ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έξαλλος ο Ίβκοβιτς με τους παίκτες του

Έξαλλος ο Ίβκοβιτς με τους παίκτες του

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται διάρκεια στο παιχνίδι του
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του και ξεκαθάρισε πως τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έχει μπροστά του θα είναι μία ευκαιρία να δείξει πως είναι ομάδα.
 
Πάντως, ο Σέρβος προπονητής στάθηκε και στο γεγονός ότι η ομάδα του για ένα ακόμα ματς αγωνίστηκε χωρίς την παρουσία του κόσμου τους. "Το πιο δύσκολο για εμάς είναι να παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Σήμερα παίξαμε μόνο ένα καλό δεκάλεπτο, το δεύτερο", τόνισε ο Ίβκοβιτς και συνέχισε:


"Περίμενα πως στο δεύτερο ημίχρονο θα παίζαμε καλό μπάσκετ, αλλά αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να βρει τον εαυτό του και να πλησιάσει στο σκορ. Δεν είμαστε κουρασμένοι. Δεν έχουμε διάρκεια παιχνιδιού, δεν ελέγχουμε καλά το παιχνίδι και δεν έχουμε ενέργεια.

Είναι μία κατάσταση που θα προσπαθήσω να αλλάξω μαζί με τα παιδιά. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Πλέον έχουμε δύο καθοριστικά παιχνίδια. Όχι, για την πρώτη θέση του ομίλου, αυτό δεν με ενδιαφέρει, αλλά για να φτιάξουμε την ομάδα. Είμαστε πολύ μακριά από τη λέξη ομάδα και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα".

Για τη διαφορά που παίρνουν οι παίκτες του και τη χάνουν, τόνισε: "Θέλουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Δεν μπορείς να πατάς το γκάζι για ένα πεντάλεπτο και να παίρνεις τη νίκη. Το μπάσκετ έχει αλλάξει και δεν υπάρχουν πλέον ομάδες που τις κερδίζεις αν παίξεις ένα μικρό διάστημα καλά.

Οι Μαυροκεφαλίδης, Παπανικολάου, Κέσελ έχασαν όλες τις άμυνες στο ένας εναντίον ενός. Όλοι μας επιτίθενται εκεί. Έτσι έγινε και με την Μπάμπεργκ. Οι παίκτες μου δεν μπορούν να το καταλάβουν. Δεν νοείται να περιμένουμε να τα δίνει ο Νεστέροβιτς που έχει κερδίσει τα πάντα στη ζωή του ή ο Παπαλουκάς που μόλις επέστρεψε από τον τρυματισμό. Από εδώ και πέρα όποιος δεν έχει διάθεση δεν θα παίζει".

"Έρχεται η μέρα της αλήθειας"

Στη συνέχεια, ο Σέρβος προπονητής μίλησε με ακόμα σκληρότερη γλώσσα, λέγοντας: "Όταν πήγα στην ΤΣΣΚΑ οι Ελληνες Παπαλουκάς, Χατζηβρέττας μας βοήθησαν πολύ. Τότε είχα στην ομάδα τους Μόνια και Κριάπα που ήταν νέα παιδιά και ταλαντούχα.

Μου είπαν να πάρω τον Άντονι Πάρκερ της Μακάμπι και ήταν εύκολο για την ΤΣΣΚΑ να το κάνει. Θα μπορούσαμε μ’ αυτόν να έχουμε πάρει δυο, τρεις φορές την Ευρωλίγκα. Εγώ όμως είπα ότι θα πρέπει να δουλέψουμε μ’ αυτά τα παιδιά. Ένα χρόνο μετά έγιναν ντραφτ στο ΝΒΑ και δεν άντεξαν την πίεση όταν πήγαν εκεί. Άλλαξαν τρεις, τέσσερις ομάδες και δεν έκαναν τίποτα.

Το ΝΒΑ περιμένουν οι δικοί μου; Ακούνε τους μάνατζερ και παίζουν για τα στατιστικά τους. Ξέρω τι κάνουν γιατί αυτό είναι η ζωή μου. Έρχεται η μέρα της αλήθειας. Μιλάμε για επαγγελματισμό, όχι για συμπάθειες. Όλοι είναι καλά παιδιά".

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αρκέστηκε να πει: "Δεν κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε. Παίξαμε μπάσκετ μόνο κατά διαστήματα και αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να πετύχει πολλά σουτ. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια από εδώ και πέρα".

Μαρκόπουλος: "Δύσκολο να επιστρέψεις"

Στο άδειο γήπεδο στάθηκε και ο Σούλης Μαρκόπουλος ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: "Είναι πολύ άσχημο να παίζουν δύο ομάδες σε άδειο γήπεδο. Κανείς δεν μπορεί να παίξει έτσι. Δεν το ευχαριστιέται κανείς. Ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα εξάλεπτο καθάρισε το παιχνίδι. Πήρε μεγάλη διαφορά και εμείς κάναμε πολλά λάθη. Κάναμε μία προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να επιστρέψεις".

Αναφερόμενος στην απόδοση του Μάρσαλ: "Ο Μάρσαλ είναι ένας καλό παίκτης και παίζει πολύ καλά. Έχουμε λίγες επιλογές στο ρόστερ και ο ίδιος παίρνει πολλές ευκαιρίες και αισθάνεται άνετα.

Κι έκανε και μια εκτίμηση για το επίπεδο δυναμικότητας του πρωταθλήματος: Αν βγουν οι δύο ομάδες από το πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό οι υπόλοιπες ομάδες είναι περίπου στο ίδιο στυλ. Ακόμα και με μέτριες εμφανίσεις οι δύο μεγάλοι κερδίζουν".

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννακίδης υποστήριξε: "Είχαμε ένα κακό εξάλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να επιστρέψουμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Η ζωή συνεχίζεται και πλέον κοιτάμε το ματς με την Ροάν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου