ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για την 21η αγωνιστική της Super League. Εξαιρετική εμφάνιση από Αμπντούν και Φέισα, καταπληκτικό γκολ από τον Μήτρογλου και σωτήρια επέμβαση του Μέγκιερι στο 94'.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποδράσει από την Τρίπολη, κερδίζοντας τον τοπικό Αστέρα με 1-0 χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Μήτρογλου στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης, για την 21η αγωνιστική της Super League. Εξαιρετική εμφάνιση από Αμπντούν και Φέισα, εκπληκτική επέμβαση από τον Μέγκιερι στο 94' που κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Μέγκιερι: Με τον Ολυμπιακό να πιέζει την περισσότερη διάρκεια του αγώνα ο Μέγκιερι δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πίεση από τους γηπεδούχους. Αιφνιδιάστηκε σε μια σέντρα του Ντε Μπλάσις που έφερε μια καλή χαμένη ευκαιρία του Κάφα, ωστόσο στο 94' με εκπληκτική επέμβαση στέρησε στον Μπαρτολίνι το γκολ της ισοφάρισης για τον Αστέρα και κράτησε το πολύτιμο 0-1 για την ομάδα του.

Παπάζογλου: Πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας έναντι του Ντιακιτέ που είχε αναλάβει αυτό τον ρόλο μετά την αποχώρηση του Τοροσίδη. Αμυντικά στάθηκε πολύ καλά, κλείνοντας αρκετές φορές ως τρίτος στόπερ και ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε καθόλου προβλήματα από την πλευρά του. Επιθετικά ωστόσο ο Τάσος δεν βοήθησε, λίγες φορές πέρασε την γραμμή του κέντρου προς την περιοχή του Αστέρα και δεν μπόρεσε να βγάλει συνεργασίες με τον Φετφατζίδη. Στο 61' άφησε τη θέση του στον Μήτρογλου.

Κοντρέρας: Τον τελευταίο μήνα ο Πάμπλο δεν ήταν στα καλύτερα του και η παρουσία του στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού κάθε άλλο παρά σιγουριά ενέπνεε. Στην Τρίπολη ο Χιλιανός πατούσε καλά στα πόδια του ύστερα από καιρό και βοήθησε στον να μην αντιμετωπίσει κινδύνους η εστία του Μέγκιερι ενώ βοήθησε και στην σωστή προώθηση της μπάλας στους παίκτες της μεσαίας γραμμής.

Μανωλάς: Ούτε αυτός προερχόταν από ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις στο πρόσφατο παρελθόν αλλά κόντρα στον Αστέρα έδειξε πάλι το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Εκτός από τις αποτελεσματικές του επεμβάσεις στην άμυνα, ήταν και ο παίκτης που ψύχραιμα τροφοδότησε τον Μήτρογλου στην φάση του 92ου λεπτού απ' όπου προήλθε το νικητήριο τέρμα των Πειραιωτών.

Χολέμπας: Θετική εμφάνιση από τον 28χρονο αριστεροπόδαρο άσο του Ολυμπιακού. Αμυντικά δεν είχε προβλήματα ενώ ανέβηκε πολλές φορές στο πλευρό του Αμπντούν προκειμένου να τον στηρίξει επιθετικά. Στη φάση του 71' είχε την εξαιρετική συνεργασία με τον Μήτρογλου που κατέληξε στην σωτήρια επέμβαση του Φούλοπ. Ο καλός Χολέμπας είναι απαραίτητος στα ματς με τη Λεβάντε.

Φέισα: Πολύ καλή η επανεμφάνιση του Σέρβου στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο και μια σκληρή έδρα. Ο Λιούμπο είχε καλή συνεργασία με τους Μασάντο και Μανιάτη, έλεγξε τον ρυθμό στον χώρο της μεσαίας γραμμής, μεταβίβασε σωστά την μπάλα και έκανε πολύ λίγα λάθη. Μακάρι ο Φέισα να καταφέρει να δείξει την αξία του υπό τις οδηγίες του Μίτσελ. Έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό.

Μανιάτης: Τυπική εμφάνιση από τον διεθνή άσο στην Τρίπολη. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, πίεσε πολύ ψηλά τους αντιπάλους του και αποτέλεσε "οδόφραγμα" στις επιθετικές ορέξεις των γηπεδούχων από τον άξονα. Έχοντας τον Φέισα στο πλάι του ήταν και απαλλαγμένος από την δημιουργία παιχνιδιού, γεγονός που τον βοήθησε επιπλέον στον ρόλο του. Το τελευταίο μισάωρο αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ, έχοντας επίσης καλή απόδοση.

Φετφατζίδης: Λίγα πράγματα από τον "Φέτφα" στα 64 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στον Αστέρα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δύο φορές βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για να σκοράρει αλλά τα τελειώματα του ήταν απογοητευτικά. Αναποτελεσματικός και στο "ένας εναντίον ενός", δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Βλαχοδήμο.

Μασάντο: Πήρε πρωτοβουλίες, μοίρασε σωστά την μπάλα και βοήθησε στην πίεση που ασκούσε ψηλά ο Ολυμπιακός. Επιχείρησε να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής, δίχως επιτυχία, ενώ προσπάθησε να παίξει και κάθετα χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Είχε διάθεση και πάλεψε ως το τέλος μαζί με τους συμπαίκτες του για τη νίκη. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του αλλά ήταν θετικός.

Αμπντούν: Ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στην επίθεση συνολικά στο παιχνίδι. Ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, μάζεψε πολλές κλωτσιές και πήρε την κόκκινη του Σανκαρέ νωρίς στην επανάληψη. Ζήτησε την μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες και απέφυγε τα λάθη, επιστρέφοντας στις πολύ καλές εμφανίσεις μετά από καιρό, Καλό νέο για τους ερυθρόλευκους ενόψει Λεβάντε.

Τζεμπούρ: Δεν ήταν στη μέρα του ο Αλγερινός, που αφού σπατάλησε δύο ευκαιρίες να σκοράρει, είδε να μην καταλήγει σε γκολ και η καλύτερη ενέργεια του στο ματς. Στο 72' έβγαλε τετ-α-τετ τον Μήτρογλου, πήρε και το ριμπάουντ από την απόκρουση του Φούλοπ αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στο 80' άφησε τη θέση του στον Ιμπαγάσα.

Μήτρογλου: Πέρασε στο ματς αντί του Παπάζογλου στο 61'. Στο 71' και το 72' νικήθηκε από τον Φούλοπ, στο 90' προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο δύσκολο γύρισμα του Αμπντούν, αλλά ήταν ο παίκτης που έμελλε να λυτρώσει τους ερυθρόλευκους στο 92'! Πήρε την πάσα του Μανωλά, κοντρόλαρε ωραία, "πάτησε" την μπάλα και με αριστερό πλασέ την έστειλε με βασανιστικό τρόπο στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0! Πολύτιμη η συμβολή του "πιστολέρο" την φετινή σεζόν, ακόμα καλύτερα να συνεχίσει την επαφή που έχει αναπτύξει με τα δίχτυα τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη... Καιρός να τον γνωρίσει και η Λεβάντε.

Βλαχοδήμος: Πήρε τη θέση του Φετφατζίδη στο 64' και φάνηκε πολύ περισσότερο από τον συμπαίκτη του στο μισάωρο που αγωνίστηκε. Έφερε ισορροπία στην επίθεση, που μέχρι τότε... έγερνε από αριστερά, πήρε πρωτοβουλίες, δεν φοβήθηκε να επιτεθεί κατά μέτωπο και αύξησε την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Θετική η εμφάνιση του νεαρού εξτρέμ.

Ιμπαγάσα: Αντικατέστησε τον Τζεμπούρ στο 80', ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του αγώνα. Επιχείρησε 2-3 φορές να βρει κάθετα τους συμπαίκτες του στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ δεν είχε τη γνωστή ποιότητα στις μεταβιβάσεις του. Γενικά ο "Κάνιο" έχει δείξει πως δεν βολεύεται ιδιαίτερα όταν μπαίνει αργά στα ματς.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου