ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ζαρντίμ: "Έχουμε μία ομάδα που δημιουργήθηκε τώρα"

Ζαρντίμ: "Έχουμε μία ομάδα που δημιουργήθηκε τώρα"

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μίλησε για την πρεμιέρα στην έδρα της Βέροιας, τις συνθήκες που συνάντησε στον Ολυμπιακό και υπογράμμισε πως η ομάδα ουσιαστικά δημιουργήθηκε τώρα, προς το τέλος της προετοιμασίας.
Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στη σημασία της κατάκτησης του τίτλου, που δεν είναι άλλη από το τέταρτο αστέρι στην ερυθρόλευκη φανέλα!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην κάμερα της Nova:

Κύριε Ζαρντίμ καλωσορίσατε στο ελληνικό πρωτάθλημα και καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα. Μιλώντας την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σε εσάς και τους παίκτες εδώ στο Ρέντη, έκανε λόγο για ένα ιστορικό επίτευγμα, εφόσον η ομάδα κατορθώσει να κατακτήσει το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Είναι αυτό μεγάλη πρόκληση για εσάς;

"Είναι ο πρωταρχικός μας στόχος να κερδίσουμε το 40ο πρωτάθλημα και να χαρίσουμε με αυτόν τον τρόπο το 4ο αστέρι στον Ολυμπιακό. Γι' αυτό το στόχο δουλεύουμε".

Τι γνωρίζετε για το ελληνικό πρωτάθλημα και τι προλάβατε να μάθετε στο διάστημα που είστε στην Ελλάδα και δουλεύετε στον Ολυμπιακό;

"Γνωρίζω ότι παρόλο που υπάρχουν ποιοτικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, ο Ολυμπιακός πρέπει να σέβεται όλους τους αντιπάλους. Μ' αυτόν τον τρόπο, αγώνα με τον αγώνα θα πρέπει κερδίσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο".

Θα θέλαμε τα προγνωστικά σας για το νέο πρωτάθλημα και αν συμφωνείτε με την γενική παραδοχή πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα.

"Τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρωτάθλημα. Και φέτος παρόλο που είμαστε διαφορετική ομάδα γιατί έχουμε χάσει πολλούς απ' τους παίκτες που ήταν πέρυσι και πρόπερσι μαζί μας, πιστεύουμε πως με πολύ δουλειά και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, των οπαδών του Ολυμπιακού, θα κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα".

Το άγνωστο της πρεμιέρας σας προβληματίζει; Με την έννοια πως ο Ολυμπιακός θα παίξει με μία ομάδα που επέστρεψε φέτος στην Σούπερ Λίγκα και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον αντίπαλό σας.

"Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να δούμε τα παιχνίδια που έχει παίξει η Βέροια. Προσπαθούμε ν' αναλύσουμε δύο - τρία παιχνίδια που έχει παίξει η Βέροια. Γνωρίζουμε πως είναι ένας αντίπαλος πολύ ανταγωνιστικός και δυνατός. Από 'κει και πέρα εμείς θα κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά, να έχουμε τη σωστή οργάνωση στη δική μας ομάδα. Αν παίξουμε αυτό που μπορούμε τα πράγματα θα είναι υπέρ μας. Εμείς θα είμαστε το φαβορί για να κερδίσουμε αυτό το ματς".

Έχετε εγκλιματιστεί στην Ελλάδα; Πως είναι οι συνθήκες εργασίες που έχετε βρει εδώ στον Ολυμπιακό;

"Δεν είχα μεγάλη δυσκολία στο να προσαρμοστώ. Ήταν εύκολο για εμένα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, ούτε στις συνθήκες εργασίας. Και η Πορτογαλία περνάει οικονομική κρίση. Έχουμε πολλές ομοιότητες. Έτσι προσαρμόστηκα πολύ εύκολα".

Έξω στο δρόμο, ο κόσμος πως σας αντιμετωπίζει;

"Όπως σε όλα τα μέρη. Η αλήθεια είναι πως θέλουν να με πλησιάσουν. Και είμαι ανοικτός σε αυτό όποτε συμβαίνει. Αλλά δε συμβαίνει συχνά γιατί περνάω πολύ χρόνο στο Ρέντη και στο σπίτι μου".

Έχει και πάλι καύσωνα στην Ελλάδα. Η ζέστη αλλά και ο κακός αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Βέροιας, είναι θέματα τα οποία σας προβληματίζουν;

"Είμαστε προετοιμασμένοι. Η ζέστη και ο αγωνιστικός χώρος δεν αποτελούν τις καλύτερες συνθήκες για να γίνει ένα ποιοτικό παιχνίδι. Για να προσφέρει θέαμα. Πιστεύω πως σε αυτό το ματς θα πρέπει να δείξουμε τη σωστή συμπεριφορά. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά ψυχολογικά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Και νομίζω πως είμαστε. Θα έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρά μας. Και τους θέλουμε πάντα στο πλευρό μας γιατί με τη βοήθειά τους θα οδηγηθούμε στην πρώτη μας νίκη σε αυτήν την πρώτη αγωνιστική".

Κλείνοντας θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλει η ομάδα του πετυχαίνει νίκες αλλά και να βλέπει και καλό θέαμα;

"Αυτά που θέλουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για την ομάδα είναι ακριβώς αυτά που θέλουμε και εμείς για την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε ακόμη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στην καλύτερη δυνατή φόρμα, με το σκεπτικό πως έχουμε πολλές αλλαγές παικτών. Έχουμε μία ομάδα που ουσιαστικά δημιουργήθηκε τώρα. Όμως, θέλουμε να πούμε στον κόσμο πως εμείς δουλεύουμε γι' αυτό. Θέλουμε να ξεκινήσουμε  με νίκες. Θέλουμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Και σιγά - σιγά θ' αρχίσουμε ν' αποδίδουμε ένα ποδόσφαιρο που θα τους αρέσει".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου