ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακός - Μάλαγα 3-3

Ολυμπιακός - Μάλαγα 3-3

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
Ισόπαλος με σκορ 3-3 ήρθε ο Ολυμπιακός με την Μάλαγα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Με δύο πρόσωπα οι ερυθρόλευκοι στο ματς. Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επιθετικά, πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία σε όλο το 90λεπτο. Σκόρερ οι Μήτρογλου (2) και Μανωλάς. (video)
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 3-3, στην φιλική αναμέτρηση της Τρίτης (7/8) με την Μάλαγα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δύο πρόσωπα είχαν και πάλι οι ερυθρόλευκοι, που προβλημάτισαν ξανά στην αμυντική τους λειτουργία, ενώ έδειξαν υπεροπλία στην επίθεση.

Στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες δεν είχαν καθόλου ρυθμό και το ημίχρονο έκλεισε με την ισπανική ομάδα να προηγείται με 1-0 (αυτογκόλ Παπάζογλου). Στην επανάληψη και μετά τις αλλαγές του Ζαρντίμ, ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε, γύρισε το ματς σε 3-1, αλλά η ολιγωρία στην οπισθοφυλακή έφερε το τελικό 3-3.

O Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε σύστημα 4-3-3. Ο Μέγκιερι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Τοροσίδη, Παπάζογλου, Σιόβα και Χολέμπας (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Στην τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μανιάτης, Φέισα και Τάτος (σε πιο ελεύθερο ρόλο). Ο Αμπντούν αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Φετφατζίδης στο αριστερό, ενώ ο Μήτρογλου αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι προτίμησε κι αυτός το 4-3-3, έχοντας στην βασική ενδεκάδα της Μάλαγα τους Καμενί, Γουέλιγκντον, Ντεμικέλις, Καμάτσο, Τουλαλάν, Χουάνμι, Ντούντα, Ελισέου, Ίσκο, Σάντσεθ, Μπουονανότε.

Το ματς:

"Κρύο" ξεκίνημα

Το ματς ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό. Στο 3ο μόλις λεπτό οι Πειραιώτες έμειναν πίσω στο σκορ, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ντούντα από δεξιά ο Παπάζογλου σε μια άτυχη στιγμή του... εκτέλεσε ιδανικά τον Μέγκιερι βάζοντας μπροστά στο σκορ την Μάλαγα.


 
Στο 9ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να απαντήσουν, αλλά ο Καμενί έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μήτρογλου, αποσοβώντας το 1-1. Είχε προηγηθεί χτύπημα κόρνερ του Αμπντούν από αριστερά και κεφαλιά – πάσα του Σιόβα προς τον Μήτρογλου.

Ένα λεπτό μετά ο Καμενί μπλόκαρε σταθερά ένα αδύναμο σουτ του Έλληνα φορ μέσα από την περιοχή, για να απειλήσει ξανά η Μάλαγα στο 11' με τον Μπονουανότε, το σουτ του οποίου από θέση μέσα αριστερά βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγκιερι.

Είχε διάθεση αλλά...

Με την συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών του αγώνα ήταν φανερό πως ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα που φαινόταν, και είχε, πολύ μεγαλύτερη συνοχή.

Οι Πειραιώτες είχαν διάθεση να τρέξουν, να πιέσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Τίποτα από αυτά όμως δεν κατάφεραν να τα κάνουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Πολλά ατομικά λάθη, κακές τοποθετήσεις, έλλειψη ρυθμού και ομοιογένειας ήταν οι αιτίες που ο Ολυμπιακός έβγαζε μια προβληματική εικόνα στο χορτάρι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η Μάλαγα συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων αλλά με τον ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει σταδιακά. Ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή στο 32', όταν ο Τάτος με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μήτρογλου αλλά η κεφαλιά του "πιστολέρο" δεν βρήκε στόχο. Στο 36' ο Ελισέου από καλή θέση έβαλε άσχημα το σώμα του και πλάσαρε άουτ, έπειτα από ωραία συνεργασία των παικτών της ισπανικής ομάδας.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο 41'. Ο Τάτος εκτέλεσε πολύ ωραία ένα κόρνερ από δεξιά, με τον Σιόβα να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά λίγο πριν το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Καμενί!

Πολύ καλή στιγμή και για την Μάλαγα στο 45', όταν ο Μπουονανότε με συνεχόμενες ντρίμπλες μπήκε στην ερυθρόλευκη περιοχή, με το σουτ του να κοντράρεται και να περνάει κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε τους Ισπανούς μπροστά στο σκορ με 1-0.


 
Αλλαγές ο Ζαρντίμ και αλλαγή... σκηνικού

Με το ξεκίνημα τις επανάληψης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε τις πρώτες του αλλαγές. Ο Λυκογιάννης πήρε τη θέση του Φετφατζίδη και ο Τζεμπούρ αυτή του Τάτου. Ο πρώτος έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Αλγερινός αγωνίστηκε λίγα μέτρα πίσω από τον Μήτρογλου.

Η Μάλαγα ήταν και πάλι αυτή που απείλησε πρώτη χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό! Στο 51' ο Ελισέου μετά από κόρνερ του Γουέλιγκντον σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Μέγκιερι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ο Μήτρογλου πρόλαβε να διώξει πριν η "στρογγυλή θεά" περάσει την γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ίσκο δέχθηκε την μπάλα αφύλακτος μέσα στην περιοχή, αλλά αυτή την φορά ο Ούγγρος πορτιέρο των ερυθρολεύκων αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ!

Πήρε το... όπλο του ο Μήτρογκολ

Ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες των Ισπανών στο 55', όταν ο Τζεμπούρ με το κεφάλι αστόχησε από καλή θέση ύστερα από σέντρα του Μανιάτη από την δεξιά πλευρά. Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε η ισοφάριση για τους Νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Λυκογιάννης από αριστερά γύρισε ιδανικά την μπάλα στον Μήτρογλου και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα του Καμενί, κάνοντας το 1-1 για τους ερυθρόλευκους.


 
Οι γηπεδούχοι έδειξαν να ανεβάζουν ρυθμούς αλλά στο 60' λίγο έλειψε να βρεθούν και πάλι πίσω στο σκορ, όταν ο Αμπντούν στην προσπάθεια του να απομακρύνει τροφοδότησε τον Μπουονανότε που από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια του Μέγκιερι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ζαρντίμ προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές, με τον Μανωλά να περνάει στην θέση του Τοροσίδη και τον Ιμπαγάσα σε αυτή του Μανιάτη.

Στο 65' ακυρώθηκε γκολ για την Μάλαγα, με τον Ίσκο να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ (η φάση είναι οριακή).

Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ με δράστη και πάλι τον Μήτρογλου. Ο Αμπντούν έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε ωραία την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και ο "πιστολέρο" με άψογο πλασέ την έστειλε στην δεξιά γωνία του Καμενί για δεύτερη φορά, γράφοντας το 2-1 για τους Πειραιώτες!


 
Στο 74' ο Μοδέστο μπήκε αντί του Παπάζογλου και στο 76' ο Μπουονανότε και πάλι απέτυχε να ισοφαρίσει για την Μάλαγα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μήτρογλου ελίχθηκε ωραία από αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Λυκογιάννη αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι, ύστερα από την παρέμβαση και του Καμενί.

Στο 78' όμως οι Πειραιώτες έφτασαν στο 3-1, όταν από σέντρα του Αμπντούν ο Σιόβας πήρε μια ακόμη κεφαλιά, ο Καμενί επενέβη σωτήρια και ο Μανωλάς που καιροφυλακτούσε πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα! Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό, προς το καλύτερο αλλαγμένο, πρόσωπο στο δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης.


 
Παιδικές ασθένειες

Στο 80' οι Πάντελιτς και Βλαχοδήμος πέρασαν στο ματς αντί των Αμπντούν και Μήτρογλου, με την Μάλαγα να μειώνει το σκορ με τον Ελισέου στο 81', ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με πλασέ στη κίνηση από τα αριστερά νίκησε τον Μέγιερι.


 
Στο 89' οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσουν" τη νίκη. Ο Πάντελιτς έδωσε ωραία πάσα στον Τζεμπούρ, εκείνος μετά από πολλές ντρίμπλες (απέφυγε και τον Καμενί) καθυστέρησε, έκανε τελικά το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 90' ο Καραγκούνης μπήκε αντί του Φέισα και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ισπανοί έφτασαν στην ισοφάριση... Ο Ελισέου πέρασε πολύ όμορφα για τον Χοακίν που κρέμασε τον Μέγιερι, ο Μανωλάς έδιωξε με το κεφάλι την μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Φερνάντες ακολουθούσε την έστειλε τελικά στα δίχτυα.


 
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τριτσώνη βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 3-3. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα, όχι μόνο σε κάθε ημίχρονο αλλά και όσον αφορά την επιθετική και την αμυντική του λειτουργία.

Μπροστά οι ερυθρόλευκοι ήταν ασυγκράτητοι στην επανάληψη αλλά πίσω είχαν προβλήματα σε όλο το 90λεπτο. Όπως ακριβώς και στο ματς με τη Βίλεμ. Επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού την Κυριακή 12 Αυγούστου με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην Πορτογαλία.

Γήπεδο: "Γέωργιος Καραϊσκάκης"

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Παπάζογλου, Φεισα, Φετφατζίδης, Τάτος, Μήτρογλου, Αμπντούν, Μανιάτης (βασική ενδεκάδα). Αγωνίστηκαν σαν αλλαγές οι Τζεμπούρ, Λυκογιάννης, Μανωλάς, Βλαχοδήμος, Ιμπάγασα, Μοδέστο, Πάντελιτς και Καραγκούνης.

Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμενί, Γουέλιγκντον, Ντεμικέλις, Καμάτσο, Τουλαλάν, Χουάνμι, Ντούντα, Ελισέου, Ίσκο, Σάντσεθ, Μπουονανότε.

Κίτρινες: 63' Ελισέου, 84' Μπουονανότε


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου