ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παλικαρίσια νίκη (videos)

span pri
28/10/11
Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Σπανούλη-Πρίντεζη επικράτησε με 81-74 της Φενέρ.

Η εμφάνιση δεν ήταν πειστική, αλλά στην παρούσα φάση η νίκη είναι αυτή που μετράει. Κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης βρει το ρυθμό του και πάρει την ομάδα στις πλάτες του είναι δεδομένο ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και πιο εύκολες από αυτή απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Το τελικό 81-74 ήταν «προϊόν» της ηγετικής παρουσίας του «Kill Bill», αλλά και της καταπληκτικής εμφάνισης του Γιώργου Πρίντεζη, καθώς οι δυο τους οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» στην μεγάλη ανατροπή του δευτέρου μέρους. Παράλληλα οι δύο έλληνες διεθνείς έδειξαν το δρόμο στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο φετινός Ολυμπιακός μπορεί να μην διαθέτει περίσσευμα ταλέντου, πλην όμως πρέπει να έχει την καρδιά του Σπανούλη και την ενέργεια του Πρίντεζη, για να μπορέσει να φθάσει ψηλά.

Λάθος με Λάζαρο

Στο πρώτο εικοσάλεπτο, πάντως, δεν είχε απολύτως τίποτα και μοιραία βρέθηκε πίσω με 37-26. Ο Ίβκοβιτς επέμεινε να παίζει με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο στην επίθεση και δεν δικαιώθηκε, καθώς ο 31χρονος σέντερ έδειξε πολύ βαρύς κι ενδεχομένως επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στη μέση. Μάλιστα ο «Ντούντα» έκανε το ίδιο λάθος και στην τρίτη περίοδο, με συνέπεια οι Τούρκοι να προηγηθούν με 44-32 στο 24'. Κάπου εκεί ο Σέρβος προπονητής αποφάσισε να αντικαταστήσει τους Παπαδόπουλο-Άντιτς με τους Πρίντεζη-Χάινς και «γύρισε» το ματς. Ο «Πριντ» με δύο συνεχή τρίποντα και ο Σπανούλης με τέσσερις πόντους, οδήγησαν τους Πειραιώτες σε σερί 10-0 και στο τέλος της τρίτης περιόδου ο φωτεινός πίνακας έγραφε 53-54.

Η τριπλέτα της επιτυχίας

Η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστική, αλλά όχι αρνητική για τους γηπεδούχους εξέλιξη. Βασικοί υπεύθυνοι γι' αυτό ήταν οι δύο Έλληνες, ή για την ακρίβεια οι τρεις. Διότι πρέπει να σταθεί κανείς στην σπουδαία εμφάνιση του Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος ναι μεν έμεινε άποντος, αλλά έκανε εκπληκτική δουλειά στην άμυνα με κερασάκι στην τούρτα μια εντυπωσιακή τάπα πάνω στον NBAer Θάμπο Σεφολόζα. Στο 39' ο Πρίντεζης έγραψε το 75-71 και στα 40» ο Σπανούλης έκλεψε τη μπάλα από τον Σεφολόζα, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος υπέπεσε σε λάθος. Ακολούθησε στα 20» λέι-απ του Σεφολόζα και στα 16» έγιναν οι φάσεις που έκριναν τον αγώνα. Ο Κατσίβελης στην πάσα επαναφοράς έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Γκιστ και παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στη Φενέρ να στείλει το ματς στην παράταση. Ωστόσο στα 13,6» ο Μπογκντάνοβιτς υπέπεσε σε 5» και ο Γκετσεβίτσιους με 2/2 βολές «καθάρισε» το ματς. Ο καταπληκτικός Πρίντεζης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με κλέψιμο και κάρφωμα που έγραψε το τελικό 81-74, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως από τους 3,500 φίλους του Ολυμπιακού.
Σίγουρα δεν ήταν πολλοί, αλλά όσο περνάει ο καιρός και η ομάδα γίνεται καλύτερη, τόσο θα αυξάνεται η προσέλευση στο ΣΕΦ।





www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου