ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

12/7/2012

Προπορεύεται για Κουίνσι η Φορτούνα 

Προπορεύεται για Κουίνσι η Φορτούνα
Ολοένα και περισσότερο φαίνεται ότι η δυσκολεύει η επιχείρηση «παραμονή Κουίνσι» στον Παναθηναϊκό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Φορτούνα Ντίσελντορφ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση αγοράς του Γκανέζου μεσοεπιθετικού στην Αλ Σάαντ.

Οι «πράσινοι» επιθυμούν την παραμονή του Κουίνσι για έναν ακόμα χρόνο αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η πρόταση που έχουν κάνει στην ομάδα του είναι για δανεισμό. Από την άλλη πλευρά, η Φορτούνα, που επίσης έχει στο «στόχαστρό» της τον παίκτη εδώ και καιρό, φαίνεται ότι έχει κάνει επίσημη πρόταση για την αγορά του.

Όπως είναι λογικό, η Αλ Σάαντ προτιμά να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή και να βάλει κάποια χρήματα στα ταμεία της και όχι να τον δανείσει ξανά. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πρόταση και την αξιολόγηση των δεδομένων από τους ανθρώπους της ομάδας του Κατάρ.

Αν αυτή κριθεί ότι δεν είναι ικανοποιητική, τότε είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να καταφέρει να κρατήσει και την επόμενη σεζόν τον Κουίνσι, ωστόσο τα δεδομένα για την ώρα δεν είναι με το μέρος των «πράσινων» και φαίνεται ότι στην… κούρσα για την απόκτηση του Κουίνσι, προπορεύεται η Φορτούνα.

«Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στον τάφο»

«Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στον τάφο»
Χωρίς καμία διάθεση να ωραιοποιήσει τα πράγματα περιέγραψε ο Θωμάς Μαύρος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ.

«Είναι ήδη στον τάφο… Όλοι μας κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να την αναστήσουμε», τόνισε ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης στην «Ώρα των ΣΠΟΡ» και σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου για το τέλος.

«Εάν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, στις 7 Αυγούστου η ΑΕΚ τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αποφασίσουμε αν η ΑΕΚ θα μείνει στις ζωές μας. Θέλουμε μία ΑΕΚ ζωντανή ή δεν θέλουμε; Πρέπει να πάρουμε μία απόφαση. Ο κόσμος της ομάδας μας θα πρέπει να καταλάβει ότι η ΑΕΚ δεν είναι απλά στην εντατική.

Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στον τάφο και όλοι μας κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να την αναστήσουμε. Κακά τα ψέμματα, αλλά καλοκαιρινός... Άγιος Βασίλης ακόμα δεν έχει φανεί. Δεν ξέρω αν θα φανεί κιόλας. Και εγώ και η διοίκηση της ομάδας προσπαθούμε να βρούμε ανθρώπους που θέλουν ή φέρονται να βοηθήσουν. Να προσφέρουν μια έξτρα οικονομική βοήθεια, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα το ανακοινώσιμο»
, τόνισε αρχικά ο Θωμάς Μαύρος και συνέχισε:

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ρίξω όλο το βάρος της ευθύνης στον κόσμο. Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Είναι όμως αναγκαιότητα να πάρουμε μία απόφαση. Ακούω συνεχώς για τα σενάρια στη Δ' Εθνική. Μόνο στην σκέψη, σιχαίνομαι αυτό το πράγμα. Χωρίς βοήθεια όμως δεν θα μπορέσω να το αποτρέψω. Δεν ζήτησα κάτι εξωπραγματικό. Ζήτησα από τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα είτε ν' αγοράσει διαρκείας τα οποία είναι πιο φθηνά από ποτέ, είτε να βοηθήσει μέσω του λογαριασμού. Δυστυχώς είναι η μόνη λύση. Αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, στις 7 Αυγούστου η ΑΕΚ τελειώνει», κατέληξε.

Έπιασαν δουλειά οι Νέοι του Άρη

Έπιασαν δουλειά οι Νέοι του Άρη 
Άλλη μια χρονιά με βλέψεις και διάθεση για δουλειά ξεκίνησε στη δεύτερη ομάδα του Άρη, η οποία συγκεντρώθηκε σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Νίκος Πασσιαλής περιμένει να δει ποιοι παίκτες θα παραμείνουν στους «άνδρες» για να διαμορφώσει το ρόστερ της νέα σεζόν, ωστόσο άσχετα από αυτή τη διαδικασία, ο στόχος παραμένει η ανάδειξη του επόμενου Γιαννιώτα και Κατίδη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Ξεκινάμε να κτίσουμε μία νέα ομάδα, σχεδόν από το μηδέν. Αυτή την στιγμή έχουμε ορισμένα παιδιά με τα οποία θα ξεκινήσουμε προετοιμασία και στην συνέχεια θα προσθέσουμε παιδιά από την Κ17 και φυσικά όσα παιδιά δεν επιλεγούν για την πρώτη ομάδα από τον κ. Κατσαβάκη. Στόχος μας και φέτος είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για την πρώτη ομάδα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να γίνουν σωστές επιλογές και μακάρι στο τέλος για μία ακόμα χρονιά να έχουμε την ικανοποίηση της προώθησης νέων παιδιών στην επαγγελματική ομάδα».

Μελίσσης και με τη… βούλα!

Μελίσσης και με τη… βούλα!
Τη φανέλα του Πανθρακικού θα φοράει την επόμενη σεζόν ο Χρήστος Μελίσσης, καθώς η επικειμένη συμφωνία των δύο πλευρών, πήρε και επίσημο… χρώμα μέσω ανακοίνωσης του συλλόγου.

Η ομάδα της Κομοτηνής «έκλεισε» το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 1 έτους με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Μελίσση. Ο νέος ποδοσφαιριστής του ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ γεννήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 1982 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο με την ομάδα της Νάουσας συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Γ! Εθνικής κατηγορίας. Στη συνέχεια μετακόμισε για 4,5 χρόνια στον Πανσερραικό και από εκεί στον ΠΑΟΚ στον οποίο έμεινε έως το καλοκαίρι του 2008. Η συνέχεια τον βρίσκει στον Παναθηναικό και από εκεί στην Λάρισα και την Πορτογαλική Maritimo. Ο Χρήστος Μελίσσης έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ανδρών 2 φορές".

Έκκληση για βοήθεια στον Άρη

Έκκληση για βοήθεια στον Άρη
Σε δραματικό τόνο τα μέλη της Κοινωνίας Μελών Άρη, περιέγραψαν την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ.

Αφού εξήγησαν ότι τα χρονικά περιθώρια για εξεύρεσης χρημάτων ολοένα και στενεύουν, κάλεσαν τον κόσμο «να σηκωθεί από τον καναπέ» και να βοηθήσει, καθώς «είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση».

Υπόσχεση για έλεγχο επί των οικονομικών και απόδοση ευθυνών, κατηγορηματική άρνηση για εξαγορά άλλου ΑΦΜ και διαφωνία για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν:

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος, Άγγελος Γρόλιος: «Ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην ΠΑΕ, αλλά διαπιστώσαμε ότι είναι τραγική. Το πιο σημαντικό είναι να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητας. Χρειάζεται μέχρι το τέλος του μήνα 1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πρέπει να μπει στα ταμεία της ΚΜΑ και να δοθεί στην ΠΑΕ για να εξασφαλιστούν αυτά τα δύο. Εγγυόμαστε ότι όσα χρήματα θα μπουν, θα πάνε μόνο εκεί που χρειάζεται.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου, ο οποίος πρέπει να πάρει διαρκείας. Από την άλλη επεξεργαζόμαστε τρόπους ώστε να συμβάλλουν οι Αρειανοί με διάφορους τρόπους, τους οποίους θα ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα. Αν συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, θα μπορέσουμε να έχουμε μια ομάδα με παίκτες και προπονητή και δεν θα έχουμε τον βραχνά της εφορίας.

Επίσης δεσμευτήκαμε πως θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά στοιχείαα της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι σήμερα. Όσον αφορά την διοίκηση πρωτοδικείου, στο επόμενο ΔΣ μας θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει στην ΚΜΑ στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Τα τέσσερα άτομα που αποφασίστηκαν στην γενική συνέλευση ήδη εργάζονται, ο Ζαμπέτας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και οι άλλοι τρεις. Ο ΑΣ θα προτείνει έναν ακόμα και εμείς έναν ή δύο. Θα είναι μια διοίκηση η οποία θα τρέξει διάφορα θέματα. Δεν λέμε ότι παίρνοντας ενημερότητα λύθηκαν τα προβλήματα της ομάδας, υπάρχουν κι άλλα χρέη, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, προκειμένου η ομάδα να μετάσχει στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και από εκεί και πέρα θα επεξεργαστούμε κι άλλους νομικούς, τεχνικούς τρόπους για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Στο καταστατικό λέει άτι εάν κάποιο μέλος του ΔΣ της ΚΜΑ μεταπηδήσει στην ΠΑΕ, τότε αυτόματα δεν υφίσταται η παρουσία του στο ΔΣ του Φορέα.

Τα εναλλακτικά σχέδια θα δρομολογηθούν από το επόμενο ΔΣ της ΚΜΑ. Από εκεί και πέρα όμως η εταιρία πρέπει να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν χρειάζεται να πω για ποιους λόγους.

Ο Αρειανός δεν έχει καταλάβει ότι η ομάδα μπορεί να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Αυτά τα χρήματα είναι το πρώτο βήμα, όπως και άλλοι τρόποι που θα δρομολογηθούν. Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν το περιμέναμε αυτό το πράγμα. Όλα τα έσοδα φέτος θα είναι μειωμένα. Έχουμε μεγαλύτερο έλλειμμα. Την τελευταία χρονιά έγιναν τεράστια λάθη που δεν τα πιάνει ο ανθρώπινος νους. Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα, για το οποίο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να καλυφθεί.

Εννοείται ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Είναι δεδομένο και έχουμε δεσμευτεί για αυτό. Ο κόσμος πρέπει να το ξέρει αυτό. Τον καλούμε να συνδράμει οικονομικά και τώρα θα ξέρει που θα πάνε τα χρήματα του. Δεν θα φύγουν από εδώ και από εκεί, γιατί ίσως να έχουν γίνει διάφορα στο παρελθόν».

Ακολούθως μίλησε ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης: «Ο Αρειανός πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ του και να στηρίξει μέσω των διαρκείας. Επίσης μελετάμε και άλλους τρόπους για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος πάντως πρέπει να καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και να βοηθήσει ακόμα πιο πολύ.

Πολύ καλά κάνει και υπάρχει διαφωνία. Γνωρίζουμε την εμπειρία του κ. Σκόρδα και την θέλουμε, αλλά δεν συμφωνούμε μαζί του. Άλλη άποψη έχει αυτός και άλλοι εμείς. Θα το ξανασυζητήσουμε το θέμα. Και ο κ. Σκόρδας ενδιαφέρεται για τον ΑΡΗ όπως όλοι μας. Μας είπε (ο Γιάννης Ιωαννίδης) ότι θα κοιτάξει συγκεκριμένα θέματα και ότι μας βοηθήσει.
Το άρθρο 99 μπορεί να τρέξει και με άλλους νομικούς τρόπους, όπως και με άλλλα πρόσωπα».

Με την σειρά του ο Τάσος Δεσύπρης, είπε: «Ο ΆΡΗΣ είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας είναι ένα από τα εκατοντάδες βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιβιώσει η ομάδα. Δεν λύνεται το πρόβλημα με 1 εκατ. Το πρόβλημα θα παραμένει.

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πέρασε από τον ΑΡΗ μια λαίλαπα. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι μια πραγματικότητα. Εδώ υπάρχουν επτά άνθρωποι που ουδέποτε υποστήριξαν ότι είναι μάγοι ή λεφτάδες. Έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση του κόσμου και θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, προκειμένου να επιβιώσει η ομάδα. Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε το χέρι στο παντελόνι. Αν υπάρχει κάποιος που έχει τη δυνατότητα να βάλει, παραχωρώ τη θέση μου ευχαρίστως. Η απόδοση ευθυνών θα γίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να ελέγχουν τα πάντα και να αποδοθούν οι υπεύθυνοι στην κρίση του λαού και της δικαιοσύνης».

Για την πιθανότητα αγοράς νέου ΑΦΜ ο κ. Γρόλλιος ήταν ξεκάθαρος: «Εφτά άτομα συμφωνούμε όχι στην αγορά νέου ΑΦΜ. Κάποιοι το επεξεργάζονται και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν. Εμείς όμως ως ΔΣ της ΚΜΑ, έχουμε αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο Λάμπρος Σκόρδας από την μεριά του, δήλωσε: «Υπάρχουν διαφωνίες γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτός που έχει πλάνο, αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ανεξάρτητα από αυτό, όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είτε διαφωνούμε, είτε συμφωνούμε, ο ΑΡΗΣ δεν θα υπάρχει στο επόμενο πρωτάθλημα, αν δεν βρει μέχρι αύριο ένα εκατομμύριο ευρώ».

Ο Αριστοτέλης Ναούμ συμπλήρωσε: «Για το θέμα με το άρθρο 99, το οποίο πρότεινε ο κ. Σκόρδας, έχουμε κάνει συζητήσεις και επαφές και δεν το έχουμε αποκλείσει. Αλλά όταν ο κ. Σκόρδας έρχεται στο ΔΣ και λέει ότι το άρθρο 99 θα το τρέξει μόνο αν είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και έχει τους δικούς του ανθρώπους, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Ο λόγος διαφωνίας ήταν αυτός. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος πριν συσταθούμε σαν ΔΣ και λέει αυτό το πράγματα, έτσι δεν μπορεί να περάσει το άρθρο 99 από μένα τουλάχιστον έτσι. Δεν το αποκλείουμε ξαναλέω.

Εμείς πρέπει να πούμε στον κόσμο πως έχουμε ενιαία γραμμή ακόμα και αν διαφωνούμε, διότι θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Πρέπει να σκεφτούμε πρώτα τι συμφέρει τον ΑΡΗ και τι μπορεί να τον συσπειρώσει. Πρέπει να λειτουργήσουμε έτσι, με ανθρώπους που έχουν ανακατευτεί καλώς ή κακώς με τον ΑΡΗ και έχει φτάσει με τη δική τους συμμετοχή σε αυτό το σημείο. Χαίρομαι που υπάρχουν διαφωνίες, όπως και για το ότι έχω γνωρίσει αυτούς τους έξι ανθρώπους».

Ο Νικήτας Ματθαίου, είπε: «Είναι τραγικό να μιλάμε για τη βιωσιμότητα του ΑΡΗ και το αν θα μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος είναι θύμα και έχει γίνει ένα τρομερό λάθος από την προηγούμενη διοίκηση της ΚΜΑ να αναβάλει μια συνέλευση. Χάθηκε χρόνος.

Διαβεβαιώνω τον κόσμο ότι θα αγωνιστώ για τη διαφάνεια αυτού του ΔΣ. Οι άνθρωποι που είναι προετοιμασμένοι και έχουν την ευχέρεια να εμπλακούν με αυτή την ιστορία για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, θα πρέπει αυτός που έχει κάνει ένα σχέδιο εδώ και έξι μήνες, θα πρέπει να του δώσουμε κάποια προτεραιότητα και να τον στηρίξουμε. Δεν έχουμε άλλη λύση και ο χρόνος περνάει. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ, ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος σε όλη την Ευρώπη.

Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι με το 1 εκατ. που θα βρούμε, θα υπάρχει αύριο στην ομάδα. Δεν μπορούμε να του λέμε σήμερα να φέρει 1 εκατ. Ίσως να είναι και μια σταγόνα στον ωκεανό. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που καθυστερούν τις εξελίξεις. Εύχομαι να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουν προς θετική κατεύθυνση αυτά που αφορούν τον ΑΡΗ.

Όλοι μας αγαπάμε τον ΑΡΗ αλλά πρέπει να πάμε σε πράξεις. Θα πρέπει το "εμείς" να γίνει πραγματικότητα. Όποιος τρέξει τις εξελίξεις θα είμαι στο πλευρό του, προκειμένου η ομάδα να σωθεί. Πρέπει να σωθεί και θα σωθεί. Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα δείξουν τι ακριβώς θα έχει γίνει. Η διαφάνεια είναι το πρώτο μας μέλημα. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να τρέξουμε.

Κλείνοντας θέλω να πω πως πρέπει να στηρίξουμε όποιον έχει την τεχνογνωσία και τη διάθεση να τρέξει αυτά τα θέματα».

Ψωμιάδης ο πρώτος!

Ψωμιάδης ο πρώτος!
Την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ έκανε γνωστή ο Διονύσης Ψωμιάδης, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη… επίσημη υποψηφιότητα. «Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο και η αγάπη μου για αυτό με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο και η αγάπη μου για αυτό με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο μας τόσο το ερασιτεχνικό, όσο και το επαγγελματικό βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές αφενός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και αφετέρου λόγω των κακών χειρισμών των ανθρώπων που ορίζουν τις τύχες τους. Και αν για την οικονομική κρίση οι ευθύνες δεν ανήκουν στο χώρο του ποδοσφαίρου για την ηθική, διοικητική και θεσμική κρίση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο οι ευθύνες έχουν αίτια και επιπτώσεις πολύ συγκεκριμένες.

Δική μου επιδίωξη μαζί με τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια και πιστεύουν ακόμα ότι μπορεί κανείς να έχει στόχους, οράματα και όνειρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η απελευθέρωση του αθλήματος. Θέλουμε την επανάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να την φέρουμε. Με ορμή και αποφασιστικότητα θα φέρουμε τις αλλαγές που τις έχει ανάγκη για να επιβιώσει. Αν και δεν είμαι νέος στο χώρο μπορώ να φέρω το καινούργιο. Άλλωστε σημασία έχει τι πρεσβεύεις και εκεί κρίνεται ο καθένας για τον ριζοσπαστισμό ή τον συντηρητισμό του.

Θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μπορούμε να την κάνουμε. Χωρίς εξαρτήσεις, δεσμεύσεις, εξυπηρετήσεις και ‘’προστάτες’’».

Με εκτίμηση

Διονύσης Ψωμιάδης


«Φέτος θα πάρω την ευκαιρία μου»

«Φέτος θα πάρω την ευκαιρία μου»
Ο Αστέριος Γιακουμής έκανε το «αγροτικό» του στον… Αγροτικό Αστέρα και επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για να καθιερωθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Γι’ αυτό θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, όπως τονίζει ο νεαρός τερματοφύλακας από το Ντούρβερτ της Ολλανδίας, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας του «Δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τη διαφορετική προετοιμασία με τους νεαρούς: «Είναι όντως κάτι διαφορετικό. Και σε άλλες ομάδες, οι περισσότεροι ήταν έμπειροι, αλλά αυτό είναι θετικό. Έχουμε και τους έμπειρους που μας βοηθάνε πολύ για να κάνουμε μια ισορροπημένη ομάδα, έμπειρων και νεαρών, με ενθουσιασμό για να τα καταφέρουμε».

Για τον ανταγωνισμό στη θέση του τερματοφύλακα: «Ο δικός μου στόχος από την αρχή, είναι να καθιερωθώ. Πέρσι έφυγα γιατί ήξερα ότι δε θα έχω ευκαιρίες. Πιστεύω θα μου δοθεί φέτος. Όταν θα μου δοθεί θα ρέπει να είμαι έτοιμος να την αρπάξω».

Για την παρουσία του ΓΧ Γεωργιάδη στην ομάδα: «Δεν το έχω σκεφτεί καν. Δεν με απασχολεί. Στην εθνική Ελπίδων με πήρε αμέσως και έπαιξα αλλά δεν με απασχολεί τώρα».

Για το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για αυτόν: «Τώρα σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ σαν επαγγελματίας. Οποιαδήποτε άλλες σκέψεις δε μπορώ να τις κάνω γιατί μπορούν να με παρασύρουν αρνητικά και δε θα είναι καλό ούτε για μένα ούτε για την ομάδα»

Για τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων: «Είναι οι περισσότερες ασκήσεις αντίδρασης, οι οποίες χρειάζονται να είναι η βάση του τερματοφύλακα. Είναι πολύ καλή η προπόνηση μας».

Αν τον αγχώνει το γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερις τερματοφύλακες: «Δεν υπάρχει πίεση. Κάνουμε και οι τέσσερις αυτό που πρέπει να κάνουμε και είναι απόφαση του προπονητή το ποιος θα παίξει».

Για το γεγονός ότι πέρσι μοιράστηκαν τρεις τη θέση του τερματοφύλακα: «Για κάποιον που δεν είναι πρώτος τερματοφύλακας είναι το ιδανικό. Βλέπει ότι αργά ή γρήγορα θα πάρει την ευκαιρία. Το ιδανικό για μία ομάδα όμως, είναι να υπάρχει ο νούμερο 1. Αν παίζεις 5 παιχνίδια, βγαίνεις έξω, παίζει ο άλλος 5 παιχνίδια και βγαίνει έξω είναι δύσκολο γιατί ένας τερματοφύλακας μετά από 5 παιχνίδια βρίσκει ρυθμό».

Για το γεγονός ότι με το νέο σύστημα χρειάζεται και η συμμετοχή του γκολκίπερ: «Πιστεύω είναι το ιδανικό σύστημα για μία ομάδα, αλλά και για τον τερματοφύλακα γιατί κερδίζει πολλά από αυτό. Έτσι γίνεται σε όλες τις ομάδες, έτσι πρέπει να γίνει και εδώ. Οι τερματοφύλακες να είναι και παίκτες όχι μόνο κάτω από τα δοκάρια».

Για την παρουσία νέων παικτών στην άμυνα και τη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια: «Ο Κοντρέρας είναι μεγάλος παίκτης και διόρθωνε όλα τα λάθη. Τώρα μαθαίνουμε τους νέους παίκτες. Είναι καλό να δείχνει ο τερματοφύλακας ότι δεν φοβάται, να υπάρχει μία σιγουριά προς τους συμπαίκτες του, αλλά και το αντίστροφο».

Νάστος: «Μας χαρακτηρίζει το οικογενειακό κλίμα»

Νάστος: «Μας χαρακτηρίζει το οικογενειακό κλίμα» 
Είναι από τις… παλιοσειρές στον Ατρόμητο και ξέρει καλά τα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ο Βαγγέλης Νάστος συνεχίζει στον σύλλογο του Περιστερίου και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας παραθέτει τις δικές του απόψεις για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, την πορεία της προετοιμασίας και τη σεζόν που έρχεται.

Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό του Ατρόμητου: «Όντως είμαι πολύ χαρούμενος και περνάω πολύ καλά στην ομάδα. Μακάρι να συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που καλύπτει κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή γιατί συνδυάζει την οργάνωση με τα κίνητρα που προσφέρει για την επίτευξη των στόχων της κάθε χρονιάς».

Τέταρτη χρονιά λοιπόν στον Ατρόμητο αλλά και τέταρτη χρονιά στο Καρπενήσι, με τον έμπειρο άσο να τονίζει ότι: «Το μέρος είναι πολύ ωραίο, το γήπεδο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι εξαιρετικό άρα το Καρπενήσι ενδείκνυται απόλυτα για το α’ στάδιο της προετοιμασίας».

Η διαφορά βέβαια με τα τρία προηγούμενα χρόνια είναι ότι φέτος υπάρχει νέος προπονητής: «Πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής αλλάζει η ψυχολογία σε όλη την ομάδα ανεξάρτητα με το τι έχει πετύχει ο προηγούμενος. Εμείς είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Για τον κύριο Μπάγεβιτς δεν χρειάζεται πω κάτι παραπάνω απ’ όσα ξέρει όλη η Ελλάδα. Απλά να επισημάνω ότι δουλεύουμε πολύ καλά, με διάθεση, με πειθαρχία και ακούμε τις οδηγίες του για να αφομοιώσουμε όσα μας ζητάει» επισημαίνει.

Αναφερόμενος στους στόχους του Ατρόμητου στη νέα χρονιά, ο Βαγγέλης Νάστος είπε τα εξής: «Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που τη χαρακτηρίζει το οικογενειακό κλίμα. Στόχος μας κάθε χρονιά είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την προηγούμενη. Επειδή είμαι της γνώμης ότι πρέπει να κοιτάμε το πιο κοντινό μας παιχνίδι που εν προκειμένω είναι το πρώτο ματς του Γιουρόπα Λίγκ και όχι το πρωτάθλημα, πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο για τον Ατρόμητο».

Και ο Βαγγέλης Νάστος κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Ο κόσμος του Ατρόμητου μας στηρίζει και στις χαρές και στις λύπες. Πέρσι είχαμε περισσότερες χαρές παρά λύπες, το ίδιο εύχομαι να γίνει και του χρόνου. Να έχει υπομονή, να μας στηρίζει κι εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να τον ανταμείψουμε».

Τσιώλης: «Περιμένουμε τον Σανκαρέ»

Τσιώλης: «Περιμένουμε τον Σανκαρέ» 
Την απάντηση του Πάπα Σαλίφα Σανκαρέ περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τις κινήσεις των Αρκάδων και αποκάλυψε πρόταση στον Σενεγαλέζο αμυντικό, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και για τον Αργεντινό Καράσκο, τον οποίο ο Αστέρας διεκδικεί εδώ και χρόνια. Παράλληλα σχολίασε και το γεγονός πως η Τρίπολη δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους παίκτες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη:

Η ομάδα πως είναι: «Η ομάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να ήταν, σε σχέση με το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε».

Ποσοστό ετοιμότητας: «Όσον αφορά για το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει για το παιχνίδι που έρχεται, είμαστε για το παιχνίδι αυτό γύρω στο 80-90%...».

Φυσικά για την νέα χρονιά είναι πίσω η ομάδα, η ομάδα σιγά-σιγά και χτίζεται και ενισχύεται ενόψει της νέας χρονιάς για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο και φυσικά και για την συνέχεια για την Ευρώπη: «Η ομάδα έχει ένα πλάνο το οποίο θα συνεχιστεί μετά από αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για την προετοιμασία, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την σεζόν που έρχεται δηλαδή για το πρωτάθλημα και κύπελλο».

Τι γνωρίζεις για την Ίντερ Μπακού: «Πρόκειται για μια ομάδα η οποία είναι αρκετά οργανωμένη, έχει εμπειρίες από το Champions και το Europa League. Είναι μια αρκετά καλή ομάδα, μπορώ να πω βασίζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με καλό passing game, με καλή και γρήγορη συμπεριφορά. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ιδιαίτερα αν το πρώτο γίνει στην έδρα τους γιατί υπάρχει μεγάλο θέμα και με το γήπεδο. Αλλά εντάξει νομίζω ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε».

Δεν ξέρω αν συμφωνείς με την άποψη ότι όταν πρόκειται για μια ομάδα, που δεν είναι τόσο γνωστή, καλύτερα θα είναι να γίνεται το πρώτο παιχνίδι στην έδρα σου, προκειμένου να βάλεις εσύ τους κανόνες του παιχνιδιού: «Θα ήταν καλύτερα να παίζαμε το πρώτο ματς μέσα με ένα τέτοιο αντίπαλο. Βέβαια ότι και να λέμε εμείς είναι εντελώς πρωτόγνωρο για εμάς η συμμετοχή στην Ευρώπη. Σίγουρα απαιτεί και μια διαφορετική συμπεριφορά».

Από μεταγραφικής άποψης πως πάει η ομάδα: «Πρώτα από όλα είναι δύο μεταγραφές οι οποίες είναι θέμα ημερών ή ωρών να πραγματοποιηθούν αλλά σε σχέση με ακόμα περισσότερο, όποια μεταγραφή αν γίνει και από σήμερα, θα έχει να κάνει όχι με την Ευρώπη, αλλά με την συνέχεια. Για τον Γιαλούση νομίζω σήμερα τον περιμένουμε, αν δεν αλλάξει τίποτα. Για τον Φούλοπ υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω της πόλης, όπως πως αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με κάποιες χώρες, με παίκτες που έρχονται από χώρες την Αγγλία ή γενικά. Με την Γερμανία, υπάρχουν κάποια προβλήματα, λόγω της πόλης που αντιμετωπίζουν με την οικογένεια τους μέσα σε αυτό είναι και αυτή η περίπτωση που εξετάζουμε. Περιμένουμε μέχρι σήμερα το μεσημέρι την απάντηση».

Ο Φούλοπ είναι πάντως καλή περίπτωση, τον αναζητούσε και ο Ολυμπιακός: «Καλή περίπτωση είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Τέλος πάντων, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι πολιτισμικό με την έννοια ότι θέλουν να μένουν στο Ναύπλιο, ή στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να μένουν στην Τρίπολη, για να διατηρηθούν οι ισορροπίες, δεν πάει να είναι και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει επαγγελματισμός, είναι ότι έχουν έρθει για άλλο λόγο εδώ πέρα. Ενδεχομένως μετά τον άλλο λόγο να παίξουμε και μπάλα. Ε, δεν γίνεται. Πρέπει να μπουν οι κανόνες και να τηρηθούν σωστά, όποιος παίκτης και να είναι».

Από σήμερα δοκιμάζεις και κάποιον ποδοσφαιριστή: «Ναι, έχει έρθει ένας, ο οποίος μας τον έχει συστήσει ο Χουανίτο, ο οποίος βέβαια δεν είχε συμμετοχή πέρσι, θα τον δούμε 1-2 μέρες. Θα έρθει και ένας Γεωργιανός στόπερ. Θα έρθουν δυο ποδοσφαιριστές λοιπόν το απόγευμα. Όπως σας είπα το σημαντικό είναι ότι είμαστε στα πρόθυρα να κλείσουν μεταγραφές. Θα δούμε. Είναι διαφορετικοί παίκτες από τον Γιαλούση και τον Φούλοπ και όχι από τους δύο παίκτες που θα δοκιμαστούν. Δεν χρειάζεται να δοκιμαστούν, τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Δεν είναι Έλληνες, είναι και οι δύο ξένοι. Ο ένας είναι ο Σανκαρέ, που με ενδιαφέρει και θα μας απαντήσει σήμερα το απόγευμα και ο άλλος είναι ο Καράσκο, ένας παίκτης που χρόνια τον κυνηγάει ο Αστέρας. Είμαστε κοντά να μας απαντήσει και αυτός. Ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο και το δυνατότερο κομμάτι της ομάδας. Μια γιορτή για το αρκαδικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Μην ξεχνάμε ότι πρώτοι εκπροσωπούμε την Ελλάδα και θα πρέπει σε όλα να είμαστε άψογοι».

Χωρίς Γκαρσία η προπόνηση

Χωρίς Γκαρσία η προπόνηση
Στο ξενοδοχείο έμεινε ο Γκαρσία ο οποίος απουσίαζε από την προπόνηση του ΠΑΟΚ το πρωί στην Ολλανδία.

Ο άσος του «Δικεφάλου του «Βορρά» ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έτσι αποφασίστηκε να μην κατέβει για να γυμναστεί αλλά να παραμείνει «μέσα» να ξεκουραστεί και να έχει πιθανότητες να λάβει μέρος το απόγευμα.

Αντίθετα, στην πρωινή προπόνηση έλαβε μέρος ο Λίνο. Χθες δεν είχε προπονηθεί καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από γαστρεντερίτιδα.

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η προπόνηση με τον Γιώργο Δώνη όμως να μην… χαρίζεται στους παίκτες και να συμπεριλαμβάνει πολύ τρέξιμο και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης αισθάνθηκε μικροενοχλήσεις στη μέση ο Κάτσε και αποχώρησε, χωρίς, ωστόσο, η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Η νέα διοίκηση του ΟΦΗ

Η νέα διοίκηση του ΟΦΗ!
Μετά από συνεδρίαση αρκετών ωρών η νέα διοίκηση του ΟΦΗ είναι γεγονός.

Αυτή θα αποτελείται από τους Μαχλά, Λελεδάκη, Τουγλή, Μανουσάκη, Πουλινάκη, Τσαμπουράκη, Γεωργακάκη, Κλάδο και Σπυριδάκη, ενώ τον επόμενο μήνα στο διοικητικό συμβούλιο θα προστεθούν άλλα δύο μέλη.

Κατά τα άλλα στο κλειστό του ΒΑΚ κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το «παρών» έδωσαν περίπου 200 άτομα. Αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο ήταν ο Σήφης Κορωνάκης, ο οποίος μίλησε για τα λάθη που έγιναν τόσο από την δική του διοίκηση όσο και από παλιότερες, τους νεαρούς παίκτες που υπέγραψαν στον ΟΦΗ επί προεδρίας του, αλλά και για τον Βασίλη Ξημέρη τον οποίο κατηγόρησε για επεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ.

Αυτός που πήρε την «σκυτάλη» ήταν ο Κώστας Κλάδος. Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει ελπίδα για να σωθεί ο ΟΦΗ, ενώ τόνισε πως το αθλητικό τμήμα με το διοικητικό θα πρέπει να διαχωριστούν.

Τρίτος μίλησε ο Νίκος Μαχλάς. Ο παλαίμαχος επιθετικός πως η ομάδα χρειάζεται όραμα για να μην «βουλιάξει». Επόμενος που πήρε τον λόγο ήταν ο Γιάννης Παπαματθαιάκης, ο οποίος τόνισε για να σωθεί ο ΟΦΗ θέλει την βοήθεια τόσο των παλιότερων όσο και καινούργιων παραγόντων, ενώ είπε ότι ο Μαχλάς πρέπει να δώσει οικονομική λύση στην ΠΑΕ.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον παλαίμαχο στραίκερ. Έτσι, ο Νίκος Μαχλάς ξανά πήρε το λόγο και τόνισε πως δεν θα ηγηθεί της προσπάθειας που γίνεται, αλλά θα βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται από την μεριά του. Επίσης, είπε πως δεν αποποιείται τις ευθύνες του, ενώ εξέφρασε την άποψη πως παρά το γεγονός πως ΟΦΗ χρωστάει αρκετά χρήματα μπορεί να τα καταφέρει.

Αναβολή στην υπόθεση Πανιωνίου, Κέρκυρας

Για την Τετάρτη (18/7) μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των καταγγελιών του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού εις βάρος Πανιώνιου και Κέρκυρας αντίστοιχα. Φήμες για δικαίωση των δυο πρώτων.
Η αγωνία των φίλων του Πανιώνιου και του Παναιτωλικού θα κρατήσει τέσσερις μέρες ακόμα, καθώς η Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ ανέβαλε τις δυο υποθέσεις για την ερχόμενη Τετάρτη (18/7).
Το γεγονός έχει προκαλέσει ερωτηματικά στις δυο ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους στην Superleague (Εργοτέλης, Παναιτωλικός), όμως υπάρχει εξήγηση.
Αυτή έχει να κάνει με τη συνεδρίαση της Λίγκας την Πέμπτη (14:00) που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι ομάδες είναι πιθανό να ζητήσουν αύξηση από φέτος των ομάδων που θα αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία, ενώ κάτι τέτοιο ίσως ζητηθεί και για την Football League.
Επιστρέφοντας στο πρώτο θέμα να πούμε πως σύμφωνα με την Era Sport ο Εργοτέλης θα δικαιωθεί στην υπόθεση με τον Πανιώνιο, κάτι που, αν ισχύει, αλλάζει τον χάρτη της Superleague.
Το απόγευμα πάντως θα ξέρουμε σε μεγάλο βαθμό τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού τα προβλήματα είναι πολλά και αρκετοί σύλλογοι, όπως σας έχουμε πει 100 φορές, αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πέσουν άμεσα στην Δ' Εθνική.

«Χαλάει» του Ζέμαν

«Χαλάει» του Ζέμαν
Προς «ναυάγιο» οδηγείται η απόκτηση του Μαρτίν Ζέμαν στον ΠΑΟΚ.

Ο Τσέχος μεσοεπιθετικός επρόκειτο από χθες να βρίσκεται στην Ολλανδία για να δοκιμαστεί από τον Γιώργο Δώνη, όμως το βράδυ της Τετάρτης επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας του παιδιού του για να αναβάλει την άφιξή του.

Μάλιστα, ο ιδιόρρυθμος ποδοσφαιριστής αποφάσισε να πάει από τη Σπάρτα Πράγας στην Πλζεν.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» κατάλαβαν από χθες το πρωί πως ο …χρονος παίκτης άλλαξε στάση και πλέον ψάχνουν μία εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Η δύσκολη αναζήτηση συνεχίζεται, την περίοδο που προέχει αυτό το μεταγραφικό θέμα και όχι ο επιτελικός. Αλήθεια είναι ότι τα μεταγραφικά θέματα στα χαφ έχουν μείνει πίσω.

Θέλει τώρα τον Φορναρόλι

Θέλει τώρα τον Φορναρόλι
Την άμεση απόκτηση του Μπρούνο Φορναρόλι ζητεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Ο Πορτογάλος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν για την παραμονή του Κουίνσι και θα ήθελε μία ακόμα λύση για την επίθεση του «τριφυλλιού» εν όψει της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League.

Πέρα από τους κλασικούς φορ Τοτσέ, Πετρόπουλο, οι Σισοκό, Ζέκα και Χριστοδουλόπουλος αγωνίζονται στα πλάγια, ενώ ο Μπαρμπαρούσης θα χάσει τα προκριματικά και ο Μαυρίας θα είναι παρών, αλλά χωρίς συμμετοχή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Για αυτό τον λόγο 66χρονος προπονητής έχει έρθει σε επαφή με τους διοικούντες, ώστε να μεταβεί το συντομότερο δυνατό στην Αυστρία ο Ουρουγουανός.

Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει για την αγορά του 24χρονου παίκτη με την ομάδα της πατρίδας του, όπου και ανήκει, και πιθανότατα θα υπογράψει και εκείνος τριετές συμβόλαιο.

Το κόστος της μεταγραφής ανέρχεται στις 600.000 ευρώ και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού έγκειται έλλειψη ρευστού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η απόκτηση του Φορναρόλι από το «τριφύλλι».

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να θα επιδιώξουν την ερχόμενη Δευτέρα να φέρουν τον παίκτη στην Ελλάδα, ώστε να συμμετάσχει δέκα μέρες στην προετοιμασία της ομάδας και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League.

Στον Παναθηναϊκό εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης, ακόμα και αν χρειαστεί ο Ουρουγουανός να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού και όχι με κανονική μεταγραφή.

Αν χαθεί ο Κουίνσι…

Τον αντικαταστάτη του Κουίνσι και έναν ακόμη μεσοεπιθετικό θα προσπαθήσει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, αν τελικά ο Γκανέζος κλείσει στην Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ωστόσο, οπουδήποτε εξέλιξη αναμένεται μετά τα προκριματικά του Champions League. Αν προκριθεί το «τριφύλλι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης, τότε στο ταμείο του θα μπουν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και θα έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ να δώσουν μία ακόμη λύση στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

**** Στην Αυστρία, όπου θα μεταβεί ο Ελευθεράκης, θα έχει νέα επαφή με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο δεξιός μπακ ήταν η ευχάριστη έκπληξη (κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια είναι στον πάγκο ή στην κερκίδα κι όχι γιατί δεν έχει τεράστια ποιότητα) του φιλικού, ωστόσο, στον Παναθηναϊκό δεν δείχνουν να έχουν αλλάξει διάθεση.

«Τελειώνει» ο Γκερέιρο

«Τελειώνει» ο Γκερέιρο 
Εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του Ρότζερ Γκερέιρο με την ΑΕΚ.

Η προβληματική κατάσταση της Ένωσης έπεισε τον 30χρονο μεσοεπιθετικό να αλλάξει στάση και να αποχωρήσει από την ομάδα, αφού έχει διαπιστώσει ότι αν μείνει υπάρχει κίνδυνος να χάσει όλα τα χρήματά του.

Έτσι ο διεθνής Πολωνός αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του που έληγε σε έναν χρόνο και σήμερα θα πέσουν οι τίτλοι τέλους αυτής της προβληματικής… σχέσης.

Το τελευταίο διάστημα ο Γκερέιρο έδειχνε να έχει αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και εκδήλωνε τάσεις συμβιβασμού, ώστε η ΠΑΕ να απαλλαγεί από ένα συμβόλαιο της τάξης των 590.000 ευρώ και εκείνος να εισπράξει σε δόσεις τα χρήματα που του οφείλονται.

Χθες μετά από επαφή που είχε με ανθρώπους της ΑΕΚ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και σήμερα αναμένεται να κλείσει οριστικά το θέμα. Βάσει της συμφωνίας που υπάρχει, ο Γκερέιρο θα εισπράξει τα χρήματα που του οφείλονται, λαμβάνοντας 200.000 ευρώ προκαταβολή και τις υπόλοιπες 360.000 σε δόσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Και τώρα περιμένει…

Επιστολές σε επιφανείς οικονομικά φίλους της ΑΕΚ έστειλε ο Θωμάς Μαύρος.

Ο παλαίμαχος επιθετικός δεν εγκαταλείπει την προσπάθειά του και κάνει ό,τι μπορεί για να αποδώσει το πλάνο για τη σωτηρία της «Ένωσης». Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κάποιοι θεωρούν πως είναι μη αναστρέψιμη.

Τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις των διαρκείας και η ενίσχυση μέσω της δήλωσης συμμετοχής δεν είναι τα αναμενόμενα και ουσιαστικά σε μια απέλπιδα κίνηση ο Μαύρος απευθύνθηκε σε επιφανείς οικονομικά φίλους της ομάδας, ζητώντας τη βοήθειά τους.

Ο Μαύρος πήρε την πρωτοβουλία και χθες έστειλε 100 επιστολές σε ανθρώπους που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει κάτοχοι ακριβών εισιτηρίων διαρκείας και οι σχετικοί φάκελοι βρίσκονται ήδη στους προορισμούς τους. Τώρα περιμένει την ανταπόκρισή τους…

Πορεύεται με «Αναστό»

Πορεύεται με «Αναστό» 
Στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ θα παραμείνει ο Νίκος Αναστόπουλος, αφού αποτελεί ειλημμένη και ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης της κρητικής ΠΑΕ.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν και ο Έλληνας τεχνικός, από τη στιγμή που πήρε το «πράσινο φως», θα καταθέσει άμεσα το αγωνιστικό του πλάνο.

Πρωταρχικό μέλημα του «αλενατόρε» είναι η παραμονή του Βαγγέλη Μάντζιου, στον οποίο στηρίζει πολλά.

Παράλληλα εξίσου σημαντική κρίνεται και η ανανέωση του Σίσιτς. Με τους δύο παίκτες έχει γίνει επαφή και είναι στην αναμονή. Ανοιχτό είναι το θέμα του Βερόν.

Με τον Νίκο Μαχλά θα υπάρχει άμεση συνεργασία, ενώ ο Ανδρέας Σκέντζος θα είναι ο συνεργάτης του στον πάγκο. Για τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου θα ληφθεί απόφαση, από το νέο Δ.Σ.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου