ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο Κέσελ, ο Περπέρογλου και ο κοινοτικός

Ο Κέσελ, ο Περπέρογλου και ο κοινοτικός

Ο Μάρκο Κέσελ αποτελεί παρελθόν και στον Ολυμπιακό ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Πρώτη επιλογή ο Στράτος Περπέρογλου, ενώ υπάρχει σκέψη και για ελεύθερο κοινοτικό. Τι ισχύει για Γιάνκοβιτς.
Όπως έγινε γνωστό, ο Μάρκο Κέσελ, ύστερα από δύο χρόνια παραμονής του στον Πειραιά, αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό, καθώς ο Σέρβος φόργουορντ δεν συμφώνησε με την διοίκηση στο ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με μειωμένες αποδοχές. Έτσι, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να βρούνε τον αντικαταστάτη του στην θέση του σμολ-φόργουορντ.

Πρώτη επιλογή στην λίστα του Ολυμπιακού είναι ο Στράτος Περπέρογλου και θα πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δημιουργήθηκε μία φημολογία πως ο παίκτης, ξαφνικά, είχε ραντεβού με τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας πως τα βρίσκει με τους πράσινους. Πρόκειται, όμως, για ψέμα και δεν ισχύει, κάτι το οποίο διέψευσαν, άλλωστε, και οι δύο πλευρές. Τόσο ο παίκτης, όσο και η διοίκηση του "τριφυλλιού".

Ο 28χρονος (7/8/1984) φόργουορντ δεν συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/7) με τον Παναθηναϊκό και ούτε βρίσκεται κοντά στο να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους πράσινους. Αντιθέτως, υπάρχει μεγάλο οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η διοίκηση του "τριφυλλιού" του έχει κάνει πρόταση με ετήσιες οικονομικές αποδοχές που φτάνουν τις 300.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ο παίκτης στους δευτεραθλητές.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλύτερη πρόταση στον Περπέρογλου

Αυτό που είναι αλήθεια όμως και ισχύει, είναι ότι η πλευρά του Στράτου Περπέρογλου εξέφρασε το ενδιαφέρον της στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ώστε ο παίκτης να μετακομίσει στον Πειραιά. Η διοίκηση σε συνεννόηση με τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα απάντησαν πως ενδιαφέρονται για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον 28χρονο φόργουορντ, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες γίνονται σε καλό κλίμα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης προσφέρουν περισσότερα χρήματα (σε σχέση με τον Παναθηναϊκό) στον παίκτη, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος και κατασταλαγμένος στο να συνεχίσει την καριέρα του στους ερυθρόλευκους. Υπάρχει, βέβαια, μία μικρή οικονομική διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Στράτο Περπέρογλου, η οποία είμαι όπως με καλή διάθεση (η οποία και υπάρχει) και με αμοιβαίες υποχωρήσεις, θα καλυφθεί.

Άλλωστε, η προσφορά των Πειραιωτών σχεδόν καλύπτει τον 28χρονο σμολ-φόργουορντ, η οποία κάνει λόγο για τριετές συμβόλαιο (2+1 χρόνια) και ετήσιο εισόδημα ύψους 500.000 ευρώ ( δηλαδή 200 χιλιάρικα περισσότερα κάθε χρόνο σε σχέση με τα όσα του δίνει το τριφύλλι). Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Ολυμπιακός προσφέρει στον παίκτη το ίδιο (χρηματικά) συμβόλαιο με το οποίο αμειβόταν στον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν. Ο Στράτος Περπέρογλου, απλά, θέλει σχετικά να αυξήσει το κασέ του. Εκτός από τους Πειραιώτες υπάρχει και μία φημολογία πως την περίπτωση του βολιδοσκοπεί και η Γαλατασαράι, ενώ ενδέχεται να του κάνουν νέα πρόταση (κάποια στιγμή) και οι πράσινοι, αλλά δύσκολα θα πλησιάσουν την προσφορά των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Οι ενδοιασμοί για Περπέρογλου και ο κοινοτικός

Στον Ολυμπιακό, βέβαια, ναι μεν θέλουν τον Στράτο Περπέρογλου, με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει σχηματίσει θετική άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη, αλλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν και ορισμένους ενδοιασμούς, κυρίως για το γεγονός πως ο παίκτης αντιμετώπισε ένα σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα τραυματισμού, όπως είναι η θρόμβωση στην ιγνυακή φλέβα (την παθαίνουν συχνοί επιβάτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο), η οποία βρίσκεται πίσω από το γόνατο. Από και πέρα, όμως, στον Πειραιά έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, εξετάζοντας και άλλες περιπτώσεις κοινοτικών σμολ-φόργουορντ. Από το ρεπορτάζ δεν έχει προκύψει κάποιο συγκεκριμένο νέο όνομα, αλλά από όσο γνωρίζουμε οι Πρωταθλητές κοιτούν και ορισμένες επιλογές ξένων Ευρωπαίων παικτών για την θέση. Ο 28χρονος Έλληνας διεθνής, πάντως, ναι, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως αντι-Κέσελ.

Ο "βασικός" Παπανικολάου και η  περίπτωση Γιάνκοβιτς

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε επίσης και κάτι άλλο: Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του "βασικό" σμολ-φόργουορντ, όπως είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε μία συγκλονιστική σεζόν αγωνιστικά από την άνοιξη και μετά, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευroleague, προσφέροντας τα μέγιστα ώστε οι ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν και τους δύο τίτλους. Ουσιαστικά, λοιπόν, ο 22χρονος (1/8/1990) διεθνής θα είναι η πρώτη λύση για την θέση και με αυτόν θα ξεκινάει και θα τελειώνει τα παιχνίδια ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Αν έρθει ο Στράτος Περπέρογλου ή αν οι Πειραιώτες αποκτήσουν κοινοτικό παίκτη για το πόστο, θα πρόκειται για "εναλλακτική λύση".

Μην αποκλείεται, όμως, πέρα από την "εναλλακτική λύση", ο Ολυμπιακός να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη (τρίτου) σμολ-φόργουορντ, όπως είναι ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι έχουν όντως πραγματοποιήσει επαφές με την  πλευρά του παίκτη, προφορικά έχουν συμφωνήσει και ο παίκτης (ο οποίος είναι ελεύθερος) περιμένει στο... ακουστικό του για να δει το αν θα προχωρήσει η μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Όμως, να τονίσουμε, πως αν προστεθεί στο ρόστερ ο νεαρός φόργουορντ θα έχει στην ομάδα περισσότερο βοηθητικό ρόλο. Όπως είχαν (για παράδειγμα) οι Πρωταθλητές τον Μιχάλη Πελεκάνο την περσινή σεζόν, ο οποίος βοηθούσε τόσο στο "3", όσο και στο "2", όποτε χρειαζόταν. Και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μπορεί να παίξει στις δύο θέσεις. Και με μία ενδεχόμενη τριάδα Παπανικολάου, Περπέρογλου, Γιάνκοβιτς, ο Ολυμπιακός θα είναι, πραγματικά, πλήρης στην θέση του σμολ-φόργουορντ. Για να δούμε. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου