ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η παρέμβαση Αντωνακάκη μειώνει την ποινή!-NA ΠΩΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΠΟΙΝΗ...

Η παρέμβαση Αντωνακάκη μειώνει την ποινή!

Ημερομηνία: 08/12/2010 - 16:32
Η παρέμβαση Αντωνακάκη μειώνει την ποινή! Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη για τα τα επεισόδια που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός... «Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 4-12-2010, φίλαθλοί της δημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Ο.Α.Κ.Α. ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων αναγκάστηκε η Αστυνομική Αρχή να πάρει επιχειρησιακά μέτρα πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στις ΠΑΕ κατά τις συσκέψεις ασφαλείας συνήθων αστυνομικών μέτρων και από τα οποία επεισόδια προκλήθηκαν σωματικές
βλάβες σε πρόσωπα, από τις οποίες η μια σοβαρή και προξενήθηκαν εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας».

Αν η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ χαρακτηρίσει τα επεισόδια «ευρείας κλίμακας», τότε ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με τιμωρία έδρας από μία έως δύο αγωνιστικές και ποινή από 75 έως 150.000 ευρώ, αφού για να του επιβληθεί ποινή έδρας σε επεισόδια «ευρείας κλίμακας» θα πρέπει ο αγώνας να μην αρχίσει ή να μην ολοκληρωθεί λόγω των επεισοδίων, κάτι που δεν συνέβη με τον αγώνα Παναθηναϊκού – Πανσερραϊκού.
Από την άλλη, το κατηγορητήριο της Σούπερ Λίγκας, πρόεδρος της οποίας είναι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, χαρακτηρίζει τα επεισόδια «εκτεταμένα».
Οι “πράσινοι” είναι υπότροποι για «εκτεταμένα» επεισόδια αφού είχαν τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές για όσα είχαν συμβεί στον εκτός έδρας αγώνα με την Καβάλα.
Αν τιμωρηθούν ξανά η ποινή, πέραν του προστίμου, θα είναι από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως τα επεισόδια προκλήθηκαν έξω από το γήπεδο μεταξύ 300 κρανοφόρων, αστυνομικών και 50 φιλάθλων που βγήκαν από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ και ενώθηκαν μαζί τους με τους κρανοφόρους.
Επίσης, αναφέρει τον τραυματισμό του αστυνομικού που μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο 401 Νοσοκομείο.

Η υπόθεση εκδικάζεται την Πέμπτη 9/12 στις 13.00
+++ Διαβάστε εδώ το κατηγορητήριο της Σούπερ Λίγκας για τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου