ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τζόρτζεβιτς: Ο… ειδικός μιλάει για τα πέναλτι στον Ολυμπιακό

Τζόρτζεβιτς: Ο… ειδικός μιλάει για τα πέναλτι στον Ολυμπιακό


«Αγκάθι» αποτελούν για τον φετινό Ολυμπιακό οι εκτελέσεις πέναλτι καθώς στην Καβάλα οι «ερυθρόλευκοι» ευστόχησαν για πρώτη φορά. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για το πρόβλημα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή»
-Πρέντραγκ ποιο ήταν το μυστικό σου τελικά στις εκτελέσεις πέναλτι;
«Είναι δύσκολο να πεις ότι υπάρχει μυστικό. Θα έλεγα απλώς ψυχραιμία, ηρεμία, αποφασιστικότητα. Δεν μπορείς να πεις δηλαδή ότι υπάρχει συγκεκριμένο μυστικό. Βέβαια είναι σημαντικό να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν την εκτέλεση, αλλά και να υπολογίζεις τι θα κάνει ο αντίπαλος τερματοφύλακας».
-Κρατούσες δηλαδή ένα αρχείο για το κάθε γκολκίπερ για το ενδεχόμενο τέτοιας φάσης;
«Κοιτούσα να ξέρω να έχει προτίμηση σε κάποια γωνία και βέβαια, να κρίνω και τα προσόντα του. Το ύψος πόσο γρήγορος είναι ποια είναι η δυνατή του πλευρά. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται σκέψη, δεν είναι απλώς μια εκτέλεση».
-Πριν φτάσεις στο σουτ, ποια «τακτική» ακολουθούσες;
«Θέλει βαθιά ανάσα και χαλάρωση πριν από την εκτέλεση. Δεν χρειάζεται ταχύτητα, αλλά ηρεμία για να έρθει το καθαρό μυαλό. Και ανεξάρτητα από το έχει προηγηθεί προσπαθούσα να απομονώνω όλα και να είμαι αποκλειστικά συγκεντρωμένος στην εκτέλεση».
-Πόσο σε βοηθούσε η προπόνηση στο συγκεκριμένο τομέα;
«Η προπόνηση βοηθάει στο να σημαδεύεις καλύτερα κάποια σημεία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Άλλο δηλαδή να σουτάρεις ένα πέναλτι στην προπόνηση και άλλο στο 91΄ στην Τούμπα. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες και εκεί είναι θέμα καθαρού μυαλού, όχι προπόνησης. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να προετοιμαστείς για τις συνθήκες πίεσης-ψυχολογίας που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια του αγώνα. Αυτό που έρχεται στο μυαλό, ως πρόσφατο κιόλας, ήταν το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Στο πρώτο πέναλτι δεν είχα την ψυχραιμία και ηρεμία που έπρεπε και το έχασα, ενώ το δεύτερο παρότι είχα και κακή ψυχολογία λόγω της πρώτης άστοχης προσπάθειας, αυτοσυγκεντρώθηκα και το έβαλα. Ο εκτελεστής σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παίρνει το χρόνο του προκειμένου να είναι απόλυτα ήρεμος στην εκτέλεση».
-Όταν ξεκίνησες τις εκτελέσεις στον Ολυμπιακό, πόσο σε βοήθησε η καλή αρχή;
«Ήταν θυμάμαι σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο νικήσαμε 1-0 και ήταν προσωπική μου επιλογή να το εκτελέσω. Με βοήθησε πολύ να πιστέψω στον εαυτό μου. Είναι υποτιμημένες οι εκτελέσεις πέναλτι, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση».
-Έπαιζε ρόλο για σένα το αν σούταρες στο «Καραϊσκάκη» ή εκτός έδρας;
«Την ώρα της εκτέλεσης προσπαθούσα να μην ακούω και να μην βλέπω τίποτα άλλο. Δεν έπαιζε ρόλο εκείνη τη στιγμή το γήπεδο».
-Πως σχολιάζεις την πρόσφατη εκτέλεση του Φουστέρ; Ποιοι είναι για σένα άξιοι διάδοχοί σου για τις εκτελέσεις πέναλτι στον Ολυμπιακό;
«Ήταν ένα ψύχραιμο πέναλτι που το χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να σπάσει αυτή την αρνητική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Τα περισσότερα παιδιά πλέον δεν τα ξέρω, αυτοί που γνωρίζω ότι έχουν αποφασιστικότητα κι εμπειρία για τα πέναλτι είναι ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ. Αλλά ο προπονητής είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από όλους τι γίνεται».
(Πηγή) gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου