ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

“Να κοπούν οι επισκέψεις στoυς διαιτητές”

“Να κοπούν οι επισκέψεις στoυς διαιτητές”

Ημερομηνία: 09/12/2010
“Να κοπούν οι επισκέψεις στoυς διαιτητές” Συνέντευξη στον Γ. Παπαδημητρόπουλο
Με αφορμή τη... συγνώμη του Derby την Πέμπτη (9/12) που αποκατέστησε τον Μιχάλη Γερμανάκο, το SoccerPlus.gr επικοινώνησε με τον πρώην διεθνή διαιτητή, που μπορεί να βρίσκεται εκτός διαιτησίας, ωστόσο παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και έχει άποψη.

“Με χρέωσαν σε κάποια ομάδα”
“H συγκεκριμένη εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ένα θέμα ανυπόγραφο και με φωτομοντάζ με είχε χρεώσει σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα (σ.σ. Ολυμπιακός). Ήταν μια φωτογραφία μου, με άλλη φανέλα. Το δικαστήριο με δικαίωσε, καταδικάστηκαν όλοι και αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Και εγώ δεν το ήξερα ότι θα γινόταν σήμερα, με πήραν τηλέφωνο φίλοι και μου το είπαν. Τότε είχα δώσει ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό, ένα πέναλτι που ήταν, αλλά η συγκεκριμένη εφημερίδα ήθελε να κάνει το παιχνίδι της. Έχει τελεσιδικήσει εδώ και τρία χρόνια η υπόθεση. Εντάξει, έστω και αργά έγινε αυτό που έπρεπε”
- Οι δημοσιογράφοι έχουν ευθύνες για τα όσα αντιμετωπίζουν οι διαιτητές;
“Είναι αλήθεια ότι έχουν. Ειδικά αυτοί που εργάζονται σε εφημερίδες που στηρίζουν συγκεκριμένες ομάδες. Δεν είναι κακή η κριτική, είναι κακό όταν αυτή γίνεται με κριτήριο το συμφέρον ή για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους. Δεν πρέπει να κολλάνε ετικέτες στους διαιτητές, όπως έκαναν και σε μένα”.
Η ευθύνη των παραγόντων
-Ποιά είναι η ευθύνη των παραγόντων για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία;
“Μεγάλη. Διακαής πόθος του κάθε παράγοντα είναι να ελέγχει τη διαιτησία. Βλέπουμε τις επισκέψεις στα καμαράκια στα ημίχρονα ή τις ανακοινώσεις μετά από κάθε παιχνίδι. Τί ακριβώς εξυπηρετούν όλα αυτά; Θα βελτιωθεί η διαιτησία ή πιέζουμε για να πάρουμε κάτι στα επόμενα παιχνίδια; Πρέπει να τα αφήσουμε στο παρελθόν αυτά γιατί εκεί ανήκουν. Έχουν ξεπεραστεί αυτές οι τακτικές...”
- Δεν έχει ευθύνη και η Ομοσπονδία;
“Φυσικά και έχει. Δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τους διαιτητές και λειτουργεί με δύο μέτρα και σταθμά σε κάποιες περιπτώσεις. Για το ίδιο λάθος ένας διαιτητής μπορεί να τιμωρηθεί με 3 μήνες και ένας άλλος με δύο αγωνιστικές. Αυτά είναι λάθη και δείχνουν αδυναμία διαχείρισης”
- Πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση
“Πρέπει αυτοί που διοικούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και θύματα είναι οι διαιτητές. Υπάρχουν παιδιά άπειρα στην μεγάλη κατηγορία, τα οποία κάνουν λάθη επειδή δεν αντέχουν στην πίεση. Δεν σημαίνει ότι είναι κακοί διαιτητές. Πρέπει να αισθανθούν ότι έχουν στήριξη. Βλέπετε εσείς ότι έχουν στήριξη; Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Προσωπικά, δεν βλέπω καλό μέλλον”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου