ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οι σκέψεις του Ζαρντίμ για την Άρσεναλ

Οι σκέψεις του Ζαρντίμ για την Άρσεναλ

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ (3/10) στο Λονδίνο και έδειξε κάποιες από τις σκέψεις του στην προπόνηση της Δευτέρας (1/10) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Για βασικός πάει ο Ντιακιτέ. Δείτε τι δοκίμασε ο Πορτογάλος τεχνικός.
Τα πλάνα του δίχως τον Ράφικ Τζεμπούρ καταστρώνει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ για την πολύ δύσκολη δοκιμασία του Ολυμπιακού στο "Emirates" κόντρα στην Άρσεναλ. Ο Αλγερινός πονάει και μοιραία αποκλείστηκε από την αποστολή για το Λονδίνο, όπου ο Πορτογάλος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο Ζαρντίμ στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στο Ρέντη πριν από την αναχώρηση για την Αγγλία, έδειξε ορισμένες από τις σκέψεις που έχει προκειμένου να παρατάξει τον Ολυμπιακό όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό και διαβασμένο απέναντι στους "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ.

Τί δοκίμασε ο 38άχρονος τεχνικός; Ας τα πάρουμε με τη σειρά για να μην μπερδευτούμε. Κατ' αρχήν το θέμα του γκολκίπερ είναι ανοικτό.

Μπορεί ο Ζαρντίμ να έχει προκρίνει τη λύση "Κάρολ στο Πρωτάθλημα, Μέγκιερι στην Ευρώπη", αλλά όπως είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του αυτό είναι κάτι που δεν αποκλείεται να αναθεωρήσει.

Οπότε δεν θα θεωρηθεί έκπληξη αν δούμε τον Κάρολ κάτω από τα γκολπόστ στο "Emirates".

Τη θέση του δεξιού μπακ θα καλύψει πιθανότατα ο Ντιακιτέ, κάτι που εφόσον συμβεί θα αποτελέσει την πρώτη επίσημη εμφάνιση του διεθνούς με το Μάλι άσου με την φανέλα του Ολυμπιακού. Αριστερά θα είναι ο Χολέμπας, ενώ δίδυμο στα στόπερ εκτός απροόπτου θα δούμε τους Μανωλά - Κοντρέρας. Ο Ζαρντίμ δοκίμασε αρχικά τον Σιόβα μαζί με τον Μανωλά αλλά γρήγορα πέρασε τον Χιλιανό στο πλάι του 21άχρονου κεντρικού αμυντικού.

Μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί στην ενδεκάδα ο Σιόβας έχει σε θέση αμυντικού μέσου αντί του Μοδέστο που έχει καλύψει τη θέση στα έως τώρα παιχνίδια της ομάδας. Ο Κορσικανός έχει τις πιθανότητές του να μπει στο αρχικό σχήμα, αλλά υπάρχει το θέμα της κόπωσης από τα συνεχόμενα ματς όπως και του σφιξίματος στον ορθό μηριαίο, που αισθάνθηκε στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Όποιος από τους δύο κι αν αγωνιστεί, πάντως, θα έχει ρόλο καθαρά μπροστά από τα δύο στόπερ, με τον Ζαρντίμ να θέλει να κλείσει τους διαδρόμους κάθετα και μπροστά από την εστία του Ολυμπιακού. Επιπλέον ο Σιόβας είναι πολύ καλός στον αέρα σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού.

Οι άλλες δύο θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πρέπει να θεωρούνται "καπαρωμένες" από τους Μανιάτη και Ιμπαγάσα.

Στην τριάδα της επίθεσης ο Ζαρντίμ μοιάζει να έχει δώσει προβάδισμα στους Φουστέρ (δεξιά), Αμπντούν (αριστερά) και Μήτρογλου (κορυφή). Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει τη δυνατότητα να συγκλίνει στο πλάι ή πίσω από τον επιθετικό και να σκοράρει, ενώ είναι απόλυτα συνεπής στο τομέα της τακτικής και των ανασταλτικών καθηκόντων του, κάτι που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο. Ο Αμπντούν από την πλευρά του είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ και ο προπονητής των Πειραιωτών θέλει τις επιθετικές του εμπνεύσεις.

Πάντα υποψήφιος για την ενδεκάδα είναι ο Μασάντο (αντί του Αμπντούν), ενώ μάλλον ακραίο θα πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο να δούμε τον Γκρέκο στο βασικό σχήμα κόντρα στην Άρσεναλ.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου