ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κύπελλο ΟΠΑΠ: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2 (video)



Κύπελλο ΟΠΑΠ: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2


"Αγκαλιά" με την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Με δύο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου (64΄, 80΄) επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού της διοργάνωσης και, πλέον, στη ρεβάνς της 2ας Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ -με τυπικά γηπεδούχο την Ένωση- η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει το απόλυτο προβάδισμα για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στην τετράδα.

Ο Παναθηναϊκός, μετά το πρώτο 15λεπτο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες (η μία διπλή) για να πάρει το προβάδισμα. Στο διάστημα του πρώτου μέρους η ΑΕΚ προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει με αξιώσεις απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Σκόκο στο 38΄ από καλή θέση (άουτ), δεν απείλησε σε άλλη φάση την εστία του γκολκίπερ των "πρασίνων".

Το σουτ του Νίνη, που απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του ο Σάχα στο 22΄ ήταν η πρώτη καλή φάση για το "τριφύλλι". Μετά από τρία λεπτά οι δύο παίκτες ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, με τον Αργεντινό να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει το απευθείας φάουλ του νεαρού διεθνή μέσου του Παναθηναϊκού. Στο 33΄ πάλι ο Σάχα ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Μαρίνου. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 45΄. Μετά από ωραίοα συνδυασμό των Σισέ-Μαρίνου και σουτ του δεύτερου, ο Σάχα απέκρουσε προσωρινά και ο Λέτο με προβολή από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική κατάφερε να προηγηθεί στο 64΄ με προβολή του Νίκου Λυμπερόπουλου μετά από σέντρα-σουτ του Γιάχιτς. Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου θύμισε την ομάδα που απογοήτευσε τους οπαδούς της πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Μια ομάδα χωρίς να μπορεί να αλλάξει ούτε μία πάσα, με τους παίκτες της χωρίς κίνηση και πίεση στο γήπεδο. Μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Φερέιρα αντί να ρισκάρει, έχασε τη συνοχή της και δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Σάχα.

Η ΑΕΚ "επισφράγισε" την απόλυτη υπεροχή της στο β΄ μέρος στο 80΄ με το 0-2, πάλι με σκόρερ το Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος με απευθείας φάουλ (η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Λέτο) έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. Με τη σέντρα ο Σισέ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, αλλά πάλι ο Σάχα ήταν σε σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γάλλου.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος - Μάκος, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γκερέιρο, Γιάχιτς

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Μαρίνος (67΄ Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (67΄ Κατσουράνης), Λέτο, Νίνης (88΄ Πετρόπουλος), Σισέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (68΄ Μπλάνκο), Λαγός, Σκόκο (71΄ Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (90΄ Αργυρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου