ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

«Πιστεύω θα ξεκινήσουμε»

«Πιστεύω θα ξεκινήσουμε» 

20/8/2012

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TVΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ  

«Πιστεύω θα ξεκινήσουμε» 
Την αισιοδοξία του ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας θα πραγματοποιηθεί κανονικά εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Βεβαιότητα δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας μπορεί να βρεθεί λύση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να συζητήσουμε και πάλι και να δούμε όλες οι ομάδες πως θα το αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας.

«Στοίχημά μας είναι αρχίσουμε και να τελειώσουμε 16 ομάδες», επανέλαβε ο Γιάννης Μώραλης ο οποίος απλώς σχολίασε για τα όσα του καταλογίζουν από τον Παναθηναϊκό...

«Νομίζω ότι ο κάθε πρόεδρος πρέπει να κρίνεται στο τέλος της θητείας του», είπε.

Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Για τη θητεία του στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας

«Με βάση το καταστατικό η θητεία μου έχει διάρκεια για δύο χρόνια, όμως όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις του μετά το πρώτο έτος».

Για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις άδειες συμμετοχής

«Είχα πει ότι το στοίχημα για τη φετινή χρονιά θα είναι να ξεκινήσουμε με δεκαέξι ομάδες και να τελειώσουμε με αυτές το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να γενικεύουμε ή να λέμε ότι όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δύο ομάδες, η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις περιπτώσεις τους. Τα μηνύματα από Πλατανιά και Κέρκυρα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι θα πάρουν την ενημερότητα. Από την πλευρά τους, ο Πανιώνιος και ο Άρης βρίσκουν με διάφορους δικούς τους τρόπους να πάρουν την ενημερότητα.

Κάνουμε μία προσπάθεια μαζί και προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε μία λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είναι μόνοι τους η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε κανονικά το πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες και να τελειώσουμε με όλες τη σεζόν. Βιώνουμε μία δύσκολη εποχή για το ποδόσφαιρο και θέλουμε να λειτουργήσουν όλες οι ομάδες όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε επικοινωνία με την Πολιτεία για να δοθεί μία παράταση στις ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι σε άλλους κλάδους της καθημερινότητας είναι καλύτερα τα πράγματα
».

Για το αρνητικό ενδεχόμενο και να μην πάρουν ενημερότητα οι ομάδες

«Υπάρχουν δύο σκέλη: το ένα αφορά την ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και το άλλο αφορά την έκδοση δελτίων. Θέλουμε πιθανότατα σε αυτές τις δύο ομάδες να δοθεί μία παράταση για τα δελτία για να έχουν έναν ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών που χρειάζονται για να κατεβάζουν μία αποστολή στους αγώνες. Αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο, θα εφαρμοστούν κανονικά οι νόμοι. Πρόθεσή μας ήταν οι ομάδες που είχαν πρόβλημα να μην πέσουν κατηγορία και στη συνέχεια να μπορέσουν να ενισχυθούν με τρεις προσθήκες. Τώρα θέλουμε οι συγκεκριμένες δύο ομάδες να παίξουν κανονικά στη Σούπερ Λίγκα».

Για το αίτημα της Football League

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε έχει έρθει στη Σούπερ Λίγκα να ενταχθούν αυτές οι ομάδες (Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής) ή να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Αυτό που έγινε είναι ότι η Football League επικοινώνησε με την ΕΠΟ, ώστε να μπορούν να υποβιβάζονται τρεις από τη Σούπερ Λίγκα και να ανεβαίνουν πέντε από τη Football League. Σε εμάς, όμως, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για αυτό το θέμα».

Για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο

«Με βάση την προκήρυξη που έχουμε ψηφίσει οι ομάδες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν, όμως, για το καλό του ποδόσφαιρου χρειαστεί να αλλάξουμε το καταστατικό, τότε θα το συζητήσουμε. Αν γίνει κάποια επίσημη πρόταση, τότε θα το συζητήσουμε».

Για τη συνεργασίας της Σούπερ Λίγκας με τη Nova

«Η Nova είναι ένας συνεργάτης του ποδοσφαίρου, της Σούπερ λίγκας. Η Nova έχει ανάγκη τις ομάδες και οι ομάδες τα χρήματα της Nova. Ήταν μία συμφωνία, η οποία υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ήταν λογική, αφού αφαιρέθηκαν κάποιες ρήτρες που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές για να μειώσουμε το τίμημα του 10% της μείωσης των εσόδων της Λίγκας. Η Nova είναι συμπαίκτης της Σούπερ Λίγκας και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στο μέλλον».

Για το γεγονός ότι πλέον θα διεξάγονται αγώνες τη Δευτέρα

«Ήταν ένα αίτημα διαπραγμάτευσης από τη Nova, αν και υπάρχει πρόβλημα μετά την αλλαγή του καταστατικού της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον θα υπάρχουν διπλοί αγώνες από τη φάση των 32, όμως εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανταπεξέρθουμε σε αυτό το πλάνο».

Για το αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια βεβαιότητα. Εμείς ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε κανονικά το πρωτάθλημα. Αν με ρωτάτε αν θα ξεκινήσουμε με δεκαέξι ομάδες, αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο το απόγευμα. Λύνονται σταδιακά τα προβλήματα, όμως ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστος. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Πολιτείας, της ΕΠΟ και κάποιων άλλων θεσμών. Δεν υπάρχει καμία απόφαση από τη Σούπερ Λίγκα. Εμεί μεταφέρουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Αν δεν τα καταφέρουν οι συγκεκριμένες ομάδες, τότε θα συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και στη Football League και σε άλλους κλάδους της καθημερινότητάς μας. Η κρίση αύξησε τα προβλήματα για όλες τις ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Και οι δεκαέξι ομάδες είμαστε ενωμένες, αφού προσπαθούμε ομόφωνα να αλλάξουμε κανονισμούς για να βοηθήσουμε τις ομάδες του συναιτερισμού
».

Για το «όχι» της Λίγκας στο αίημα του Παναθηναϊκού

«Έχω δει πολλές αναφορές στο πρόσωπό μου. Ο πρόεδρος πρέπει να κρίνεται στο τέλος της θητείας του και όχι κατά τη διάρκεια αυτής. Έκανα μία προσωπική επιλογή για να βοηθήσω τη Σούπερ Λίγκα, αφού έχω μία εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θα μπορούσαν και οι άλλες ομάδες να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Τα βέλη προς εμένα ήταν πριν από την αρνητική απάντηση του αίτημα του Παναθηναϊκού. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πρόεδρος της σούπερ Λίγκας έχει μόνο μία ψήφο, όπως και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. Θέματα όπως ήταν αυτό του Παναθηναϊκού, έρχονται στο Δ.Σ. και οι αποφάσεις είναι συλλογικές. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, κρίθηκε το αίτημά του από την πλειοψηφία της Λίγκας».

Για τον προσωπικό του στόχο

«Στόχος μου εξ αρχής είναι να ξεκινήσουμε δεκαέξι ομάδες και να τελειώσουμε έτσι το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τη βία και τα επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα, κάθε χρόνο ευχόμαστε να μην συμβεί το παραμικρό. Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί τους παράγοντες όλων των ομάδων. Η διαιτησία δεν είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας, αφού δεν εκπαιδεύει εκείνη του διαιτητές. Όλοι, όμως, οι παράγοντες μπορούμε να διατηρήσουμε μία σωστή στάση, ώστε να μην έχουμε το παραμικρό πρόβλημα».

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό:
www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου