ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σπανούλης: "Αισθάνομαι τέλεια σ' αυτή την ομάδα"

Σπανούλης: "Αισθάνομαι τέλεια σ' αυτή την ομάδα"

 Ο 28χρονος μπασκετμπολίστας δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος και χαρούμενος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. "Γιατί να μην φτάσουμε και στον τελικό της Ευρωλίγκας;", τονίζει.




Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και μίλησε για τους στόχους των "ερυθρόλευκων", τον Ίβκοβιτς και τους συμπαίκτες του. "Υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα μας", υπογράμμισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: "Ήταν δική μου απόφαση και είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Είδα ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ όμορφο να παίξω σε αυτή την ομάδα και όταν πήγα εκεί, ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα να αγωνιστώ με αυτούς τους συμπαίκτες. Αισθάνομαι πολύ καλά σε αυτή τα ην ομάδα. Έχω καλή σχέση με όλους εδώ, τους παίκτες και τους προπονητές, τη διοίκηση και τους φιλάθλους. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για να τα πηγαίνω καλά".

Για το πως αισθάνεται στον Πειραιά:
"Πρώτο από όλα είμαι υγιής και αισθάνομαι πολύ καλά. Πάντως για μένα οι αριθμοί δεν λένε τίποτα. Προσπαθώ να δίνω κάθε φορά τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει. Μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου, πώς να είμαι καλός συμπαίκτης και να βοηθώ την ομάδα μου. Νιώθω πολύ καλά σε αυτή την ομάδα και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τους συμπαίκτες μου, που με βοηθούν πολύ. Χωρίς αυτούς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όχι ατομικό. Επίσης υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τον προπονητή και εμπιστοσύνη ανάμεσά μας. Πέρα από αυτά, σημασία έχει να δουλεύεις σκληρά για να βελτιώνεσαι συνέχεια. Έχουμε ένα καλό σύνολο".

Για τους στόχους:
"Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες και νέα φιλοσοφία. Στην αρχή χρειαστήκαμε χρόνο για να μάθουμε ο ένας τον άλλο και να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του προπονητή. Στο γήπεδό μας είμαστε πολύ καλοί, αλλά είχαμε κάποια προβλήματα εκτός έδρας. Όμως συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, για να δούμε τι κάναμε σωστά και τι όχι, έτσι σιγά-σιγά βελτιωθήκαμε. Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση εν όψει του Top 16. Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή, ιδανική για να αγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο. Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός τώρα. Έχουμε μεγάλους στόχους φέτος και τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα".

Για τη συνεργασία του με τους Παπαλουκά και Τεόντοσιτς:
"Είναι διαφορετικοί παίκτες, αλλά πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ καλό χαρακτήρα. Πρόκειται για δύο σπουδαίους γκαρντ. Γνωρίζουν καλά πως έχουν μεγάλες ευθύνες μέσα στην ομάδα και γι’ αυτό η σχέση μας είναι πολύ καλή εντός κι εκτός παρκέ. Ο καθένας εδώ σέβεται τον άλλο και είναι συγκεντρωμένος στο να βοηθήσει την ομάδα. Όχι μόνο οι γκαρντ, αλλά όλοι οι παίκτες του ρόστερ είναι καλοί χαρακτήρες και δουλεύουν σκληρά καθημερινά. Όμως είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον Τεό και τον Μίλος. Ελπίζω όλοι μαζί να έχουμε μία σπουδαία σεζόν".

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς:
"Είναι πολύ όμορφο να συνεργάζεσαι με τον κόουτς Ίβκοβιτς. Είναι ένας θρύλος στο μπάσκετ. Όλοι στην ομάδα τον σέβονται. Διαθέτει τόσο μεγάλη εμπειρία και είναι δάσκαλος μέσα κι έξω από το γήπεδο. Προσπαθούμε να ακολουθούμε τις οδηγίες και τη φιλοσοφία του, επειδή ξέρουμε ότι έχει νοοτροπία νικητή. Είναι μεγάλη χαρά να δουλεύουμε υπό τις οδηγίες του".

Για το Final 4: "Έχω πολύ υψηλό κίνητρο. Θέλω να φτάσω όσο ψηλότερο μπορώ και να έχω την καλύτερη δυνατή σεζόν με τον Ολυμπιακό. Γιατί να μη φτάσουμε μέχρι το τέλος; Η φιλοσοφία μου, ωστόσο, είναι πως θα πρέπει να περάσουμε πολλές ώρες στην προπόνηση και να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Δεν είναι εύκολη δουλειά, γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο. Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε και να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι. Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε στο Final 4 μόνο με τα ονόματά μας. Πρέπει να αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα ότι αξίζουμε να φτάσουμε ως το τέλος. Μόνος τρόπος είναι αυτός: να το δείξουμε στο γήπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου