ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Πόλεμος των... άσσων

Πόλεμος των... άσσων

Η μάχη για μια θέση κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, η αλλαγή σκυτάλης από τον Αλέκο Ράντο στον Βασίλη Αλεξούδη και το στοίχημα του μέλλοντος με τον Γιαννιώτη. Γράφει ο απεσταλμένος του RedPlanet.gr στο Άχενκιρχ, Παναγιώτης Γκαραγκάνης.

Αυτό το καλοκαίρι δεν είχαμε αλλαγή μόνο στη θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό. Έπειτα από έναν επιτυχημένο εξαετή κύκλο με τον Αλέκο Ράντο, ο σύλλογος αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο στη θέση του γυμναστή τερματοφυλάκων και να πραγματοποιήσει μία νέα αρχή.
 
Ο Βασίλης Αλεξούδης ανέλαβε το ρόλο, έχοντας ως βοηθό τον Κάρλος Πιρές, ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του Λεονάρντο Ζαρντίμ και αναμένεται να βοηθήσει και την Ακαδημία του συλλόγου. Πρόσφατα, ο κ. Αλεξούδης έκανε μία επέμβαση στο πόδι, για αυτό και η παρουσία του Πιρές είναι σημαντική στο πλάι του, σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, που διεξάγεται στο Άχενκιρχ της Αυστρίας.

Ο Μπάλας Μέγκιερι ήταν βασικός την περυσινή σεζόν, κερδίζοντας "σπαθένια" τη θέση έπειτα από το ανέκδοτο Κοστάνσο. Μία εξέλιξη, που πιστώνεται ο Ράντος, ο οποίος δούλεψε πολύ τον Ούγγρο τερματοφύλακα τα δύο τελευταία χρόνια στο Ρέντη και δικαιώθηκε.

Με το νέο προπονητή, όμως, κανένας παίκτης δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Όπως μας είπε ο ίδιος, όλοι ξεκινάνε από την ίδια γραμμή εκκίνησης, την ίδια αφετηρία. Θα παίζουν αυτοί που δίνουν την καλύτερη εικόνα για τον Ολυμπιακό.

Ο Ρόι Κάρολ πραγματοποιεί πολύ καλή προετοιμασία και είναι έτοιμος για όλα! Ο Αλεξούδης δεν κάνει διακρίσεις. Δουλεύει και συμπεριφέρεται με όλους τους τερματοφύλακες το ίδιο. Η προπόνηση είναι ποιοτική και κάθε ημέρα διαφορετική. Δουλεύει πολύ τα χέρια και τα πόδια των τερματοφυλάκων, με ορισμένες ασκήσεις να είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας (9/7) για παράδειγμα, οι τερματοφύλακες ήταν ξαπλωμένοι στο χορτάρι και είχαν πλάτη τον Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος τους πέταγε την μπάλα κι αυτοί έπρεπε να την απομακρύνουν σαν να παίζουν βόλεϊ!

Πότε με τα δύο χέρια (σαν την πάσα που κάνει ο πασαδόρος στο βόλεϊ), πότε με το αριστερό, πότε με το δεξί. Σε μία άλλη άσκηση, έβαλε τους τέσσερις τερματοφύλακες γύρω-γύρω, δίνοντας την μπάλα ο ένας στον άλλο με τα χέρια. Πότε με δύναμη, πότε σαν να κάνουν πάσα όπως στο βόλεϊ. Ο 53άχρονος δουλεύει πολύ και τα πόδια των παικτών του. Θέλει από τους τερματοφύλακες να μπορούν να υποδεχθούν την μπάλα και να ξέρουν τι να την κάνουν όταν έρχεται στα πόδια τους. Όχι να τη διώχνουν όπως να είναι.

Ανάλογα με τις ασκήσεις, που πραγματοποιούν ο Ζαρντίμ και οι συνεργάτες του στο βασικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου του Άχενκιρχ, ο γυμναστής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού δουλεύει στο βοηθητικό, σε ξεχωριστά κομμάτια με όποιον ή όποιους δεν συμμετέχουν εκείνη την ώρα στις βασικές ασκήσεις της υπόλοιπης ομάδας. Για παράδειγμα: μπορεί οι Κάρολ και Μέγκιερι να παίζουν στο οικογενειακό διπλό. Ο Βασίλης Αλεξούδης θα δουλέψει σε επιμέρους τομείς με τους Γιαννιώτη και Δασκαλάκη.

Στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (9/7) ο Αλεξούδης δούλεψε ξεχωριστά με τον Ανδρέα Γιαννιώτη (καθώς ο Κάρολ συμμετείχε στην άσκηση τακτικής του Ζαρντίμ για κατοχή μπάλας, πίεση και αμυντική λειτουργία στο μισό γήπεδο), ενώ οι Μέγκιερι και Δασκαλάκης έπαιζαν στο δίτερμα σε μικρό χώρο), ο οποίος κατά τη γνώμη μας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει στον Ολυμπιακό! Στο βοηθητικό γήπεδο, πήρε τον 20άχρονο τερματοφύλακα, ο οποίος έπρεπε να στείλει την μπάλα με τα χέρια στο αντίπαλο τέρμα σε μία απόσταση από το ένα τέρμα μέχρι σχεδόν το κέντρο του γηπέδου, όπου είχε τοποθετηθεί το δεύτερο τέρμα!

Ορισμένες ασκήσεις είναι πρωτοποριακές και οι τέσσερις τερματοφύλακες έχουν πολλή δουλειά καθημερινά. Μην ξεχνάμε πως στην Αυστρία είναι και ο Σήφης Δασκαλάκης, ο οποίος κάνει την προσπάθειά του, αλλά έχει ειδοποιηθεί (πριν καν αρχίσει η προετοιμασία) να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Βασίλης Αλεξούδης έχει από κοντά τον Γιαννιώτη. Τη Δευτέρα (9/7), μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης είχε τετ α τετ α τετ με τον 20άχρονο, στον οποίο έκανε φροντιστήριο για ορισμένες τοποθετήσεις του. "Πιο ελαστικά τα χέρια", του είχε φωνάξει κάποια στιγμή προηγουμένως κατά τη διάρκεια του προγράμματος εκγύμνασης. Ο Γιαννιώτης μπορεί να μην προορίζεται για άμεση λύση στη διάθεση του Ζαρντίμ, αλλά είναι ένας τερματοφύλακας με εκπληκτικές δυνατότητες και έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αρκεί να συνεχίσει την σκληρή δουλειά.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του Αλεξούδη: να βοηθήσει και να αναδείξει ένα ατόφιο ταλέντο, που έχει στη διάθεσή του. Από τον Εθνικό Γαζώρου στον Ολυμπιακό είναι ένα τεράστιο βήμα για τον παίκτη, που μόνο ως 20άχρονος δεν αγωνίζεται. Ούτε "ψαρωμένος" είναι ούτε τίποτα. Έχει αυτοπεποίθηση. Δεν είναι λίγες οι φορές μέχρι στιγμής, που σε αρκετές ασκήσεις (ιδιαίτερα στα τελειώματα φάσεων ή σε διπλά σε μικρούς χώρους, όπου παίζουν και οι τέσσερις τερματοφύλακες εναλλάξ) έχει δείξει τσαγανό και αποφασιστικότητα. Με φωνή για το στήσιμο της άμυνας και ορισμένες έξοχες αποκρούσεις. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία πολύ καλή επένδυση με τον Ανδρέα Γιαννιώτη, να το θυμάστε!

Είναι δεδομένο, πάντως, πως οι Μέγκιερι και Κάρολ έχουν το προβάδισμα στις προτιμήσεις του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος χρησιμοποιεί αυτό το δίδυμο στα οικογενειακά διπλά, ενώ στο Άχενκιρχ είχε και ένα δεκάλεπτο τετ α τετ μαζί τους, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά. Ο Ούγγρος είναι δουλευταράς, αλλά ο Βορειοϊρλανδός μόνο... ξεγραμμένος δεν πρέπει να θεωρείται! Αίσθηση μας, βάσει των όσων έχουμε δει αυτές τις ημέρες στο Άχενκιρχ της Αυστρίας, είναι πως ο συναγωνισμός θα είναι πιο έντονος από ποτέ για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Κάρολ είναι τεράστια κλάση και το δείχνει καθημερινά. Μην τον υποτιμάτε!

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου