ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-74 (PHOTOS+VIDEO)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -17, έκανε επική ανατροπή με επιμέρους σκορ 21-2, στο τέλος είχε την ευκαιρία να πάρει μία νίκη-θαύμα, αλλά ο Τεόντοσιτς αστόχησε από μακριά. Ηγέτες Σπανούλης (19π), Mίλος (20π), αποκάλυψη Έρτσεγκ (15). Το RedPlanet.gr ήταν "παρών" στην συγκλονιστική αναμέτρηση στην Μάλαγα. Δείτε το βίντεο του αγώνα.
Ο Ολυμπιακός πέταξε τη δεύτερη και τρίτη περίοδο στα σκουπίδια, αλλά το συγκλονιστικό τέταρτο δεκάλεπτο δεν έφτανε για να φύγει αλώβητος από την έδρα της Μάλαγα, που επικράτησε με 76-74, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.
Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο 32’ με 17 πόντους πίσω στο σκορ, αλλά με επιμέρους 2-21 σε έξι λεπτά, έκαναν μία σπουδαία ανατροπή σκηνικού και το παιχνίδι κρίθηκε στο ένα σουτ, με τον Τεόντοσιτς να αστοχεί σε νεκρό χρόνο. Ωστόσο, στα τελευταία δύο λεπτά η Μάλαγα ήταν πιο συγκεντρωμένη και στις λεπτομέρειες πήρε τη νίκη. Η πειραϊκή ομάδα εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της για την πρωτιά στον όμιλο.



O αγώνας

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άλλαξε για πρώτη φορά τη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το ματς άρχισαν οι Τεόντοσιτς, Σπανούλης, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης και Μπουρούσης. Ο τραυματίας Νίλσεν δεν μπορούσε να βοηθήσει, ενώ στον πάγκο έμειναν οι Παπανικολάου και Νεστέροβιτς.

Ο Σπανούλης πήρε την μπάλα στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου και με διεισδύσεις «φόρτωσε» με φάουλ τη Μάλαγα. Σκόραρε τους πρώτους τέσσερις πόντους του Ολυμπιακού από τη γραμμή των βολών και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (2-4). Η Μάλαγα, όμως, με ένα σερί 9-0 βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 11-4. Ο Φρίλαντ έκανε… ζημιά στον Θρύλο κάτω από το καλάθι, πετυχαίνοντας 6 πόντους σε αυτό το διάστημα, με τον Μαυροκεφαλίδη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι, ωστόσο, από το 5ο λεπτό και έπειτα, βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και με ένα δικό τους σερί 9-0 μετέτρεψαν το 14-6 του 6’, σε 14-15, ένα λεπτό πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, με τον Μπουρούση να ολοκληρώνει φάσεις κάτω από το καλάθι (και να σημειώνει τέσσερις πόντους). Ο «Ντούντα» είχε αποσύρει τον Μαυροκεφαλίδη, βάζοντας στην αναμέτρηση τον Έρτσεγκ, ο οποίος από το πουθενά έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει, όντας καλός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί έστω και λίγο οι τρεις Σέρβοι του Ολυμπιακού (Τεόντοσιτς, Κέσελ, Έρτσεγκ).

Ο Τεόντοσιτς διαμόρφωσε το τελικό 17-17 του πρώτου δεκαλέπτου και στη δεύτερη περίοδο ο Σέρβος ηγέτης της πειραϊκής ομάδας «πήρε φωτιά», αλλά πάλευε μόνος. Οι Μπλέικνι και Φρίλαντ οδήγησαν τη Μάλαγα σε ένα σερί 7-0 και το 19-20 έγινε σε 26-20 στο 12’. Ο Τεόντοσιτς πέτυχε εννέα συνεχόμενους πόντους για τον Ολυμπιακό, μειώνοντας σε 28-24 στο 14’. Ο Ίβκοβιτς διατήρησε στο παιχνίδι τον Έρτσεγκ, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά (έξι πόντους, πέντε ριμπάουντ), αλλά οι Μπλάνκο, Χιμένεθ και Τρίπκοβιτς ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια και στο 17’ η Μάλαγα παρέμενε μπροστά στο σκορ με 36-30. Τεόντοσιτς, Έρτσεγκ και Σπανούλης (στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαιξε μόλις στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα) πέτυχαν τους επτά τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο, με τη Μάλαγα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +5 στο σκορ (42-37). Τεόντοσιτς, Σπανούλης και Έρτσεγκ ήταν οι τρεις καλύτεροι παίκτες της πειραϊκής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 13, 9 και 6 πόντους, αντίστοιχα. Στην τρίτη περίοδο, ο Ίβκοβιτς επέλεξε μία αμυντική πεντάδα (Σπανούλης, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδης και Νεστέροβιτς).

Το τρίποντο του Σπανούλη (42-40) αποδείχθηκε «φωτοβολίδα», καθώς ο Ολυμπιακός άρχισε τραγικά την τρίτη περίοδο. Στο 25’, το σκορ ήταν 52-41, με τη Μάλαγα να «βραχυκυκλώνει» επιθετικά τους φιλοξενούμενους και με 8-0 σερί να παίρνει διψήφια διαφορά πόντων (+11). Το σερί της ισπανικής ομάδας έφτασε το 10-0 (54-41), με «μπροστάρηδες» τους Άρτσιμπαλντ, Μπλέινκι και Μπλάνκο. Ο Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ τον Τεόντοσιτς, ο Σπανούλης πέτυχε επιτέλους καλάθι για τον Ολυμπιακό στο 26’, αλλά οι γηπεδούχοι διατηρούσαν προβάδισμα στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά στο +14 υπέρ της Μάλαγα στο 27’ (58-44). Ό,τι κι αν σχήμα δοκίμαζε ο «Ντούντα»στο παρκέ δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα της Ανδαλουσίας σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία στο τρίτο δεκάλεπτο, ιδιαίτερα μέσα στη ρακέτα. Τέσσερις βολές, δύο έκαστος των Μπουρούση και Τεόντοσιτς, μείωσαν την ψαλίδα, δύο λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου (58-48), η οποία, ωστόσο, ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα 12 πόντων (62-50).


 
Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο έπρεπε να αλλάξουν πολλά στο ερυθρόλευκο συγκρότημα για να αντιστραφεί η κατάσταση. Ο προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Παπαλουκά, Έρτσεγκ και Μπουρούση. Στο 32’, ο τελευταίος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ (έκανε δύο σερί στον Άρτσιμπαλντ, ο οποίος έχασε τρεις βολές), με τους φιλοξενούμενους να είναι κάκιστοι στην επίθεση (και ευάλωτοι στην άμυνα) και τους γηπεδούχους με τρίποντο του Μπλάνκο στον αιφνιδιασμό να ανεβάζουν τη διαφορά στους 17 πόντους (67-50) στο 32’. Το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο… Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα σερί 6-0, με δύο βολές του Τεόντοσιτς, ένα καλάθι του Έρτσεγκ και ένα του Νεστέροβιτς, μειώνοντας σε 67-56 στο 33’. Ο Ολυμπιακός άρχιζε να παλεύει περισσότερο και με τρίποντο του Σπανούλη στο 35’ κατέβασε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. Το σκορ έγινε 69-61, ο Σπανούλης με νέο καλάθι μείωσε σε 69-63 στο 36’, φτάνοντας τους  και οι ερυθρόλευκοι μέσα σε τέσσερα λεπτά μπόρεσαν να μαζέψουν τη διαφορά, έχοντας επιμέρους σκορ 2-13. Ο «Red Span» είχε πάρει στην πλάτη του τον Ολυμπιακό και με εκπληκτική ασίστ τροφοδότησε τον Νεστέροβιτς, ο οποίος από κοντά μείωσε σε 69-65 στο 37’.

 Ο Θρύλος φώναξε «παρών», κάνοντας ανεπανάληπτη ανατροπή σκηνικού στο ματς! Το 67-50 του 32’, μετατράπηκε σε 69-71 στο 38’! Δύο τρίποντα από Κέσελ και Έρτσεγκ, έβαλαν τον Θρύλο στη θέση του οδηγού, δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα! Με το επιμέρους σκορ για τους φιλοξενούμενους να φτάνει το 2-21 και το σερί στο 15-0 (από 69-56 έγινε 69-71)! Ο Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους και 4 ασίστ, συνετέλεσε τα μέγιστα για την ανατροπή. Με δύο βολές ο Ροντρίγκεθ ισοφάρισε σε 71-71 στο 38’. Ο «Ντούντα» έβαλε στο ματς και τον Τεόντοσιτς, αλλά ο Μπλάνκο από τη γραμμή των βολών έκανε το 73-71. Οι ερυθρόλευκοι μπλόκαραν στα τελευταία δύο κρίσιμα λεπτά και ο Άρτσιμπαλντ με λέι απ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 75-71, στο 39’. Οι γηπεδούχοι, με σερί 6-0, πήραν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Με περίπου 52 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Τεόντοσιτς έχασε τρίποντο, αλλά ο Κέσελ κέρδισε το φάουλ στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δικαίωμα για βολές, αλλά ο Μίλος δεν δίστασε να πάρει ξανά την μπάλα και με τρίποντο να μειώσει σε 75-74, 28 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Ο Μπλέικνι είχε μία στις δύο βολές και ο Ολυμπιακός την τελευταία επίθεση του αγώνα, με το σκορ στο 76-74. Ο Σπανούλης δεν συννενοήθηκε σωστά με τον Νεστέροβιτς, η μπάλα έφτασε στον Τεόντοσιτς, ο οποίος δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει εκτός από το να σουτάρει από τα 8 μέτρα, αστοχώντας. Η Μάλαγα κέρδισε τον Ολυμπιακό με 76-74, αλλά οι ερυθρόλευκοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την πρωτιά στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-37, 62-50, 76-74 - Aνά δεκάλεπτο: 17-17, 25-20, 20-13, 14-24,

Μάλαγα (A. Ρενέσες): Ροντρίγκεθ 6 (5ασ), Φρέιρ 2, Πρίντεζης, Μπαρέρα 4, Χιμένεθ 5 (1), Τρίπκοβιτς 8 (2), Μπλάκνεϊ 8 (1), Λίμα, Φρίλαντ 12 (7ρ), Άρτσιμπαλντ 8, Μπαπτίστ 2, Μπλάνκο 21 (3).

Ολυμπιακός (Ν. Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 1, Νεστέροβιτς 6 (5ρ), Σπανούλης 19 (2τρ, 5ασ),  Μπουρούσης 6 (8ρ), Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 1, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 15 (1), Τεόντοσιτς 20 (2), Χαλπερίν, Γκόρντον 1.

Αναλυτικά, τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:



Aναλυτικά, τα συνολικά στατιστικά των δύο ομάδων στο ματς:



Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις από το ματς:


 




Αναλυτικά, τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου