ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Εκτός λογικής η περίπτωση Κρκιτς

Εκτός λογικής η περίπτωση Κρκιτς

Η έντονη φημολογία στην Ιταλία σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μπόγιαν Κρκιτς, μάλλον στερείται λογικής καθώς τα οικονομικά δεδομένα για μια τέτοια μεταγραφή φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Επιπροσθέτως δύσκολα θα δεχόταν ο παίκτης να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το όνομα του Μπόγιαν Κρκιτς ακούγεται πολύ τις τελευταίες ώρες, με τα ιταλικά ΜΜΕ να συνδέουν τον 22χρονο άσο της Ρόμα με τον Ολυμπιακό!

Σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε φρενίτιδα στους οπαδούς των Νταμπλούχων Ελλάδας, όμως μοιάζει να στερείται λογικής καθώς τα οικονομικά δεδομένα για μια τέτοια μεταγραφή φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη!

Ο Κρκιτς δεν "χωράει" στο βασικό σχήμα των "Λύκων" σε αυτό το 4-3-3 που χρησιμοποιεί ευλαβικά ο Ζντένεκ Ζέμαν και σε συνδυασμό με την άσχημη περσινή σεζόν που πραγματοποίησε ο παίκτης, οι Ρωμαίοι θέλουν να τον παραχωρήσουν είτε με κανονική μεταγραφή, είτε με την μορφή δανεισμού.

Όμως ο 22χρονος Ισπανός (με σερβική καταγωγή και υπηκοότητα) κυνηγός κόστισε πέρσι 12 εκ. ευρώ στη Ρόμα και ο ίδιος εισπράττει σχεδόν 3.2 εκ. ευρώ ετησίως! Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε ποτέ να αγοράσει τον Κρκιτς και ακόμη κι αν τον αποκτούσε δανεικό, θα του κόστιζε (μαζί με την εφορία) κοντά στα 5 εκ. ευρώ για ένα χρόνο!

Αν υποθέσουμε όμως πως και αυτός ο σκόπελος θα μπορούσε να ξεπεραστεί, στην Ρόμα ισχύει ένας ακόμη "άγραφος" κανόνας. Οι "τζαλορόσι" όταν έχουν προσφορές για κάποιον από τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές, πάντα τον ρωτούν σε ποια ομάδα προτιμά να μεταγραφεί, κάτι που έγινε και με την περίπτωση του Λεάντρο Γκρέκο. Οι Ρωμαίοι είχαν συμφωνήσει προηγουμένως με 2 ιταλικές ομάδες, όμως ο παίκτης ήθελε Ολυμπιακό και εκεί κατέληξε.

Πράγμα που σημαίνει πως αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να γίνει μια μεταγραφή σαν του Κρκιτς από τη Ρόμα στους ερυθρόλευκους, θα έπρεπε να συμφωνήσει και ο ίδιος ο παίκτης. Και οι πιθανότητες να θέλει ένας 22χρονος άσος της αξίας του Μπόγιαν να αγωνιστεί στην Ελλάδα και την Super League, είναι μάλλον πολύ λίγες.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου