι διαιτητές στο ΝΒΑ δεν παίζουν ρόλο.

-Πώς δεν παίζουν; Παίζουν ρόλο, αλλά με άλλο τρόπο. Πιο κομψό και πιο έξυπνο. Όχι θεωρώντας μας ηλίθιους μ' αυτά που σφυράνε εδώ πέρα. Δύο χρόνια μετά ήρθε το απόλυτο come back του Ολυμπιακού πάλι με ντισαβαντάς έδρας.

Φ.Σ. Η αναφορά στους διαιτητές του '97 έγινε για ένα λόγο και μόνο, επειδή ο Μπετανκόρ ο οποίος συνέβει να παίξει το πρώτο και καθοριστικό παιχνίδι ας πούμε στο ΣΕΦ, ήταν ο διαιτητής, που έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουμε ότι εχθρευόταν την έδρα.

-Ήταν αυτός που του άρεσε, ηδονιζόταν…

Φ.Σ. Να αντιστρατεύεται, να πολεμάει την έδρα. Από την άποψη αυτή ο Ολυμπιακός τότε είχε ευτυχίσει να έχει αυτό το διαιτητή.

-Στο ΟΑΚΑ ήταν όχι στο ΣΕΦ.

Φ.Σ. Ναι στο ΟΑΚΑ. Στο εκτός έδρας του Ολυμπιακού.

-Και με πολλά όμως, με 15 νομίζω.

Φ.Σ. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς, αφού ο Ολυμπιακός και μάλιστα σε μία τόσο σύντομη σειρά, χρειαζόντουσαν δύο νίκες, μάξιμουμ τρία παιχνίδια, είχε κάνει την υπέρβαση στο πρώτο παιχνίδι δε θα έχανε την πρόκριση στο δεύτερο μέσα στην έδρα του.

-Βέβαια έτσι νόμιζε και στον επόμενο γύρο με την Παρτίζαν. Νίκησε στο Βελιγράδι, έχασε στην έδρα του και ξαναπήγε και ξανακέρδισε στο Βελιγράδι.

Φ.Σ. Εκείνο πια είχε γραφτεί στην ιστορία.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου