ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΕΝ Κηφισιάς - Ολυμπιακός 43-94

ΑΕΝ Κηφισιάς - Ολυμπιακός 43-94

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΝ Κηφισιάς ως τυπικά φιλοξενούμενος στο ΣΕΦ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης επικράτησαν εύκολα με διαφορά 51 πόντων (σκορ 94-43!), προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και άρχισαν εντυπωσιακά τη νέα σεζόν.
Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΝ Κηφισιάς με σκορ 94-43 στο επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο του ενόψει της νέας σεζόν, με τους τυπικά γηπεδούχους να παρουσιάζουν σχετική αντίσταση μοναχά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην τρίτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι "καθάρισαν" το παιχνίδι, παίζοντας πιεστική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 51 πόντους διαφορά.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ με καλή κυκλοφορία της μπάλας, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και λειτούργησαν ομαδικά, μετρώντας συνολικά 23 ασίστ στο ματς. Παράλληλα ανάγκασαν την ομάδα των Βορείων Προαστίων να κάνει πολλά λάθη (21), με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν κατά κράτος στα ριμπάουντ καθώς μάζεψαν 38 (18αμ-10επ) και ο αντίπαλος 23. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επανάληψη δέχτηκαν μόλις 16 πόντους καθώς πίεσαν και "έπνιξαν" την Κηφισιά.
Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο συλλόγους είναι τεράστια, αλλά οι κατακτητές της Ευρωλίγκας σεβάστηκαν την ΑΕΝΚ. Ο Ολυμπιακός είχε για κορυφαίους παίκτες του σε απόδοση τον πρώτο σκόρερ του αγώνα Γιώργο Πρίντεζη (17π, 5/5δ, 4/6β, 1/2τρ, 5ρ), ο οποίος συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις δείχνοντας ασταμάτητος στο low-post, τον εξαιρετικό Βαγγέλη Μάντζαρη που πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση (12π, 2/2δ, 2/3τρ, 2/2β, 6ρ, 2ασ, 2κλ), καθώς εκτός από τα τρίποντα που έβαλε κάρφωσε (!) και την μπάλα στο καλάθι. Βοήθησαν την ομάδα οι δραστήριοι Κώστα Παπανικολάου (10π, 3/5δ, 3ρ, 5ασ), Πέρο Άντιτς (11π, 4/6δ, 7ρ) και Τζόι Ντόρσεϊ (8π, 6/6β, 6ρ, 2κλ), ενώ πραγματοποίησαν το επίσημο ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα τόσο ο Στράτος Περπέρογλου (7π), όσο και ο Δημήτρης Μαυροειδής (6π), όπως βέβαια και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας.

Η Κηφισιά κράτησε κοντά στο σκορ τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη και Τζόι Ντόρσεϊ, σε ένα ΣΕΦ όπου στις κερκίδες του είχε αρκετούς εκδηλωτικούς φίλους της Κηφισιάς, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ζεστή ατμόσφαιρα. Με τον "Παπ" να αναλαμβάνει δράση και τον "Πριντ" να πυροβολεί από την περιφέρεια, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το σκορ 4-9 στο 3', με τους τυπικά γηπεδούχους να βγάζουν θράσος και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους, παίζοντας δίχως άγχος. Η ομάδα των Βορείων προαστίων ήταν άστοχη στη συνέχεια στην επίθεση, με τον 22χρονο σμολ-φόργουορντ των Πειραιωτών με καλάθι στον αιφνιδιασμό να ανεβάζει την διαφορά στο +7 (4-11). Οι Πρωταθλητές λειτουργούσαν έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, αλλάζοντας πολλές πάσες μεταξύ τους στην επίθεση, ψάχνοντας, όπως πλέον συνηθίζουν, τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση για σουτ. Η μπάλα δύο φορές κατέληξε στον Red-Bill από τα 6.75 μέτρα, αλλά ήταν άστοχος.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας έριξε στη μάχη τους Κατσίβελη-Άντιτς (αντί των Μάντζαρη-Πρίντεζη), ενώ στη συνέχεια οι Σλούκας-Περπέρογλου αντικατέστησαν τους Σπανούλη-Παπανικολάου, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν τα ριμπάουντ, αλλά να μην έχουν αποτέλεσμα από την περιφέρεια στις προσπάθειες τους, καθώς μετρούσαν 1/7 τρίποντα στο 8'. Ο Χάινς ακολούθως άλλαξε τον Ντόρσεϊ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόνο με βολές στις τελευταίες φάσεις και την Κηφισιά με περίσσιο θάρρος και θράσος να κρατάει κοντά στο σκορ τον Ολυμπιακό (9-15). Ο Στράτος στο επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα σημείωσε τους πρώτους του πόντους με βολές, σημειώνοντας νταμπλ-σκορ (9-18) για τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, αλλά οι Καράμπουλας και Μοσχοβίτης στο τέλος της περιόδου μείωσαν σε 13-18, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Έπαιξε άμυνα, έτρεξε στο γήπεδο και ανέβασε την διαφορά στο +17

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Περπέρογλου Άντιτς και Χάνς, με τον 22χρονο πλέι-μέικερ να σημειώνει τρίποντο (2/10 στο ματς), ανεβάζοντας την διαφορά στο +8 (13-21). Οι Πειραιώτες σιγά-σιγά έπαιρναν μπροστά, συνέχιζαν να παίζουν καλή άμυνα και παρουσιάστηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί στην επίθεση, με τον Χάινς στο 12' να δίνει προβάδισμα 10 πόντων (13-23) στην ομάδα του. Γκετσεβίτσιους και Μαυροειδής ήταν τα δύο νέα πρόσωπα στην πεντάδα, με τον Έλληνα σέντερ με γκολ-φάουλ, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε, εκτόξευσε το προβάδισμα των Πρωταθλητών στο +13 (14-27) στο 15'.  Η ΑΕΝΚ με ένα σερί 5-0 και μετά από τρίποντο του Σιούτη, μείωσε σε 20-28, ενθουσιάζοντας το θορυβώδες κοινό του στις κερκίδες του ΣΕΦ.

Ντόρσεϊ, Σπανούλης και Πρίντεζης είχαν επιστρέψει στο παρκέ, συν τους Σλούκα και Γκετσεβίτσιους, με τον Λιθουανό να παίζει στο "3", σχήμα το οποίο διατήρησε ο κόουτς Μπαρτζώκας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε άμυνες, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και με κάρφωμα από τον Έλληνα πάουερ-φόργουορντ έφερε την διαφορά στο +11 (20-31). Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο την Κηφισιά, αποφάσισαν να παίξουν δυνατή άμυνα, έκλεψαν μπάλες και επεδίωξαν τα fast-break στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Σπανούλη να μοιράζει υπέροχες ασίστ και να "πυροβολεί" από τα 6.75 μέτρα, με τους Πρωταθλητές να προηγούνται με 17 πόντους διαφορά (22-39) στο 18'. Με ένα καλάθι ύστερα από συνεργασία Σπανούλη-Πρίντεζη, το οποίο θύμισε... Πόλη, ο 27χρονος φόργουορντ με το αγαπημένο του "πεταχτάρι" από αριστερό low-post "έγραψε" το 27-43 στο σκορ, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.



"Καθάρισε" το ματς και με όπλο του την επίθεση η διαφορά έφτασε στο +33

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, βγάζοντας άμυνες παίρνοντας τα ριμπάουντ και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, με το νέο τρίποντο του Μάντζαρη να εκτοξεύει την διαφορά στο +21 (27-48) στο 22'. Ο Έλληνας πλέι-μέικερ των Πειραιωτών είχε κέφια, καθώς εκτός του ότι με ωραίο μπάσιμο αύξησε την διαφορά στο σκορ, με ασίστ στον Χάινς οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο +25 (27-52) στο 24', με τους Πρωταθλητές να μετρούν ένα 11-0 σερί στο ματς. Η Κηφισιά βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι μετά από ώρα, αλλά ο Παπανικολάου απάντησε με τρίποντο, ενώ με ασίστ του στον Άντιτς η διαφορά γιγαντώθηκε στο +28 (29-57), με τους παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα να έχον την διάθεση να τελειώσουν το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο.

Για ακόμη μία φορά στο ματς σημειώθηκε νταμπλ-σκορ, όταν οι ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα στην επίθεση, η οποία κατέληξε στον Σπανούλη, ο οποίος από την περιφέρεια με τρίποντο "έγραψε" το 30-60 στο σκορ μέσα σε αποθέωση. Σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε αλλαγές, περνώντας στο μστς τους Κατσίβελη, Σλούκα και Περπέρογλου, με τον τελευταίο να ευστοχεί σε σουτ από τα 6.75 μέτρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο  +33 (30-63)  στο 27'. Η Κηφισιά μετά δυσκολίας έβρισκε  τον δρόμο προς το καλάθι (34-63), Πρίντεζης-Μαυροειδής επέστρεψαν στο παρκέ, με τον Έλληνα σέντερ ύστερα από ασίστ του Σλούκα να "γράφει" το 34-65. Ο Κατσίβελης στην επίθεση έχασε την μπάλα, ο παίκτης της Κηφισιάς στον αιφνιδιασμό πήγε να τελειώσει την φάση, αλλά ο νεαρός γκαρντ με ταχύτητα και άλμα μπλόκαρε την "πορτοκαλί" με εντυπωσιακό τρόπο. Στο τέλος του δεκαλέπτου, στην εκπνοή του χρόνου ο Πρίντεζης πάλι ευστόχησε από το αριστερό low-post με το "πεταχτάρι" του, θυμίζοντας φυσικά το καλάθι που έβαλε στην Κωνσταντινούπολη, με τους συμπαίκτες του να τον... πειράζουν και το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 38-69. Το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 11-26.

Το κάρφωμα του Μάντζαρη, με την διαφορά να εκτοξεύεται στο +51

Το παιχνίδι εδώ και ώρα είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Μαυροειδή. Με τρίποντο του "Παπ" και ωραίο καλάθι στο low-post από τον Στράτο, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +35 (39-74), ενώ στη συνέχεια ο Σλούκας με ωραία ασίστ στον Πρίντεζη, ο Έλληνας φόργουορντ στη κίνηση πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, παίρνοντας δικαιολογημένα το χειροκρότημα του κοινού (+37, 39-78), ενώ στη συνέχεια ο Μάντζαρης έκλεψε την μπάλα, βγήκε στον αιφνιδιασμό ολομόναχος, αποφασίζοντας, μάλιστα, να καρφώσει (!) την μπάλα (39-80, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει. Το έχει το ύψος (1.96μ), απλά δεν το επεδίωκε.

Ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο γιγάντωσε την διαφορά στους 42 πόντους διαφορά (41-83), ενώ ο Μαυροειδής την ανέβασε στο +44 (41-85). Μοναδικό ενδιαφέρον, πλέον, είχε το τελικό σκορ και με πόση διαφορά θα κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος με καλάθι του Άντιτς στο τέλος "έγραψε" το 43-94, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν με 51 πόντους διαφορά, στην επίσημη πρεμιέρα τους ενόψει της νέας σεζόν. Οι Πειραιώτες στην τελευταία περίοδο μέτρησαν σκορ 5-25. και με τη νίκη τους αυτή προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 27-43, 38-69, 43-94

Ανά δεκάλεπτο: 13-18, 14-25, 11-26, 5-25

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας, Μοσχοβίτης 8, Κακαργιάς, Διαμαντόπουλος 2, Πολυδώρου, Καράμπουλας 7, Μενουδάκος 1, Σιούτης 8 (2), Ψαθάς 9, Μουρίκης 2, Πετροδημόπουλος 4, Τζιάλας 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Παπανικολάου 10 (1), Αντιτς 11, Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 7 (1), Ντόρσεϊ 8, Σλούκας 2, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 12 (2), Γκετσεβίτσιους 7 (1), Κατσίβελης 5 (1), Πρίντεζης 17 (1).

Αναλυτικά τα στατικά της ομάδας της ΑΕΝΚ:

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου