Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Super League που φοβάται ότι από το νέο πρωτάθλημα μπορεί να λείπουν τέσσερις ομάδες. Φόβοι για νέα μείωση εσόδων από Nova.
Λίγες μέρες πριν από την κλήρωση και μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος το ΔΣ της Super League βλέπει ορατό το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός ακόμη πιο προβληματικού πρωταθλήματος από το περσινό.
Την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα άρχισε με 13 ομάδες, καθώς έλειπαν οι... Α και Β λόγω του υποβιβασμού της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου. Τη φετινή σεζόν τα πράγματα δείχνουν ακόμη δυσκολότερα. Και αυτό γιατί υπάρχει η πιθανότητα να λείπουν τέσσερις ομάδες.
Ο λόγος για τις: ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ. Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, στο πρόσφατο ΔΣ της Λίγκας, σε σχετική συζήτηση, ακούστηκε ακόμη και η φράση: «Και πώς να τις σώσουμε;».
Τα οικονομικά προβλήματα των παραπάνω ομάδων θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ποινές που θα τους επιβληθούν θα είναι τέτοιες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή διοργάνωση του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο νέος νόμος αναφέρει ρητά πως κάθε παράβαση ΠΑΕ που οφείλει άνω των 100.000 ευρώ στο Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς μπορεί να επισύρει ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών, και σε μερικές περιπτώσεις η ποινή φτάνει και στον υποβιβασμό κατά μία κατηγορία.
Κοινώς, οι προαναφερόμενες ομάδες θα πρέπει σε 15 ημέρες – όπως έχουν ενημερωθεί – να παρουσιάσουν τις «τακτοποιημένες» τους ενημερότητες στην ΕΕΑ. Αν λοιπόν δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα... κινδυνεύουν με τις ανωτέρω ποινές.
Αυτό θα σημαίνει αυτόματα λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και επομένως λιγότερο ελκυστικό προϊόν, επομένως γίνονται πιθανές οι περαιτέρω μειώσεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Nova έχει ενημερώσει για την περικοπή του 25% από τα έσοδα της νέας σεζόν. Με λίγα λόγια, χάνουν όλοι...