ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

20/8/2012

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TVΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

            

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Στην «Μπάρτσα» το 2014 ο Νεϊμάρ 

20/8/2012

Στην «Μπάρτσα» το 2014 ο Νεϊμάρ
Η Μπαρτσελόνα θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Νεϊμάρ, όπως μεταδίδουν τα ισπανικά Μέσα. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena SER» υποστηρίζει ότι ο Σάντρο Ροσέλ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Οι «μπλαουγκράνα» φέρονται να έχουν δώσει ήδη στη Σάντος ένα μέρος από τα χρήματα που απαιτούνται για την μεταγραφή του 20χρονου στράικερ.

Οι Καταλανοί ήθελαν να προλάβουν την Ρεάλ Μαδρίτης και άλλες ομάδες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διεθνή φορ, δίνοντας στον βραζιλιάνικο σύλλογο το ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ.

Ο Νείμάρ, όμως, θα ενταχθεί στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2014 μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ που θα διοργανωθεί στην πατρίδα του. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ρεάλ κινήθηκε για τον Λούκας Μόουρα, ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον με τον επιθετικό της Σάντος (Βάγνερ Ριμπέιρο).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Μπαρτσελόνα ή Σάντος, ενώ ο παίκτης δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση στον Τύπο της πατρίδας του.

Μέσι: «Θέλω όλους τους τίτλους» 

20/8/2012

Μέσι: «Θέλω όλους τους τίτλους»
Την επιθυμία του να κερδίσει πολλούς τίτλους με την Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι μετά το θετικό ξεκίνημα των Καταλανών κόντρα στη Σοσιεδάδ (5-1).

Ο 25χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στον τρόπο που αγωνίζονται, επισημαίνοντας πως αν και έχει αλλάξει ο προπονητής, η φιλοσοφία παραμένει η ίδια.

«Είμαστε μία ομάδα που θέλει να κερδίζει τίτλους για τον σύλλογο. Εγώ θέλω να τους κερδίζω όλους, όπως και ο Τίτο. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε έναν καινούριο προπονητή, η ομάδα συνεχίζει να παίζει με την ίδια φιλοσοφία, αγωνιζόμαστε με το ίδιο στυλ παιχνιδιού
», ήταν τα λόγια του Μέσι, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δύο παιχνίδια του Σούπερ Καπ στα οποία θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης (23/8 και 29/8).

«Θα είναι δύο πολύπλοκα παιχνίδια. Το κλειδί της επιτυχίας είναι όλοι οι παίκτες να συμμετέχουν στο παιχνίδι, έτσι μπορούμε να σκοράρουμε πολλά γκολ».

Επισκέφτηκε τον Πέπε ο Ρονάλντο (video) 

20/8/2012

Επισκέφτηκε τον Πέπε ο Ρονάλντο (video)
Τον Πέπε, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια, επισκέφθηκε χθες το βράδυ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο κεντρικός αμυντικός της «βασίλισσας».

Ο Πορτογάλος στόπερ συγκρούστηκε στη φάση του γκολ της ισοφάρισης των «νυχτερίδων», όμως αισθανόταν ζαλάδες και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Ραούλ Αλμπιόλ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία, όμως κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ρονάλντο δήλωσε: «Είναι κρίμα αυτό που συνέβη με τον Πέπε και ελπίζουμε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Μακάρι να είναι ξανά γρήγορα κοντά μας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι στο νοσοκομείο και θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά πιο σημαντική είναι η υγεία για κάθε άνθρωπο».

Δείτε το σχετικό βίντεο



Μια ιστορία πίσω από ένα νούμερο 

20/8/2012

Μια ιστορία πίσω από ένα νούμερο
Ο Άλεξ Σονγκ, μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του από την Άρσεναλ στην Μπαρτσελόνα, υποχρεώθηκε να αλλάξει νούμερο στη φανέλα. Το αγαπημένο του «17», που φορούσε στους «κανονιέρηδες», το φοράει ο Πέδρο, που δεν είναι διατεθειμένος να το παραχωρήσει. Τελικά η επιλογή του Καμερουνέζου μέσου είναι το «27», που έχει ιδιαίτερη αξία για αυτόν.

Δεν κράτησε πολλές μέρες η προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να πείσει τον Αρσέν Βενγκέρ να της παραχωρήσει τον Άλεξ Σονγκ. Η προσφορά των Ισπανών ικανοποίησε τον Αλσατό προπονητή και έτσι ο Καμερουνέζος μέσος, έναντι 19 εκατ. ευρώ, μετακόμισε στη Βαρκελώνη.

Με την άφιξή του στους «μπλαουγκράνα» ο Σονγκ έπρεπε να επιλέξει νούμερο στη νέα του φανέλα. Το αγαπημένο του «17» δεν είναι διαθέσιμο, αφού ανήκει στον Πέδρο. Τελικά ο Καμερουνέζος επέλεξε το «27», που έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον.

Ο Σονγκ είναι ο έκτος από τα 27 αδέλφια! Η μεγάλη οικογένεια των Σονγκ αποτελείται από 10 αγόρια και 17 κορίτσια, για τα οποία ο Άλεξ τρέφει μεγάλη αγάπη και αποφάσισε να τα τιμήσει, φορώντας το «27», ελπίζοντας να του φέρει τύχη στη νέα περιπέτεια της καριέρας του.

Κασίγιας: «Μόνο νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα» 

20/8/2012

Κασίγιας: «Μόνο νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα»
Την πεποίθηση ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη κόντρα στη Βαλένθια (1-1) στην έναρξη του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Ίκερ Κασίγιας.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας ανέφερε πως πλέον «κοιτάζουν» τα παιχνίδια του σούπερ καπ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως θα πάνε στο «Καμπ Νου» (23/8) μόνο για τη νίκη.

«Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και θα αξίζαμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Το παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια ήταν δύσκολο, μας άφησε μια πικρή γεύση, αλλά θα βελτιωθούμε. Τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν.

Τώρα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτόν τον αγώνα και να κοιτάξουμε μπροστά. Τώρα σκεφτόμαστε το σούπερ καπ, όπως και πέρυσι θα αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Θα πάμε εκεί έχοντας στο μυαλό μας μόνο τη νίκη
», ήταν τα λόγια του γκολκίπερ της «Βασιλίσσας».

Ευχές Πικέ σε Πέπε 

20/8/2012

Ευχές Πικέ σε Πέπε
Μπορεί η αντιπαλότητα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να έχει εκφραστεί συχνά με διαπληκτισμούς μεταξύ των παικτών εντός αγωνιστικού χώρου, όμως όταν τίθεται θέμα υγείας όλες οι διαφορές μπαίνουν στην άκρη.

Ο Ζεράρ Πικέ έστειλε μέσω twitter τις ευχές του στον Πέπε, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βαλένθια και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

O Πέπε αποτελεί έναν από τους παίκτες-κόκκινο πανί για τους φίλους της Μπαρτσελόνα ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα των Πικέ να του ευχηθεί να γυρίσει γρήγορα στα γήπεδα: «Μόλις είδα τις εικόνες στην τηλεόραση. Είναι ανατριχιαστικές. Εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό και να μπορέσει να ξαναπαίξει σύντομα. Κουράγιο Πέπε». 

Πονοκέφαλος για δύο... 

20/8/2012

Πονοκέφαλος για δύο...
Ο Πέπε δεν ήταν ο μόνος που αποκόμισε πονοκέφαλο ύστερα από το χτύπημα που υπέστη στο παιχνίδι με τη Βαλένθια. Η συμμετοχή του για τον πρώτο αγώνα του Σούπερ Καπ κόντρα στην Μπαρτσελόνα κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη, προβληματίζοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο για τον αντικαταστάτη του.

Ο 29χρονος αμυντικός πέρασε τη νύχτα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης με ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και συμπτώματα σύγχυσης και ταραχής.

Έτσι φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να μπορέσει να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι κόντρα στους «μπλαουγκράνα» για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη.

Τη θέση του Πέπε στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού θα πάρει πιθανότατα ο Ραούλ Αλμπιόλ, ο οποίος ήταν εκείνος που αντικατέστησε τον άτυχο ποδοσφαιριστή μετά τον τραυματισμό του.

Πήρε εξιτήριο ο Πέπε 

20/8/2012

Πήρε εξιτήριο ο Πέπε
Εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε μετά τον τραυματισμό του στο εναρκτήριο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βαλένθια (1-1), πήρε ο Πέπε.

Ο κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στη φάση της ισοφάρισης των «νυχτερίδων» με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε πως η κατάσταση του αμυντικού της «βασίλισσας», ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην πρώτη αναμέτρηση του Σούπερ καπ, κόντρα στην Μπαρτσελόνα (23/8).

«Παίζεται» του Σαβιόλα στη Μάλαγα 

20/8/2012

«Παίζεται» του Σαβιόλα στη Μάλαγα
Ο ισπανικός Τύπος κάνει λόγο για άφιξη του Χαβιέ Σαβιόλα στην Ανδαλουσία προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στη Μάλαγα, αλλά το πράγμα είναι πολύ πιο μπερδεμένο.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, έχει ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου με τη Μπενφίκα και σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Ντιέγκο Κουερούνγκα, δηλώνει πρόθυμος να τιμήσει το συμφωνητικό που έχει υπογράψει με τους «αετούς» της Λισαβόνας.

Βέβαια, δεν εξαρτάται από τον ίδιο αν θα το κάνει, αφού η διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο γύρω από το μέλλον του 30χρονου άσου στο «Ντα Λουζ».

«Ο Σαβιόλα είναι ακόμη στη Λισαβόνα. Δεν ισχύουν όσα έχουν γραφτεί για τη Μάλαγα. Δεν έχει πάει στη Ανδαλουσία» είπε ο εκπρόσωπος του παίκτη στην ιστοσελίδα «maisfutebol.iol.pt» και πρόσθεσε:

«Ο πελάτης μου θέλει να συνεχίσει να παίζει για τη Μπενφίκα, αλλά όλα εξαρτώνται από την ομάδα. Αν δεν θέλει να τον κρατήσει, τότε και ο Χαβιέ θα πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές που έχει στα χέρια του για να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του».

Το εν λόγω Μέσο, πάντως, επικαλείται έγκυρες πηγές, για να αναφέρει ότι στη Μπενφίκα δηλώνουν πλήρη άγνοια για πιθανό ενδιαφέρον της προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Σαβιόλα…




ΑΓΓΛΙΑ

Τους καθησύχασε ο Αγουέρο 

20/8/2012

Τους καθησύχασε ο Αγουέρο
Τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε να καθησυχάσει ο Σέρχιο Αγουέρο σχετικά με τη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Ο Αργεντινός επιθετικός μέσω του προφίλ του στο twitter, αμέσως μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε ενημέρωσε ότι τελικά δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του…

«Οι εξετάσεις που έκαναν αποκάλυψαν ότι τελικά δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για το γόνατό μου, αλλά πραγματικά ήταν ένα δυνατό χτύπημα», ανέφερε –αρχικά.

«Αύριο θα με εξετάσουν πάλι και θα διαπιστώσουν το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αγωνιστώ ξανά. Δεν μπορώ να βρω τα κατάλληλα λόγια για να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας, αλλά και για την στήριξή σας. Πιθανότατα σύντομα θα και πάλι όρθιος», πρόσθεσε.

Ενθουσιασμένος με Αζάρ ο Λάμπαρντ 

20/8/2012

Ενθουσιασμένος με Αζάρ ο Λάμπαρντ
Το εγκώμιο του Εντέν Αζάρ έπλεξε ο Φρανκ Λάμπαρντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της αναμέτρησης της Τσέλσι με τη Γουίγκαν. Ο έμπειρος μέσος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ποιότητα του νεαρού Βέλγου και τόνισε πως είναι ήδη έτοιμος για το δύσκολο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Η πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ ήταν απόλυτα επιτυχημένη για την Τσέλσι, που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Γουίγκαν, νικώντας την εκτός έδρας με 2-0. Αυτό, όμως, που χαροποίησε περισσότερο και από τους 3 βαθμούς της νίκης τον Φρανκ Λάμπαρντ ήταν η εμφάνιση του Εντέν Αζάρ.

«Σήμερα ο Εντέν ήταν φανταστικός. Είναι νεαρός και ήδη αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Πρέμιερ είναι απαιτητική και ο Εντέν απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Σήμερα μας έδειξε μερικές από τις αρετές του. Μπορεί άνετα να θεωρείται παίκτης επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ», δήλωσε ο Λάμπαρντ με ενθουσιασμό για τον Βέλγο που αποκτήθηκε από τους Πρωταθλητές Ευρώπης την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Για το παιχνίδι κόντρα στη Γουίγκαν, ο Λάμπαρντ ήταν λακωνικός. «Είναι σημαντικό να ξεκινάς καλά και εμείς το πετύχαμε. Περιμέναμε να είναι δύσκολο ματς. Ευτυχώς πήραμε τους 3 πρώτους βαθμούς. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε ο διεθνής μέσος, που έδειξε προσγειωμένος για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

«Σημαντική προσθήκη ο Τέβες» 

20/8/2012

«Σημαντική προσθήκη ο Τέβες»
Τη βεβαιότητά του πως ο Κάρλος Τέβες θα αποτελέσει το μεγάλο επιθετικό όπλο της ομάδας του, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Κουν Αγουέρο, εξέφρασε ο Βινσάν Κομπανί. Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, μιλώντας μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο επίσημο σάιτ της ομάδας, χαρακτήρισε τον Τέβες ως έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε, έστω και δύσκολα, να επιβληθεί της Σαουθάμπτον με 3-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η νίκη αυτή επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Κουν Αγουέρο, που δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Ναθάνιελ Κλάιν και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Σίτι, ο Βινσάν Κομπανί δεν θέλησε να σχολιάσει τον τραυματισμό του συμπαίκτη του. «Δεν θα μιλήσω για τον Αγουέρο, γιατί ακόμα δεν γνωρίζω πόσο θα μείνει έξω. Ήταν ένα χτύπημα για την ομάδα να χάσουμε έτσι τον Κουν, αλλά τα καταφέραμε και αυτό έχει σημασία», τόνισε ο Κομπανί.

Η απουσία, όμως, του Αγουέρο, δεν μοιάζει να προβληματίζει τον αμυντικό της Σίτι. «Έχουμε στην ομάδα έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου, τον Τέβες, που βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Ο Αργεντινός μπορεί να κάνει τη διαφορά, φέτος. Δεν χρειάζεται να φέρουμε κάποιον άλλο για να αντικαταστήσει τον Κουν. Ο Τέβες στην κατάσταση που είναι, αποτελεί σημαντική προσθήκη σε σχέση με την περσινή χρονιά», δήλωσε με ενθουσιασμό για τον συμπαίκτη του ο κεντρικός αμυντικός των «πολιτών».

Πάει για έφεση ο Άγκερ 

20/8/2012

Πάει για έφεση ο Άγκερ
Αποφασισμένος να ασκήσει έφεση για να αρθεί η τιμωρία μιας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε είναι ο Ντάνιελ Άγκερ. Ο Δανός αμυντικός δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στη βαριά ήττα με 3-0 της πρεμιέρας απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Άγκερ αποβλήθηκε για σπρώξιμο στον Σέιν Λονγκ μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπως καταλόγισε ο διαιτητής Φιλ Ντάουντ. Παρόλα αυτά, ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ επιμένει ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη και ελπίζει ότι θα δικαιωθεί από το βίντεο της επίμαχης φάσης: «Θα ασκήσω έφεση, είδα ξανά το στιγμιότυπο στην τηλεόραση, δεν υπάρχει καμία επαφή. Οι διαιτητές είναι και αυτοί άνθρωποι που κάνουν λάθη, είμαι άτυχος που αναμείχθηκα σε ένα από αυτά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στο πολύ κακό αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ήταν καθησυχαστικός: «Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε.

Το αποτέλεσμα μας αδικεί αφού πριν την αποβολή μου είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες» δήλωσε ο Άγκερ για να προσθέσει: «Πρέπει να συνεχίσουμε. Η Λίβερπουλ είναι πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αλλά δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Η Πρέμιερ Λιγκ βελτιώνεται συνεχώς, όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα». 

Θέλει Κακά η Γιουνάιτεντ 

20/8/2012

Θέλει Κακά η Γιουνάιτεντ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο Κακά, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός Τύπος. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Daily Mail» υποστηρίζει ότι η αγγλική ομάδα κατέθεσε πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Ενδιαφέρον για τον 30χρονο παίκτη είχαν εκδηλώσει η Γαλατασαράι και η Μίλαν, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» ετοιμάζονται να κάνουν ακόμη μία ηχηρή μεταγραφή μετά από εκείνη του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Ο Κακά έμεινε στον πάγκο στον χθεσινό αγώνα της «βασίλισσας» με τη Βαλένθια για την πρώτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως στόχος του είναι να επιστρέψει ξανά στη εθνική ομάδα της πατρίδας του εν όψει του Μουντιάλ που θα διοργανώσει σε δύο χρόνια.

Οι ετήσιες απολαβές του Βραζιλιάνου είναι ανάλογες με εκείνες του Φαν Πέρσι και του Γουέιν Ρούνεϊ, αλλά η Γιουνάιτεντ παρουσιάζεται έτοιμη να καταθέσει ανάλογη πρόταση στον ποδοσφαιριστή για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Φαν Πέρσι… και καλύτερα! 

20/8/2012

Φαν Πέρσι… και καλύτερα!
Με τον ίδιο στραβό τρόπο που τελείωσε η περσινή, ξεκίνησε και η φετινή χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την μπάλα από την εξαιρετική Έβερτον και -μετά από μεγάλες αποκρούσεις του Ντε Χέα και δυο δοκάρια των γηπεδούχων- έχασαν και το ματς με 1-0.

Έδειξαν έτσι πως θα χρειαστούν άμεσα τη συνδρομή του Φαν Πέρσι (που μπήκε στο 68’) για να αλλάξουν τη φλύαρη επιθετική τους εικόνα.

Ειδικά μέχρι το 60’ η Έβερτον στρίμωξε άσχημα την ομάδα του Φέργκιουσον. Κι εκείνη για τέσσερις μόνο λόγους (τις δυο απίστευτες αποκρούσεις του Ντε Χέα και τα δυο δοκάρια σε σουτ των Φελαϊνί και Όσμαν) δεν έμεινε πίσω στο σκορ.

Προσωρινά όπως αποδείχθηκε. Γιατί στο 57’ δεν χρειάστηκε καν η περίφημη… αφάνα του Φελαϊνί για να φανεί πόσο ψηλότερα σηκώθηκε από την άμυνα της Γιουνάιτεντ, πριν δώσει στα «ζαχαρωτά» το γκολ που δικαιούνταν.

Από ‘κει και πέρα η Έβερτον οπισθοχώρησε κι έδωσε χώρο στη Γιουνάιτεντ. Ε και; Οι «κόκκινοι διάβολοι» παραήταν εμφανές πως δεν ήξεραν τι να τον κάνουν. Διότι ακόμη και μετά την είσοδο του Φαν Πέρσι στο 68’, οι παίκτες του Φέργκιουσον παρέμεναν εντυπωσιακά φλύαροι. Τόσο πολύ, που δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ούτε μια μεγάλη ευκαιρία, πριν τα «ζαχαρωτά» τους… πικράνουν με το καλημέρα στη φετινή Premier League.

szólj hozzá: www.viewgoals.com - evrton chance


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 18/8

Άρσεναλ-Σάντερλαντ 0-0

Φούλαμ-Νόριτς 5-0
(26’ Νταφ, 41’, 54’ Πέτριτς, 66’ Κατσανίκλιτς, 87’ Σίντγουελ)

ΚΠΡ-Σουόνσι 0-5
(8’, 53’ Μίτσου, 63’, 71’ Ντάιερ, 81’ Σινκλέρ)

Ρέντινγκ-Στόουκ 1-1
(90’ Λε Φόντρε - 34’ Κάιτλι)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 3-0
(43’ Γκέρα, 64’ Οντεμβίγκι, 77’ Λουκάκου)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 1-0
(40’ Νόλαν)

Νιούκαστλ-Τότεναμ 2-1
(55’ Μπα, 80’ Μπεν Αρφά - 76’ Ντεφό)

Κυριακή 19/8

Γουίγκαν-Τσέλσι 0-2
(2’ Ιβάνοβιτς, 7’ πεν. Λάμπαρντ)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 3-2
(40’ Τέβες, 72’ Τζέκο, 80’ Νασρί - 59’ Λάμπερτ, 68’ Ντέιβις)

Δευτέρα 20/8

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(57’ Φελαϊνί)

Αποθέωση για Μιραλάς! 

20/8/2012

Αποθέωση για Μιραλάς!
Ο Κέβιν Μιραλάς παρουσιάστηκε στο κοινό της Έβερτον λίγο πριν τη σέντρα στο παιχνίδι των «ζαχαρωτών» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πρώτη αγωνιστική της νέας Πρέμιερ Λιγκ και γνώρισε την αποθέωση!

Ο Βέλγος επιθετικός ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του από τον Ολυμπιακό στο Μέρσεϊσαϊντ το πρωί της Κυριακής και ο αποκλεισμός του από την αποστολή της νέας του ομάδας για το ματς με τους «κόκκινους διαβόλους» ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο.

Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε στο «Γκούντισον Παρκ» και δέκα λεπτά πριν τη σέντρα, παρουσιάστηκε στους οπαδούς του συλλόγου, κάνοντας μια πρώτη αναγνωστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, για να γνωρίσει την αποθέωση και να δει τις εξέδρες του γηπέδου να σείονται από τον ενθουσιασμό του κόσμου!

ΙΤΑΛΙΑ

Ανταλλαγή Πατσίνι με Κασάνο στα σκαριά 

20/8/2012

Ανταλλαγή Πατσίνι με Κασάνο στα σκαριά
Τη φήμη που θέλει τον Κασάνο να γίνεται ανταλλαγή με τον Πατσίνι, επιβεβαίωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι, μιλώντας στα μικρόφωνα του συνδρομητικού «Sky». Ο στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παραδέχτηκε, ωστόσο, πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα στην αρχή και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την κατάληξη της υπόθεσης.

Τις τελευταίες μέρες ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανταλλαγή του Αντόνιο Κασάνο με τον Τζαμπάολο Πατσίνι. Ο επιθετικός της Ίντερ δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή της Ίντερ, Αντρέα Στραματσόνι, ενώ ο αντίστοιχος της Μίλαν εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα, ειδικά μετά τις αποχωρήσεις των πρωτοκλασάτων παικτών.

Για το σενάριο αυτό μίλησε στο ιταλικό «Sky» ο ισχυρός άντρας της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι. «Δεν αρνούμαι πως υπάρχει μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Ο Κασάνο μας έκανε γνωστό πως θέλει να φύγει. Θα μιλήσω και με τον πρόεδρο και με τον προπονητή και θα αποφασίσουμε. Πάντως είναι δεδομένο πως υπάρχει θέμα. Αν ο Κασάνο φύγει ή μείνει θα το δούμε. Οι μέρες περνούν και το τέλος του μήνα είναι κοντά», δήλωσε με νόημα ο Γκαλιάνι.

Είναι, όμως, ο Πατσίνι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κασάνο; Ο Γκαλιάνι δεν το αρνείται. «Τα ονόματα τα αναφέρετε εσείς οι δημοσιογράφοι. Αλλά αν ο Κασάνο πάει στην Ίντερ, δεν βλέπω γιατί είναι δύσκολο να έρθει σε εμάς ο Πατσίνι. Εξάλλου στο παρελθόν πολλοί παίκτες έκαναν τη διαδρομή Ίντερ - Μίλαν και αντίστροφα. Και ο Πατσίνι είναι μια πολύ καλή περίπτωση», απάντησε ο Γκαλιάνι, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Μίλαν είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον πρώην παίκτη της Σαμπντόρια.

Θέλει Βάργκας η Τζένοα 

20/8/2012

Θέλει Βάργκας η Τζένοα
Το ενδιαφέρον του για τον Εντουάρντο Βάργκας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι. Ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να δοθεί δανεικός από τη Νάπολι, ενδιαφέρει, σύμφωνα με δημοσιεύματα και τον Ολυμπιακό, που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κέβιν Μιραλάς.

Ένας από τους παίκτες που τις τελευταίες μέρες έκαναν «θόρυβο» γύρω από το όνομά τους είναι ο Εντουάρντο Βάργκας. Αιτία οι δηλώσεις του, με τις οποίες ζητούσε να παίζει περισσότερο στη Νάπολι, όπου ο ανταγωνισμός στην επίθεση είναι μεγάλος. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ζήτησε από την ομάδα του να τον παραχωρήσει δανεικό σε περίπτωση που ο χρόνος συμμετοχής του δεν προβλέπεται να αυξηθεί.

Η ομάδα που μοιάζει να ενδιαφέρεται πολύ για τον Χιλιανό επιθετικό είναι η Τζένοα. Ο πρόεδρός της, Ενρίκο Πρετσιόζι, μιλώντας στο ιταλικό «Sky» παραδέχτηκε πως θέλει τον Βάργκας. «Ο Βάργκας μας αρέσει πολύ, τον παρακολουθούμε καιρό και τον θέλουμε. Αν η Νάπολι αποφασίσει να τον παραχωρήσει δανεικό, εμείς είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε στη Γένοβα», τόνισε ο Πρετσιόζι.

Πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανταλλαγή του Βάργκας με τον Τζιλαρντίνο. Ο πρόεδρος της Τζένοα δεν πιστεύει πως μπορεί να γίνει αυτό. «Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Δεν ξέρω αν ο Τζιλαρντίνο ενδιαφέρει τη Νάπολι. Το βλέπω δύσκολο.»

Οι μεταγραφές στην Ιταλία μοιάζουν «μπλοκαρισμένες», οι κινήσεις που έχουν γίνει είναι λίγες. Ποια είναι η άποψη του Πρετσιόζι; «Το μεταγραφικό παζάρι θα ζεσταθεί μετά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όσοι ηττηθούν θα αναζητήσουν ενίσχυση. Για το λόγο αυτό δεν βιάζομαι, όλα θα γίνουν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου», δηλώνει ο, έμπειρος από μεταγραφές, Πρετσιόζι.

Ψάχνει αλλού η Λάτσιο 

20/8/2012

Ψάχνει αλλού η Λάτσιο
«Ναυάγησε» η μεταγραφή του Αντρέας Γκράνγκβιστ για τη Λάσιο. Πλέον η διοίκηση της ιταλικής ομάδας βρίσκεται στην αναζήτηση ενός άλλου αμυντικού για την ενίσχυση των μετόπισθεν.

Η «Corriere dello Sport» αναφέρει διάφορα ονόματα παικτών που έχουν απασχολήσει την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Ρέβερ της Ατλέτικο Μινέιρο, ο οποίο κοστίζει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Ένα εκατ. ευρώ λιγότερο χρειάζονται για τον Ντάγκλας της Τβέντε. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα το όνομα του Ροντρίγκο Μολέντο της Πόρτο Αλέγκρε.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή θα κοστίσει 4 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιό του λήγει το 2014. Μέχρι στιγμής οι διοικούντες την ιταλική ομάδα δεν έχουν πάρει κάποια απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Πουλάει τον Μπόγιαν η Ρόμα 

20/8/2012

Πουλάει τον Μπόγιαν η Ρόμα
Έτοιμη να πουλήσει τον Μπόγιαν Κρκιτς είναι η διοίκηση της Ρόμα, όπως αποκάλυψε ο Ενρίκο Πρετσιόζι. Ο πρόεδρος της Τζένοα τόνισε ότι ο Ισπανός χαφ δεν θέλει να πάει στην ομάδα του, όμως οι «τζιαλορόσι» επιθυμούν να τον παραχωρήσουν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

«(Ο Μπόγιαν) δεν θέλει να έρθει σε εμάς, αλλά η Ρόμα ψάχνει τρόπο να τον πουλήσει», τόνισε Πρετσιόζι σήμερα το πρωί. Ο διεθνής χαφ εντάχθηκε στο δυναμικό της ιταλικής ομάδας το καλοκαίρι το 2011 από την Μπαρτσελόνα και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο 21χρονος είχε διάφορα προβλήματα στο «Ολίμπικο» την περσινή σεζόν με τον Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Κρκιτς πέτυχε επτά γκολ σε 33 αγώνες για τους Ρωμαίους, αλλά ο Ζντένεκ Ζέμαν αμφιβάλει αν μπορεί να προσφέρει λύσεις στο 4-3-3.

Επέκταση σε Καβάνι

20/8/2012
Επέκταση σε Καβάνι
Έτοιμη να προσφέρει ένα νέο, βελτιωμένο συμβόλαιο στον Καβάνι, είναι η διοίκηση της Νάπολι. Πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να εξασφαλίσουν πως ο παίκτης δεν θα μείνει ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, προσδοκώντας να εισπράξουν ένα μεγάλο ποσό από την πώλησή του.

Αποτελεί τον διακαή πόθο του Ρομπέρτο Μαντσίνι, προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και του Ρομπέρτο Ντι Ματέο της Τσέλσι. Για την απόκτησή του αναμένεται να ξεσπάσει ένας κανονικός πλειστηριασμός, όταν η Νάπολι αποφασίσει να τον παραχωρήσει. Ο λόγος για τον Έντινσον Καβάνι.

Είναι γνωστό πως ο Ουρουγουανός είναι στο στόχαστρο των πλουσιότερων ευρωπαϊκών ομάδων, που είναι διατεθειμένες να προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να τον κάνουν δικό τους. Ήδη η Νάπολι απέρριψε πρόταση ύψους 35 εκατ. ευρώ, που προερχόταν από το Λονδίνο. Όλα δείχνουν πως ο Καβάνι δεν θα μείνει για καιρό στην Ιταλία.

Για να μπορέσει να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, η διοίκηση της Νάπολι είναι έτοιμη να προτείνει επέκταση στον Ουρουγουανού, προσφέροντας ένα νέο και βελτιωμένο συμβόλαιο. Μάλιστα είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με τον παίκτη και τον μάνατζερ που τον εκπροσωπεί.

Ανάμεσα στους όρους του νέου συμβολαίου, ξεχωρίζουν οι αυξημένες αποδοχές του Καβάνι, καθώς και η υπόσχεση της διοίκησης πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην μετακίνησή του στην Αγγλία.

Ο ίδιος, πάντως, ο παίκτης, από το νησί Ίσκια στο οποίο βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες, δήλωσε πως θα τιμήσει την υπογραφή του και τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της, χωρίς να κάνει αναφορά σε επέκταση του συμβολαίου του.

Πρόβλημα με Αμπάτε στη Μίλαν 

20/8/2012

Πρόβλημα με Αμπάτε στη Μίλαν
Σε ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί αύριο ο Ιγκνάτσιο Αμπάτε, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην ήττα της Μίλαν από τη Γιουβέντους για το «Trofeo Berlusconi».

Ο Ιταλός μπακ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Αντόνιο Νοτσερίνο μετά το 50’, φαίνεται ότι υποστεί διάστρεμμα στο αστράγαλο του δεξιού ποδιού.

Ο διεθνής αμυντικός θα ενημερωθεί για το ακριβές πρόβλημά του αύριο το πρωί, όταν θα επιστρέψει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στις προπονήσεις των «ροσονέρι». Το πρώτο παιχνίδι της Μίλαν για το νέο πρωτάθλημα στην Ιταλία είναι απέναντι στην Σαμπντόρια.

Δεν θα εμποδίσει τον Κασάνο ο Αλέγκρι 

20/8/2012

Δεν θα εμποδίσει τον Κασάνο ο Αλέγκρι
Τις φήμες που θέλουν τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μην στέκεται εμπόδιο στην αποχώρηση του Αντόνιο Κασάνο, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο προπονητής.

Ο Ιταλός τεχνικός της Μίλαν τόνισε πως μπορεί ο 30χρονος να αποτελεί ένα σημαντικό παίκτη για τους «ροσονέρι», ωστόσο τόνισε πως δεν μπορεί να τον κρατήσουν χωρίς τη θέλησή του.

«Είναι κρίμα, ο Αντόνιο είναι εδώ περίπου ενάμιση χρόνο. Τα πήγε πολύ καλά το πρώτο εξάμηνο, όπου και έκανε τη διαφορά. Έπειτα το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τον σταμάτησε.

Νομίζω ότι παρά τις ικανότητες του Κασάνο, δεν είναι καλή ιδέα να κρατάμε παίκτες παρά τη θέληση τους, αυτό δεν είναι καλό ούτε για τον Κασάνο, ούτε για τη Μίλαν
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Συνέντευξη τύπου θα δώσει ο Ντε Ρόσι 

20/8/2012

Συνέντευξη τύπου θα δώσει ο Ντε Ρόσι
Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει την Τρίτη το πρωί ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο Ιταλός μέσος αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Μάντσεστερ Σίτι και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του μιλώντας στους δημοσιογράφους. Το περιεχόμενο, πάντως, της συνέντευξης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που θέλει να πάρει στην Μάντσεστερ Σίτι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, είναι ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο προπονητής των «πολιτών» θεωρεί πως ο συμπατριώτης του είναι ο ποδοσφαιριστής που λείπει από την ομάδα του και έχει ήδη κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον αποκτήσει. Μέχρι τώρα, πάντως, όλες οι προτάσεις των Άγγλων απορρίφθηκαν από τη διοίκηση της Ρόμα ενώ και ο κόουτς των «τζιαλορόσι», Ζντένεκ Ζέμαν, έχει τονίσει πως ο παίκτης δεν πωλείται.

Ο ίδιος ο Ντε Ρόσι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Ρόμα. Το περιεχόμενο της συνέντευξης δεν έγινε γνωστό, αν και πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλική πρωτεύουσα θέλουν τον διεθνή παίκτη να ξεκαθαρίζει πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει στη Ρόμα.

Παρά τη δεδομένη αγάπη του Ντε Ρόσι για τη Ρόμα, πάντως, τα Βρετανικά γραφεία στοιχημάτων δίνουν απόδοση 1.33 στην πιθανότητα να μεταγραφεί ως το τέλος του μήνα στην ομάδα του Μαντσίνι. Κάτι που σημαίνει πως πιστεύουν ότι η καριέρα του Ντε Ρόσι στη Ρόμα φτάνει στο τέλος της.

Ανυπόμονος για Τσάμπιονς Λιγκ ο Μπουφόν 

20/8/2012

Ανυπόμονος για Τσάμπιονς Λιγκ ο Μπουφόν
Την ικανοποίησή του για το επίπεδο της ομάδας του, εξέφρασε ο Τζίτζι Μπουφόν, μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους. Ο έμπειρος τερματοφύλακας δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από μια περίοδο απουσίας των «μπιανκονέρι» από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η νέα χρονιά για τη Γιουβέντους ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ απέναντι στη Νάπολι ήταν η πρώτη επιτυχία. Η ομάδα του Τορίνο «ζευγάρωσε» τα κύπελλα με την κατάκτηση του τροπαίου «Μπερλουσκόνι», στο καθιερωμένο παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν.

Για την κατάσταση της Γιουβέντους μίλησε ο Τζίτζι Μπουφόν, που φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η ομάδα μετά τις περσινές επιτυχίες έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της, κάτι που θα φανεί χρήσιμο φέτος. Ήδη με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και του Τροπαίου Μπερλουσκόνι, δείχνουμε πως είμαστε στο σωστό δρόμο», τόνισε ο Μπουφόν.

Τη φετινή χρονιά η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει και την πρόκληση του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Μπουφόν δεν βλέπει την ώρα να παίξει στη σημαντικότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση. «Είμαι ανυπόμονος να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη διοργάνωση με την ίδια νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίσαμε το περσινό πρωτάθλημα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε μακριά. Είμαι αισιόδοξος πως θα καταφέρουμε πολλά στην Ευρώπη», επεσήμανε ο έμπειρος τερματοφύλακας, δείχνοντας πως εμπιστεύεται τις δυνατότητες της ομάδας του.

Πενθεί η Ουντινέζε 

20/8/2012

Πενθεί η Ουντινέζε
Πένθος στο Φριούλι. Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρόεδρος της Ουντινέζε, Λαμπέρτο Μάτσα, ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει μεγάλη την ομάδα πριν την παραχωρήσει στο σημερινό ιδιοκτήτη της, Τζαμπάολο Πότσι.

Ο Λαμπέρτο Μάτσα γεννήθηκε το 1926 στη Ρώμη και ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες της Ιταλίας. Μετά την ανάληψη της προεδρίας της εταιρίας ηλεκτρικών συσκευών «Ζανούσι», ο Μάτσα ανέλαβε τις τύχες της Ουντινέζε τον Ιούνιο του 1981 και παρέμεινε στην προεδρία της μέχρι το 1986.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, φέρνοντας στο Φριούλι τον Ζίκο. Η μεταγραφή αυτή, όμως, ήταν η αρχή του τέλους της προεδρίας του στην Ουντινέζε, αφού κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων της «Ζανούσι» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής αυτής. Αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας, δίνοντας τη θέση του στο σημερινό ιδιοκτήτη, Τζαμπάολο Πότσι.

 ΓΑΛΛΙΑ

Μπάστος ο… ψαλιδοπόδης (video) 

19/8/2012

Μπάστος ο… ψαλιδοπόδης (video)
Για το τρομερό αριστερό του πόδι γνωρίζαμε… Ο Μισέλ Μπάστος απέδειξε πως έχει πλούσιο ρεπερτόριο στα εντυπωσιακά γκολ στη νίκη της Λιόν επί της Τρουά.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός εξτρέμ με ανάποδο ψαλίδι έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα με 2-1 στο 66ο λεπτό ανοίγοντας το δρόμο για την τελική νίκη με 4-1.



Ξεκάθαρες κουβέντες ο Αντσελότι 

20/8/2012

Ξεκάθαρες κουβέντες ο Αντσελότι
Ειλικρινής παρουσιάστηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Αζαξιό ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός κόουτς παραδέχτηκε πως ήταν πολύ εκνευρισμένος και δικαιολόγησε τον διαιτητή που τον απέβαλε, ενώ δεν έκρυψε και τον προβληματισμό του για τη νέα γκέλα της ομάδας του.

Η Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιαζόταν ως το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα της Γαλλίας μετά τις προσθήκες τόσων ικανών και ακριβών ποδοσφαιριστών. Πολλοί ήταν, μάλιστα, εκείνοι που έψαχναν να βρουν ποιες ομάδες θα κατάφερναν να «κόψουν» βαθμούς από τους Παριζιάνους.

Μετά από δύο αγωνιστικές, η ομάδα της Γαλλικής πρωτεύουσας, ακόμα δεν έχει «γευτεί» τη χαρά της νίκης. Μετά την ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής με την Λοριάν, ήρθε η νέα ισοπαλία με την Αζαξιό για να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας.

Ένας από αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση είναι ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι. Μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει ικανοποιήσει κανέναν ακόμα. «Το ματς ήταν ισορροπημένο και εμείς δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Πολλοί παίκτες μας δεν είναι ακόμα στην επιθυμητή κατάσταση, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά για να γίνουμε αυτοί που θέλουμε. Πάντως η ποιότητα δεν λείπει και είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούμε. Πρέπει να περιμένουμε την προσαρμογή των νέων και μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλη βάση», τόνισε ο Αντσελότι.

Για την αποβολή του, αλλά και για αυτή του Λαβέτσι, ο Αντσελότι ήταν ειλικρινής. «Ήμουν εκνευρισμένος και πέταξα ένα μπουκάλι νερό. Είχε δίκιο ο διαιτητής να με αποβάλει. Όπως σωστή μου φαίνεται και η αποβολή του Λαβέτσι. Όλη η ομάδα είχε εκνευριστεί», παραδέχτηκε ο Ιταλός.

 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

 


 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

19/8/2012

Να δούμε πότε θα νικήσουν
Συνεχίζουν να αγνοούν τη νίκη Γκρόνιγκεν και Βίλεμ, οι οποίες ήρθαν ισόπαλες 1-1 σε ματς για τη δεύτερη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Κι ενώ για τους γηπεδούχους αυτός ήταν ο «παρθενικός» βαθμός, για τους φιλοξενούμενους αυτό το 1-1 τείνει να γίνει συνήθεια, αφού το ίδιο σκορ σφράγισε και το παιχνίδι που έδωσαν στην πρεμιέρα της Eredivisie.

Η Γκρόνιγκεν κατάφερε να προηγηθεί στο 26’ με τέρμα του Τεσέιρα, όμως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα, παρά το γεγονός πως κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, αφού στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Χότσερ μπόρεσε να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ενώ γενικότερα δεν υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αφού το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από πρωτόγνωρες για τα ολλανδικά δεδομένα συνθήκες, με τον υδράργυρο να δείχνει 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπρέντα-Τβέντε 0-1
(Φερ 51’)

Αϊντχόφεν-Ρόντα 5-0
(Στρούτμαν 13’, Τοϊβόνεν 49’, Ταμάτα 79’ α.γ, Λενς 82’, Βίναλντουμ 88’)

Φέγενορντ-Χέρενφεϊν 1-1
(Σάκεν 85’-Τζούρισιτς 80’)

Φένλο-Ουτρέχτη 1-3
(Βίλντσουτ 26’-Ασάρε 43’, Φαν Ντερ Γκουν 49’, Γκερντ 68’)

Τσβόλε-Φίτεσε 0-1
(Ιμπάρα 63’)

Εύκολο έργο για την Άλκμααρ 

19/8/2012

Εύκολο έργο για την Άλκμααρ
Εύκολο έργο είχε η Άλκμααρ στη δεύτερη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος , επικρατώντας άνετα της Χέρακλες με σκορ 3-1, διατηρώντας την παράδοση που τη θέλει να παίρνει το τρίποντο σε όποια έδρα και αν αγωνίζονται.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Άλτιντορ στο 16’, ενώ 13 λεπτά αργότερα ο Μάρτενς έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντιδράσουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Αρμεντέρος να κάνει το 2-1.

Ωστόσο, η Άλκμααρ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αφού ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Άλτιντορ, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Με τη γλύκα…

Το τρίποντο της νίκης κράτησε μόλις για τρία λεπτά η Βάαλβαϊκ, η οποία στη δεύτερη αγωνιστική φιλοξενούνταν στην έδρα της Ντεν Χάαγκ.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 14’ λεπτό με τον Σεβαλιέ, ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων που με τον Βόρμγκουρ έκαναν το 1-1 (18’).

Ο Σαβελιέ ξαναχτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 89΄ λεπτό κάνοντας το 1-2, με τον Όλα να κάνει το 2-2 στο 92 λεπτό.

Ξέσπασε ο Άγιαξ 

19/8/2012

Ξέσπασε ο Άγιαξ
Την… εμφάνισή του αποφάσισε να κάνει –επιτέλους- ο Άγιαξ. Ο περσινός πρωταθλητής Ολλανδίας, αφού γνώρισε βαριά ήττα στον τελικό του Σούπερ Καπ από την Αϊντχόφεν και να πετάξει βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Άλκμααρ, ξέσπασε στη Ναϊμέγκεν την οποία νίκησε 6-1 εκτός έδρας.

Ο «Αίας» είχε ένα εκπληκτικό πρώτο 20λεπτο στο οποίο κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ (13’ Λουκόκι, Έρικσεν 17’, Σάνα 20’) και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει. Πάντως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν πριν τελειώσει καν το ημίχρονο να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα με τον Γιάνσεν στο 37’ και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και το δεύτερο, αφού ο Ντε Γιονγκ στο 53’ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ.

Το μόνο που κατόρθωσαν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 63’ με τον Νιούτινκ, πριν ο Σάνα επτά λεπτά πριν το τέλος, δει για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και διαμορφώσει το τελικό 6-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπρέντα-Τβέντε 0-1
(Φερ 51’)

Αϊντχόφεν-Ρόντα 5-0
(Στρούτμαν 13’, Τοϊβόνεν 49’, Ταμάτα 79’ α.γ, Λενς 82’, Βίναλντουμ 88’)

Φέγενορντ-Χέρενφεϊν 1-1
(Σάκεν 85’-Τζούρισιτς 80’)

Φένλο-Ουτρέχτη 1-3
(Βίλντσουτ 26’-Ασάρε 43’, Φαν Ντερ Γκουν 49’, Γκερντ 68’)

Τσβόλε-Φίτεσε 0-1
(Ιμπάρα 63’)

Κυριακή 19/8

Γκρόνινγκεν-Βίλεμ 1-1
(26’ Τεσέιρα – 48’ Χότσερ)

Άλκμααρ-Χέρακλες 3-1
(Άλτινορ 16'-94', Μάρτενς 29'- Αρμεντέρος 89')

Ντεν Χάαγκ-Βάαλβαϊκ 2-2
(Σαβαλιέ 14'-89', Βόρμγκουρ 18', Όλα 92')

Ναϊμέγκεν-Άγιαξ 1-6
(63’ Νιούτινκ – 13’ Λουκόκι, 17’ Έρικσεν, 20’, 83’ Σάνα, 37’ Γιάνσεν, 53’ Ντε Γιονγκ)


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου