ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το χαρτί... Παπαλουκάς (VIDEO)

Το χαρτί... Παπαλουκάς

Ο play maker του RedPlanet.gr εξηγεί γιατί ο Ίβκοβιτς ποντάρει στον Θοδωρή Παπαλουκά τι του ζητάει να κάνει μέσα στο γήπεδο και πώς ο αρχηγός της ομάδας ανταποκρίνεται στις συμβουλές του προπονητή που τον μετέτρεψε σε σούπερ-σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ
Η αναφορά του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Θοδωρή Παπαλουκά δεν ήταν τυχαία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι από τα μεγάλα όπλα των “ερυθρολεύκων” και φαίνεται ότι έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του, που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο καιρό.
Ο “Τεό” δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είναι μακράν ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας και όσοι παρακολουθούν από κοντά τους τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού είναι προφανής η εντολή που του έχει δώσει ο Ίβκοβιτς.

Ο προπονητής θέλει, από τον Παπαλουκά, να τελειώνει τις φάσεις. Μιλάμε άλλωστε για ένα δίμετρο πλέι-μέικερ, με τρομακτική ευχέρεια στην ντρίπλα και αίσθηση του γηπέδου.


Ό,τι ακριβώς έκανε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν εκτός από το να δίνει ρυθμό, να καθοδηγεί την ομάδα και να πασάρει ...με ακρίβεια, είχε επωμιστεί και αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Λόγω ύψους ο Παπαλουκάς μπορεί να φτάσει με άνεση στο λέι-απ και να σκοράρει, έστω κι αν ο αντίπαλός του είναι ψηλότερος. Έχει την ταχύτητα να τον προσπεράσει και την ικανότητα να βάλει το καλάθι είτε με το αριστερό, είτε με το δεξί χέρι.

Επίσης ο Παπαλουκάς που έχει την ικανότητα να διαβάζει τις φάσεις και τις άμυνες των αντιπάλων, μπορεί να ποστάρει τους προσωπικούς του αντιπάλους σε περίπτωση που ο αντίπαλός του είναι κοντύτερος.

Είναι αλήθεια ότι αυτές οι φάσεις με τα “τελειώματα” του Παπαλουκά είχαν λείψει από τον Ολυμπιακό από τα προηγούμενα δυο χρόνια. Ο “κάπτεν” του Ολυμπιακού ίσως γιατί και ο ίδιος δεν αισθανόταν γερά τα πόδια του σε πολλά ματς απέφευγε να πηγαίνει προς το καλάθι, ή όταν πήγαινε προς τα εκεί έψαχνε να βρει τον ελεύθερο συμπαίκτη του. Όχι ότι δεν πρόκειται να κάνει και φέτος κάτι τέτοιο, ωστόσο ο “Ντούντα” θέλει από τον Θοδωρή να πηγαίνει στο λέι-απ, ξέροντας ότι έτσι έχει σίγουρους πόντους στο τσεπάκι του.

Ένα άλλο σημείο που δίνει σημασία ο Ντούντα στην παρουσία του Παπαλουκά μέσα στο παρκέ είναι η προσήλωσή του στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές, ο αρχηγός του Ολυμπιακού παρασύρεται μέσα στο γήπεδο είτε διαμαρτυρόμενος στους διαιτητές, είτε φωνάζοντας στους συμπαίκτες του για μια λάθος άμυνα, ή μια επίθεση που δεν βγήκε.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν ο “ερυθρόλευκος” αρχηγός άρχισε να διαμαρτύρεται στους διαιτητές. Η αγριοφωνάρα του Ίβκοβιτς “παίξε μπάσκετ”, λόγω και των ... κεκλεισμένων των θυρών, ακούστηκε σε όλο το γήπεδο.

Το να συνηθίσει και πάλι τον Ίβκοβιτς ο Παπαλουκάς δεν είναι ... εύκολο. Όταν όμως προσαρμοστεί, πλήρως, είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα είναι διπλά ωφελημένος. Μη ξεχνάτε, άλλωστε, ότι με τον Ντούντα προπονητή, ο Παπαλουκάς μετατράπηκε από ένα καλό παίκτη σε σούπερ-σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου