ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, οι διεθνείς λείπουν, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στο ρόστερ αλλά και ένα καινούργιο τεχνικό επιτελείο, ενώ οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Εν ολίγοις, είναι ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα.
Στην Αυστρία βρίσκεται ο Ολυμπιακός από τις 6 Ιουλίου και εκεί θα παραμείνει έως τις 17 του μήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας.

Οι ερυθρόλευκοι καθημερινά κοπιάζουν στο Αθλητικό κέντρο του Άχενκιρχ, καθώς αυτή την εποχή μπαίνουν οι βάσεις της ομάδας για ολόκληρη τη σεζόν που θα ακολουθήσει.

Σίγουρα η προετοιμασία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Οι διεθνείς λείπουν με άδεια, υπάρχουν κάμποσα νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, υπάρχουν αποχωρήσεις σε σχέση με το περσινό ρόστερ.

Υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο προπονητικό επιτελείο, το οποίο αποτελείται από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τους συνεργάτες του, ενώ στην θέση του γυμναστή τερματοφυλάκων δεν δεσπόζει πλέον η γνώριμη μορφή του Αλέκου Ράντου, αλλά αυτή του Βασίλη Αλεξούδη.

Οι αλλαγές είναι τόσες πολλές, που δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή βιαστικών και ασφαλών συμπερασμάτων.

Ασφαλώς κάποια δείγματα γραφής γίνονται διακριτά, τόσο για τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τον προπονητή.

Ωστόσο μπορούμε να μιλάμε για τυχόν αρχικές (και πάντα με μεγάλη δόση επιφύλαξης) εκτιμήσεις και όχι για τετελεσμένα γεγονότα.

Υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που στην προετοιμασία ή την προπόνηση μπορεί να δείχνουν αδιάφοροι, "λίγοι" ή σε κακή κατάσταση και μπαίνοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να βγάζουν μάτια!

Και αντίστροφα να βλέπει ένας προπονητής έναν ποδοσφαιριστή του να κάνει "παπάδες" στην προπόνηση και στο παιχνίδι να πατάει τον κ...λο του κάτω!

Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε εικόνα και αν σχηματίζει ένας παίκτης στην προετοιμασία ή τα φιλικά, κανείς δεν πρέπει να την δένει κόμπο... Πράγμα που ισχύει και για όλη την ομάδα σαν σύνολο. Άλλωστε θα θυμάστε χρονιές που ο Ολυμπιακός αμόλαγε 4-5άρες σε Μπλάκμπερν, Βέρντερ κτλ. σε φιλικά την περίοδο της προετοιμασίας και μόλις ξεκίναγε το Champions League γινόταν του... Κουτρούλη ο γάμος!

Ελάχιστη σημασία έχει αν π.χ. ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Βλαχοδήμος ή ο Τάτος πραγματοποιούν εξαιρετική, καλή ή κακή προετοιμασία. Το θέμα για όλους είναι να παρουσιαστούν όπως πρέπει όταν θα έχει πραγματική σημασία: στα επίσημα ματς.

Το ίδιο ισχύει σαφώς και για τον προπονητή. Μπορεί οι ανταποκρίσεις από την Αυστρία να αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος κάνει πολλή καλή δουλειά στις προπονήσεις, ότι οι ασκήσεις του είναι διαφορετικές κάθε μέρα ή ότι είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, ωστόσο όλα αυτά για να έχουν ουσία θα πρέπει να αποτυπωθούν από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Και μην ξεχνάμε πως το έργο του Ζαρντίμ δεν είναι εύκολο. Ακόμη δεν έχει στην διάθεση του τους διεθνείς, δεν έχει επί της ουσίας τον τραυματία Μιραλάς, δεν έχει τις δύο μεταγραφές που εικάζει πως χρειάζονται σε άμυνα και κέντρο, ο Αβραάμ θα χάσει το πρώτο μισό της χρονιάς, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και την αποχώρηση ορισμένων παικτών (Μέλμπεργκ, Μακούν, Ορμπάιθ, Μαρκάνο) που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην περσινή πορεία της ομάδας. Οπότε και ο 38χρονος τεχνικός χρειάζεται πίστωση χρόνου για να δείξει το έργο του.

Οι αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις την περίοδο της προετοιμασίας, θα πρέπει να είναι μετρημένες και προσεκτικές. Διαφορετικά ο καθένας κινδυνεύει να εκτεθεί. Κανείς παίκτης ή προπονητής δεν μπορεί να κριθεί (μόνο) από τις προπονήσεις και η περίοδο της προετοιμασίας πάντα κρύβει μεγάλες εκπλήξεις που επιβεβαιώνονται στην διάρκεια της χρονιάς. Ευχάριστες ή δυσάρεστες...

ΥΓ1: Πολύ μάγκας ο Φουστέρ. Πολύ.

ΥΓ2: Διαρκή κίνηση στον χώρο θέλει ο Ζαρντίμ και την μπάλα με τη μία. Γουστάρει την ταχύτητα, όχι μόνο στα πόδια, αλλά και στον τρόπο σκέψης. Όποιος κάνει οτιδήποτε άλλο, δεν πρόκειται να παίξει με τον Πορτογάλο...

ΥΓ3: Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να μονταριστεί ο Ολυμπιακός. Άλλωστε πολλοί βασικοί δεν έχουν πάει στο Άχενκιρχ. Μην σας πω ότι 1-2 δεν είναι καν στην ομάδα ακόμη.

ΥΓ4: Μπασκετική σφήνα. Ανήκω στη γενιά που το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου ήταν αυτό που με έκανε να περπατώ περήφανα στα "πέτρινα" χρόνια του ποδοσφαίρου. Είδα παιχταράδες και παιχταράδες. Όμως η "αρρώστια" μου ήταν, είναι και θα είναι ο Μίλαν Τόμιτς. Εμβληματική φυσιογνωμία για ΟΛΟ τον σύλλογο. Ο παίκτης που όταν μια ψυχή έφευγε γιατί δεν δεχόταν μείωση, εκείνος υπέγραφε πρώτα το συμβόλαιο του και μετά αναγραφόταν επάνω το ποσό που θα πληρωθεί! Γιατί αυτό που τον ένοιαζε ήταν να μείνει στον Θρύλο. Αυτό σπάνια το συναντάς! Όταν λοιπόν άκουσα ότι παίζει για τον πάγκο της ομάδας ο άνθρωπος που κάποτε ήθελε να "φάει" τον Μίλαν από τον Ολυμπιακό, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι! Ευτυχώς όμως... Μπαρτζώκαρος!

ΥΓ5: Σαφώς και πάνω απ' όλους είναι ο Ολυμπιακός. Επειδή όμως όλοι έχουμε αδυναμίες, αυτός που θέλω πολύ να παίξει φέτος είναι ο Λιούμπομιρ Φέισα. Τον θεωρώ εκπληκτικό ποδοσφαιριστή και ακόμη παλεύω να πιστέψω το ασύλληπτο ματς που έχει κάνει κόντρα στην Άρσεναλ στο "Emirates". Ξέρω θα μου πείτε, "κάτσε ρε Γιώργο να μείνει όρθιος πρώτα και βλέπουμε". Ελπίζω πως τα χειρότερα πέρασαν για τον παίκτη και θα μπορέσουμε να τον απολαύσουμε από εδώ και στο εξής!

ΥΓ6: Για να κάνουμε και λίγο "καφενείο", από τους νεοαποκτηθέντες Έλληνες πιστεύω πολύ τον Σιόβα και πιθανόν σε παραπάνω από μια θέσεις. Εξάλλου ο Ερνέστο στο πρόσωπο του έβλεπε έναν νέο Στολτίδη.

ΥΓ7: Σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Ζαρντίμ και Μπαρτζώκας δικαιούνται πίστωση χρόνου και παράλληλα καμία σύγκριση με τους προκατόχους τους.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου