ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σε συνεχή επαφή ο Μπαρτζώκας με την διοίκηση

Σε συνεχή επαφή ο Μπαρτζώκας με την διοίκηση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την διοίκηση, συζητώντας για τα συμβόλαια των παικτών, αλλά και για μεταγραφικά θέματα. Οι θέσεις των σέντερ και οι κοινοτικοί.
Από την στιγμή που ο Γιώργος Μπαρτζώκας συμφώνησε και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, την Κυριακή 8 Ιουλίου, ως ο νέος προπονητής της ομάδας, η διοίκηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον 47χρονο τεχνικό για την συνέχιση του μεταγραφικού σχεδιασμού των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης ενόψει της νέας σεζόν. Στις μεταξύ τους κουβέντες υπάρχει ταύτιση απόψεων, με τις δύο πλευρές να έχουν κοινή φιλοσοφία για την δημιουργία του νέου ερυθρόλευκου ρόστερ.

Σαφώς και η διοίκηση είχε ήδη ξεκινήσει από πριν ορισμένες κινήσεις, όπως την ανανέωση των συμβολαίων των Κώστα Σλούκα και Έισι Λο, συμφωνίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα, αλλά πρόκειται για δύο παίκτες για τους οποίους ο νέος κόουτς των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας, έτσι και αλλιώς, είχε ήδη πολύ καλή άποψη και τους ήθελε στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Άλλωστε, από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, συμφώνησε με τους προέδρους της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο (με τους οποίους την περασμένη Δευτέρα (9/7) είχε μία ακόμη συνάντηση), πως επιθυμεί και ο ίδιος να διατηρηθεί ακέραιος ο βασικός κορμός των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας πλέι-μέικερ του οποίου το παιχνίδι του αρέσει (καθώς πασάρει και σουτάρει αξιόπιστα) ενώ έχει σε μεγάλη εκτίμηση και τις δυνατότητες του "Σλούκι-Σλουκ", τον οποίο πιστεύει και θέλει να αξιοποιήσει περισσότερο.

Εννοείται, βέβαια, πως επιθυμούσε και την παραμονή του Γιώργου Πρίντεζη, με τον οποίο είχε μία καταπληκτική συνεργασία προ πενταετίας (2006-07) στην Ολίμπια Λάρισας, όταν και είχε αγωνιστεί ως δανεικός εκεί ο Έλληνας φόργουορντ, επισημαίνοντας στην διοίκηση πως θα ήταν ό,τι καλύτερο η παραμονή του στην ομάδα. Και αφού έμειναν και οι τρεις λοιπόν, σειρά παίρνει το θέμα του Τζόι Ντόρσεϊ, του μοναδικού ελεύθερου παίκτη παίκτη που έχει μείνει από το ρόστερ, για τον οποίο η διοίκηση ενδιαφέρεται να τον κρατήσει στην ομάδα. Διότι free-agent είναι και οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Πελεκάνος, αλλά όλοι τους αποτελούν ήδη παρελθόν από τον Πειραιά, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να ανανεώσουν την συνεργασία τους μαζί τους.

Ο Μπαρτζώκας θέλει τον Ντόρσεϊ στην ομάδα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, επιθυμεί την παραμονή του Τζόι Ντόρσεϊ στο ρόστερ και εκτιμάει τις δυνατότητες του Αμερικανού σέντερ στην άμυνα, καθώς θέλει ένα 5άρι-φόβητρο μέσα στην ρακέτα της ομάδας, ο οποίος θα κάνει την "βρώμικη" δουλειά. Η διοίκηση επίσης θέλει να διατηρήσει στο μεγάλο λιμάνι τον 29χρονο σέντερ, αλλά η περίπτωση του δεν είναι εύκολη, καθώς ο Τζόι Ντόρσεϊ εκτός του ότι ψάχνει ομάδες στο ΝΒΑ ώστε να συνεχίσει την καριέρα του (αλλά δεν βρίσκει όμως), διαθέτει έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, αλλά και μία ευαίσθητη ψυχολογία, πράγματα τα οποία θέλουν μία ειδική διαχείριση στην υπόθεση του παίκτη. Ο Αμερικανός είναι ενήμερος για την διάθεση των Πειραιωτών ώστε να συνεργαστούν μαζί του και την επόμενη σεζόν, το σκέφτεται, αλλά για να μείνει στην ομάδα θέλει και κάποιες εγγυήσεις. Οι πιθανότητες παραμονής του είναι μοιρασμένες και εκτιμούμε πως θα παίξει σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα τον προσεγγίσουν και πάλι οι ερυθρόλευκοι. Πρόκειται για ένα... παιδί σε σώμα γίγαντα.

Οι κοινοτικοί Άντιτς, Γκετσεβίτσιους και Κέσελ

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το θέμα των τριών κοινοτικών. Όπως έχουμε αναφέρει, τόσο ο Πέρο Άντιτς, όσο και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, έχουν αυξημένες πιθανότητες ώστε να συνεχίσουν την καριέρας τους και την επόμενη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμεί (όπως και η διοίκηση) την παραμονή του Σκοπιανού φόργουορντ, ο οποίος πραγματοποίησε μία θετική χρονιά και πορεία με την ομάδα. Το "ζευγάρι" στην θέση "4", λοιπόν, δεν θα αλλάξει, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί στο ρόστερ του τόσο τον Γιώργο Πρίντεζη, όσο και τον Πέρο Άντιτς. Όσον αφορά τον Λιθουανό, ναι μεν είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, αλλά έχει σαφέστατη αδυναμία στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ο Έλληνας τεχνικός φημίζεται για τις ομάδες του που παίζουν δυνατή άμυνα. Στον Πειραιά, πάντως, δείχνουν την διάθεση να του δώσουν μία ακόμη ευκαιρία, καθώς πιστεύουν πως μπορεί να βελτιώσει στοιχεία του παιχνιδιού του. Και για τους τρεις, βέβαια, υπάρχει η 15η Ιουλίου. Όποιος παίκτης από τους τρεις δεν συμφωνήσει μέχρι την Κυριακή (15/7) και δεν του ενεργοποιηθεί η οψιόν, τότε αυτόματα μένει ελεύθερος.

Προβάδισμα ο Περπέρογλου αν φύγει ο Κέσελ

Όσον αφορά τον Μάρκο Κέσελ, όπως σας έχουμε τονίσει, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό θα πρέπει να δεχτεί γερή μείωση στο κασέ του. Βάση συμβολαίου, αν η διοίκηση θελήσει να τον κρατήσει στην ομάδα, θα πρέπει από τα 350 χιλιάρικα να του αυξήσει τις αποδοχές του στις 450.000 ευρώ, πράγμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει η πειραϊκή ΚΑΕ, διότι πολύ απλά ο παίκτης με την απόδοση του δεν έπεισε πως αξίζει κάτι παραπάνω στα χρήματα.  Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό η η ερυθρόλευκη πρόταση που θα ακούσει ο Σέρβος σουτέρ να είναι μικρότερη ακόμη και από τα όσα πήρε την περασμένη σεζόν, οπότε είναι στο χέρι του Μάρκο Κέσελ το τι θα κάνει. Δύσκολα, πάντως, ο 24χρονος φόργουορντ θα δεχτεί τέτοια αλλαγή στα λεφτά και το πιθανότερο είναι να πει όχι. Αν γίνει αυτό τότε καταλαβαίνεται οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θα κινηθούν για άλλα "3άρια", έχοντας ήδη στην μεταγραφική τους λίστα τους Στράτο Περπέρογλου και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, με τον 28χρονο Έλληνα διεθνή να έχει προβάδισμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως βασικό σμολ-φόργουορντ οι Πειραιώτες έχουν τον Κώστα Παπανικολάου. Ένα μπακ-απ του θα ψάξουν.

Τι γίνεται με τους σέντερ

Στον Ολυμπιακό, βέβαια, ασχολούνται και με τις θέσεις των σέντερ. Έχουν φύγει ήδη από την ομάδα οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Λάζαρος Παπαδόπουλος, είναι αμφίβολη η παραμονή του Τζόι Ντόρσεϊ και πρακτικά οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεμείνει στο "5" μοναχά με τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος επίσης έχει οψιόν, αλλά η δική του είναι δεδομένο πως θα ενεργοποιηθεί. Οι Πειραιώτες, πάντως, είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι πως θα κρατήσουν στην ομάδα τον 29χρονο Αμερικανό σέντερ, ενώ ακόμη και αν αν κρατήσουν τον Τζόι Ντόρσεϊ στην ομάδα, είναι δεδομένο πως θα κινηθούν και για τρίτο "5άρι". Ήδη τους απασχολεί η απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, ενώ τους ενδιέφερε και η περίπτωση του Δημήτρη Μαυροειδή, αλλά ο παίκτης δείχνει πιο κοντά στον Παναθηναϊκό. Οι συζητήσεις, πάντως, ανάμεσα στους προέδρους της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού ενόψει της σεζόν 2012-2013, συνεχίζονται.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου