ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

"Κελεπούρι" ο Μοδέστο

"Κελεπούρι" ο Μοδέστο

Ο Φρανσουά Μοδέστο για ένα ακόμη ματς ήταν εξαιρετικός, έστω και αν δεν έπαιζε στην κανονική του θέση, αυτή του στόπερ. Ο Γάλλος ανταποκρίνεται άριστα στην θέση του αμυντικού μέσου, κάτι που σίγουρα ικανοποιεί σε μέγιστο βαθμό τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Προφανώς, όταν κάτι επαναλαμβάνεται, σημαίνει πως το κομμάτι "τυχαίο" μπαίνει στο περιθώριο. Ουδείς λέει ότι ως στόπερ είναι εφάμιλλος του Λοράν Μπλαν, όπως κανένας δεν πρόκειται να υποστηρίξει ότι στο κέντρο αποτελεί τον διάδοχο του Κλοντ Μακελελέ.
 
Δεν είναι τυχαία η αναφορά σε Γάλλους, μιας και το θέμα αφορά το "πολυεργαλείο" του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοδέστο. Ο 32χρονος Κορσικανός άσος ανταποκρίνεται εδώ και καιρό κατά άριστο τρόπο στα νέα του καθήκοντα, που δεν έχουν σχέση με αυτά για τα οποία αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Μονακό.

Για στόπερ τον πήραν οι ερυθρόλευκοι, αυτές ήταν (και είναι) οι αρετές του, όμως φαίνεται ότι μια χαρά μπορεί να ανταποκριθεί και σε ρόλο αμυντικού μέσου. Άλλωστε, στο σημερινό ποδόσφαιρο οι πολυθεσίτες παίκτες βρίσκουν πολύ πιο εύκολα "ψωμί" σε σχέση με μονοκόμματους συναδέλφους τους, διότι αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά των προπονητών. Όσο πιο ευέλικτος είναι ένας ποδοσφαιριστής, τόσο πιο χρήσιμος γίνεται για τον προπονητή του. Ένας εξ αυτών είναι και ο Μοδέστο, που κόντρα στον ΠΑΟΚ πρόσθεσε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση.


Ήταν καλός και στα προηγούμενα παιχνίδια που έπαιξε στην θέση του "κόφτη", με αποτέλεσμα να μην λησμονεί κανένας ως τώρα τους Ντουντού Σεαρένσε και Μοϊσές Ουρτάδο. Προς Θεού, κανείς δε λέει ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές και οι δυο, όμως ο μεν πρώτος παρουσιάζει παρατεταμένη αγωνιστική αστάθεια και ο δεύτερος βγάζει συχνά-πυκνά τραυματισμούς. Επομένως, κάθε κόουτς που σέβεται τον εαυτό του και την δουλειά του προσπαθεί να κερδίζει ό,τι μπορεί από τους παίκτες του και ο Γάλλος άσος είναι και σταθερός, αλλά και συνάμα δεν είναι μια μέσα και τρεις έξω όπως άλλοι. Επομένως, τον χαρακτηρίζει η συνέπεια...


 
Κόντρα στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια ακόμα σούπερ εμφάνιση, πήρε και τον τίτλο του MVP, δείγμα του ότι διανύει περίοδο παρατεταμένης φόρμας σε μια θέση που δεν είναι η κανονική του. Πέτυχε ένα γκολ με κεφαλιά, είχε δοκάρι με σουτ, ενώ ήταν πάντα στο σημείο που έπρεπε στον χώρο του κέντρου. Λόγω του ότι κατά βάση είναι κεντρικός αμυντικός, έχει μάθει να τοποθετεί άριστα το σώμα του, είναι δυνατό παιδί από τη φύση του, έχει αντίληψη του χώρου του, μαρκάρει καλά (και σωστά...) και κάνει πιο εύκολη την δουλειά για τον παρτενέρ του, που εν προκειμένω είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Μοδέστο έχει βγει μια πέρα για πέρα χρήσιμη μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό, αν και το καλοκαίρι αποκτήθηκε ως τρίτος στόπερ. Άλλωστε, με Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όλοφ Μέλμπεργκ να κουμπώνουν καλά μεταξύ τους, θα ήταν δύσκολο για τον Γάλλο να μπει σφήνα και να σπάσει την δυάδα. Όμως, δουλεύει σωστά, είναι άριστος επαγγελματίας και έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, έστω και αν χρειάστηκε να παίξει σε μια άλλη θέση, όταν δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό. Προφανώς, το ότι δεν αποκτήθηκε τελικά κεντρικός μέσος τον Γενάρη, δεν ήταν σε καμία περίπτωση τυχαίο. Όλα έχουν την εξήγησή τους. Στον Ολυμπιακό, η εξήγηση για τη μη μετεγγραφή αυτή την περίοδο έχει ονοματεπώνυμο: Φρανσουά Μοδέστο...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου