ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η μικρότερη Ολυμπιακή αποστολή της 20ετίας; Καλύτερα!

Η μικρότερη Ολυμπιακή αποστολή της 20ετίας; Καλύτερα! 

11/7/2012

Η μικρότερη Ολυμπιακή αποστολή της 20ετίας; Καλύτερα!
Οκτώ χρόνια πίσω, τέτοια εποχή κυκλοφορούσαν ένα σωρό ειδικές εκδόσεις πολυτελείας με την παρουσίαση των 436 αθλητών και αθλητριών που θα λάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα η παρουσίαση των 105 αθλητών και αθλητριών που είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καταλαμβάνουν έκταση μονόστηλου στις εφημερίδες και δεν γεμίζουν ούτε μια ιντερνετική «οθονιά» στα sites. Οι Ελληνες της υπερβολής έχουμε περάσει από την εποχή που ζούσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην εποχή που στεκόμαστε παγερά αδιάφοροι απέναντι στους Αγώνες.

Ναι, στους αριθμούς στέλνουμε την μικρότερη αποστολή των τελευταίων 20 ετών. Από το 1992, με τους 70 αθλητές είχαμε να στείλουμε τόσο μικρή ομάδα. Αυτό όμως, το σημερινό καθεστώς, είναι από κάθε άποψη προτιμότερο. Δεν ήταν ούτε προτιμότερος ούτε υγιέστερος ο τρόπος του υψηλού αθλητισμού των προηγούμενων ετών. Ηταν σιχαμένος ο αγορασμένος, κατασκευασμένος με ένα σωρό σκευάσματα πρωταθλητισμός. Κι ήταν πολύ κακό παράδειγμα για τους πιτσιρικάδες που έμπαιναν στον αθλητισμό, με συνέπεια αυτοί να αντιλαμβάνονται ως βασικό κίνητρο τα προνόμια και τις ειδικές παροχές και όχι την αγάπη για τον αθλητισμό.

Βλέποντας τις προάλλες ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ από τον Σωτήρη Δανέζη στο Mega για τον κατασκευασμένο πρωταθλητισμό της Ανατολικής Γερμανίας θυμήθηκα πόση χαρά μου δίνει κάθε συνομιλία που έχω τον τελευταίο καιρό στον αέρα του NOVAΣπορFM 94,6 με αθλητές και αθλήτριες που κάνουν πρωταθλητισμό με βασική κινητήριο δύναμη την αγάπη τους για το σπορ και όχι την αγάπη για τις παροχές και τα προνόμια. Τα χαίρομαι αυτά τα παιδιά, με συγκινεί κάθε κουβέντα μαζί τους. Και τα καμαρώνω αληθινά, όχι ψεύτικα. Τα θεωρώ αυθεντικά πρότυπα, καθαρά παραδείγματα για τους σημερινούς πιτσιρικάδες.

Είναι πολύ προτιμότερο να επιστρέψει η ελληνική αποστολή δίχως ή με πολύ λίγα μετάλλια από το Λονδίνο από το να επέστρεφε με κατασκευασμένα μετάλλια, με την αγωνία μη τυχόν και αποδειχθούν fake οι επιτυχίες.

Ναι, μπαίνουν λιγότερα παιδιά στον αθλητισμό αυτή την εποχή. Και μένουν λιγότερα στον πρωταθλητισμό, διότι δεν έχει πλέον χρήματα, προσλήψεις στο δημόσιο, χορηγούς κλπ. Ο σημερινός αθλητισμός όμως είναι πιο υγιής. Διότι αποβάλει από τον οργανισμό του τους εμπόρους επιτυχιών. Σιγά σιγά οι εραστές του αθλητισμού γίνονται περισσότεροι. Σε λίγο θα είναι πλειοψηφία.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου