ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Σιδέρης εμπλέκει τον Κοσκωτά σε απόπειρα δολοφονίας

Ο Σιδέρης εμπλέκει τον Κοσκωτά σε απόπειρα δολοφονίας

Ο Γιώργος Σιδέρης σε κατάθεση του εμπλέκει τον Γιώργο Κοσκωτά στην υπόθεση δολοφονίας του. Η μαρτυρία του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού, την οποία διαψεύδει ο πρώην τραπεζίτης.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η κατάθεση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώτου σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του Ολυμπιακού, Γιώργου Σιδέρη, ο οποίος με τα λεγόμενα του εμπλέκει τον Γιώργο Κοσκωτά στην απόπειρα δολοφονίας του που είχε γίνει το 2007.
Αυτή τη στιγμή, δέκα χρόνια μετά την αποφυλάκιση του Γιώργου Κοσκωτά για το τεράστιο σκάνδαλο της Τράπεζας της Κρήτης, το οποίο συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, τελεί εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος, με το οποίο θα κριθεί εάν καθίσει εκ νέου στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, ύστερα από την "καυτή" κατάθεση του Γιώργου Σιδέρη. Η συγκεκριμένη υπόθεση, λοιπόν, μπορεί να στείλει ξανά στα δικαστήρια τον πρώην τραπεζίτη.

Υπενθυμίζεται, πως η μαφιόζικη επίθεση εναντίον του Γιώργου Σιδέρη είχε γίνει μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, και όπως αναφέρει η εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο 73χρονος, πλέον, "Φόντακας" (όπως ήταν το παρατσούκλι του όταν έπαιζε μπάλα στα ελληνικά γήπεδα), έχει καταθέσει τα εξής:

"Δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα"

"Το άτομο που ήταν στη μεριά του οδηγού με πυροβόλησε φωνάζοντας "γιατί ρε π*** δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;". Ο Κοσκωτάς μου είχε δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε  κάτι μεζονέτες. Του είχα απαντήσει ότι δεν μπορούσε αυτό να γίνει γιατί είχαν περάσει μετά τον πλειστηριασμό νόμιμα στην ιδιοκτησία μου και δεν του είχα καμία υποχρέωση. Στη συνέχεια με πλησίασαν άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά, λέγοντάς μου "φιλαράκο, δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχει πρόβλημα".

"Έχασε την υπομονή του"

Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα, ασκήθηκαν οι διώξεις για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς και ξεκίνησε η ανάκριση. Εκεί ο Γιώργος Σιδέρης ανακάλεσε τον αρχικό ισχυρισμό ότι ο πρώην σωματοφύλακας τον είχε απειλήσει αλλά επανέλαβε ότι "εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Θα δίναμε μάλιστα με τον συνέταιρό μου κάποιο ποσό στον Κοσκωτά, αλλά επειδή καθυστερήσαμε πιστεύω ότι έχασε την υπομονή του."

Οι 14εις πολυτελείς μεζονέτες

Οι κατοικίες οι οποίες έχουν δημιουργήσει την ένταση, είναι 14εις πολυτελείς μεζονέτες που είχε ο Κοσκωτάς και βγήκαν σε πλειστηριασμό από την εφορία. Μετά από δικαστικές διαμάχες ετών, κατέληξαν το 2006 στην κατοχή κατασκευαστικής εταιρείας (που ήταν ο υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό), μέτοχος της οποίας ήταν ο Γιώργος Σιδέρης.

Η απολογία του Κοσκωτά

"Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τον Σιδέρη τον ξέρω μόνο σαν οπαδός και πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν είχαμε προσωπικές σχέσεις, ούτε φιλικές, ούτε καμία άλλη. Και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά μεταξύ μας. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί με κατηγορεί", ήταν τα λόγια του Κοσκωτά κατά την απολογία του στην ανακρίτρια. Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το αν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού οδηγηθεί εκ νέου στο εδώλιο του δικαστηρίου, θα εξαρτηθεί από την έκδοση του δικαστικού βουλεύματος.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου