ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ… ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ… ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!



Τρία εισιτήρια αναζητούν κατόχους στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων που ολοκληρώνεται απόψε. Η… εύκολη αποστολή της Ρόμα, το «θρίλερ» του 8ου ομίλου με την Άρσεναλ και η «μάχη» του Άγιαξ με την Οσέρ για την τρίτη θέση! Όλα τα σενάρια πρόκρισης…
Η Ρόμα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό απέναντι στην αδιάφορη Κλουζ για τη 2η θέση του 5ου ομίλου, αλλά η Βασιλεία καραδοκεί καθώς σε περίπτωση ήττας των τζιαλορόσι και δικής της νίκης επί της πρώτης Μπάγερν στο Μόναχο προκρίνεται αυτή. Θρίλερ στον 8ο όμιλο με την Αρσεναλ να μπορεί να πάρει την πρωτιά, αλλά και να μείνει εκτός! Φαβορί για το ένα εισιτήριο η Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την Μπράγκα να έχει θέσει επίσης ισχυρή υποψηφιότητα. Αγιαξ και Οσέρ διεκδικούν την 3η θέση του 7ου ομίλου, ενώ βαθμολογικά αδιάφορες αναμετρήσεις διεξάγονται για τον 6ο όμιλο.

5ος όμιλος
21:45GR Μπάγερν Μονάχου – Βασιλεία
Η Μπάγερν Μονάχου έχει εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά του 5ου ομίλου και η Βασιλεία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την… αδιαφορία των γηπεδούχων για να πάρει τη νίκη που, σε περίπτωση ήττα της Ρόμα στη Ρουμανία θα χαρίσει σε αυτή την πρόκριση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συμβιβαστεί με την πρόκριση στους 32 του Europa League.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά στο παρελθόν, στη 2η αγωνιστική των φετινών ομίλων, με τους βαυαρούς να παίρνουν την εκτός έδρας νίκη με 2-1.
Η παράδοση είναι έτσι κι αλλιώς υπέρ της ομάδας του Λουίς φαν Χάαλ, η οποία έχει κερδίσει τα τελευταία της 6 εντός έδρας ματς στη διοργάνωση κι έχει χάσει μόλις σε ένα από τα τελευταία 13, ενώ η αντίπαλός της δεν έχει κερδίσει σε καμία από τις 4 επισκέψεις της στη Γερμανία, μετρώντας, όμως, δύο σημαντικές ισοπαλίες απέναντι σε Αμβούργο και Σάλκε στο Κύπελλο UEFA.
Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους Ρόμπεν, Ολιτς και Μπαντστούμπερ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πράνιτς. Στη διάθεση του Φαν Χάαλ επανέρχεται ο Κλόζε. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι  Τσίπερφιλντ, Χούγκελ, Κουσούνγκα και Ζουά δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας τους.
21:45GR Κλουζ – Ρόμα
Τον βαθμό που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση ανεξάρτητα από το τί θα γίνει στο Μόναχο θα κυνηγήσει η Ρόμα απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Κλουζ στη Ρουμανία, καθώς αν η Βασιλεία κάνει το διπλό απέναντι στην Μπάγερν και οι τζιαλορόσι δεν τα καταφέρουν θα μείνουν εκτός συνέχειας (δεν ευνοούνται στην ισοβαθμία).
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 3 φορές στο παρελθόν, με την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι να μετρά 2 νίκες και την Κλουζ 1.
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους στα τελευταία τους 10 ματς στη διοργάνωση, ενώ έχουν ηττηθεί συνολικά στα 2/3 των ευρωπαϊκών τους αναμετρήσεων (14 ήττες σε 21 ματς)!
Για την Κλουζ δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Πίκολο και οι τραυματίες Μουρεσάν και Τομάς, ενώ ο Ρανιέρι δεν υπολογίζει στους Πιζάρο, Μπαπτίστα, Περότα και Ρίισε και δεν αποκλείεται να δώσει την ευκαιρία στον Αντριάνο να κάνει ντεμπούτο ως βασικός με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας στη διοργάνωση.
6ος όμιλος
21:45GR Μαρσέιγ – Τσέλσι
Τυπικό χαρακτήρα έχει η 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων για τον 6ο όμιλο. Η Μαρσέιγ έχει ήδη τερματίσει στη 2η θέση και υποδέχεται την πρωτοπόρο Τσέλσι η οποία έχει και το απόλυτο με 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (η μόνη ομάδα που το έχει καταφέρει φέτος) κι έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στη… συγκινητική επιστροφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο αγαπημένο του Βελοντρόμ.
«Είμαι λίγο συγκινημένος, αλλά εντάξει. Προσπαθώ να μην επηρεαστώ, αλλά νιώθω τόσα συναισθήματα που πραγματικά δεν ξέρω πώς να χειριστώ την κατάσταση. Είναι αστείο. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση», εξήγησε ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 3 φορές στο παρελθόν, με τους Μπλε να μετρούν δύο νίκες έναντι 1 της αντιπάλου τους και στη φετινή διοργάνωση επικράτησαν με 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η παράδοση δεν ευνοεί τους μασσαλούς που έχουν ηττηθεί στις τελευταίες 4 αναμετρήσεις τους στη διοργάνωση απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ αντίθετα η Τσέλσι μετρά μόνο νίκες και ισοπαλίες στις τελευταίες τις 6 προσπάθειες απέναντι σε γάλλους, αν και μόλις ένα τρίποντο ήρθε επί γαλλικού εδάφους.
Αν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που κάνει… κοιλιά στις τελευταίες αγωνιστικές της Premier League, κάνει το 6 στα 6 θα γίνει μόλις η 5η ομάδα που το καταφέρνει μετά τις Μίλαν (1992-93), Παρί Σ.Ζ. (1994-95), Σπαρτάκ Μόσχας (1995-96) και Μπαρτσελόνα (2002-03).
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Εμπία και των τραυματιών Ζινιάκ, Αθπιλικουέτα και Χίλτον, ενώ για τους Μπλε θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μπεναγιούν, Αλεξ, Λάμπαρντ και Ζιρκόφ, με τους Ανελκά και Κόουλ να μένουν επίσης εκτός για να ξεκουραστούν.
21:45GR Ζίλινα – Σπαρτάκ Μόσχας
Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι και το άλλο ματς του ομίλου, με τη Ζίλινα να υποδέχεται τη Σπαρτάκ Μόσχας που θα αγωνιστεί στο Europa League, έχοντας ως στόχο τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά, με τη Σπαρτάκ να παίρνει τη νίκη στη Μόσχα με 3-0.
Σε περίπτωση που η… πρωτάρα της διοργάνωσης ηττηθεί με 3 ή περισσότερα γκολ θα καταγράψει αρνητικό ρεκόρ στη φάση των ομίλων, το οποίο μέχρι στιγμής κρατάει η… αντίπαλός της, που τη σεζόν 2002-03 έχασε και τα 6 της ματς με διαφορά τερμάτων -17.
7ος όμιλος
21:45GR Ρεάλ Μαδρίτης – Οσέρ
Με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει ήδη κλειδώσει την πρωτιά του ομίλου, το ενδιαφέρον από την αναμέτρηση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου εστιάζεται στην Οσέρ, που ελπίζει να… κλέψει την 3η θέση από τον Αγιαξ.
Η βασίλισσα κλείδωσε από την προηγούμενη αναμέτρηση το εισιτήριο για τους 16 αλλά και την κορυφή του ομίλου, που θα της εξασφαλίσει μία πιο ευνοϊκή κλήρωση στην επόμενη φάση. Οι μαδριλένοι παίζουν λοιπόν μόνο για το κύρος και για να διατηρήσουν το αήττητο στους ομίλους, ενώ έχουν και την παράδοση με το μέρος τους καθώς μετρούν μόλις μία ήττα και έξι νίκες σε παιχνίδια απέναντι σε γαλλικές ομάδες.
Από τις κερκίδες θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση ο Ζοσέ Μουρίνιο, που είναι τιμωρημένος, μετά τις οδηγίες που φέρεται να έδωσε στους Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος για να δεχθούν εσκεμμένα κόκκινες κάρτες στην προηγούμενη αγωνιστική, με τους παίκτες να είναι επίσης τιμωρημένοι. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Κακά, Ντι Μαρία, Κεντίρα, Ιγκουαΐν και Κανάλες.
Στον αντίποδα, η Οσέρ καίγεται για το τρίποντο, που σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ήττα ή ακόμα και ισοπαλία του Αγιαξ, θα της χαρίσει την 3η θέση και την είσοδό της στην φάση των 32 του Europa League. Λε Ταλέκ και Σανόγκο δεν ταξίδεψαν στην ισπανική πρωτεύουσα λόγω τραυματισμών.
21:45GR Μίλαν – Αγιαξ
Για τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση στους 32 του Europa League θα παλέψει στο Τζουζέπε Μεάτσα ο Αγιαξ, με την Μίλαν να είναι βαθμολογικά αδιάφορη.
Οι ροσονέρι έχουν κλειδώσει την 2η θέση, ενώ η απόσταση που τους χωρίζει από την πρωτοπόρο Ρεάλ δεν καλύπτεται και συνεπώς δεν υπάρχει για αυτούς ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, πέρα από το θετικό αποτέλεσμα του γοήτρου. Για την Μίλαν, μάλιστα, η παράδοση είναι με το μέρος της, μετρώντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες στις εννιά φορές που φιλοξένησε ομάδα από την Ολλανδία. Οντο, Πάτο και Ιντζάγκι είναι τραυματίες, στους οποίους δεν υπολογίζει έτσι κι αλλιώς ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.
Στον αντίποδα, ο Αγιαξ δεν έχει καλές αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στην Γαλλία, μετρώντας 11 ήττες και μόλις 2 νίκες σε 17 αγώνες. Ωστόσο, οι παίκτες του Αίαντα δεν έχουν περιθώριο βαθμολογικής απώλειας, καθώς η Οσέρ καραδοκεί στο -1 και μπορεί να είναι αυτή που τελικά θα πανηγυρίσει την πρόκριση στο Europa.
Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Αγιαξ θα πραγματοποιήσει ο Φρενκ Ντε Μπουρ, μετά την παραίτηση του Μάρτιν Γιολ την Δευτέρα (06/12), ενώ από την αποστολή της ομάδας απουσιάζει ο τιμωρημένος Σουάρεζ.
8ος όμιλος
21:45GR Αρσεναλ – Παρτιζάν
Να επαναλάβει το 3-1 από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση ελπίζει η Αρσεναλ απέναντι στην αδιάφορη Παρτιζάν στο Βελιγράδι, καθώς η Μπράγκα… καραδοκεί!
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει 9 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση, την οποία μοιράζεται με την Μπράγκα, αλλά υπερτερεί από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, οι κανονιέρηδες τότε προκρίνονται στην 1η θέση, καθώς υπερτερούν και από την Μπράγκα και την Σαχτάρ.
«Για εμάς είναι απλό: θέλουμε να προκριθούμε στο Champions League, θέλουμε να είμαστε στους 16, και για να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε. Βάλαμε τους εαυτούς μας σε μία περίεργη θέση, αλλά είναι ακόμα στο χέρι μας», τόνισε ο Βενγκέρ στην συνέντευξη Τύπου. Εκτός αποστολής έμειναν οι Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Τζουρού, Ντιαμπί και Αλμούνια, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Κοτσιελνί.
Η Παρτιζάν δεν έχει κανέναν βαθμό ύστερα από πέντε αγωνιστικές και δεν διεκδικεί τίποτα, εκτός από ένα θετικό αποτέλεσμα για να αποχαιρετίσει με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση.
21:45GR Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπράγκα
Τον βαθμό που θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση θα διεκδικεί η Σαχτάρ Ντόνετσκ απέναντι στην Μπράγκα, η οποία όμως χρειάζεται το τρίποντο, ώστε με ενδεχόμενο στραβοπάτημα της Αρσεναλ, να είναι αυτή που θα τσεκάρει το εισιτήριο για τους 16.
Η Σαχτάρ βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου και μόνο αν ηττηθεί με 0-4 ή παραπάνω και παράλληλα κερδίσει η Αρσεναλ την Παρτιζάν θα μείνει εκτός διοργάνωσης. Ωστόσο οι γηπεδούχοι θα κυνηγήσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας ώστε να μην αγχωθούν στην τελευταία αναμέτρηση των ομίλων. Φερναντίνιο, Μιταριάν, Μορένο και Βίτσενετς είναι οι παίκτες που βρίσκονται στην λίστα με τους τραυματίες του Μιρτσέα Λουτσέσκου.
Από την πλευρά της η Μπράγκα, έχοντας δεδομένη μία θέση στους 32 του Europa League, ελπίζει στο… θαύμα, δηλαδή νίκη δική της και ήττα της Αρσεναλ, για να περάσει στην 2η θέση και στην επόμενη φάση. Εκτός αποστολής έμειναν οι Παουλάο, Ελντερσον και Ματέους, ενώ αμφίβολος είναι ο Φελίπε.
(Πηγή) sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου